Pierde România organizarea meciurilor de la CE 2020? Burleanu: "Oferim garanţii nenumărate, dar nu le respectăm!"

15 mar 2016 39679 afişări Comentează şi tu Liga 1
Pierde România organizarea meciurilor de la CE 2020? Burleanu: "Oferim garanţii nenumărate, dar nu le respectăm!"

Metrorex a anunţat astăzi că linia de metrou ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni va fi gata cel mai devreme în vara anului 2021. În aceste condiţii este greu de crezut că România mai poate organiza meciuri de la Campionatul European din 2020.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a declarat îngrijorat de situaţia lucrărilor de la noua magistrală de metrou şi afirmă că este sceptic în ceea ce priveşte capacitatea României de a-şi respecta angajamentele luate faţă de UEFA.

"Nu cred că o să mai fim în situaţia de a mai putea organiza acest campionat european din 2020 dacă nu ne respectăm angajamentele luate. Noi vorbim de reputaţia acestei ţări. Care va fi mesajul pe care îl transmitem? Că promitem, oferim garanţii nenumărate dar nu le respectăm", a declarat Burleanu pentru Digi24.

De asemenea, nu există o bugetare clară şi coerentă în ceea ce priveşte modernizarea celor patru stadioane ce vor servi drept baze de antrenament pentru echipele naţionale ce ar urma să ajungă în ţara noastră.

"Noi ne dorim să avem patru stadioane moderne. Dacă vorbim de o medie de locuri undeva la 20.000, atunci investiţia ar trebui să ducă la 80-100 de milioane, luând modelul arenei din Ploieşti - o arenă de 15.000 locuri care n-a costat mai mult de 15 milioane de euro", a mai precizat preşedintele FRF.

Piederea organizării Campionatului European ar reprezenta o adevărată lovitură pentru România nu doar din punct de vedere al imaginii. Milioane de turişti ar fi putut vizita România pe durata turneului final, suporteri care ar fi crescut substanţial vânzările.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.