Reghe – Șumi 1 cu handicap. Steaua face dubla în „săptămâna Astra” și ajunge la trei puncte de lider

Reghe - Șumi 1 cu handicap. Steaua face dubla în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua a dominat clar și a câștigat cu Astra, scor 2-0, la Pitești, în etapa a doua a play-off-ului
  • Sârbul Momcilovic și decarul Nicușor Stanciu au reușit golurile care duc echipa lui Laurențiu Reghecampf la trei puncte de lider

„Vreau un punct cu Steaua” e declarația lui Marius Șumudică de dinaintea meciului de la Pitești. Ceea ce la prima vedere părea un joc psihologic al antrenorului giurgiuvean s-a dovedit, după 90 de minute, o dorință foarte greu de îndeplinit. Conștient de forța adversarului, fostul atacant din Giulești a încercat să ia presiunea de pe umerii săi și să o mute pe cei ai lui Laurențiu Reghecampf, dar meciul cu liderul Ligii 1 a demonstrat că, în momentul în care joacă ce știe, Steaua e foarte greu de bătut. Chiar și fără Marica și Papp, primul rămas în tribune din cauza unei accidentări, al doilea exclus din echipa de start la dorința patronului.

Pe teren, meciul a început sub spectrul „formei bune” arătate de Alexandru Tudor, care a avut nevoie de doar 14 minute pentru a arăta patru cartonașe galbene într-un meci în care zece fotbaliști au fost avertizați. Startul bun al Stelei a interzis orice formă de replică din partea adversarului, iar meciul a mers într-o singură direcție, trasată de Laurențiu Reghecampf. În minutul 12, după două ocazii ratate de Chipciu (4) și Hamroun (6), Bourceanu i-a așezat pe frunte o minge lui Momcilovic, iar fundașul sârb adus de la Pandurii s-a putut bucura pentru primul gol în tricoul noii echipe. Până la pauză, Astra a trăit ofensiv doar prin impulsurile lui Alibec, dar atacantul nu a reușit să treacă de zidul Niță, la fel cum nici mijlocul Astrei nu a reușit să treacă de zidul Bourceanu-Pintilii.

Cum Reghecampf a găsit ușor cheia cu care să desfacă jocul Astrei, Lovin, Teixeira și Boldrin au fost victime sigure în lupta de la mijlocul terenului, unde Bourceanu și Pintilii, ajutați de Stanciu, au făcut un meci grozav. La 1-0 pentru Steaua, antrenorul a încercat să nu facă aceeași greșeală din meciul cu Dinamo, echipa sa a simțit miros de sânge, iar reluarea lui Chipciu (53) putea închide meciul devreme. Nu a fost să fie șeptarul Stelei cel care apare pe tabela de marcaj, ci Nicușor Stanciu. Șutul decarului, din minutul 60, după o pasă a lui Tamaș, l-a învins pe Gavrilaș, iar cele trei puncte își cunoșteau deja proprietarul, în ciuda loviturii libere bine bătute de Boldrin (87).

Cu Astra, Steaua nu a câștigat doar un meci, ci și-a regăsit încrederea. Încrederea în Reghecampf și în sistemul său bazat pe fugă, forță și presing. Campioana a impresionat, a controlat de la un capăt la altul meciul cu liderul Ligii 1, pe care l-a învins a doua oară în trei zile, și se apropie la trei puncte de Astra, 26 față de 29.


Steaua – Astra 2-0 (Momcilovic 12, N. Stanciu 59)

Echipele de start:

  • Steaua: Niță – Tamaș, Varela,   Toșca, Momcilovic –   Bourceanu,   Pintilii (Muniru 76) – Enache (Adi Popa 58), Stanciu,   Hamroun –   Chipciu
  • Astra: Gavrilaș – Queiros, Găman,   Geraldo,   J. Morais –   Lovin (Boubacar 46), Teixeira –   Boudjemaa (D. Niculae 36),   Boldrin, De Amorim – Alibec (D. Florea 71)

22:22 FINAL! S-a terminat meciul. Steaua câștigă clar, face 26 de puncte, și se apropie la trei lungimi de adversarul din această seară.


22:15 Șumudică cere al doiela cartonaș galben pentru Bourceanu, iar dorința antrenorului giurgiuvean duce la o discuție aprinsă cu Laurențiu Reghecampf. Pe teren, Boldrin execută magistral o lovitură liberă, dar Niță repetă performanța din meciul cu Dinamo și scoate de la vinclu.


22:08 10 minute până la finalul meciului, iar Astra e în continuare vulnerabilă. Bawab trece printre Geraldo și Boubacar, iar steliștii vor penalty, dar Alexandru Tudor știe că nu are rost să inflameze spiritele și lasă jocul să continue. Astra e absolut modestă pe fază ofensivă fără Alibec, iar o revenire pare de domeniul fantasticului.


22:00 Reghecampf nu face greșeala din derby-ul cu Dinamo, iar Steaua nu se mai retrage. Ba chiar intră Bawab în locul lui Hamroun, în timp ce Șumudică mai primește o lovitură. Accidentat, Alibec nu mai poate continua meciul și este înlocuit cu Daniel Florea.


21:56 Astra e la pământ, iar Steaua nu are nicio emoție pe plan defensiv, motiv pentru care mută din nou jocul în terenul advers, cu pase din prima și dese schimbări de flancuri. Într-un astfel de moment Hamroun își aduce aminte că-l are ca idol pe Zidane, reușește o preluare în stilul legendei franceze, apoi finalizează acțiunea cu șut de la 16 metri, dar Gavrilaș respinge.


21:48 GOOOOL STEAUA! Nicușor Stanciu demonstrează din nou că e cel mai bun fotbalist ofensiv al Stelei. Tamaș are inspirația de a-i așeza o minge la 18 metri, iar decarul lui Reghecampf nu stă mult pe gânduri și trage din prima. Șutul său, cu interiorul, merge lânbă bară și-l lasă fără replică pe Gavrilaș. 2-0 pentru Steaua, rezultat logic.


21:42 Încă o ocazie bună a Stelei, care a avut șansa de a se desprinde. Centrarea foarte bună a lui Enache din flancul drept l-a găsit nemarcat pe Chipciu, în centrul careului Astrei, iar șeptarul a reluat bine cu capul. La post, Gavrilaș scoate de lângă bară și-și ține echipa în viată. Se pregătește Adi Popa.


21:39 Nici începutul reprizei a doua nu aduce declicul în jocul Astrei. Steaua se închide bine, așteaptă atacurile giurgiuvenilor și posibilitatea contraatacului. Reacțiile lui Șumudică spun cam totul despre felul în care joacă echipa sa.


21:34 A început repriza a doua. Șumudică a schimbat din nou, cu Boubacar în locul lui Lovin, în speranța că va rezolva problemele de la mijlocul terenului.


21:15 O altă ocazie a Stelei, venită pe același traseu. Bourceanu centrează din corner, Momcilovic reia din careu, dar Gavrilaș reține. Imediat, Niculae îl lansează pe Alibec, vârful Astrei îl ridiculizează pe Varela, dar șutul cu stângul e prea slab pentru a-i pune probleme lui Niță. Se termină prima repriză, una în care Steaua a fost vioara întâi. Campioana intră la cabine cu avantaj de un gol, o posesie de 58% și șase cornere. De partea cealaltă, Astra trebuie să se trezească în cele 15 minute.


21:07 Șumudică face prima schimbare și demonstrează că e un antrenor care nu se ferește să-și asume greșelile. Îl scoate pe Boudjemaa și îl introduce pe Daniel Niculae. Fostul rapidist va juca lângă Alibec, iar Boldrin va trece în flancul drept. Mai multă forță ofensivă, dar și mai puțin echilibru la mijlocul terenului.


21:03 De 33 de minute a avut nevoie Denis Alibec pentru a ieșit cât de cât în evidență. A făcut-o după ce a reușit să se descotorosească de Varela, dar șutul său a fost reținut fără probleme de Niță. Între timp, Tudor ajunge la șase cartonașe galbene acordate în 30 de minute, după ce îi avertizează pe Junior Morais și Lovin.


21:01 Mai jos e o imagine cu care ne întâlnim foarte des în meciul de astăzi. Mijlocul Stelei câștigă clar duelul cu cel al Astrei. După cum se poate vedeam, Bourceanu asigură spatele, Pintilii și Stanciu fac un presing foarte util, iar mingile câștigate merg direct spre Hamroun sau Chipciu, care joacă foarte mult între liniile adverse. Lovin e mai mereu prins la mijloc, iar faptul că Teixeira și Boldrin nu au calități defensive e un mare dezavantaj pentru Astra.


20:53 Astra are nevoie să marcheze, dar tot Steaua e echipa mai activă. De altfel, primele 20 de minute le-au aparținut clar elevilor lui Laurențiu Reghecampf. Momentan, Alibec e izolat între Varela și Toșca și atinge foarte puține mingi, în timp ce linia ofensivă din spatele său produce foarte puțin. Totul pe fondul unui joc bun făcut de Pintilii și Bourceanu.


20:47 De ce ne temeam nu prea scăpăm. Alexandru Tudor a arătat patru cartonașe galbene în primele 14 minute ale meciului, câte două pentru fiecare echipă. Ultimele au fost încasate complet inutil de Hamrou și Boldrin, după o fază petrecută în terenul Astrei.


20:43 GOOL STEAUA! Presiunea pusă de campioană încă din startul meciului dă rezultate. Hamroun scoate un corner, iar lovitura e executată de Bourceanu, care centrează foarte bine, în mijlocul careului advers. De acolo, nemarcat, Momcilovic reia cu capul și-l învinge pe Gavrilaș, marcând primul gol în tricoul Stelei. 1-0 pentru echipa lui Reghecampf, iar Șumudică trebuie să iasă la atac dacă vrea să scoată măcar egalul pe care-l dorea înaintea partidei.


20:40 Două cartonașe galbene în primele nouă minute ale meciului. Toșca și Boudjemaa sunt avertizați de Alexandru Tudor. E în grafic „Brad Pitt”.


20:36 Prima ocazie a meciului îi aparține Stelei. Stanciu scoate mingea dintr-o zonă aglomerată, iar Hamroun face un lucru pe care-l vedem din ce în ce mai rar în Liga 1: verticalizează rapid, din prima, și-l lansează pe Chipciu. Vârful Stelei scapă 1 vs. 1 cu Junior Morais, încearcă cu dreptul la colțul lung, dar ratează de puțin ținta.


20:30 A început meciul! Înaintea partidei s-a ținut un moment de reculegere în memoria Iolandei Balaș, decedată joi. Iar Alexandru Tudor a ținut și el un fel de piedică. Pare concentrat, iar asta e bine. Pare și încrâncenat, iar asta nu e bine.


20:20 Pentru că Marius Șumudică e implicat, considerăm oportun să vă prezentăm și cotele oferite de bookmakeri. Glumim, evident, pentru că opinia caselor de pariuri poate fi deseori importantă. Steaua e favorită, cu o cotă de 1.85, în timp ce o victorie a Astrei poate fi trecută la capitolul surprize.


20:15 Meciul se joacă tot la Pitești, la trei zile după duelul de joi, din semifinalele Cupei Ligii. După câteva zile de ploaie și alte 90 de minute în urmă cu 72 de ore, gazonul se prezintă relativ bine. În tribune, sunt așteptați 6.000 de suporteri steliști, iar galeria oaspete și-a ocupat deja locul în tribunele din Trivale. Nu mai puțin de 16 fani va avea Astra în această seară!


20:05 Reghecampf are nevoie de victorie, dar începe meciul cu doi închizători, Bourceanu și Pintilii. La capitolul surprize trecem introducerea lui Tamaș în flancul drept al defensivei și rămânerea pe banca de rezerve a lui Papp și Râpă, dar și folosirea lui Toșca în centrul defensivei. Dincolo, Șumudică vine cu cea mai bună garnitură pe care o poate alinia, iar noi încercăm să anticipăm cele mai importante dueluri ale meciului:

  • De Amorim vs. Tamaș
  • Bourceanu, Pintilii și Stanciu vs. Lovin, Teixeira și Boldrin
  • Varela vs. Alibec
  • Hamroun vs. Junior Morais

19:45 Ne amintim că prestația lui Sebastian Colțescu din meciul tur al sezonului regulat a declanșat multe proteste din partea Stelei. În această seară, la centru se va afla nimeni altul decât Alexandru Tudor. Evident, Marius Șumudică nu a ratat șansa de a-l taxa pe „Brad Pitt”, iar nouă nu ne rămâne decât să sperăm că Tudor va avea inspirația să-i lase pe cei 22 de jucători în centrul atenției. Adică să nu facă ce face de obicei.


19:18 Avem și echipa Astrei. Chiar dacă a declarat că ar fi mulțumit și cu un egal, Șumudică trimite în teren o echipă foarte ofensivă. Revine Alibec, iar în spatele lui vor juca Boudjemaa, Boldrin și De Amorim, ajutați de Teixeira. Va fi interesant. Iată primul „11” al Astrei: Gavrilaș – Queiros, Găman, Geraldo, J. Morais – Lovin, Teixeira – Boudjemaa, Boldrin, De Amorim – Alibec.


18:52 Echipa de start a Stelei: Niță – Tamaș, Varela, Alin Toșca, Momcilovic – Bourceanu, Pintilii – Enache, Stanciu, Hamroun –  Chipciu.


Steaua și Astra se întâlnesc pentru a doua oară în această săptămână într-un meci extrem de important în lupta pentru titlu. Cele două formații s-au duelat și la mijlocul săptămânii, în prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii, iar echipa lui Reghecampf s-a impus cu 1-0.

Chiar dacă este o partidă ce poate decide dacă Steaua intră cu șanse importante în lupta pentru titlu sau dacă Astra ia un avantaj serios de puncte în fruntea clasamentului, voci importante din cele două tabere susțin că meciul nu are o miză importantă.

„Fără a fi considerat lipsit de modestie, îngâmfat sau cum mai vreți să spuneți, pentru mine meciul cu Steaua este ca oricare altul. Mă interesează enorm meciul de vineri, de acasă cu ASA Târgu Mureș, când va trebui să câștigăm”, a declarat Marius Șumudică.

„Nici nu mă mai gândesc la titlu, că nu ține de mine. Dumnezeu, dacă merit campionatul, mi-l dă! Îmi dă locul 2 și mă duc în Liga Campionilor de pe locul 2, și ăia care iau campionatul nu se duc, cum a făcut Dinamo”, a precizat și Gigi Becali.

Singurul care pare conectat cu adevărat la miza jocului este Laurențiu Reghecampf: „Pentru noi sunt importante cele 3 puncte și faptul că cu toții ne gândim să câștigăm campionatul. Celelalte lucruri sincer nu ne interesează. Este important să câștigăm meciul de mâine seara și să continuăm să câștigăm și celelalte meciuri”.

Înaintea confruntării din runda a doua a play-off-ului, Astra are un avans de șase puncte față de Steaua.

În sezonul regulat Astra a câștigat ambele meciuri: în tur, la Giurgiu, a fost 2-0, iar în retur echipa lui Șumudică s-a impus cu 1-0.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele