Petrolul – Viitorul 1-2. Echipa lui Hagi câștigă la Ploiești și se apropie de Europa. Ceahlăul – Gaz Metan 0-0. Oțelul – Pandurii 0-2. Gălățenii se îndreaptă spre Liga 2

Petrolul - Viitorul 1-2. Echipa lui Hagi câștigă la Ploiești și se apropie de Europa. Ceahlăul - Gaz Metan 0-0. Oțelul - Pandurii 0-2. Gălățenii se îndreaptă spre Liga 2
  • Publicat:
  • Actualizat:

Viitorul s-a impus pe terenul Petrolului, scor 2-1, după golurile marcate de Mitrea și Cristi Manea, respectiv Vasilache, în ultimul meci al etapei a 26-a din Liga 1.

Elevii antrenați de Gică Hagi au început meciul mai bine și au deschis scorul încă din minutul 11, când Mitrea a reluat excelent cu capul o centrare a lui Bănel Nicoliță din corner. A urmat apoi o perioadă în care oaspeții s-au retras, au cedat deliberat posesia, dar ploieștenii au fost periculoși doar prin șuturile lui Tamuz și incursiunea lui Alcenat, care a lovit bara pe finalul primei reprize.

Hagi a rămas și în a doua parte fidel tacticii din primele 45 de minute. Echipa sa a stat bine în defensivă și a lovit pe contraatac, prin Manea, care a marcat pentru 2-0 după o fază excelent construită de salvadorianul Bonilla, care a intrat pe teren în minutul 21 în locul accidentatului Henrique.

Petrolul a continuat să preseze, iar rezultatul a venit abia în minutul 89, când Vasilache l-a păcălit pe Albuț cu un șut la colțul scurt și a mai oferit cinci minute de speranțe fanilor din tribune. Oaspeții au gestionat bine finalul de meci, iar Petrolul nu a mai avut nicio ocazie importantă.

Echipa antrenată de Mircea Rednic ajunge, astfel, la patru meciuri pierdute la rând pe teren propriu, după eșecurile cu CSMS Iași, CS U Craiova și Pandurii. Petrolul rămâne pe locul al treilea al clasamentului cu 46 de puncte, dar mai are un singur punct în fața Craiovei, echipa de pe locul patru.

De cealaltă parte, Viitorul scapă definitiv de grijile retrogradării și face un pas imens spre cupele europene. Formația lui Hagi strânge 38 de puncte și se apropie la o singură lungime de Dinamo, echipa de pe locul 6.


Petrolul – Viitorul 1-2 (Vasilache 89 / Mitrea 11, Cr. Manea 68)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, I. Filip,   Ipsa, Peteleu – De Lucas (Vasilache 77),   Marinescu – Pastorini, Kronaveter (Tchite 57), Nepomuceno (Astafei 46) –   Tamuz
Rezerve: Cobrea, M. Marin, Al. Chiriță, Gallegos
Antreor: Mircea Rednic

Viitorul: Albuț – Manea, Țîru, Mamele, Mitrea –   Daminuță (Nedelcu 30 –   Pană (60)),   Benzar –   Nicoliță, R. Marin, Fl. Tănase – Henrique (   Bonilla 21)
Rezerve: Buzbuchi, Pârvulescu, Mitriță, Hodorogea
Antrenor: Gheorghe Hagi

22:23 S-a terminat partida de la Ploiești, una dintre cele mai spectaculoase ale ultimelor etape din Liga 1. Viitorul se impune cu 2-1, după goluriel marcate de Mitrea și Manea, respectiv Vasilache, și urcă pe locul 7 al clasamentului, cu 38 de puncte, unul mai puțin decât Dinamo, ocupanta poziției a șasea.
 


22:19 GOOOOOOOOOOOOOL PETROLUL! Tchite și Tamuz combină excelent în careul advers. Israelianul îi trimite lui Vasilache, care șutează la colțul scurt. Albuț se plasează prost, iar balonul trimis de mijlocașul intrat pe teren în minutul 77 ajunge în poartă. Vom avea patru minute intense, în care Petrolul va căuta golul prin care să evite a patra înfrângere consecutivă pe teren propriu.


