Poli are după 17 ani un antrenor care să fi rămas măcar un an

15 mai 2008 11 afişări Comentează şi tu Liga 1
Poli are după 17 ani un antrenor care să fi rămas măcar un an Modul de a gândi fotbalul şi atitudinea lui Uhrin jr i-au cucerit atât pe fanii bănăţeni, cât şi pe Marian Iancu
Cu regrete şi satisfacţii, Dusan Uhrin jr e fericit că s-a încheiat acest an nebun în fotbalul românesc. Cehul regretă că nu a terminat sezonul pe o poziţie superioară, dar lipsurile din lot şi-au pus amprenta

Cum vă simţiţi la final de sezon?
Pot spune că suntem bucuroşi... că s-a terminat. Eu însă nu sunt mulţumit cu locul şase.

Care rezultate v-au mulţumit, care v-au supărat?
M-au mulţumit în special cele din meciurile cu echipele calificate, ca şi noi, în cupele europene, mai puţin cu Urziceni. Sunt nemulţumit de rezultatele cu echipele din spatele nostru, cu care am pierdut. În special mă refer la meciurile cu Mioveni şi Craiova, pentru că am pierdut acasă.

Dacă aţi putea da timpul înapoi ce aţi schimba?
Cu Mioveniul cred că aş avea multe schimbări de făcut, dar cu Universitatea, când doream să facem o schimbare, ni se accidenta alt jucător. A fost greu să acoperim lipsurile. Am simţit că nu mai putem să întoarcem meciul.

Sunteţi primul antrenor în 17 ani care stă la Poli un campionat întreg. Cum vă simţiţi?
Ce pot să spun, este frumos. De fapt o singură dată mi s-a întâmplat să plec prematur. Eram secund la Slavia, s-a schimbat antrenorul şi am plecat şi eu. În 2002 parcă a fost.

Unde eraţi cu o atmosferă ca la meciurile cu UTA, Dinamo?
Eu cred că atunci ne-am fi bătut pentru titlu. Dar ca primă condiţie ar fi trebuit să jucăm cu formaţia ideală, fără accidentări şi suspendări.

Ce adversar v-a impresionat?
Cel mai mult mi-a plăcut Rapidul, a jucat cel mai bun fotbal. Tactic nu m-a impresionat. După părerea mea, o echipă are două moduri tactice. Unul normal şi altul la rezultat, pentru a câştiga un meci. Dacă Rapid l-ar fi avut şi pe al doilea, poate ar fi fost ei campioni. I-au afectat mult şi schimbările de antrenori.

Deci CFR a avut cea mai bună tactică?
Nu cred. CFR a reuşit să adune foarte multe puncte în prima parte a campionatului, însă acum, din cauza ratărilor Stelei, a reuşit să câştige campio­natul.

Returul a fost o jumătate de sezon foarte grea, mai ales din cauza jucătorilor accidentaţi şi suspendaţi
Dusan Uhrin, antrenor Poli Timişoara

N-am vorbit despre arbitri. O singură dată m-a supărat unul când a dat două faze împotriva noastră în ultimele două minute

Dusan Uhrin, antrenor Poli Timişoara

Sinceritatea faţă de jucători îl face pe Uhrin să păstreze frâiele lotului multinaţional

Autoritar şi ferm sau înţelegător şi părintesc, Dusan Uhrin a impus disciplina şi respectul în colectivul cu care lucrează.

Cine v-a lipsit cel mai mult când a fost accidentat?
Cu siguranţă în acest retur cel mai mult ne-au lipsit Bucur sau Alexa.

Sunt jucători care pot fi consideraţi cei mai buni pe postul lor în campionat?
E dificil să faci asemenea aprecieri. Dar, în mod sigur, în prima jumătate a campionatului, Artiom Karamyan a fost cel mai bun pe postul său, iar Bucur la fel.

Aţi avut un post care v-a pus probleme, pozitiv sau negativ?
A fost un moment în care am avut o alegere grea de făcut, la meciul de la Rapid, iar reversul medaliei a fost la meciul cu Urziceni, când n-am avut pe cine să pun mijlocaş defensiv.

Este vestiarul rupt între români şi străini?
Nu cred. Este o echipă normală, suntem oameni care lucrează şi care îşi petrec mult timp împreună.

Aveţi des discuţii private cu jucătorii?
Da, când vreau să vorbesc cu cineva, vorbesc. Când nu-mi place ceva, le spun, iar dacă au ei ceva de spus, tot timpul am uşa deschisă.

Îl ştiţi bine pe Contra?
Da, îl cunosc bine, sper să vină, dar vom vedea. Şi eu cred că venirea lui Contra ne-ar ajuta foarte mult. Este foarte apreciat.

I s-ar ceda banderola?
Asta vom vedea, încă nu este aici. Dar îmi este totuna. La asta mai lipseşte să mă gândesc, cine va fi căpitan. (râde).

15
Uhrin recunoaşte că au fost întârzieri de plăţi în ultimul an, dar niciodată nu au fost mai mari de 15 zile

3 sezoane are contract Dusan Uhrin jr cu Poli Timişoara. Primul an a trecut, iar cehul a reuşit calificarea în Cupa UEFA
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.