FOTO & VIDEO ProSport** Jucătorii Oțelului au fost salvați din infernul alb de la Făurei! „Ne bucurăm că am scăpat! Am avut mare noroc” Imagini din „trenul groazei”

  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE Elicopterul a revenit pe aeroportul din Băneasă cu a doua tranșă de jucători și maseuri ai Oțelului. Viglianti, Sergiu Costin și Neagu au scăpat din infernul alb.

„Toți am stat în tren și nu știam ce se întâmplă. Ne-au tot amânat cu câte o oră, două ore, trei ore, până s-au făcut 30 de ore. Am avut sandwichuri după noi și autoritățile din Făurei ne-au adus apă și niște cornuri.” a spus Sergiu Costin la sosire.

VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO


UPDATE 13:45 Trenul a pornit spre Galați după mai bine de 50 de ore.

FOTO Vezi în galeria foto imagini din „trenul groazei”

Sursa: Marius Martin, pasager în tren | via adevărul.ro

11:55 – O parte din jucătorii Galațiului au fost salvați din infernul alb de la Făurei. Aceștia au fost transportați cu elicopeterul până la București, iar aparatul de zbor a plecat din nou spre Făurei pentru a prelua și al doilea grup de fotbaliști ai Oțelului.

Primii jucători salvați de elicopterul trimis de Ioan Niculae sunt: Vali Munteanu, Cojoc, Silviu Ilie, Râpă, Sârghi și Brăneț.

„Suntem bucurosi ca am scapat, am avut mare noroc că a venit cineva să ne ia”, a spus Sârghi după ce a coborât din elicopter.


UPDATE 11:39 O parte din jucătorii Oțelului au fost preluați de elicopterul trimis de Ioan Niculae, patronul Astrei. Elicopterul nu i-a putut prelua pe toți cei nouă fotbaliști, plus membrii staff-ului, așa că aparatul de zbor va face efectua două zboruri pentru a-i salva pe elevii lui Dorinel Munteanu.


UPDATE 10:50 – Președintele Oțelului Galați, Marius Stan, s-a implicat serios pentru salvarea jucătorilor gălățeni blocați la Făurei. Acesta a primit un ajutor din partea patronului Astrei, Ioan Niculae, care i-a pus la dispoziție un elicopter pentru salvarea jucătorilor.

„Ne ajută domnul Ioan Niculae cu un elicopter. A fost foarte amabil, iar pilotul temerar. În jumătate de oră va ajunge să facă prima extragere, prima jumătate de jucători, iar apoi va mai face un drum. Jucătorii vor pleca spre Spania la ora 22:00”, a spus Marius Stan pentru ProSport.


UPDATE 10:49 Antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, este disperat după ce nouă jucători ai săi sunt încă blocați la Făurei. „Să așteptăm să se topească zăpada, altfel nu știu ce dracu’ să facem” este declarația plină de nervi a lui Munteanu.


UPDATE 10:30 – Cei nouă jucători ai Oțelului au ajuns la limita răbdării. Aceștia au fost cazați într-un spital din Făurei și au fost anunțați că singura lor salvare este venirea unui elicopter, însă totul depinde de starea vremii care în continuare este foarte rea.

Jucătorii au rămas și fără semnal la mobile, iar situația pare să nu se remedieze prea curând, viscolul împiedicând deocamdată aterizarea elicopterului care i-ar putea salva.


UPDATE 09:00 – Trenul blocat de zăpadă în care se află peste 400 de persoane, dintre care și nouă componenți ai echipei Oțelul Galați are peste 50 de ore de întârziere. După tentativa nereușită de a pleca spre Galați, trenul a revenit la Făurei, unde a staționat peste noapte.

Jucătorii lui Dorinel Munteanu au coborât din tren și s-au cazat la un spital din Făurei, iar ceilalți 400 de pasageri au fost cazați într-o școală.

„Sunt circa 400 de oameni, sunt blocați între Făurei și Surdila Găiseanca, nu avem gravide, sunt ceva copii care stau la căldură. Dacă nu reușim să urnim trenul din loc îi mutăm la școala din localitatea cea mai apropiată. Am dispus să fie încălzită, de asemenea, sala de sport. O să fie dificil, oamenii au bagaje multe, dar asta e, trebuie să rezolvăm situația. Zăpezile sunt foarte mari, oamenii sînt de zeci de ore pe drum, dar e bine că nu sunt urgențe medicale”, a pentru Mediafax prefectul de Brăila.


Campioana României a decolat ieri spre Oliva Nova, Spania, pentru al treilea cantonament din această iarnă. Din păcate, nouă dintre fotbaliștii Oțelului au ratat zborul după ce au rămas blocați într-un tren, în Bărăgan, în drumul dinspre Galați spre București. Cei nouă trebuiau să ajungă după miezul nopții acasă, la Galați, iar astăzi se va lua o decizie cu privire la felul în care vor ajunge și ei în Spania. Practic ei au făcut 190 de kilometri în aproximativ 30 de ore!

Oțelul s-a întors vineri din cantonamentul din Cipru, iar antrenorul Dorinel Munteanu le-a dat elevilor săi două zile libere. Dacă o parte a ales să rămână în București, nouă dintre fotbaliști au plecat spre casă, la Galați, pentru a fi alături de familii. Alejandro Viglianti, Cristian Sîrghi, Silviu Ilie, Samoel Cojoc, Valentin Munteanu, Cristian Brăneț, Cornel Râpă, Ionuț Neagu și Sergiu Costin au trăit un adevărat coșmar în ultimele 30 de ore, la întoarcerea spre Capitală, și probabil că acum regretă decizia luată sâmbătă. Cei nouă au rămas blocați mai bine de o zi în trenul care-i ducea de la Galați spre București.

„Oamenii au început să mănânce zăpadă!”
Coșmarul a început luni seara, când la mai puțin de două ore de la plecarea de la Galați trenul s-a blocat în apropierea localitații CA Rosetti, în județul Buzău, după doar 95 de kilometri parcurși. „Am adormit în picioare, suntem uitați de lume. Am sunat la 112 iar doamna de acolo m-a întrebat de ce sun la ei. La cine să sun? La Băsescu? Ne mișcăm 50 de metri în față, 50 de metri în spate ca să nu înghețe trenul pe linie”, a spus Silviu Ilie ieri la prânz.

Îngrozit de situația creată a fost și Cristian Sârghi: „A cedat sistemul de încălzire de vreo jumătate de oră și pasagerii se înghesuie în singurele vagoane care mai au căldură. Oamenii au început să iasă din tren și să mănînce zăpadă, că nu mai au cu ce să se hidrateze! Prima localitate e la vreo 4 km. Cîțiva băieți mai curajosi au vrut să se ducă acolo, dar au fost opriți pentru că este un viscol cumplit afară. Au încercat să vină niște utilaje, dar s-au stricat pe drum, că am înțeles că erau din 1960”.

Stan s-a gândit să-i amendeze pe cei nouă!
Situația creată nu i-a picat deloc bine președintelui Oțelului, Marius Stan, care s-a gândit în prima fază să-i amendeze pe cei nouă jucători care au rămas prizonieri în tren. „Primul impuls al meu a fost să tai în carne vie, pentru că normal era să stea cu noi la București. I-am anunțat că este cod galben spre portocaliu, dar ei au zis că vor să își vadă familiile. Pot să înțeleg și dorința asta a lor, după două săptămâni de cantonament”, a spus Stan.

„Suntem abandonați!”
Veștile bune au sosit după prânz pentru fotbaliștii campioanei. În jurul orei 15:00, trenul a fost deblocat de la CA Rosetti și a luat-o înapoi, spre Făurei, Ianca, iar apoi spre Galați. În Făurei, primăria le-a oferit celor din tren cornuri și apă plată, dar situația s-a schimbat din nou odată cu lăsare serii.

Trenul cu cei nouă campioni de la Oțelul s-a blocat din nou, aproape de Ianca, din cauza unui pod de gheață format peste șinele de cale ferată. „Suntem abandonați. Nimeni nu știe când vom pleca de aici. Sper să ajungem până dimineață acasă, la familii. E tot de ne dorim în acest moment”, ne-a declarat aseară, înainte de închiderea ediției, doctorul Oțelului, Mihai Troacă.

Rapidiștii, șase ore în Istanbul
Din cauza zăpezii căzute în București, rapidiștii au avut probleme la plecarea în cel de al doilea cantonament din Turcia. Pancu (foto) și compania urmau să plece spre Istanbul cu cursă care urma să decoleze la ora 10:00, dar din cauza problemelor meteorologice din București, avionul a plecat mai târziu și au pierdut legătura spre Antalya. Elevii lui Răzvan Lucescu au fost nevoiți să stea șase ore în aeroportul din Istanbul și s-au îmbarcat spre Antalya la ora 18:00.

Ceilalți, antrenament la 16 grade în Spania!
Puțin după ora 13:00, grosul echipei Oțelul a ajuns cu avionul la Valencia, apoi timp de o oră și 20 de minute a călătorit cu autocarul până la destinația finală. La Oliva Nova, jucătorilor care în toamnă evoluau în Liga Campionilor le-au zâmbit 16 grade Celsius. Dorinel Munteanu a condus un antrenament lejer ieri după-amiază, dar întreaga delegație era cu gândul la cei rămași în țară, în zăpadă. Azi, de la ora 15:00, campioana va susține primul amical în Spania, cu FC Denia (liga a III-a).


UPDATE 22:40 – După mai bine de trei ore de blocaj în dreptul localității Surdila-Greci, trenul cu sinistrați a început să se deplaseze. În mod incredibil, acesta nu a continuat să meargă spre Galați, ci a fost întors în Făurei, acolo de unde plecase în jurul orelor prânzului. Adrian Vlaicu, reprezentantul CFR, susține că a recurs la acest gest pentru a le putea oferi oamenilor provizii, însă gestul este de neînțeles în contextul în care li se putea comunica acest lucru de mai devreme, fără a fi nevoiți să petreacă aproape 12 ore în mijlocul câmpului, în frig.

UPDATE 22:22 – Răzvan Ochiroșii a povestit pentru ProSport care este situația din trenul înzăpezit în dreptul localității Surdila-Greci: „Eu sunt plecat de la ora 6:40, luni dimineața, după care am stat la Brăila până la 8 seara, când m-am întâlnit cu fotbaliștii Oțelului. Am aproape 40 de ore de când sunt în tren. Au început să oprească în toate vagoanele căldura, a mai rămas unul singur încălzit. Nu mai avem apă sau mâncare, iar printre noi sunt mulți bătrâni și o femeie gravidă. La un moment dat, o ușă nu se mai închidea și am luat lopețile, eu și câțiva colegi de la Prahova Tomșani, și am făcut ca ușa să se închidă ca să nu mai intre frigul în vagon. Nimeni nu ne spune nimic. Am sunat la Salvare, după care am fost redirecționați și ni s-a închis telefonul în nas

UPDATE 22:08 – Răzvan Ochiroșii este blocat și el în tren alături de jucătorii Oțelului: „Sunt disperat, nici nu mai știu pe cine să sun”. Trenul cu fotbaliștii Oțelului și cu alte 700 de persoane este blocat în nămeți de mai bine de 22 de ore

UPDATE 21:05 – Nici după 3 ore de când trenul s-a împotmolit din nou în zăpadă în localitatea Ianca, cei 9 jucători ai Oțelului și ceilalți 700 de călători nu au primit niciun ajutor din partea autorităților

UPDATE 20:06 – Jucătorii Oțelului sunt în continuare blocați în tren în dreptul localității Ianca și de două ore nu au primit niciun fel de ajutor

UPDATE: 18:26 Trenul în care se află jucătorii campioanei s-a blocat din nou aproape de localitatea Ianca, la aproximativ 15 kilometri de Făurei, în drumul spre Galați. Un pod de gheața s-a format peste calea ferată și, deocamdată, nu se poate face nimic

UPDATE 16:00 Trenul în care se aflau jucătorii Oțelului a ajuns în localitatea Făurei, unde Primăria le-a distribuit apă și mâncare. Jucătorii se îndreaptă spre Galați

UPDATE 15:30: Gabriel Viglianti, unul dintre cei jucătorii echipei Oțelul blocați în apropiere de Făurei din cauza zăpezii, a declarat că trenul a pornit încet înspre Galați, unde speră să ajungă în cursul serii, adăugând că fotbaliștii vor încerca apoi să plece cu automobilele la București.

„Ne-am pus în mișcare înapoi, se merge foarte încet… din câte am înțeles vom ajunge la Galați în cursul serii. Sperăm ca la București să ajungem mâine cu mașinile dacă drumurile vor fi deschise”, a spus fotbalistul formației gălățene.

Viglianti susține că oamenii care au venit cu utilajele de deszăpezire nu au adus mâncare sau apă celor aproximativ 1.000 de persoane blocate în tren. De asemenea, el a adăugat că unele vagoane au rămas fără căldură. „Nu am primit nimic, nici apă și nici mâncare. Lumea deja s-a enervat pentru că în unele vagoane nu mai este căldură. La noi încă mai este cald”, a explicat Gabriel Viglianti.

Reprezentanții CFR Galați afirmă că trenul blocat în județul Buzău, într-o zonă unde nămeții depășesc 3,5 metri, ar putea fi întors și redirecționat pe o rută ocolitoare, prin Tecuci, iar potrivit ISU Buzău în garnitură s-ar afla aproximativ 1.000 de oameni, între care nouă fotbaliști de la Oțelul.


UPDATE 15.22 Jucătorii au ajut la capătul puterilor. Trenul, ajutat de un plug să avanseze, merge cu o viteză de 4-5 km/h, iar scenariul este unul incredibil. Fotbaliștii Oțelului spun că parcă se plimbă printr-un tunel alb și, odată ajunși la Făurei, vor să ia drumul Galațiului.


UPDATE 14.37 – Silviu Ilie a declarat la RTV că trenul în care se află jucătorii gălățeni a pornit spre Făurei. Cei 9 jucători trebuiau să ajungă la București, iar de aici în Spania, acolo unde se află deja restul lotului.

Potrivit reprezentanților CFR Galați, trenul InterRegio 1574 Galați – București se află la C.A. Rosetti, în spatele unui utilaj de deszăpezire, și că nu poate înainta din cauza zăpezii.

Directorul Centrului Regional de Exploatare, Întreținere și Reparații din Galați al CFR SA, Ionel Filimon, a declarat că această garnitură ar putea fi întoarsă la Făurei și redirecționată pe rută ocolitoare, prin Tecuci.

„Există varianta să aducem acest tren înapoi, în Făurei și îl trimitem spre București prin Tecuci – Mărășești – Buzău – Ploiești. Porțiunea în care se află acum este complet blocată”, a spus Filimon.


9 jucători de la Oțelul Galați sunt izolați în câmp în apropierea localitații CA Rosetti. Situația este dramatică, trenul este blocat, iar încercările de a-l scoate din nămeți au eșuat. Urmează ca în scurt timp încă o locomotivă să plece înspre ei. Jucătorii nu au ce să mănânce, iar căldura în tren s-a oprit, cu excepția vagonului în care sunt fotbaliștii.

„Am adormit în picioare, nu avem ce să bem și ce să mâncăm, suntem uitați de lume. Am sunat la 112 iar doamna de acolo m-a întrebat de ce sun la ei. La cine să sun? La Băsescu? Ne mișcăm 50 de m în față, 50 de m în spate ca să nu înghețe trenul pe linie. Asta facem de ieri de la ora 18.00. Nici elicopterul nu ne poate salva, vântul bate prea tare”, a spus Silviu Ilie în exclusivitate pentru www.prosport.ro

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…