22:07 Jocul Petrolului arată rău. Echipa a căzut psihic după primrea golului al doilea, iar fazele periculoase la poarta lui Albuț lipsesc. Rednic încearcă o mutare salvatoare și renunță la De Lucas. Intră Vasilache pentru ultimele 15 minute. Să vedem ce poate face eroul Rapidului din meciul cu Feyenoord.


21:59 GOOOOOOOOOOOOL VIITORUL! Primul contraatac cu adevărat periculos al echipei lui Gică Hagi face ca scorul să devină 2-0. Bonilla primește o pasă bună pe culoar, întoarce un fundaș advers, dă dovadă de altruism și pasează în lateral pentru Manea, care a urcat excelent. Tânărul fundaș dreapta marchează fără probleme, trimițând mingea în poarta goală. 90% din merite îi revin totuși atacantului din El Salvador.

E 2-0, iarcele trei puncte vor ajunge, cel mai probabil, în contul Viitorului.


21:50 Rednic mizează totul pe cartea atacului. Intră pe teren belgianul Tchite, care-i ia locul lui Kronaveter, slovenul invizibil în primele 57 de minute. De altfel, mijlocașul ofensiv nu a arătat mare lucru din momentul în care a venit la Ploiești.

Hagi face și ultima schimbare. Iese Nedelcu, accidentat la faza la care l-a blocat pe Alcenat, și intră Silviu Pană.


21:47 Alcenat mai are o incursiune frumoasă în careul advers, după ce în prima repriză a șutat în bară. De data asta ajunge în poziție excelentă, dar e oprit de intervenția foarte bună a lui Nedelcu, care-l jenează suficient pentru ca șutul să nu-i pună nicio problemă lui Albuț.


21:42 Astafei își face simțită prezența pe teren cu un șut din afara careului, care nu-l surprinde pe Călin Albuț, portarul care cu câteva secunde înainte intervenise excelent în fața lui Tamuz. Presiunea Petrolului se vede încă din startul reprizei secunde.


21:35 S-a reluat meciul, iar Mircea Rednic a făcut o schimbare logică. A renunțat la Nepomuceno, marcatorul golului decisiv pe Arena Națională contra Stelei, și l-a introdus pe Astafei, omul care în meciul tur cu Viitorul a marcat de două ori în victoria Petrolului de la Chiajna, scor 3-1.


21:18 S-au terminat primele 45 de minute, unele în care ne-am bucurat de un fotbal plăcut, peste ceea ce suntem obișnuiți. Viitorul intră la cabine cu un avantaj de un gol, adus de lovitura de cap excelent plasată de Bogdan Mitrea în minutul 11. În restul reprizei, oamenii lui Hagi s-au apărat exact și au avut o singură sincopă în defensivă, la o fază la care Alcenat a pătruns în careu, dar a șutat doar în bara porții lui Albuț.

Ne recitim peste aproximativ 15 minute.


21:16 După greșeala de aseară de la Giurgiu, unde Adi Popa a fost oprit eronat din drumul său spre gol în minutul 12, și meciul de la Ploiești are parte de o greșeală asemănătoare. Bonilla pleacă din propriul teren, dar asistentul ridică fanionul și îl semnalizează în ofsaid. Ar fi fost o fază promițătoare pentru atacantul Viitorului.


21:10 Evenimentele se succed foarte repede la Ploiești, ceea ce ne bucură. Hagi îl scoate pe Daminuță, cel care primise deja un cartonaș galben și îl trimite în teren pe tânărul Nedelcu.

Pentru că e un meci arbitrat de Alexandru Tudor cartonașele galbene nu puteau lipsi. Nicoliță a văzut un avertisment, apoi Ipsa și Bonilla au vut un conflict soldat cu câte un cartonaș galben pentru fiecare.


21:06 Cea mai mare ocazie a Petrolului. Același Tamuz proteajează bine un balon, care ajunge apoi la Alcenat. Fundașul dreapta haitian intră în careu, încearcă o execuție frumoasă, șut cu stângul la colțul lung, dar mingea întâlnește bara din dreapta a porții lui Albuț. Meciul e în continuare de un nivel foarte ridicat. Petrolul joacă bine de câteva minute.


21:03 Petrolul insistă cu baloanele pentru Toto Tamuz. Vârful ploieștean mai pivotează o dată, scapă din marcajul lui Țîru și reușește să-și creeze spațiu pentru șut, dar execuția sa, cu piciorul stâng, e respinsă de Albuț.


21:00 Forța fizică a lui Tamuz e singurul argument al Petrolului în fața liniei defensive a Viitorului. Israelianul a reușit cumva să scape de trei fundași adverși, s-a întors spre poartă, dar n-a mai avut puterea necesară pentru a șuta așa cum trebuie, iar mingea a trecut mult pe lângă poartă. Prima ocazie cu adevărat importantă a echipei antrenate de Mircea Rednic întârzie să apară, chiar dacă au trecut deja 30 de minute de la primul fluier al lui Alexandru Tudor.

Daminuță vede primul cartonaș galben al meciului, după ce pierde un duel cu Pablo De Lucas, iar apoi îl trage de tricou pe mijlocașul ploieștean.


20:52 Henrique nu a rezistat pe teren decât 21 de minute. Accidentat, atacantul Viitorului a fost înlocuit cu salvadorianul Bonilla.


20:50 Imediat după marcarea golului, elevii lui Gică Hagi au făcut un pas în spate. Au cedat deliberat posesia și, cel mai probabil, se vor mulțumi cu o defensivă corectă și cât mai multe tentative de contraatac. De partea cealaltă, Petrolul are mingea, dar fără Teixeira nu arată ca o echipă cu imaginație, capabilă să desfacă un adversar care aglomerează foarte bine terenul în prima jumătate.


20:42 GOOOOOOOOOL VIITORUL! Exact ce vă spuneam acum un minut. Bănel Nicoliță execută foarte bine un corner de pe partea dreaptă, Mitrea se desprinde din marcajul larg al lui Ioan Filip, se înalță și reia impecabil cu capul, fără șanse pentru Pecanha. E al 14-lea gol marcat de fundașul stânga al Viitorului în acest campionat, reușită cu care își mărește avansul în fruntea clasamentului golgheterilor.


20:39 Faptul că niciuna dintre echipe nu are un obiectiv cu adevărat important pentru finalul sezonului se vede în acest start de meci. Ambele formații sunt decise să joace un fotbal plăcut, ofensiv și direct și ambele arată ca două echipe relaxate, care nu au ce pierde în această partidă. Ritmul este unul foarte bun, situațiile de gol apar foarte des, ceea ce ne face să ne așteptăm la un meci agreabil în această seară.


20:35 Ce ocazie pentru Viitorul! Daminuță execută senzațional o lovitură liberă de la 35 de metri, dar șutul său violent se lovește de bara transversală a porții lui Pecanha.

Petrolul răspunde imediat, iar Albuț respinge șutul lui Pastorini.


20:32 Partida a început de câteva secunde, cu o execuție surprinzătoare a lui Toto Tamuz, care a șutat de la jumătatea terenului, imediat după primul fluier al lui Alexandru Tudor, dar mingea a trecut peste poarta lui Albuț.


20:06 Avem echipele de start trimise în teren de cei doi antrenori, Mircea Rednic și Gheorghe Hagi.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, I. Filip, Ipsa, Peteleu – De Lucas, Marinescu – Pastorini, Kronaveter, Nepomuceno – Tamuz
Rezerve: Cobrea, M. Marin, Al. Chiriță, Astafei, Gallegos, Tchite, Vasilache
Antreor: Mircea Rednic

Viitorul: Albuț – Manea, Țîru, Mamele, Mitrea – Daminuță, Benzar – Nicoliță, R. Marin, Fl. Tănase – Henrique
Rezerve: Buzbuchi, Pană, Bonilla, Pârvulescu, Mitriță, Nedelcu, Hodorogea
Antrenor: Gheorghe Hagi


20:01 Bună seara! Sunt Cristian Voicu și vom urmări împreună meciul de la Ploiești, dintre Petrolul și Viitorul, ultimul al etapei a 26-a a Ligii 1. Rednic i-a lăsat în afara lotului pe Geraldo și Teixeira, probabil cei mai importanți fotbaliști ai echipei, și speră într-o victorie contra echipei lui Hagi, care i-ar consolida formației sale locul al treilea în clasament.


Echipele de start în Ceahlăul – Gaz Metan

Ceahlăul: Calancea – Markovic, Gorea, Wellyson, Chirieletti – Tăbăcariu, Achim – Chitoșcă, Ștefănescu, Stana – Cârjan

Rezerve: Jovic, Vinko, Balint, Kneif, Aldea, Gheorghiu, Margină

Gaz Metan: Pleșca – Zaharia, Vișa, Crețu, Buzean – C.Petre, Munteanu, Velazquez, Elton De Oliveira, Tahar – D.Roman

Rezerve: Greab, Muth, Llullaku, Roberto, Curtean, Bekoe, Figliomeni


Echipele de start în Oțelul – Pandurii

Oțelul

Abraham – Solomou, Miron, Sissoko, Milea – Cucu, Tavares – Grădinaru, Cernat, Hamroun – Tudorie

Rezerve: Ma-Kalambay, Mișelăricu, Tătar, Iorga, Popa, Leca, Yulu Matondo

Pandurii

Gliwa – Ungurușan, Vasiljevic, Cordoș, Momcilovic – Anton, Pintilii – Răduț, Nistor, Nicoară – Roman

Rezerve: Mingote, Șandru, Grecu, Elton, Buleică, Eric, Matulevicius


Ultimele trei meciuri ale etapei a 26-a a Ligii 1 sunt unele ale căror rezultate vor influența în mare măsură lupta pentru evitarea retrogradării.

De la 15:30, la Galați, Oțelul joacă împotriva Pandurilor. Una dintre cele mai slabe echipe ale părții secunde a campionatului, formația antrenată de Florin Marin mai are doar șanse pur teoretice la rămânerea în Liga 1 și din sezonul viitor. De cealaltă parte, Pandurii a dezamăgit în ultima perioadă, dar ocupă un confortabil loc 10, cu 30 de puncte, patru mai mult decât prima poziție retrogradabilă.

De la ora 18:00, la Piatra Neamtț, Ceahlăul și Gaz Metan vor da o luptă la baionetă pentru trei puncte vitale în economia ultimelor opt etape ale campionatului. Moldovenii ocupă locul 16, cu 22 de puncte, iar un succes i-ar readuce cu șanse reale la supraviețuire. Gaz Metan e pe locul 14, cu două puncte mai mult decât Ceahlăul.

Petrolul și Viitorul se vor întâlni de la ora 20:30, la Ploiești, în, probabil, cel mai interesant meci al zilei. Gazdele vin după o victorie uriașă pe Arena Națională, 1-0 contra Stelei, iar un nou succes ar ajuta echipa antrenată de Mircea Rednic să-și consolideze poziția a treia în clasament.

Scăpată de grijile retrogradării, echipa antrenată de Gheorghe Hagi a pierdut doar în fața Stelei în ultimele cinci etape și ocupă locul 8 în Liga 1, la două puncte de FC Botoșani, ocupanta poziției a șaptea.

Echipele probabile

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, I. Filip, Peteleu – Astafei, Marinescu, De Lucas, Pastorini – Tamuz, Tchite

Viitorul: Albuț – C. Manea, Țâru, Mamele, Mitrea – Benzar, Daminuță, R. Marin – Nicoliță, Henrique, Fl. Tănase

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la…
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să am de-a face cu el"
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…