Au vrut răzbunare pentru eliminarea din Cupa României, dar au evoluat slab, în 10 oameni și au primit gol pe final de meci. Universitatea Cluj câștigă trei puncte mari în fața rivalei. „U” – CFR Cluj 1-0

Au vrut răzbunare pentru eliminarea din Cupa României, dar au evoluat slab, în 10 oameni și au primit gol pe final de meci. Universitatea Cluj câștigă trei puncte mari în fața rivalei.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Universitatea Cluj a reușit să învingă, scor 1-0, pe CFR Cluj, într-un derby cu cei mai puțini spectatori la meci din 2011. Golul a fost marcat în minutul 87, de Morar. În ultimul sfert de oră, elevii lui Dican au evoluat în 10 oameni. Petrucci a văzut cartonașul roșu după o intrare urâtă la Viveiros, la mijlocul terenului.

21:50 FINAL DE MECI Universitatea Cluj reușește să câștige trei puncte mari, grație golului din finalul partidei și se apropie la un singur punct de Chiajna, așadar încă mai speră în salvarea de la retrogradare. De cealaltă parte, CFR Cluj e de nerecunoscut. Plecarea lui Trică de pe banca tehnică nu a adus nimic nou și iată-l pe Dican, interimarul mereu prezent la datorie pentru oficialii clujeni, cum pierde primul său meci. Iar la cum a arătat echipa, nu va fi și ultimul.


21:45 GOOOOOOOOL UNIVERSITATEA CLUJ În minutul 87, Morar reușește unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestei etape, după ce este servit perfect de Castillion în preajma careului, preia excelent mingea și șutează de la 20 de metri la colțul lung, fără nicio șansă pentru Remo. Poate fi arătat cu degetul Petrucci pentru ceea ce pățește CFR Cluj în acest moment.


21:40 Comentatorul partidei ne spune că meciul este cu mult mai bun în ultimele 10 minute. Și am vrea să îi dăm dreptate, dar nu putem sub nicio formă. Un singur meci s-a disputat azi în Liga 1 și parcă a reușit să plictisească cât 3.


21:27 Tocmai ne pregăteam să vă spunem cum meciul este unul care plictisește la culme, dar Viveiros și Petrucci ne-au schimbat părerea. Primul a văzut încă un galben, adăugat la cele 100 împărțite de Rusandu, în timp ce cel de-al doilea a văzut direct roșu, după ce l-a lovit cu piciorul pe Viveiros. Petrucci își lasă echipa în 10 oameni, în minutul 75. Rămâne de văzut cât se va simți acest lucru și dacă Universitatea Cluj va profita de omul în plus de pe teren.


21:00 START REPRIZA A DOUA Cei doi tehnicieni nu au efectuat nicio modificare, asta deși fiecare stă sub presiunea unei eliminări pe linia de fund, care nu ar ajuta foarte mult, ba chiar din contră. Fundalul pe Cluj Arena aparține fanilor Universității, care până la urmă au ascultat rugămințile lui Falub și au venit să susțină echipa. Nu mulți, dar buni.

Și, unde a dispărut fotbalul de odinioară?


20:45 PAUZĂ‚ Rusandu fluieră finalul primelor 45 de minute, unele antrenante, fără gol sau goluri, dar cu cinci cartonașe galbene. Nu ne-ar mira dacă am asista și la o eliminare în cea de-a doua repriză, una pe care o vom urmări peste un sfert de oră.


20:37 Sunt 4.727 de suporteri la meci. Asta spune crainicul partidei. Chiar și așa, rămâne cea mai mică audiență din derby-uri. Păcat, meciul nu arată deloc rău, ba chiar din contră. Chiar dacă nu au fost ocazii mari, ele au existat de ambele părți. Poate ne-am obișnuit și noi cu niște meciuri tocmai în regulă din Liga 1, de suntem așa entuziasmați.


20:20 Iar dacă partida a fost la început una echilibrată, cu ocazii de gol la ambele porți, în ultimele minute CFR Cluj domină clar partida, dar nu reușește să finalizeze în fața porții. Meciul este plăcut ochiului, nu s-a închis nicio echipă, nu sunt pase la mijlocul terenului, nu nimic. Doar Rusandru, centralul partidei, ce mai comite erori, arătând cartonașe galbene care nu prea își au rostul.


20:10 Cum îți dai seama că un meci este încrâncenat? Păi să ne uităm puțin la Ciupe, care în minutul 7 a văzut primul cartonaș galben al partidei. Motivul este la vedere, cam atât de tare l-a ținut pe adversarul său direct. Ar trebui să ne sperie faptul că Joma, noul sponsor al naționalei, produce tricouri care se rup așa de repede? Sau poate a fost Ciupe prea puternic. Mergem pe a doua variantă.


20:00 START MECI Centralul partidei tocmai a fluierat începutul partidei, singura de astăzi, când probabil mulți suntem cu gândul la bunătățile pe care le vom pune pe masă duminică, 12 aprilie, de Paște. Pe stadion, suporterii nu s-au înghesuit și aproape că ne-am obișnuit cu asta. Este, probabil, cea mai scăzută audiență din derby-ul Clujului, în Liga 1, de la ultima promovare a Universității, în 2011. În tribune sunt aproximativ 3.000 de fani, iar asistența se apropie de recordul negativ al acestui sezon, pe Cluj Arena: 1.200 de spectatori la meciul Universitatea Cluj – Oțelul.

Spectacol, nu glumă.


