O nouă pată pe imaginea fotbalului românesc. Un străin de la Dinamo a povestit în Franţa un moment ruşinos: "Imitau maimuţele"

25 feb 2016 37095 afişări Comentează şi tu Liga 1
O nouă pată pe imaginea fotbalului românesc. Un străin de la Dinamo a povestit în Franţa un moment ruşinos: "Imitau maimuţele"

Harlem Gnohere, unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo în acest sezon, a acordat un interviu în presa din Franţa în care a vorbit despre primele contacte cu fotbalul românesc, relaţia cu antrenorul Mircea Rednic şi cum a ajuns să fie poreclit "Bizonul".

Vârful de 28 de ani a povestit un moment care nu face cinste Ligii 1. În partida cu Petrolul, de la Ploieşti, una dintre primele jucate în tricoul lui Dinamo, francezul a trăit un episod neplăcut, pe care nu a ezitat să-l povestească în presa din ţara sa natală: "Primele luni în România au fost dificile, nu vorbeam româneşte şi engleza mea nu era deloc bună. Noroc că unii colegi m-au ajutat cu traducerea. Apoi, totul a mers foarte bine şi mi-am îmbunătăţit abilităţile de a vorbi ambele limbi. Ce nu mi-a placut in Romania a fost modul în care am fost primit la un Petrolul - Dinamo. Fanii imitau sunetele maimuţelor, iar acele sunete îmi erau adresate. I-am spus arbitrului, dar nu a luat nicio decizie", a spus Gnohere, în interviul acordat site-ului footballski.fr.

Unul dintre jucătorii cei mai apreciaţi de fanii din Ştefan cel Mare, Gnohere a dezvăluit şi de unde i se trage porecla "Bizonul": "În Belgia, am fost poreclit "Bizonul", datorită fizicului meu şi aşa am fost numit de atunci încolo. Când cineva mă întreabă cum să-mi zică, îi spun "Bizonul". Aşa este mai uşor pentru toată lumea" şi a recunoscut că, înainte de a veni în România, auzise lucruri nu prea plăcute despre antrenorul Mircea Rednic. Totuşi, în timp, relaţia dintre cei doi a devenit una excelentă, lucru care se vede în evoluţiile atacantului: "Când am ajuns la Dinamo, am auzit anumite lucruri despre antrenorul Mircea Rednic, nu prea bune. Am decis să nu iau în serios ceea ce am auzit şi acum am o relaţie excelentă cu dânsul. Dacă Dinamo are acest parcurs bun, i se datorează în mare parte lui Mircea Rednic. Ne forţează să ne atingem limitele, este perfecţionist", a completat Gnohere.

26 de meciuri a jucat Gnohere în tricoul lui Dinamo, reuşind 13 goluri şi 3 pase decisive

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.