CSU Craiova – Rapid 2-0. Cîrțu și Săndoi, când vă opriți?

CSU Craiova - Rapid 2-0. Cîrțu și Săndoi, când vă opriți?
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • CSU Craiova a învins Rapid în ultimul meci al etapei a 15-a din Liga 1, scor 2-0, după golurile reușite de Pablo Brandan și Thaer Bawab, și a urcat pe locul al șaptelea al campionatului, cu 25 de puncte.
  • Echipa lui Marian Rada a tras doar de patru ori spre poarta lui Bălgrădean. Un singur șut a fost pe spațiul porții

Înaintea partidei, căpitanul giuleștenilor, Daniel Pancu, vorbea despre necesitatea obținerii a nouă puncte din ultimele trei partide ale turului de campionat. Chiar și așa, aflați într-o situație disperată, pe care încearcă să o remedieze prin aducerea lui Dinu Gheorghe, rapidiștii nu au fost capabili să facă față unui joc excelent prestat de craioveni.

Început intens, cu o ocazie ratată de Ivan încă din minutul 2, meciul a părut să se echilibreze la mijlocul primei reprize, când Pancu a dat startul revirimentului în tabăra giuleșteană. Echilibrul nu a durat, însă, prea mult și oltenii, ghidați de pe bancă de entuziastul cuplu Cîrțu-Săndoi, au trecut la conducerea meciului. Brandan și Bawab au reușit o fază rar întâlnită în fotbalul românesc, destabilizând din doar două pase apărarea improvizată de Rada, iar primul a deschis scorul în minutul 44.

După un gol încasat chiar înaintea pauzei, cum nu se poate mai prost, Marian Rada a schimbat repede, prin introducerea lui Rui Miguel în locul lui Vali Negru, urmată de înlocuirea lui Laurențiu Buș cu Andrei Ciolacu. Modestă pe faza de atac, echipa Rapidului a arătat pe faza defensivă multe sincope. Aceiași Bawab și Brandan au ratat desprinderea pentru craioveni, bara și Bornescu menținând vii speranțele giuleștenilor. În minutele de prelungire, tot cuplul argentiniano-iordanian a mai reușit o fază genială. Bawab a primit o pasă de la Brandan, l-a ridiculizat pe Alexandru Coman și a marcat, cu o execuție de efect peste Bornescu, unul dintre cele mai frumoase goluri ale turului de campionat.

Oltenii, care sub comanda lui Cîrțu și Săndoi au ajuns la nouă meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, urcă pe poziția a șaptea, la șase puncte de primul loc care duce în cupele europene. De cealaltă parte, criza se adâncește pentru Marian Rada și elevii săi, care au acumulat doar 10 puncte în primele 15 etape, iar tehnicianului giuleștean nu-i rămâne decât să spere că schimbările din iarnă, atât de așteptate, vor revitaliza echipa.

CSU Craiova: Bălgrădean – Tîrnăcop, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Mateiu, Brandan – Ferfelea (Varga ’88), Bawab, Băluță (Cârstea ’84) – Ivan (Pleșan ’58). Antrenor: Sorin Cârțu.

Rapid: Bornescu – Al. Coman, D. Lung, Al. Iacob, Mendy – V. Negru (Rui Miguel ’46), E. Dică – Martin, Roșu (M. Stoica ’85), L. Buș (Ciolacu ’54) – Pancu. Antrenor: Marian Rada.

Cartonașe galbene: E. Dică ’35, Al. Iacob ’73, Martin ’90+1.

Arbitri: Iulian Călin (central) – Miclos Nagy, Alexandru Cerei (asistenți) – Marian Balaci (rezervă).

Observatori: Augustus Constantin, Cătălin Cursaru.


22:30 Final de meci în Bănie. Echipa antrenată de Sorin Cîrțu și Emil Săndoi face un nou meci mare și mai adună trei puncte în clasament, unde ajunge la cota 25. Oltenii au dominat evident partida cu Rapid, care a arătat ca o echipa incapabilă să dea vreo replică jocului excelent al lui Bawab, Brandan și compania. Mai jos, statistica, grăitoare pentru ceea ce s-a întâmplat pe teren.


22:27 GOOOOOOOOL CSU Craiova! Bawab stabilește scorul final în minutele de prelungire, cu unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului în Liga 1. Iordanianul a combinat cu Brandan, la fel ca la primul gol, l-a ridiculizat pe Coman cu un dribling de senzație și a înscris cu un lob superb peste Bornescu, care nu a mai avut nicio șansă. Fotbal superb practicat de olteni în această seară.



22:16 Încă o ocazie mare pentru olteni. Brandan șutează de la 25 de metri, cu piciorul stâng, dar același Bornescu respinge în corner. Mai sunt cinci minute și Rapidul nu dă semne că poate schimba ceva pe final de meci.


22:00 Craiova ratează o nouă șansă de a se desprinde la două goluri diferență. După Bawab, care a luat la țintă bara porții rapidiste, Mateiu a combinat excelent cu Pleșan, intrat în minutul 58 în locul lui Ivan, și a șutat de la 20 de metri. Bornescu a avut, însă, un reflex excelent, respingând în corner, și ține Rapidul în viață în acest meci.


21:46 E clar, Marian Rada vrea neapărat cel puțin un punct din acest meci și face și a doua modificare, una ofensivă. Un mijlocaș de bandă, Laurențiu Bus, este înlocuit cu un atacant, Andrei Ciolacu, marcatorul golului prin care Rapid s-a impus în Cupa Ligii în fața craiovenilor.


21:37 Marian Rada e conștient că meciul de astăzi este unul crucial pentru echipa sa și face prima schimbare. Rui Miguel intră în locul lui Vali Negru. Tehnicianul rapidist vrea, probabil, mai multă viteză la mijlocul terenului.


21:29 Pauză pe Oblemenco. La acest scor, CSU, care a dominat începutul și finalul celor 45 de minute, urcă pe locul 7, cu 25 de puncte, la egalitate cu Dinamo, iar fotbaliștii antrenați de Marian Rada rămân pe locul al 17-lea, penultimul, cu 10 puncte, la patru lungimi de Gaz Metan, prima echipă aflată pe loc neretrogradabil.


21:18 GOOOOOOOOL CSU Craiova! Brandan și Bawab combină superb pe partea stângă a apărării giuleștene, care nu găsește niciun răspuns. Iordanianul îi trimite o minge foarte bine în centrul careului lui Brandan, iar argentinianul înscrie cu o execuție sigură, pe lângă Mircea Bornescu. Este al treilea gol al acestei ediții de campionat pentru Brandan, iar oltenii trec la conducerea meciului în minutul 42. Cu câteva zeci de secunde înaintea golului, Băluță a scăpat singur cu portarul Rapidului și a șutat în bara transversală.



21:00 Ocazia lui Ivan a rămas cel mai important moment al primelor 25 de minute. Rapidiștii au echilibrat între timp partida și au împins jocul departe de poarta apărată de Mircea Bornescu. Momentan, lupta se duce la mijlocul terenului, iar marile ocazii se lasă așteptate.


20:37 După nici două minute de la începutul meciului, CSU a avut prima ocazie. Andrei Ivan, tânărul atacant al oltenilor, a primit o pasă excelentă de la Ferfelea, dar șutul său, din poziție de 1 vs. 1 cu Mircea Bornescu, a fost blocat la timp de Alexandru Coman.


20:35 Moment emoționant pe stadionul Ion Oblemenco. Nicușor Bancu, accidentat grav de Alin Șeroni în meciul de cupă dintre CSU Craiova și Viitorul, a fost aplaudat la scenă deschisă de jucătorii și spectatorii prezenți la meci. Mijlocașul Craiovei a dat lovitura de start a meciului, îmbrăcat într-un tricou de joc al oltenilor.


19:40 Foaia de joc a partidei, a doua întâlnire directă din istorie între cele două echipe. În prima, jucată în acest an, în primul tur al Cupei Ligii, Rapid s-a impus cu 1-0, după un gol înscris de Andrei Ciolacu, doar rezervă astăzi.


Aflată pe penultimul loc din Liga 1, Rapid nu se poate gândi decât la victorie în meciul cu CS U Craiova, ultima partidă a rundei a 15-a din Liga 1. Un succes în Bănie este însă destul de greu de obținut în condițiile în care Rapid se confruntă cu serioase probleme, iar oltenii nu au mai pierdut un meci în campionat din etapa a șaptea.

CLICK AICI PENTRU LIVE TEXT

„În mod normal, Rapid ar trebui să nu se sperie de nimeni, dar în situația actuală ei pleacă drept favoriți. Dar ca favoriți au plecat și în meciul de Cupa Ligii, erau pe cai mari, doreau să câștige campionatul, însă prin dăruirea jucătorilor am reușit să învingem. Vom vedea care va fi situația pe teren. Chiar dacă ei joacă acasă, noi suntem totuși Rapid și sunt sigur că jucătorii vor avea o tresărire de orgoliu, să arate că nu asta e fața Rapidului, pe care a arătat-o până acum” , a declarat Marian Rada, antrenorul Rapidului, înainte de confruntarea directă.

În eventualitatea unei victorii, Rapid ar ajunge la 14 puncte și ar urca pe locul 14 în clasament, în timp ce CS U Craiova ar urca două poziții (până pe locul 6), dacă ar câștiga meciul de pe teren propriu.

Rapid are un mic ascendent moral în fața Craiovei, giuleștenii reușind să se impună cu 1-0 în prima fază a Cupei Ligii.

Rezultatele etapei a 15-a:

  • Viitorul – Concordia 2-2
  • Gaz Metan – Dinamo 1-2
  • Astra – U Cluj 1-1
  • Ceahlăul – Oțelul 0-1
  • SteauaFC Brașov 2-0
  • Pandurii – FC Botoșani 1-2
  • CFR Cluj – CSMS Iași 4-0
  • Petrolul – ASA Târgu-Mureș 2-0
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…