"Mişelesc! Criminal! Nedrept!" Adrian Mititelu, prima reacţie după ce Curtea de Apel i-a achitat pe Sandu şi Dragomir şi a ANULAT despăgubirile record

15 iun 2017 13679 afişări Comentează şi tu Liga 1
"Mişelesc! Criminal! Nedrept!" Adrian Mititelu, prima reacţie după ce Curtea de Apel i-a achitat pe Sandu şi Dragomir şi a ANULAT despăgubirile record

Fostul finanţator al formaţiei FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a notat, joi, pe pagina sa de Facebook, că decizia Curţii de Apel Bucureşti de a-i achita pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir în procesul dezafilierii echipei de fotbal este una "mişelească, criminală şi total nedreaptă".

"O decizie mişelească, criminală şi total nedreaptă! În România europeană, justiţia este doar o iluzie. Am luptat şase ani de zile împotriva acestei organizaţii criminale cu speranţa că totuşi se face dreptate! Am fost, se pare, un naiv! Magistraţii care astăzi au luat o astfel de decizie vor purta această uriaşă povară toată viaţa! În plină democraţie mi-a fost confiscată o societate în care am investit zeci de milioane de euro! Oricum, vreau să ştiţi că am făcut tot ce este posibil omeneşte pentru a aduce clubul înapoi, dar din păcate nu am reuşit. Peste ani, probabil foarte mulţi, se va face dreptate într-un final, însă până atunci vor fi multe suferinţe. Regret enorm că v-am dezamăgit!", a scris Adrian Mititelu pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost achitaţi, joi, în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Decizia este definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis achitarea fostului preşedintele al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, pentru toate capetele de acuzare din dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, respectiv abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosirea influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru.

Aceeaşi hotărâre au luat-o judecătorii şi în cazul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care a fost achitat şi el pentru aceleaşi acuzaţii.

De asemenea, au fost achitate atât Federaţia Română de Fotbal (FRF), cât şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi sustragere de sub sechestru.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca nefondată solicitarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală împotriva lui Mircea Sandu şi a lui Dumitru Dragomir, precum şi apelurile făcute de Adrian Mititelu şi Universitatea Craiova, astfel că despăgubirile către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA de peste un miliard de lei (aproximativ 240 de milioane de euro), care ar fi trebuit plătite în solidar de Sandu şi Dragomir alături de FRF şi LPF, potrivit deciziei iniţiale a Tribunalului Bucureşti, nu vor mai fi achitate. Instanţa a dispus însă sechestru asigurator asupra bunurilor lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF şi LPF.

Magistraţii l-au mai obligat pe Adrian Mititelu la plata a 2.000 de lei către stat.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.