Plictiseală de Paşte. CFR - FCSB n-a avut niciun şut pe poartă, iar trupa lui Reghe a avut prima ocazie abia în minutul 64. Cronica meciului

17 apr 2017 10019 afişări Comentează şi tu Liga 1
Plictiseală de Paşte. CFR - FCSB n-a avut niciun şut pe poartă, iar trupa lui Reghe a avut prima ocazie abia în minutul 64. Cronica meciului

Părea meciul în care se putea pierde tot sau se putea câştiga aproape tot, un meci cât un titlu, o rampă de lansare spre glorie. Avantajată de înfrângerea Viitorului, FCSB punea o mână pe trofeul de campioană dacă învingea CFR-ul. Pe de altă parte, clujenii îşi recâştigau şi ei dreptul de a visa la titlu, cu o victorie în jocul cu cea mai respectată şi lăudată echipă din Liga I. Au fost declaraţii şicanatoare între oficialii celor două, privind arbitrajele din ultimele meciuri directe sau transferurile unor jucători dinspre CFR, spre FCSB. A fost, de asemenea, interes deosebit. Maşini cu numere de Satu Mare, Sălaj sau Mureş în preajma stadionului, casa închisă, 15.000 de oameni în tribune, mulţi veniţi pentru echipa lui Reghe. Oamenii şi-au lăsat drobul şi ouăle pe masă şi au plecat spre stadion. Toate acestea au părut smulse din trecut, printr-o maşină a timpului. Un trecut în care CFR şi Steaua îşi disputau supremaţia în România. CFR a părut, totuşi, că are mai mulţi fani pe stadion şi i-a avut, la televizor,  pe mulţi alţii. Dinamovişti, olteni, Şumudică sau fani ai lui Hagi.

„Lampard” a jucat în dreapta

Asemenea „ingrediente” ne-au făcut să sperăm la un meci spectaculos, dar speranţa a fost deşartă. Într-o atmosferă de meci mare, în care se simţea miza specială a partidei, Miriuţă şi Reghecampf au avut „nebunia” de a improviza. Primul a jucat cu doi atacanţi, Omrani şi Bud, şi cu un singur mijlocaş defensiv, Gomelt. Şi Reghe a continuat să caute cheia fericirii şi a surprins din nou. Ovidiu Popescu pus să joace mijlocaş dreapta, după ce a jucat fundaş dreapta, mijlocaş central sau mijlocaş ofensiv.

Reghe, permutări continue

Născocirile antrenorilor au fost necâştigătoare. Steaua n-a existat, practic, în atac, flancul drept a fost „adormit” spre „mort”, iar CFR a dus şi ea greu mingea în  preajma porţii adverse. Cum nici ritmul nu a fost unul care să te dea pe spate, cei 15.000 de spectatori începeau parcă să regrete mielul lăsat în cuptor. Prima ocazie i-a aparţinut lui Sorsa, care a reluat cu capul pe lângă, din plonjon (7), iar a doua ocazie reală a venit după 36 de minute, Deac fiind blocat de Bălaşa, în momentul şutului (43). S-a încheiat cea mai slabă repriză a FCSB, din punct de vedere ofensiv, în play-off, iar Reghecampf a continuat mutările desprinse parcă din şah. Enache a intrat în dreapta, Boldrin a trecut în spatele vârfului, Tănase în stânga şi Popescu lângă Pintilii. Steaua a continuat să fie „cuminte”, iar CFR „plăpândă” şi ea în atac, a mai ratat o semi-ocazie, Niţă reţinând în faţa lui Bud (55).

Nervii lui Alibec la schimbare şi prima ocazie a FCSB

După o oră de joc, Reghecampf l-a scos pe Alibec şi l-a introdus pe Gnohere. Căpitanul Stelei n-a fost deloc de acord cu schimbarea fiind în pragul unei crize. A dat mâna în scârbă cu Reghecampf, a lovit cu piciorul sticlele cu apă ce le-a prins în cale şi a plecat direct la vestiar. N-a văzut de pe bancă prima ocazie a Stelei în jocul cu CFR. Trecuseră 64 de minute, iar Gnohere a întors în careul pentru Enache, care a şutat din prima, pe lângă poartă. FCSB putea să aibă totuşi noroc. Horj a gafat ca un copil, o minge plouată în preajma careului, iar Tănase putea să profite, dar a tras puţin pe lângă poartă (77). FCSB a încheiat jocul cu 3 oameni rulaţi pe postul de extremă stânga, Jakolis fiind succesorul lui De Amorim şi Tănase, pe postul problemă. Nouvier a încercat şi el poarta, dar tot fără succes (82), iar „capul” lui Deac a fost imprecis (90). S-a terminat cum a început, într-un meci aşteptat de toţi, dar care a dezamăgit mai pe toată lumea. FCSB rămâne lider, dar nu se desprinde decisiv, în timp ce clujenii nu mai au motive să spere la titlu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.