Scandalul dintre FCSB şi Viitorul, o nouă perspectivă! Echipa lui Hagi anunţă că va apela la instanţele civile dacă TAS oferă titlul roş-albaştrilor

19 mai 2017 24366 afişări Comentează şi tu Liga 1
Scandalul dintre FCSB şi Viitorul, o nouă perspectivă! Echipa lui Hagi anunţă că va apela la instanţele civile dacă TAS oferă titlul roş-albaştrilor

Viitorul a remis în această dimineaţă un comunicat prin acuză LPF că acţionează conform intereselor celor de la FCSB prin faptul că reprezentaţii Ligii au trimis către FRF clasamentul play-off-ului acestei ediţii de campionat pentru a fi omologat. Clubul patronat de Gică Hagi reclamă faptul că actuala stagiune nu s-a încheiat, mai sunt patru etape din play-out, şi nu se pot omologa clasamentele atât timp cât mai sunt de disputat meciuri.

Marius Mitran, directorul de comunicare din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, a explicat de ce s-a luat această decizie.

"Sunt cel puţin două motive pentru care se întâmplă asta:

1. Există această acţiune pe care FCSB o va face oricum la TAS. Aşa cum e firesc, nu suntem de partea cuiva, noi trebuie să arătăm că nu ascundem nimic şi nu e nimic ilegal. Orice acţiune a noastră de a tergiversa lucrurile ar sugera că ceva e în neregulă. De aceea am hotărât să urgentăm procedurile.

2. Având în vedere că play-off-ul e un campionat şi că play-out-ul e alt campionat, noi putem cere doar omologarea play-off-ului. E şi dovada care arată clar că avem două campionate. Faptul că ele pot fi analizate separat dovedeşte că play-off-ul e un campionat de sine stătător"
, a declarat Mitran pentru Sport.ro.

O nouă reacţie a celor de la Viitorul a venit imediat după aceste declaraţii. Preşedintele echipei desemnate drept noua campioană a României a afirmat că se va merge până la instanţele civile în eventualitatea în care TAS va da dreptate FCSB-ului.

"Cerem doar respectarea reglementărilor în vigoare. Dacă se va ajunge la TAS, noi, fiind parte lezată, vom cere dreptul de a interveni în acest proces. Şi dacă lucrurile vor merge mai departe şi va fi o decizie care ne va dezavantaja vom reveni în civil, în ţară, şi vom chema pentru tot felul de daune morale şi materiale instituţiile care credem noi că ne-au dezavantajat în această situaţie, dacă va fi cazul. Cineva, cu o oră înainte de meci, a venit să-mi arate declaraţia preşedintelui Federaţiei, care spunea că titlul se poate decide la TAS, lucru care, cred eu, este inacceptabil. Ca să ajungi să nu-ţi cunoşti propriile regulamente sau să nu le mai recunoşti şi să îndemni cluburile să-şi caute dreptatea la TAS, cred eu că este mult prea mult, ajungem să fim ruşinea Europei. Sunt două motive, faptul ca în această speţă este implicată Steaua, care are o forţă pe care toată lumea i-o recunoaşte din toate punctele de vedere, suntem şi implicaţi în aceasta luptă între palate. Eu am fost la TAS, ştiu cum sunt lucrurile acolo, oamenii sunt de bună credinţă, dar e vorba de interpretarea unui text", a declarat Bivolaru pentru DigiSport.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.