„Pieri din Ghencea, Satană!”

  • Publicat:
  • Actualizat:

Suporterii steliști s-au ținut de cuvânt și au protestat prin diverse metode împotriva patronului Gigi Becali, dar și a conducerii clubului, în special a lui Valeriu Argăseală.
Era forfotă mare cu două ore înainte de începerea meciului pe Bulevardul Ghencea. Din mână în mână se dădea câte un exemplar al unei reviste care scria despre adevărații steliști și care îl pune, bineînțeles, la zid pe finanțatorul Becali. În acest timp, la televizor, Becali declara că se așteaptă să fie înjurat de „golani” și îi avertiza că le va da interzis în Ghencea. La intrare, măsurile de securitate s-au ridicat la cote maxime.

Inclusiv vicepreședintele Iulian Ghiorghișor a coborât de la lojă și a făcut potecă între primul post de control și intrările de la Peluza Nord. În ciuda vigilenței lui și a celor de la firma de securitate, suporterii au reușit să introducă destule bannere anti Gigi, anti-Lăcătuș și o coregrafie care avea să-l enerveze pe Becali. La Peluza Nord s-a afișat la începutul meciului o pânză uriașă având desenat chipul patronului, ironizat sub forma unui diavol. „Pieri din Ghencea, Satană!”, scria pe afișul fanilor, care au început apoi să dea foc pânzei chiar în peluză.

 

Către jucători: „Ne-am săturat de voi!”

Au urmat apoi înjurăturile deja clasice, fond pe care tot de la Peluza Nord a fost etalat un banner pe care scria: „Ai fost un simbol cu demnitate și onoare, cum ai putut să te întorci pe bancă oare?”. Ținta era chiar omul-legendă, Marius Lăcătuș.  Într-o asemenea atmosferă, oaspeții au deschis scorul, moment pentru galerie să-și îndrepte furia și către jucători: „Ne-am săturat de voi!”. Golul egalizator al lui Bogdan Stancu a adus însă satisfacție în tribunele din Ghencea, dar mai ales în loja patronului.

 

Intră pe semnătură!

Conflictul deschis dintre patron și suporteri i-a făcut pe aceștia din urmă să-și ia anumite „măsuri anti-Gigi”. 
Becali nu mai are de gând să trimită adrese la echipele cu care urmează să joace pentru depla­sările fanilor, tocmai ca să nu mai fie înjurat chiar și pe teren străin! Amenințați cu perspectiva de a nu mai putea să intre la meciuri în deplasare, suporterii au găsit modul prin care să contracareze măsura: s-au întâlnit cu reprezentanții Jandarmeriei și au propus ca, de-acum înainte, să intre pe stadioanele adversarilor pe semnătură! Înainte de meciuri, liderii galeriei vor semna într-un tabel al Jandarmeriei cum că Steaua este absolvită de orice pagubă care ar putea să fie produsă de ultrași, iar apoi vor avea voie să intre în sectorul rezervat oaspeților. La sfârșitul partidelor, delegații forțelor de ordine și cei ai clubului-gazdă vor „inventaria” sectorul în care a stat galeria celor din Ghencea și, dacă există distrugeri, vor întocmi și nota de plată! Notă pe care o vor plăti fanii, nu clubul, așa cum era până acum. (Alex Brădescu)

 

La 13 ani, cu un cuțit la stadion

La verificarea corporală a suporterilor care se face înaintea fiecărui meci, forțele de ordine au avut surpriza de a găsi un cuțit la un puști în vârstă de 13 ani. Tânărul, care avea arma lipită de antebraț, nu va răspunde în fața legii, însă părinții acestuia vor fi amendați.

 

O altă „coregrafie“ a fost  interzisă

Suporterii Stelei care au abonamente la Peluza Sud a stadionului din Ghencea au încercat ieri să strecoare materiale care ar fi ajutat la formarea unei coregrafii anti-Gigi Becali, dar au fost opriți la intrare. Coregrafia voia să exprime faptul că personajul Becali nu are ce căuta printre adevărații conducători steliști, precum a fost Ion Alexandrescu.

 

Ironizat în revista fanilor

Continuând pe linia protestelor îndreptate către patronul Gigi Becali, suporterii steliști au făcut special pentru meciul de ieri o revistă de opt pagini. Pe copertă sunt foștii jucători ai Stelei, Lăcătuș și Stoica, ambii ținând în mâini Cupa Campionilor. Două pagini îi sunt dedicate lui Becali și cuprind declarații hilare ale patronului, precum și un remember cu umilirea de către patron a unor foste glorii, cum ar fi Hagi.

 

Bucșaru restituie împrumutul

Fanatik susține că Mitică Bucșaru, patronul celor de la Unirea Urziceni, i-a înapoiat zilele trecute patru milioane de euro lui Gigi Becali. Patronul echipei lui Dan Petrescu s-a împrumutat cu 30 de milioane de euro de la omologul său stelist, la care plătește o dobândă de un milion de euro pe lună.

 

Steaua, râvnită de evrei!

Nati Meir încearcă să-l îmbuneze pe Gigi Becali împreună cu un partener de afaceri din Statele Unite, Shon Mekyten. „Shon vrea să investească neapărat într-un club de fotbal. A fost aproape de a o cumpăra pe Maccabi Tel-Aviv, iar acum e dispus să plătească chiar și 40 de milioane de euro pentru Steaua”, a spus evreul.

 

Mesajele galeriei steliste

„Èši-ai vândut finul când te-a ajuns criza, a doua zi erai în cazinou și măreai miza.”

„Simțindu-ne stingheri în propriul stadion, luptăm până la plecarea ultimului gibon”

„Un cioban ce se crede dictator, un argat cu iz de trădător. Afaraă din Ghencea!”

„Nu-mi pare rău, am pierdut atâția ani într-o peluză cu ai mei. Îmi pare bine că nu mi-am vândut sufletul pe banii tăi!”

 

Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA: "Noi nu avem aşa ceva"
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV: A fost o mobilizare generală
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV: A fost o mobilizare generală
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…