19:35 Reporterul ProSport prezent la meci, Vlad Măcicășan, ne anunță faptul că pompierii par a se aștepta la un spectacol pirotehnic al Universității Cluj. Pista de atletism din fața peluzei unde va sta galeria gazdelor este udată din abundență, pentru a stinge imediat eventualele torțe aruncate din tribună.


19:15 Avem și echipele de start ale celor doi tehnicieni. Mai sunt 45 de minute până la fluierul de start al singurul meci de astăzi. CFR Cluj va evolua fără niciunul dintre atacanții care au fost titulari în majoritatea jocurilor din retur. Ferebory Dore s-a învoit pentru că are nuntă la Paris, în acest weekend, în timp ce Gregory Tade este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. În lipsa lor, Jazvic va juca vârf împins.

U Cluj: Veselovsky – Ciupe, Skvorc, Munteanu, Bambara – Martins, Kovacs – Lungu, Gravenberch, Viveiros – Castillion
Rezerve: Dolha – Jovanovic, Cristocea, Raul Costin, Morar, Calcan, Lemnaru

CFR Cluj: Remo – Jakolis, Larie, Carp, Camora- Muniru, Petrucci – Deac, Chanturia, Păun – Jazvic
Rezerve: Vâtcă – Ene, Țînc, Veres, Lopes, Negruț, Carter


18:50 Și, dacă tot vorbeam despre meciuri și stadioane, vă punem la curent cu ultimele noutăți în ceea ce privește finala Cupei României, programată pe 31 mai, dintre Universitatea Cluj și Steaua FCSB. Se pare că cei de la Federația Română de Fotbal au decis ca meciul să se joace pe Cluj Arena. Pentru mai multe detalii, puteți accesa știrea de mai jos.


18:30 Nu știm dacă este de vină situația celor două echipe din campionat sau lumea este cu mult mai concentrată pe Paște, dar cu o zi înainte de meciul considerat a fi derby, doar 1.500 de bilete au fost vândute. Degeaba a încercat Adrian Falub, tehnicianul Universității Cluj, să atragă suporteri la stadion, că nu a reușit: „Să sperăm că lumea se va gândi că în Vinerea Mare există și o echipă care trebuie ajutată și susținută. Dacă nu erau suporterii, acest club poate nu exista astăzi”, a fost declarația emoționantă a antrenorului.

Și totuși, fără efect momentan.


Universitatea – CFR va fi un derby special pentru antrenorii principali ai celor două echipe. Va fi și derby-ul Falub – Dican. Pe cei doi îi leagă o colaborare de 11 ani și o prietenie de peste două decenii. Au jucat împreună la prima echipă a Universității timp de șapte ani, până în 1996, când Falub s-a transferat la FC Basel. Cei doi au fost chiar colegi de cameră, încă din perioada junioratului. „N-am vorbit de mult cu el, dar am crescut împreună, alături de Cristi Pojar și Marius Popescu. Feri a fost colegul meu de cameră, am jucat 10 ani împreună, am lucrat și împreună la echipe. El își face acum treaba acolo, noi aici și sper doar să câștigăm mâine. Cred că și el, în sufletul lui, se gândește la „U”. Sunt convins de lucrul acesta, pentru că nu se uită așa de ușor aceste lucruri, dar viața te duce pe alte drumuri și el a găsit un loc de muncă acolo”, a spus Falub, nepronunțând numele echipei rivale din oraș, CFR.

Au pregătit patru echipe împreună

După retragere, cei doi au început și cariera în antrenorat împreună. Cu Adi Falub principal și Feri Dican secund, „U” Cluj a promovat în Liga 1 în 2007, iar apoi același tandem s-a aflat și pe bancă la Sportul, Unirea Alba Iulia și FCM Târgu Mureș. Asta până în 2010, când Dican și-a început cariera la CFR. „Acum sunt antrenorul CFR-ului și asta e cel mai important. Am jucat 10 ani la „U” Cluj, am un respect foarte mare pentru acest club și pentru oamenii de acolo. Mi-a făcut deosebită plăcere să joc alături de Adi Falub, Marius Popescu, Cristi Pojar. Am fost coleg cu toți. Cu Adi am lucrat la „U” Cluj, Alba, Sportul, la Târgu Mureș…”, a spus Francisc.


Dican și Falub pe vremea când erau „secund” și „principal” la FCM Târgu Mureș

Falub: „Îmi fac griji. Îl cunosc bine”

Antrenorul Universității spune că are motive de îngrijorare pentru duelul cu fostul său secund, tocmai din motivul că știe cum va pregăti acesta meciul. „Și-a făcut treaba foarte bine și știu că este un profesionist și înțelege foarte bine fotbalul. Din punctul acesta de vedere trebuie să ne facem griji pentru că eu îl cunosc și știu că el cunoaște bine fotbalul”, a spus Falub.

Dican: „Falub e dedicat sută la sută”

Și adversarul lui Falub de vineri laudă felul în care antrenorul Universității pregătește partidele. Dican spune că „U” – CFR va rămâne un derby extrem de important, chiar dacă cele două sunt la retrogradare. „Este un antrenor dedicat sută la sută. Este foarte pasionat și un bun tactician. Într-un derby se poate întâmpla orice. Va rămâne un derby, indiferent pe ce loc sunt echipele”, a deplacar Dican despre rivalul său de vineri.

Va fi primul meci în care Adrian Falub și Francisc Dican vor fi adversari ca antrenori principali a două echipe diferite.

Sorina Oprițescu / Redactor
Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup