Oltenia dă lovitura! U Craiova învinge CFR Cluj cu 2-0 și trece peste FCSB în clasament. Elevii lui Mangia, șanse reale în lupta pentru titlu

Oltenia dă lovitura! U Craiova învinge CFR Cluj cu 2-0 și trece peste FCSB în clasament. Elevii lui Mangia, șanse reale în lupta pentru titlu
  • Publicat:
  • Actualizat:

U CraiovaCFR Cluj 2-0 (A. Cristea 14, Koljic 78)
Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad). Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) și Sebastian Gheorghe (Suceava).

â–ºCraiova: Pigliacelli – Martic, Kelics, T. Ferreira, Bancu – Cicâldău, Mateiu – Meza Colli (Bărbuț 62), A. Cristea (N. Rocha 73), MihăilăKoljic
Rezerve: L. Popescu – Donkor, N. Rocha, Briceag, Dimitrov, Fedele
Antrenor: Devis Mangia

â–ºCFR Cluj: Arlauskiss– Maneas, Lang, Vinicius, Camora – Djokivic, Culio, A. Ioniță (Petrila 61) – Deac, Omrani, A. Păun (Costache 70)

Rezerve: Jesus Fernandez – A. Mureșan, Peteleu, Hoban, Costache, G. Ganea
Antrenor: Antonio Conceicao

Craiova dă lovitura! Fără Mitriță, cel care a fost invitat să dea lovitura de start după transferul la New York City, elevii lui Devis Mangia au făcut un pas important în lupta pentru titlu. U Craiova a învins pe teren propriu, 2-0, campioana CFR Cluj. La capătul unui meci aproape perfect din punct de vedere tactic, oltenii au reușit să obțină o victorie cu care ajung la 42 de puncte, 5 sub liderul CFR Cluj. Craiova trece astfel și peste FCSB, echipă care are doar 41 de puncte, dar care joacă în etapa a 23-a abia luni seară, acasă cu FC Hermannstadt.


â–ºMinutul 79: GOOOL U Craiova! Koljic fură mingea unui fundaș de la CFR Cluj, îl lobează elegant pe Arlauskis și face 2-0 cu circa zece miunte înainte de final.


â–ºMinutul 74: Mută și Mangia! Andrei Cristea, autorul unicului gol de până acum, este scos de pe teren. În locul acestuia intră Nuno Rocha, un fotbalist care poate pune probleme pe contraatac, așa cum este de așteptat să joace U Craiova acum.


â–ºMinutul 70: Craiova se apără precis, iar CFR începe forcingul de final. Conceicao îl trimite pe teren pe Costache în locul lui Adi Păun.


â–ºMinutul 62: Răspunsul lui Mangia. Antrenorul gazdelor îl trimite în teren pe Bărbuț, în locul lui Meza Colli.


â–ºMinutul 61: Conceicao mută.  Iese Ioniță, intră Petrila. Nemulțumit că a fost schimbat, Ioniță s-a dus direct la vestiare.


â–ºMinutul 59: Primul avertisment din tabăra oaspeților. Ovidiu Hațegan i-a arătat cartonașul galben lui Cristi Manea, pentru o intrare întârziată asupra lui Alexandru Cicâldău.


â–ºMinutul 53: Prima acțiunea periculoasă. Partea a doua a început sub semnul echilibrului. Clujenii au avut un atac consistent după opt minute de la reluare, dar Deac a finalizat dezamăgitor, de la 16 metri.Mingea s-a scurs spre poarta adversă, iar Pigliacelli a cules balonul.


â–ºMinutul 46: S-a reluat partida. Cei doi antrenori nu au efectuat modificări la pauză.


â–ºMinutul 45+2: Pauză. Craiova are 1-0 după prima parte. Clujenii au fost mai prezenți în ofensivă, dar oltenii au înscris la singura ocazie importantă pe care au avut-o. Mihăilă l-a găsit excelent pe Andrei Cristea, care a avut nevoie de doar 14 minute pentru a marca primul său gol în tricoul Craiovei.


REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 40: O nouă șansă pentru CFR. Adam Lang a pătruns în careu din partea stângă, a trimis la bara a doua, Deac a pasat la 11 metri, iar Djokovic a șutat din prima. Execuția mijlocașului a trecut milimetric pe lângă stâlpul din dreapta lui Pigliacelli, spre disperarea oaspeților.


â–ºMinutul 38: Martic trimite în direcția greșită, dar Pigliacelli reține. Djokovic a centrat din partea stângă, Martic a respins din plonjon, însă a trimis mingea spre propria poartă. Pigliacelli a rămas pe loc și a reușit să rețină balonul. Dacă ar fi ieșit pe centrare, portarul italian ar fi fost păcălit de colegul său. Craiova rămâne în avantaj, scor 1-0, după golul marcat de Andrei Cristea.


â–ºMinutul 35: Primul cartonaș galben al meciului. Kelic a fost avertizat pentru un fault comis asupra lui Omrani, la 18 metri de propria poartă.


â–ºMinutul 22: Apără Pigliacelli! Omrani i-a pasat lui Păun, care părea că se află în afara jocului, iar șeptarul CFR-ului a scăpat singur cu Pigliacelli. Păun a încercat să salte mingea peste portarul advers, dar italianul s-a culcat la timp și a blocat. Camora a șutat pe respingere, însă Martic s-a aruncat la sacrificiu și a respins. Rămâne 1-0 pentru Craiova.


â–ºMinutul 14: GOOOL Craiova! Andrei Cristea deschide scorul la prima ocazie importantă a oltenilor. Bancu a aruncat de la margine, Cristea i-a trimis lui Mihăilă, iar puștiul Craiovei a sprintat în careul advers. Ajuns în unghi, Mihăilă l-a găsit pe același Cristea, demarcat în centru. Mihăilă i-a trimis nouarului, care a pus latul pentru 1-0. Adus în această iarnă de la Iași, Andrei Cristea se află la primul meci oficial în tricoul Craiovei. La acest scor, oltenii trec peste FCSB și ajung pe locul 2.

Avea dreptate Cristea? 🙂


REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 10: Entuziasmul oaspeților s-a diminuat. Jocul s-a echilibrat după ce clujenii au început în ofensivă meciul din Bănie. Chiar și așa, elevii lui Conceicao stau mai sus în teren și dau impresia că oricând ar putea amenința poarta adversă. De partea cealaltă, gazdele așteaptă o eroare în tabăra ardelenilor.


â–ºMinutul 5: Campioana începe sus.  Elevii lui Antonio Conceicao s-au instalat în jumătatea adversă în primele minute, dar fără să-i pună mari probleme lui Pigliacelli. Oltenii par puțin surprinși de modul în care adversarii au început partida.


â–ºMinutul 1: Start în Bănie. Lovitura de începere le-a aparținut oaspeților de la CFR Cluj. Alexandru Mitriță și-a luat rămas bun de la suporterii olteni. Vândut la New York City FC, Mitriță i-a predat, simbolic, bandelora de căpitan lui Nicușor Bancu. Acest lucru s-a întâmplat chiar pe gazon, înainte de începerea jocului.


Captură Digi Sport


REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO


REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO


â–º20:43 Replica oltenilor. După Bogdan Mara, a venit rândul lui Marcel Popescu să vorbească, la marginea terenului: „E un examen foarte important și ne putem autoevalua mai bine. Îi doresc însănătoșire lui Țucudean. Lui Mitriță îi urez baftă, pentru că va fi un ambasador pentru Craiova și pentru fotbalul românesc. Era momentul ca diaspora din SUA să aibă un jucător român cu care să se mândrească. El a ajuns în grupul City și are toate șansele să se întoarcă în Europa.

Fortes a pierdut o lună, în care s-a antrenat singur, în Portugalia. Sper ca în două-trei săptămâni să intre. Probabil pentru playoff va fi apt să joace 90 de minute”, a declarat Marcel Popescu, la microfonul Digi Sport.


REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO


â–º20:40 Detalii din tabăra campioanei. Bogdan Mara a prefațat partida cu Craiova: „Ne așteaptă un meci foarte greu. Publicul de aici își va pune amprenta, dar sper ca băieții noștri să facă față. Avem două absențe importante, atât Țucudean, cât și Bordeianu. George are febră mare și n-a putut face deplasarea. O victorie a noastră nu ar scoate Craiova din luptă, mai ales că se înjumătățesc punctele”, a spus Bogdan Mara, pentru Digi Sport.


â–º20:30 Echipele au ieșit la încălzire. Suporterii au luat cu asalt arena din Craiova, astfel că toate locurile par a fi deja ocupate. Au mai rămas 30 de minute până la fluierul de start.


â–º20:14 Avem echipele de start! Conceicao începe cu Alex Ioniță în locul lui Țucudean, astfel că Omrani va fi vârful campioanei pe „Oblemenco”. Adam Lang rămâne titular în fața lui Andrei Mureșan. Mangia mizează pe un sistem 4-2-3-1, cu Andrei Cristea în spatele lui Koljic.


â–º19:44 Oltenii au ajuns la stadion. Meciul din această seară se va disputa cu casa închisă. Mai mult decât atât, campioana CFR nu se poate baza pe George Țucudean, care a fost lăsat la Cluj, din cauza unor probleme musculare.


U Craiova – CFR Cluj e derby-ul zilei în Liga 1 Betano. Meciul de pe „Ion Oblemenco” are toate șansele să se desfășoare cu casa închisă. Cu 24 de ore înainte, au mai rămas 4.000 de bilete din cele 22.000 puse în vânzare. Înainea meciului, CFR e lider autoritar în campionat, cu 47 de puncte, șase peste principala urmăritoare, FCSB, în timp ce oltenii lui Devis Mangia ocupă poziția a trei a clasamentului, cu 39 de puncte.

În prima etapă de la reluarea Ligii 1 Betano în 2019, CFR Cluj, campioana en-titre, a remizat, scor 1-1, pe teren propriu cu FC Hermannstadt. De partea cealaltă, U Craiova a remizat și ea la Ovidiu, pe terenul Viitorului, 0-0.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen