„U” Cluj – Steaua 0-1. Lecția de istorie, pagina 25. Steaua este matematic campioană

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua a devenit oficial campioană, după victoria cu 1-0 pe terenul Universității Cluj
  • Prepeliță a marcat golul care a dus titlul în Ghencea pentru a 25-a oară
  • „Roș-albaștrii” sunt la 10 puncte distanță de Petrolul, cu 3 partide înainte de finalul campionatului

Uneori istoria se scrie chiar sub ochii noștri. Sunt momente atât de importante încât rămân povestite de generații întregi. Joi seara s-a mai scris o pagină în cartea de istorie a Stelei. A fost genul de meci pe care un stelist care se respectă nu are voie să-l uite. Meciul decisiv. Partida care concentrează un întreg sezon. Un meci cât un campionat. Conștienți acest lucru au venit la stadion și ardelenii care țin cu Steaua și cu aceleași gânduri au intrat în teren și elevii lui Reghecampf. Pentru Sânmărtean, Varela, Keșeru sau Piovaccari a fost șansa de a trăi ceea ce Apolzan, Sătmăreanu, Sameș, Tudorel Stoica sau Lăcătuș au trăit la rândul lor. A fost meciul care poate face diferența dintre un jucător și un campion. Cu numărul 25 în gând, steliștii au început precauți jocul de pe Cluj Arena, iar Lemnaru a vrut încă din start să arate că poate lua examenul pentru Steaua. A fost cel mai periculos om al clujenilor, dar mai întâi a tras pe lângă vinclu (7), pentru ca apoi să ceară un penalty, dar fără să-l convingă pe Avram (20). Tănase și Chipciu au fost cei mai nerăbdători să devină din nou campioni. Primul a marcat, însă golul i-a fost anulat pentru offside (26), iar al doilea tras pe lângă poartă (27) și nu l-a putut loba pe Veselovsky, ultimul obstacol în calea spre gol, la faza din minutul 30. 

Prepeliță, primul gol, al doilea titlu

Nici Reghe nu mai avea răbdare. Era un sac de nervi pe bancă, dar golul izbăvirii steliste a venit în prelungirile primei reprize. Prepeliță s-a gândit că e un moment bun să marcheze primul gol din acest capionat și a înscris cu capul, din cornerul bătut de Sâmnărtean (45+1), iar pe trofeul oferit campioanei „roș-albaștrii” vedeau deja scris Steaua. 

Clujenii au aruncat și ei un ochi pe istoria clubului, înainte de meciul cu Steaua și au observat că le-au scos „roș-albaștrilor” 5 titluri din vitrină. Împinși de ura fanilor pentru echipa campionă, de amenințarea retrogradării și de orgoliul de a nu asista la sărbătoarea stelistă chiar pe terenul lor, jucătorii lui Teja s-au aruncat spre poarta lui Tătărușanu. Mingea deviată de Lemnaru a căzut însă pe bară (57), Abrudan a trimis cu capul peste poartă (66), iar Borza nu l-a putut învinge pe portarul Stelei dintr-o poziție ideală (67). Steaua a avut șansa să încheie meciul, dar Veselovsky a mai salvat un gol, în fața lui Latovlevici (59). Pe finalul Steaua a stat la cutie și a numărat minutele până la deschiderea șampaniei. În timp ce galeria lui „U” le arăta steliștilor că nu sunt iubiți în Cluj, jucătorii lui Reghe se apropiau tot mai mult de titlu. Nici înjurăturile din tribune și nici suporterul care a intrat în teren pentru a-i arunca un tricou în față lui Varella nu au putut opri victoria Stelei. O victorie cât un campionat. O victorie cât o pagină din cartea cu 25 de file ale Stelei. „Roș-albaștrii” vor avea de acum motive să sărbătorească și pe 8 mai. E ziua în care Steaua a bifat titlul cu numărul 25.

Articol scris de Vlad Măcicășan

Minutul 89 „U” Cluj domină finalul de partidă, jucătorii lui Teja par să își dorească foarte mult să înscrie un gol. Lemnaru a ratat două ocazii foarte mari în ultimele minute.

Minutul 84 Keșeru ratează o ocazie uriașă, scapă singur spre poarta clujenilor, însă este ajuns din spate și apoi deposedat de Ducu Ninu.

Minutul 70 Un fan al lui „U” Cluj, debordând de inteligență, s-a gândit să își suspende accesul pe stadion pentru următorii mulți ani și a intrat pe teren. A făcut un sprint spre Varela, cel care executa un aut, și a încercat să îl lovească cu un obiect vestimentar, se pare. Fanul a și eșuat în planul său, a și căzut și a fost și interceptat de forțele de ordine. 

Minutul 67 Viitorul transfer al Stelei (pe lângă Antal, Roman, Dragoș Grigore, Țucudean, Buș, Neguț și Cerniauskas, desigur) are probleme mari chiar împotriva echipei care îi va da șansa să joace în Liga Campionilor


Minutul 64 În timp ce steliștii câștigă titlul în Liga I pe terenul de la Cluj, o altă stelistă, Simona Halep, joacă un meci greu la Madrid.


Minutul 55 Celebrul Max Nicu iese de pe teren după ce a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren. Sigur, prestația lui a culiminat cu momentul în care a uitat să îl marcheze pe Prepeliță la faza unicului gol de până acum.

Minutul 49 Pe teren nu se mai întâmplă nimic demn de notat, „U” Cluj și Steaua par două echipe echilibrate valoric. Steliștii au cerut penalty la o fază la care Ducu Ninu ar fi atins mingea cu mâna în propria suprafață de pedeapsă.


PAUZĂ‚ Iată cum arată în acest moment clasamentul Ligii I, cu Steaua care și-a asigurat titlul cu numărul 25 din punct de vedere matematic.


PAUZĂ‚ Evenimente fericite și în pauză. Se pare că un suporter a venit cu intenții multiple la stadion și se folosește de cele 15 minute de respiro pentru a-și cere în căsătorie prietena. Revenim cu răspunsul ei, dar și cu pozele celor doi care au decis să își petreacă restul vieții împreună. Adică fiecare an pe care îl mai au de trăit, fiecare lună, fiecare zi, mereu. Împreună. Nicio presiune, copii!


Minutul 45+1 Steaua ne contrazice și înscrie. În urma unui corner, Andrei Prepeliță (?!) scapă de marcajul prost făcut de Max Nicu și înscrie frumos, cu o lovitură de cap. Reporterii ProSport de la fața locului susțin că la gol mai bine de jumătate dintre spectatorii de la tribuna 1 s-au ridicat în picioare și aplaudă.


Minutul 44 Nu doar noi ne plictisim teribil la acest meci, ci și vorbitorii de limbă engleză care au pariat pe Steaua.


Minutul 35 Reghecampf e foarte nervos, la ultima ratare a clujenilor și-a aruncat cu furie sticla cu apă și a țipat la arbitrul asistent de pe partea sa. Am putea adăuga că are și o problemă uriașă cu șapca care nu se asortează deloc cu albastrul bluzei. 


Minutul 25 După numai 25 de minute, pozele de la meci au terminat traseul Cluj – București! Vă invităm să urmăriți galeria foto, merită, fotoreporterul Dan Tăuțan este și talentat, dar are și un aparat foto excelent. Mostră:


Minutul 17 Varela lucrează în acest moment împotriva Stelei. Asta pentru că internaționalul din Insula Capului Verde l-a faultat dur pe Lemnaru, fotbalist al cărui impresar a făcut eforturi uriașe pentru a-l trimite la Steaua. Chiar dacă doar prin presă.


Minutul 14 Partida este, cel puțin până în acest moment, deosebit de slabă, motiv pentru care și acest live blog merge greu. Pentru cei care vor să vadă live blog-ul unui meci adevărat există link-ul de mai jos.


Minutul 5 Pompierii au procedat bine udând pista de atletism. Fanii lui „U” au aprins mai multe toțe și petarde și au afișat un banner cu mesajul: „Ultrași interziși. Cazuri repetate. na na na na, torțele-s în spate„.


Minutul 2 Meciul a început, Steaua e la conducere, atmosfera din tribune pare să se ridice pe măsura unei astfel de partide.


UPDATE 20:30 Cele două echipe intră pe teren. Steliștii par liniștiți, căpitanul Pintilii salută zâmbitor brigada care va conduce meciul. Bucșă este căpitanul clujenilor, echipă care este susținută de aproximativ 2500 de ultrași.


UPDATE 21:15 Reporterii ProSport care sunt la fața locului anunță faptul că s-au vândut circa 17.000 de bilete pentru meciul din această seară. La această oră, cu 15 minute înainte de start, aproximativ 12.000 de fani și-au luat locul în tribunele Cluj Arena. Steaua se bazează pe suportul a 50de fani care au venit atât de la București, cât și din jurul Clujului.


UPDATE 21:10Steaua nu mai are emoții de doi ani în Liga I și asta este de la sosirea lui Reghecampf la club. E antrenorul cel mai longeviv din Liga I, două sezoane complete la cârma unei echipe, nu are cum să le fie frică de acest meci. Pot doar să aibă emoții pentru că la final pot lua titlul, dar e greu de crezut„, a spus Daniel Stanciu, președintele ASA Tg. Mureș, pentru DigiSport.


UPDATE 21:03 Site-ul napocanews.ro anunță faptul că pompierii au udat din abundență pista de atletism a stadionului în dreptul galeriei celor de la „U” Cluj. Evident, o astfel de măsură are și rolul de a limita distrugerile pe care le pot provoca torțele pe care fanii le aruncă din tribună.


UPDATE 20:59 Pentru toți cei care nu au auzit încă, presa va „exploda” cu anunțul unui nou transfer la Steaua. Adevărul este că vorbim doar despre încă un fotbalist care a răspuns la o intrebare a reporterilor.


UPDATE 20:52 Din colecția de ponturi de pe twitter, acolo unde Steaua este văzută de majoritatea pariorilor drept o alegere sigură.


UPDATE 20:40 Avem echipele. Iată cum au gândit cei doi antrenori meciul de azi:


UPDATE 20:33 Pentru cei interesați de domeniu, casele de pariuri oferă cote interesante la meciul „U” Cluj – Steaua. Favorită certă, campioana are cote între 1.60 și 1.73, în timp ce victoria gazdelor e cotată între 4.33 și 5.50.


UPDATE 20:20 Steaua a ajuns la stadion după bunul obicei, cu aproximativ o oră înainte de start. Elevii lui Reghecampf vor iesi la încălzire mai târziu decât aversarii, cu circa 30 de minute înainte de start. Steaua a făcut deplasarea cu avionul la Cluj, motiv pentru care în oraș echipa este transportată cu un autocar închiriat.


UPDATE 20:15 Max Nicu, fotbalistul gazdelor din această seară, a făcut aprecieri în ProSport despre locul pe care s-ar clasa Steaua dacă ar juca în Bundesliga. „Steaua e o echipă foarte bună pentru Liga I. Are jucători care ar putea evolua fără probleme în Bundesliga. În Germania s-ar descurca, dar ar fi o echipă care s-ar lupta pentru evitarea retrogradării. Văd Steaua o echipă asemănătoare lui FC Koln. Ei au controlat clar Liga a doua din Germania și au promovat, dar la anul le va fi greu în Bundesliga„, a spus fotbalistul.


UPDATE 20:05 Se pare că Steaua aduce spectatorii la stadioane în toate orașele în care joacă. Dovada o face faptul că, până azi dimineață s-au vândut 13.000 de bilete.


UPDATE 19:26 Știre importantă pentru impresari. Liviu Antal este aproape liber de contract și, evident, nu are cum să meargă în altă parte decât la Steaua, notează toate publicațiile din România.


UPDATE 19:18 Este aproape oficial! Steaua are șanse mari să fie singurul club din România care nu funcționează după o strategie atunci când vine vorba despre vânzările biletelor sau vânzările de materiale cu însemnele clubului. Adversara Stelei de azi, „U” Cluj, a gândit o metodă specială, deși nu inedită, de a-i face pe fani să se grăbească să cumpere bilete. Astfel,  cei care au cumpărat bilete weekend-ul trecut au avut o reducere de 20%, în timp ce luni, marți și miercuri reducerea a fost de numai 10 procente.


UPDATE 19:10 În lupta pentru a-și asigura un loc care să mențină echipa în Liga I și în sezonul următor, antrenorul Mihai Teja a uitat orice legătură pe care a avut-o la un moment dat cu Steaua (club la care a fost și antrenor secund) și își concentrează discursul numai pe echipa sa. „Ar fi extraordinar pentru noi, ca echipă, și pentru mine, ca antrenor, să câștigăm acest meci. Steaua e campioana en-titre, e și viitoarea campioană, iar meciul va fi extrem de dificil. Nu ne interesează pe noi când vor câștiga ei titlul. Putea să se întâmple acest lucru și mai devreme, se poate întâmpla și după. Pe noi ne interesează să-i învingem„, a spus Teja citat de site-ul oficial al clubului.


UPDATE 19:00 În acest moment, la Cluj sunt 17 grade Celsius și 27% șanse de precipitații, conform site-ului meteoblue.com. Până la ora meciului temperatura va coborî la 13 grade Celsius. Așa arată acum, cu 2 ore și 30 de minute înainte de meci, centrul orașului.


La Cluj, Steaua speră să obțină în această seară o victorie pentru a deveni matematic campioană. Nu va fi însă ușor, deoarece Universitatea are nevoie de puncte pentru a se păstra în afara zonei de retrogradare. Rămâne de văzut cum vor aborda cei de la „U” meciul cu Steaua pentru că nu mai puțin de 7 jucători sunt la limită cu cartonașele galbene și riscă, în eventualitatea în care vor fi avertizați, să nu joace în etapa următoare cu Corona Brașov (în deplasare). Aceștia sunt: Gabriel Machado, Cristocea, Tîrnacop, Ciupe, Borza, Takacs și Ninu. 

Laurențiu Reghecampf nu se poate baza în această seară pe Filip și Pîrvulescu care sunt suspendați, dar vor reveni printre titulari Pintilii, Szukala și Popa care și-au ispășit suspendarea etapa trecută.


Echipele probabile:

„U” CLUJ: Veselovsky – Ciupe, Ninu, Abrudan, Tîrnăcop – Bucșa (cpt.), A. Lungu – Boutadjine, Cristocea, M. Nicu – Lemnaru

Rezerve: V. Niculescu – Gërçaliu, I. Neag, Kovacs, Calcan, Machado, Menezes

Absent: Sauvadet (accidentat)

STEAUA: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii (cpt.), Sânmărtean – Ad. Popa I, Stanciu, Tănase – Chipciu

Rezerve: Niță – Râpă, Prepeliță, Răduț, Iancu, Piovaccari, Keșeru 

Absenți: Filip și Pîrvulescu (suspendați), Kapetanos (accidentat)


Bilanț general: 92 17 20 55 93-198
Cu „U” Cluj gazdă: 46 14 14 18 49-63

 

Cristian Scutariu / Redactor
Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier din România
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier din România
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…