Pandurii are viitorul sumbru după ce a retrogradat din Liga 1. "Nu cred că sunt şanse să continuăm în Liga a 2-a". Condescu este de altă părere şi spune ce planuri are cu echipa gorjeană

8 iun 2017 3394 afişări Comentează şi tu Liga 1
Pandurii are viitorul sumbru după ce a retrogradat din Liga 1. "Nu cred că sunt şanse să continuăm în Liga a 2-a". Condescu este de altă părere şi spune ce planuri are cu echipa gorjeană 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/16419023/2/robert-balaet.jpg

Odată cu retrogradarea, după 12 ani consecutivi petrecuţi în Liga 1, Pandurii Târgu Jiu s-ar putea desfiinţa. Aflat în insolvenţă şi fără să mai poată avea în sezonul viitor acces la banii din drepturile TV, clubul gorjean are şanse mari ca în această vară să îşi înceteze activitatea, deşi la Târgu Jiu va fi inaugurat, în toamnă, un stadion ultramodern.

Viitorul sumbru al clubului Pandurii este anticipat şi de directorul sportiv Robert Bălăeţ, care nu crede că echipa se va înscrie în Liga a 2-a. "Sunt trist, fiindcă minunea (n.r. - salvarea de la retrogradare), se putea întâmpla, dar poate aşa ne-a fost scris. Mulţi oameni fac o tragedie din această retrogradare, dar ei trebuiau să-şi dea seama mai demult de problemele care sunt la club. Încăpăţânarea unora dintre noi a făcut ca această echipă să supravieţuiască. Sunt un om corect, dar am evitat să spun anumite chestiuni, pe care le ştiam, din bun simţ. Sincer, nu cred că mai există vreo şansă ca acest club să mai evolueze în Liga a 2-a. Nu văd soluţii, pentru că, în afară de faptul că ai pierdut această susţinere din drepturile TV, de 1,2 miloane de euro, în afară de faptul că eşti sufocat de datorii enorme, o să mai vină şi şase-şapte amenzi de la FIFA din cauza foştilor jucători, care cred că însumează 1 milion de euro", a afirmat Bălăeţ, conform gorjeanul.ro.

Săgeţi către Narcis Răducan

Acesta a trimis câteva săgeţi şi către fostul preşedinte al clubului din Târgu Jiu: "Nu vreau să dau numele lui Narcis Răducan ca fiind groparul echipei, dar îmi aduc aminte de cazul Lukas Droppa. A zis că e un proces câştigat, dar a fost pierdut, iar clubul este obligat să plătească sute de mii de euro".

"Nu ştiu nimic de alte planuri la Târgu Jiu"

"Sunt sentimente greu de descris în cuvinte. Am trăit o poveste frumoasă, cu greutăţi, şi am văzut tot ce se putea vedea în aceste luni. Am trăit cu speranţa până în minutul 94 că putem să o scoatem la capăt. Din păcate, s-a terminat aşa. Nu am nimic să le reproşez acestor jucători şi antrenorilor. Am făcut multe sacrificii ca să ajungem aici. S-a terminat un capitol din viaţa fiecăruia, fotbalul cred că va merge înainte la Târgu Jiu. Eu cred că o să mă retrag de aici, împreună cu mai mulţi oameni. Vreau ca lumea să ştie că am făcut tot ce a depins de noi. Noi am încercat să resuscităm o echipă bolnavă, dar mi-am asumat acest risc de a fi înjurat la finalul campionatului. Merg demn, cu fruntea sus, am încercat tot ce a depins de mine. Nu ştiu nimic de alte planuri la Târgu Jiu, nu am vorbit cu nimeni pe această temă, eu am avut un mandat care a luat sfârşit. Am ştiut de la început în ce mă bag, nu regret nicio secundă", a mai spus Bălăeţ, conform sursei citate.

Condescu spune că echipa va continua, iar în Liga 2 va juca la Motru

În replică, preşedintele din umbră al clubului Pandurii, Marin Condescu, susţine că nu se pune problema ca echipa să se desfiinţeze, în pofida milioanelor de euro pe care clubul îi datorează către bugetul de stat şi foştilor jucători / conducători.

Acesta a mai adăugat că CS Pandurii va juca în Liga a 2-a la Motru, până va fi inaugurată noua arenă de la Târgu Jiu. "Ne-am jucat şansa până la capăt şi e păcat că am picat pe ultima sută. Toată lumea a văzut că noi am murit în picioare, nu în genunchi. În iarnă s-a întâmplat ce s-a întâmplat, cu intrarea în insolvenţă, dar Stoican a reuşit în scurt timp să facă un grup unit. Din toate condiţiile la Pandurii, cu insolvenţa şi ce am pornit în iarnă, nimeni nu ne dădea nicio şansă, dar până la urmă am terminat cu capul sus. Nu ne oprim! Am retrogradat, acum sperăm să ne regrupăm, iar la anul să atacăm promovarea. Nu e o tragedie, formăm pe scheletul actualei echipe una competitivă. Până atunci, se va termina şi baza, nu vom mai fi nevoiţi să jucăm în deplasare. Jucăm la Motru şi, dacă avem voinţă, revenim la anul în prima divizie. Nu se pune problema falimentului. Sunt societăţi interesate să vină, dacă actualii membri ai asociaţiei non-profit nu vor să continue. Atunci, le mulţumim şi mergem mai departe. Responsabilităţi pentru starea de insolvenţă au toţi şi cei care au contribuit la această situaţie. Oricum, am făcut în aşa fel programul de reorganizare, încât în 2017-2018 nu avem de plătit decât 250.000 de euro", a declarat Condescu.

Zilele acestea, în presa gorjeană s-a vehiculat şi varianta ca CS Pandurii Târgu Jiu să fuzioneze cu nou-promovata în Liga 1 Juventus Bucureşti, pe modelul din 2010. Atunci, Pandurii, deşi retrogradase, a rămas pe prima scenă după ce a preluat locul şi o bună parte din lotul clubului Internaţional Curtea de Argeş. Varianta n-a fost însă confirmată de niciuna dintre părţi.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.