Oltenii chiar vor titlul: show cu Băluță, Bancu și Ivan! CS U Craiova – FC Voluntari 5-0

Redactor:
Cosmin Staicu
Oltenii chiar vor titlul: show cu Băluță, Bancu și Ivan! CS U Craiova - FC Voluntari 5-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

CS U Craiova – FC Voluntari 5-0 (Rocha 33, Bancu 43, Băluță 47, 65, Ivan 80)

Terenul execrabil de pe Extensiv avea să fie principalul adversar al jucătorilor pe parcursul jocului, dar încă de la încălzire a făcut o victimă, Acka declarând forfait și pricinuindu-i bătăi de cap lui Mulțescu, nevoit să-l introducă pe Popov. Și totuși, cele două echipe au încercat să pună mingea jos și au arătat fotbal la prima apariție în 2017. Ivan a scăpat singur cu Bornescu în minutul 2, dar a tras aiurea. Imediat, căpitanul Craiovei l-a servit pe Nuno Rocha, dar cu stângul caboverdeanul nu e precis și Bornescu a scăpat iar de gol. Cea mai mare șansă a gazdelor i-a aparținut lui Băluță, cap din 6 metri pe lângă. Play-maker-ul Știiinței s-a revanșat în faza următoare, când a desfăcut apărarea ilfoveană și l-a lăsat pe Nuno Rocha să-l execute cu șpițul pe Bornescu. Ivan a fost cel mai activ și cel mai ghinionist jucător în prima parte, șutul său din întoarcere nimerind bara. Avalanșa de ocazii a oltenilor a continuat, iar Bancu și Dimitrov s-au invitat să înscrie din careul mic. Avea să fie totuși 2-0 până la pauză, un scor mai apropiat de ce s-a întâmplat pe teren. Bancu nu s-a oprit dintr-o cursă începută la mijlocul terenului și l-a învins cu dreptul în colțul scurt pe Bornescu.

Oltenii aou început în forță și repriza secundă, iar Băluță a finalizat tot cu șpițul o fază concepută de Ivan și Bancu. Prima ocazie a oaspeților a venit după o oră de joc, Marinescu șutând pe lângă poartă de la 16 metri. Următorul raid în careul oltenilor a adus trei ratări incredibile în aceeași fază, prin Deac, Marinescu și Curelea, cel din urmă  șutând în bară cu poarta goală la prima sa atingere împotriva fostei echipe. Cernat l-a înecrcat și el din lovitură liberă pe Calancea, dar n-a radus din avantajul oltenilor. Ghinionul lui Ivan a continuat și în repriza secundă, când mingea strecurată pe lângă Bornescu i-a fost îndepărtată de pe linia porții de Filipov. Băluță a continuat seria de ocazii a Craiovei, șutând în scurt, dar în plasa laterală. Totuși, singurul oltean din lotul gazdelor avea să realizeze dubla, după ce Ivan a demonstrat atitudine de adevărat căpitan, lăsându-l cu poarta goală pe coechipierul său. Starul Craiovei avea să rateze a șasea mare șansă de gol cu un sfert de oră înainte de final, servit de un alt jucător care a impresionat la primul meci în alb-albastru, bulgarul Dimitrov. Și totuși, pe final, Ivan avea să marcheze și să-și etaleze tradiționala tumbă de celebrare a reușitei. Craiova începe anul în forță și confirmă că este chiar o candidată la titlu.

Universitatea Craiova – FC Voluntari 5-0

A marcat: Nuno Rocha 33, Bancu 43, Băluță 47, 65, Ivan 80.

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 1.500.

Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Popov, Briceag – Mateiu, Zlatinski (85 Screciu) – Bancu, Băluță (76 R. Petre), Nuno Rocha – Ivan (82 Madson). Antrenor: Gigi Mulțescu.

FC Voluntari: Bornescu – Filipov, Maftei, Spahija, Acsinte – Tăbăcariu (46 Deac), C. Lazăr, L. Marinescu, Căpățână – Ivanovici (57 Curelea), Cernat (70 Balaur). Antrenor: Florin Marin. 

Arbitru: Iulian Călin.

 


Min. 80 GOOOL Craiova! Andrei Ivan își trece și el numele pe lista marcatorilor, după ce pune latul din careul mic. Bornescu intervine, însă mingea apucase să treacă linia porții

Min. 65 GOOOL Craiova! Oltenii scapă definitiv de emoții după un contraatac în care defensiva oaspeților a fost depășită total. Andrei Ivan pasează în centru pentru Băluță, care înscrie simplu în poarta goală.

Min. 47 GOOOL Craiova! O nouă acțiune bună a lui Bancu, care pasează în centru pentru Băluță, iar acesta înscrie cu o execuție simplă

Min. 43 GOOOL Craiova!  Bancu majorează diferența de pe tabelă! Mjlocașul ia o acțiune pe cont propriu, intră în careu și trage tare la colțul scurt. Bornescu intervine moale și se face 2-0

Min. 33 GOOOL Craiova! Oltenii deschid scorul prin Nuno Rocha, care l-a învins pe Bornescu de la marginea careului. Vârful Craiovei a tras cu șpițul, chiar lângă bara din dreapta a porții lui Bornescu.


Sâmbătă, de la ora 14, CS Universitatea Craiova întâlnește FC Voluntari, pe arena „Extensiv”, în etapa a 22-a a Ligii I.

Antrenorul oltenilor, Gigi Mulțescu, spune că partida va fi una dificilă, deoarece oaspeții posedă câțiva jucători cu mare experiență, iar starea terenului de pe „Extensiv” și jucătorii indisponibili îi crează probleme tehnicianului, care consideră însă că totul va depinde de concentrarea elevilor săi la finalizare.

„Primul meci este cel mai greu, fiindcă nu avem ritmul campionatului, amicalele au relevanța lor, dar nu se compară cu meciurile oficiale. Totodată, ne dezavantajează starea terenului, dar și faptul că avem jucători accidentați, Dumitraș și Barthe, Markovic nu are drept de joc fiindcă nu are 16 ani, iar lui Fajic nu i-a sosit cartea verde. E un avantaj totuși că jucăm acasă, unde am avut mereu rezultate bune, nu am pierdut niciun meci la Craiova. Întâlnim o echipă valoroasă, cu jucători cu mare experiență la nivel internațional, precum Cernat sau Costin Lazăr. Nu va fi un meci ușor, dar ne dorim să începem cu dreptul. Important este să eliminăm greșelile, să nu mai ratăm cum am făcut-o până acum” a spus Mulțescu.

Tehnicianul recunoaște că la primul meci oficial echipa sa se va baza în mare parte tot pe jucătorii de anul trecut, fiindcă Mingote este rezervă, Barthe este accidentat, Fajic nu a primit cartea verde, Drăghici nu intră în calcule, jucând doar 10 minute în meciurile amicale, doar Dimitrov intrând în echipă, ca înlocuitor al lui Vătăjelu: „Ne-am întărit în această iarnă, dar nu se vede acest lucru în prima etapă, fiindcă sunt anumite probleme, sper ca ele să se rezolve cât mai curând, iar Fajic să primească viza, iar Barthe își va relua în curând pregătirea. Deocamdată ne bazăm tot pe grupul care a dus greul până acum, grupul care are relații de joc”.
Gigi Mulțescu se teme că ierarhia ar putea fi influențată de starea terenurilor: „Aș fi vrut să se amâne campionatul până când terenurile arătau mai bine, fiindcă este pusă în pericol sănătatea jucătorilor, iar ierarhia ar putea să depindă de aceste lucruri, nu de fotbal. La noi presiunea este destul de mare, fiindcă vrem să ne asigurăm intrarea în play-off”.

Mulțescu: „Aș vrea să ieșim în stradă dacă o să obținem un trofeu la fotbal”

Antrenorul speră ca în meciurile Craiovei să nu mai fie probleme de arbitraj, după ce anul trecut echipa a avut de suferit din acest punct de vedere: „Le doresc arbitrilor să fie inspirați, să aibă un sezon mai bun, mai ales asistenții, care trebuie să aibă atenție distributivă. Greșeli pot apărea, important este ca ele să nu fie într-o singură direcție”.

Mulțescu a vorbit și despre protestele din ultimele zile, dar spune că nu va ieși în stradă, așa cum a făcut omologul său de la Timișoara, Ionuț Popa: „Noi facem politica sportului. Eu sunt pentru dialog, nu pentru ieșiri în stradă. Cred că asta înseamnă democrația, să se rezolve pe calea dialogului. Aș vrea să ieșim în stradă dacă o să obținem un trofeu la fotbal”.

Andrei Ivan speră ca Universitatea să obțină cât mai repede punctele care să-i asigure prezența în play-off: „Este primul meci și ne dorim să începem cu o victorie. Ne trebuie minim 6 puncte pentru a ajunge în play-off și sper să le obținem cât mai repede. Mă motivează faptul că port banderola, mă ajută și colegii mei, în special cei cu mai multă experiență, îmi dau încredere. Nu am plecat acum la Bruges, dar cei din club m-au asigurat că voi pleca la vară în străinătate, fiindcă îmi doresc acest lucru”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în rând cu Europa
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în rând cu Europa
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup