Oltenii sparg gheața în acest sezon, iar Cârțu și Săndoi și-au salvat pentru moment posturile. CS U Craiova – Concordia 2-0

Redactor:
Cosmin Staicu
Oltenii sparg gheața în acest sezon, iar Cârțu și Săndoi și-au salvat pentru moment posturile. CS U Craiova - Concordia 2-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Două echipe care nu s-au bucurat de victorie în acest campionat, Craiova și Chiajna, s-au întâlnit pe „Extensiv”, oaspeții aliniind la start mai mulți craioveni decât trupa lui Cârțu și Săndoi: Bărboianu & Dina vs Băluță.

Începutul n-a fost de bun augur pentru Universitatea, care a pierdut o schimbare din start, fiindcă Popov a declarat forfaitul după cinci minute, deși Izoranu se încălzise cot la cot cu bulgarul, care se resimțea dinainte de joc. Avea să fie printre puținele evenimente al primei reprize, fiincă gazdele s-au chinuit cu posesia la centrul terenului, iar ilfovenii n-au pretins mai mult de a păstra scorul intact. Fără un vârf veritabil, Craiova și-a confirmat postura de cea mai ineficientă echipă a Ligii I, plimând mingea de-a latul, spre disperarea celor care au renunțat la o plimbare la pădure sau o răcorire la ștrand pentru a vedea ceva fotbal. Singura șansă de dezmorțire a tribunelor i-a aparținut lui Ferfelea, blocat de Matache la 11 metri, din ciocnirea ulterioară gazdele solicitând penalty.

Mateiu, singurul marcator al Craiovei din acest sezon, a avut ocazia de a-și dubla reușita, dar a tras în Matache. Deschiderea de scor s-a amânat doar cu un minut, fiindcă o centrare perfectă a lui Vătăjelu a ajuns în capul celui mai scund jucător de pe teren, Băluță și singurul craiovean al Universității a lovit decisiv.

Intrarea lui Ivan impulsionase atacul gazdelor, dar la câteva minute după gol a urmat o schimbare defensivă, închizătorul Madson substituindu-l pe Bawab pentru a forma „autobaza” cu aproape o jumătate de oră înainte de final. Schimbarea a avut efectul de a aduce Chiajna în atac, iar pe o contră Zlatinski a dublat avantajul. La primul meci ca titular, bulgarul a folosit piciorul de bază pentru a-l loba pe Matache. Faza a fost declanșată de o pasă a ilfovenilor către Mateiu, care a dat assist-ul firesc.

Craiova obține prima victorie a sezonului, care mai îndepărtează presiunea de pe umerii lui Cârțu și Săndoi. Până miercuri, când în Bănie ajunge Viitorul lui Hagi.

Echipele de start:

  • CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraș, Acka, Popov, Vătăjelu – Băluță, Mateiu, Zlatinski, Ferfelea – Bawab, Rocha
  • Concordia: Matache – Bărboianu, Sîrghi, Tincu, Bucurică – Giurgiu – Serediuc, Madeira, Cristescu, Răducanu – Dina

CS U Craiova pleca în acest sezon cu planuri mari, ținta fiind o cupă europeană. Parcursul din primele 4 etape a fost unul dezamăgitor, iar de soarta partidei de azi, contra Concordiei, poate depinde viitorul băncii tehnice. Până în prezent în actuala stagiune niciun antrenor nu a fost demis, însă scaunele lui Cârțu și Săndoi se clatină serios.

Totuși, Sorin Cârțu nu se consideră deloc vinovat de startul modest al CS Universității Craiova în actualul campionat, considerând că ghnionul și situația lotului sunt cele care au contribuit la situația actuală a echipei, aflată pe penultimul loc, cu doar 2 puncte și un gol marcat.

„Nici 1% nu mă simt vinovat, nu mă culpabilizez pentru postura în care se află echipa. Situația lotului este una pe care am acceptat-o, deși nu am fost de acord cu ea, nu intru în detalii. Avem spijinul conducerii. Au trecut patru etape, iar noi am obținut două puncte. Este o situație care a creat o stare de nemulțumire. Ne creăm oportunități mari, dar ne lipsește precizia la ultima execuție. Avem o situație care ne nemulțumește și care este nemeritată, dar pe care încercăm să o îndreptăm. Ghinionul nu-l poți explica, îl ai sau nu-l ai” a declarat directorul tehnic al Craiovei.

Cârțu spune că este vitală victoria în meciul cu Concordia Chiajna, chiar dacă este convins că ilfovenii vor pune probleme echipei sale: „Este timpul să apară și prima victorie, am pregătit echipa pentru acest lucru. Ne dorim toți ca sâmbătă echipa să fie într-o formă fizică, mentală și sportivă bună pentru a ne atinge obiectivul. Chiajna vine și ea montată, au făcut multe transferuri și nu au avut nici ei rezultate, este în aceeași situație cu noi, a obținut tot două puncte, așa că vor veni motivați să nu piardă. I-am văzut în meciurile anterioare, în care au alternat partidele bune, cu unele mai puțin reușite. Ne vor pune probleme, dar suntem hotărâți să batem” a spus tehnicianul oltean.

Bawab a fost amendat

Sorin Cârțu a anunțat că Thaer Bawab a fost amendat, după ce a protestat la schimbarea sa din meciul de la Târgu Mureș, dar va fi păstrat în lot: „El e jucător și trebuie să joace, nu e treaba lui să comenteze deciziile antrenorilor. L-am schimbat la Târgu Mureș, pentru că nu atinsese mingea timp de 20 de minute și aveam nevoie de un alt gen jucător pe fondul presiunii gazdelor. I-am făcut referat și și-a cerut scuze într-o discuție pe care am avut-o în fața lui Felix Grigore. Trebuie să plătească o amendă, nu poți să faci asemenea gesturi în fața a sute de mii de telespectatori și să scapi cu niște scuze între patru ochi. Și eu când am greșit, la CFR în meciul de la Basel, și la Pandurii, am plătit cu postul, am pierdut contracte importante. Nu-l vom penaliza sportiv, pentru că nu e în interesul echipei”.

Cârțu consideră că lipsa unui vârf de atac eficient este principala problemă a echipei: „Simțim lipsa unui atacant pozițional, care să speculeze mingile pe care le aducem în careu. Am anunțat conducerea despre acest lucru, nu s-au luat măsuri. Căutăm soluții prea savante la finalizare. A intervenit și această accidentare a lui Curelea, jucător pe care ne-am bazat în pregătirea de vară”.

Mateiu: „Suntem cea mai bună echipă din campionat”

Autorul singurului gol al Craiovei din acest campionat, Alexandru Mateiu, debordează de optimism și a declarat că el și colegii săi formează chiar cea mai bună echipă din Liga I: „Ne vom reveni, eu cred că suntem cea mai bună echipă din România și vom demonstra asta. Ne creăm ocazii, arătăm mai bine de la meci la meci și sunt convins că vor veni și golurile. Am ratat situații incredibile și pentru ele noi, jucătorii, suntem principalii responsabili. Jucăm bine, așa că trebuie să vină și victoriile. De la meciul cu Chiajna vom marca și vom aduce bucurie suporterilor. Sper ca din următoarele trei jocuri să obținem nouă puncte”.

Pentru meciul cu Concordia Chiajna, CS Universitatea nu se va baza pe fundașul din Capul Verde, Kay, care s-a accidentat și s-a alăturat indisponibililor Achim și Curelea.

Partida CS U Craiova – Concordia e în direct de la 18:30 pe DolceSport, DigiSport și LookTV. Meciul poate fi urmărit în format LIVESCORE pe ProSport

Tags:
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele