LPF îi răspunde lui Iordănescu: "Sperăm că selecţionerul nu caută scuze pentru un eventual eşec la Euro"

15 mar 2016 5473 afişări Comentează şi tu Liga 1
LPF îi răspunde lui Iordănescu: "Sperăm că selecţionerul nu caută scuze pentru un eventual eşec la Euro"

Şefii Ligii Profesioniste de Fotbal i-au răspuns selecţionerului prin intermediul uni comunicat de presă, prin care îl acuză pe Iordănescu că a încercat să inducă în eroare opinia publică, atunci când a dat vina pentru ratarea amicalelor de lux cu Anglia şi Olanda, pe programul din Liga 1.

"Domnul Anghel Iordănescu a încercat, din păcate, să inducă în eroare opinia publică, după aceeaşi strategie adoptată în cazul clubului Steaua, când în Comitetul Executiv al FRF a afirmat că nu are nevoie de jucătorii echipei campioane, deoarece îi cunoaşte deja foarte bine, pentru ca, ulterior, să spună cu totul altceva reprezentanţilor presei, subliniind că din cauza Ligii Profesioniste de Fotbal nu pot fi organizate jocuri de pregătire cu întreg lotul dorit.

Aceeaşi tactică a folosit-o domnul Anghel Iordănescu şi atunci când a invocat că România a ratat meciurile amicale cu Anglia şi Olanda, din pricina programului competiţional al Ligii 1, uitând să precizeze că în Anglia campionatul se termină cu o săptămână mai târziu ca în România, iar în Olanda la aceeaşi dată." se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al LPF.

Mai mult, şefii LPF spun că reprezentanţii televiziunilor, ce deţin drepturile de difuzare pentru meciurile din prima ligă, se opun comprimării sezonului.

"Încheiem, cu speranţa că domnul Anghel Iordănescu nu îşi caută scuze pentru un eventual eşec la turneul final al Campionatului European, indicând de pe acum cu degetul un vinovat imaginar, respectiv Liga Profesionistă de Fotbal.

Îi reamintim domnului Anghel Iordănescu că Liga 1 Orange reprezintă o resursă permanentă de talente pentru echipa naţională, iar banii televiziunilor sunt principala sursă de finanţare pentru majoritatea cluburilor din campionatul intern. Cine cere RESPECT, trebuie să ofere RESPECT!

LPF a considerat şi consideră calificarea la turneul final al Campionatului European din Franţa un rezultat excepţional al jucătorilor echipei naţionale, al antrenorilor lor şi este convinsă că performanţa managerială nu înseamnă căutarea de pe acum a vinovaţilor pentru un nedorit eşec, ci asumarea responsabilităţii indiferent de rezultatele din teren", se arată în finalul comunicatului LPF:

Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.