Joacă de copii. Viitorul și Dinamo au terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile puștilor Răzvan Marin și Patrick Petre

Joacă de copii. Viitorul și Dinamo au terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile puștilor Răzvan Marin și Patrick Petre
  • Publicat:
  • Actualizat:

Viitorul și Dinamo au terminat la egalitate, scor 1-1, primul meci al zilei de sâmbătă din Liga 1.

La Ovidiu, pe un gazon impecabil, dar pe o căldură care le-a pus probleme fotbaliștilor, cel puțin în prima parte, echipele trimise în teren de cei doi antrenori, Gică Hagi și Mircea Rednic, promiteau un spectacol desăvârșit. Doar că prima repriză s-a transformat rapid într-o luptă crâncenă pentru supremația la mijlocul terenului. Pe de o parte, Hagi s-a bazat pe Răzvan Marin, Benzar și Aganovic, în timp ce Rednic a mizat pe Ionuț Șerban și Nedelcearu. Dacă mijlocașii centrali ai celor două echipe și-au făcut treaba, liniile ofensive au rămas datoare, iar primele 45 de minute au adus o singură ocazie, un șut din afara careului trimis de Florin Cernat.

Repriza secundă a fost ca o a doua parte a unui film început foarte prost. La câteva zeci de secunde de la primul fluier al lui Robert Dumitru, Fai l-a scăpat din marcaj pe Răzvan Marin, iar tânărul mijlocaș al Viitorului nu a ratat ocazia de a-l învinge pe Cerniauskas. A fost scânteia care a aprins un meci modest. Dinamo a încercat să dea replica, dar contraatacurile gazdelor i-au adus pe Tănase și Cristi Ganea în poziții bune de gol. De fiecare dată, fotbaliștii Viitorului au fost opriți în careu de intrări la limită și de fiecare dată centralul a lăsat jocul să continue, deși intrările lui Marc, respectiv Feussi puteau fi sancționate cu lovitură de la 11 metri.

Revenită la viață, Dinamo a profitat din nou de inspirația lui Mircea Rednic, care a mizat în ultimele 20 de minute pe Patrick Petre, iar mijlocașul dinamovist nu a dezamăgit, a combinat superb cu Matei în minutul 78 și a marcat pentru 1-1. Tot fiul lui Florentin Petre a avut și ocazia de a aduce trei puncte în Ștefan cel Mare, dar execuția sa, din poziție de 1 vs. 1 cu Buzbuchi, a fost una modestă.

În urma egalului, Viitorul rămâne fără victorie și acumulează al treilea punct în tot atâtea etape, în timp ce Dinamo strânge cinci puncte și trece, cel puțin până la finalul meciului Stelei, pe locul secund.
 


Viitorul – Dinamo 1-1 (R. Marin 47 / P. Petre 78)

  • Viitorul: Buzbuchi – Hodorogea (Ciupe 87),   I. Filip,  B. Mitrea, Cr. Ganea – R. Marin,   Benzar,  Aganovic – I. Hagi (Gavra 63), Cernat,   Fl. Tănase (Nedelcu 77)
  • Dinamo: Cerniauskas – Feussi, A. Marc, Mevlja, Fai (Gnohere) – Nedelcearu, I. Șerban (V. Lazăr 46)- Gavrilă (P. Petre 71), C. Matei, S. Filip –   Vojnovic


20:25 Final de meci la Ovidiu, după o repriză secundă foarte frumoasă, în care mai întâi Răzvan Marin a deschis scorul, după o pasă superbă a lui Mitrea, pentru ca Patrick Petre, introdus pe teren de Mircea Rednic în minutul 71, să stabilească scorul final, după o combinație superbă cu Cosmin Matei.


20:21 Ocazie imensă pentru Dinamo. Patrick Petre scapă din nou din marcajul lui Cristi Ganea, mai scapă o dată singur cu Buzbuchi, dar mingea îi sare rău exact în momentul șutului și portarul gazdelor reține. Sunt minutele de prelungire, iar un gol al tânărului mijlocaș ar fi însemnat trei puncte pentru Dinamo.


20:16 Sunt ultimele minute ale partidei, iar Dinamo e echipa mai proaspătă, care caută golul de trei puncte. Hodorogea iese accidentat și e înlocuit cu Raul Ciupe.


20:09 GOOOOOOOOOOOOOL DINAMO! Mircea Rednic e din nou inspirat. Abia introdus pe teren, Patrick Petre primește o pasă genială pe culoar de la Cosmin Matei, scapă singur cu portarul Buzbuchi și are calmul necesar pentru a plasa mingea pe lângă goalkeeper-ul Viitorului. O fază superbă a dinamoviștilor, construită de Matei și Petre readuce egalitatea pe tabela de marcaj cu 12 minute înaintea finalului.

Interesant este că ambii marcatori de astăzi sunt fii de foști fotbaliști. Petre Marin și Florentin Petre trebuie să fie mândri în aceste momente.


20:00 Rednic face și ultima schimbare. Gavrilă e înlocuit de Patrick Petre.


19:56 Prima atingere a noului atacant dinamovist nu e cea mai fericită. Găsit în careu de o centrare a lui Feussi, Gnohere încearcă un stop, dar mingea sare direct în afara terenului. Așa arată cel poreclit „Bizonul”.


19:53 Gnohere debutează în tricoul lui Dinamo. Mircea Rednic renunță la serviciile lui Fai, îl trece pe Steliano Filip fundaș stânga, Lazăr merge îi ia locul acestuia în linia ofensivă, iar ultimul transfer al câinilor preia rolul de atacant central. Are aproximativ 30 de minute la dispoziție să ne arate ce poate. Bine, și câteva kilograme în plus.

Schimbă și Hagi, cu Gavra în locul lui Ianis.


19:50 E rândul Viitorului să ceară penalty. În același careu în care Gavrilă a solicitat lovitură de la 11 metri după un duel cu Cristi Ganea, Tănase intră în viteză, trece de Marc, apoi e atins de tackling-ul fundașului central dinamovist. Reluările arată că între cei doi a fost contact, dar un contact mai degrabă așteptat și provocat de mijlocașul ofensiv al gazdelor. Robert Dumitru a arătat cartonaș galben pentru simulare, o decizie corectă.


19:45 Intrarea lui Lazăr a produs ceva modificări în echipa lui Mircea Rednic. Vojnovic a coborât în centrul liniei de mijloc, lângă Nedelcearu, Gavrilă a rămas în dreapta, Filip în stânga, în timp ce Matei și Lazăr sunt cei doi atacanți. E o formulă care, cel puțin pe hârtie, arată foarte bine, dar nici Lazăr, nici Matei nu au calitățile necesare pentru a se comporta ca un atacant în adevăratul sens al cuvântului.


19:38 GOOOOOOOOOOOL VIITORUL! Nici nu începe bine partea a doua a meciului că echipa lui Hagi este în avantaj. Fai își arată din nou limitele pe fază defensivă și îl scapă din marcaj pe Răzvan Marin, găsit excelent de o pasă lungă a lui Mitrea. Tânărul mijlocaș al Viitorului preia frumos, cu piciorul drept, apoi șutează din apropiere, fără vrep șansă pentru Cerniauskas. E 1-0 pentru gazde, iar partida are toate șansele să se transforme într-un adevărat spectacol.


19:35 A început partea secundă a meciului. Rednic a mutat la pauză. Lazăr i-a luat locul lui Ionuț Șerban. Este a doua oară când tânărul mijlocaș central este schimbat la pauză, după meciul de la Târgu Mureș cu ASA.


19:19 S-a terminat prima repriză. Viitorul și Dinamo au oferit unele dintre cele mai slabe 45 de minute ale acestui campionat. O luptă continuă pentru supremația la mijlocul terenului, prima parte a fost săracă în ocazii și, în general, în fotbal de calitate. Singurul moment încins a fost contactul dintre Ganea și Gavrilă din careul gazdelor.


19:04 Prima fază controversată a partidei. Vojnovic dă o nouă măsură a valorii sale, scoate cu ușurință un adversar din joc, apoi pasează superb pentru Gavrilă, care scapă spre poarta lui Buzbuchi. Mijlocașul dinamovist e ajuns din urmă de Cristi Ganea, care se împiedică, apoi își dărâmă adversarul în careu. Robert Dumitru a considerat, însă, că Gavrilă e cel care a căutat contactul și a lăsat jocul să continue, în ciuda protestelor lui Gavrilă.


19:01 30 de minute scurse din meciul de la Ovidiu, unele în care căldura și-a pus amprenta asupra evoluției celor două echipe. Partida e echilibrată, dar ritmul nu este unul excepțional. La ambele formații se vede din plin faptul că au destule schimbări față de finalul sezonului trecut, iar lupta cea mai importantă se dă la mijlocul terenului. Ocaziile lipsesc, dar calitatea jucătorilor de pe teren ne dă speranțe că vor apărea curând.


18:45 Prima ocazie a meciului vine din piciorul lui Florin Cernat. Decarul gazdelor șutează cu stângul, de la marginea careului, puțin pe lângă poarta lui Cerniauskas. 10 minute echilibrate, în care Viitorul e echipa cu inițiativă.


18:34 A început partida de la Ovidiu.


18:20 Interesant e faptul că Mircea Rednic începe al treilea meci cu al treilea atacant diferit. După Alexe în prima etapă și Rotariu în meciul cu CS U Craiova, e rândul croatului Vojnovic să-și găsească locul în centrul liniei ofensive a dinamoviștilor. Pe bancă e și Gnohere, vârful care ar putea debuta astăzi.


18:14 Avem echipele de start trimise în teren de Gică Hagi și Mircea Rednic.

Viitorul: Buzbuchi – Hodorogea, I. Filip,  B. Mitrea, Cr. Ganea – R. Marin, Benzar,  Aganovic – I. Hagi, Cernat, Fl. Tănase
Rezerve: Rîmniceanu, Cr. Munteanu, Casap, Gavra, Ciupe, D. Nedelcu, Vl. Achim

Dinamo: Cerniauskas – Feussi, A. Marc, Mevlja, Fai – Nedelcearu, I. Șerban – Gavrilă, C. Matei, S. Filip – Vojnovic
Rezerve: I. Popescu, Van Haaren, P. Petre, Tîrcoveanu, Gnohere, Lazăr, Moldoveanu


În primul meci al zilei, se vor duela cei de la Viitorul și Dinamo, de la ora 18:30, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a a Ligii 1, care va fi transmisă în direct de Look TV, Digi Sport 1 și Dolce Sport.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de șase ori până acum în Liga 1, Dinamo impunându-se o singură dată, chiar în partida anterioară, scor 2-0.

Managerul tehnic Gheorghe Hagi a declarat că FC Viitorul nu poate fi niciodată favorită într-un meci cu Dinamo, dar a precizat că echipa sa își va juca șansa și va încerca să câștige această partidă.

„Meciul este deschis oricărui rezultat. Vrem cele trei puncte, însă pentru asta trebuie să fim inteligenți. FC Viitorul nu poate niciodată să fie favorită cu Dinamo. Noi ne jucăm șansa noastră. Trebuie să respectăm adversarul, mai ales când jucăm împotriva unui club atât de mare. Dar nu prea mult respect, pentru că după aia îți tremură picioarele. Va fi o bătălie în teren, sper să câștigăm”, a afirmat Hagi.

Managerul tehnic, care este și proprietarul grupării FC Viitorul, a declarat că toate biletele pentru partida cu Dinamo s-au epuizat.

„Am înțeles că s-au vândut toate biletele. Așa că începem să ne obișnuim cu publicul, cu oamenii noștri care vin și ne susțin. Sper ca ei să fie și jucătorul în plus față de ce aveam înainte când nu jucam aici”, a precizat Hagi.

De cealaltă parte, mijlocașul lui Dinamo, Valentin Lazăr, a declarat că echipa sa va încerca să nu primească gol și să se întoarcă la București cu cele trei puncte puse în joc.

„O să fie un meci greu, e o echipă bună. În plus nu au pierdut în acest început de campionat, dar noi vrem să câștigăm, la fel ca și în meciul trecut. Sperăm să ne întoarcem cu cele trei puncte. Am văzut că au jucători cu experiență, dar e mai bine să ne gândim mai mult la noi, să ne facem jocul. Au fost câțiva ani în care nu am reușit să învingem Viitorul, dar am făcut-o la venirea domnului Rednic și sperăm să reușim și acum. Eu îmi doresc să nu primim gol, așa cum s-a întâmplat în aceste prime etape, să înscriem noi și să înclinăm balanța în favoarea noastră. Încercăm să nu luăm gol la acest meci, este foarte important pentru noi”, a spus Lazăr.

Echipele probabile:

  • FC Viitorul (4-2-3-1): Buzbuchi – Hodorogea, Cr. Munteanu, Mitrea, Cr. Ganea – Benzar, I. Filip, Aganovic – I. Hagi, Cernat, Fl. Tănase
  • Dinamo (4-2-3-1): Cerniauskas – Feussi, A. Marc, Mevlja, S. Filip – Nedelcearu, I. Șerban – B. Gavrilă, Vojnovic, C. Matei – D. Rotariu
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au…
S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham
S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham
Răsturnare de situație! Nu peștele pe care l-a mâncat de Florii a ucis-o subit pe Gabriela
Răsturnare de situație! Nu peștele pe care l-a mâncat de Florii a ucis-o subit pe Gabriela
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare: „Mâncarea tradițională se combină”
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare: „Mâncarea tradițională se combină”
Simona Halep, anunţul aşteptat de toată lumea după Paşte
Simona Halep, anunţul aşteptat de toată lumea după Paşte
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui Cristian era
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui Cristian era "Trăiește viața fără…
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat! Gestul făcut de Gică Hagi
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat! Gestul făcut de Gică Hagi
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune problema de externare...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune problema de externare...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Tragedie pe Faleza Dunării din Galați: un polițist de la trupele speciale a murit. Motocicleta pe care o conducea, lovită de o mașină
Tragedie pe Faleza Dunării din Galați: un polițist de la trupele speciale a murit. Motocicleta pe care o conducea, lovită…
Inzaghi vrea să păstreze la Inter pentru sezonul viitor toţi jucătorii cu care a luat titlul
Inzaghi vrea să păstreze la Inter pentru sezonul viitor toţi jucătorii cu care a luat titlul
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize vor primi de la univers și de la parteneri
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize vor primi de la univers…