Au dat cu mingea-n baltă. Amorim a adus Astrei Supercupa, după un meci jucat pe un teren ca o piscină, în plin cod portocaliu de ploaie. Astra – CFR 1-0

Au dat cu mingea-n baltă. Amorim a adus Astrei Supercupa, după un meci jucat pe un teren ca o piscină, în plin cod portocaliu de ploaie. Astra - CFR 1-0
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Astra a devenit supercampioana României, după un meci extrem de chinuit, pe o ploaie nemiloasă și un teren acoperit de apă.
  • Wiliam de Amorim a marcat singurul gol al finalei jucate pe Cluj Arena.

Poate că Euro i-a răsfățat prea tare și au uitat de nivelul din Liga I, poate pretențiile erau prea mari, poate terenul i-a încurcat mai mult decât trebuie pe fotbaliști, dar certitudinea e că spectatorii entuziasmați că vor vedea o supercupă de poveste au cam rămas cu „sacul” gol de la „pomul lăudat”. Clujenii care au ales Supercupa României în loc de Electric Castle nu s-au felicitat prea tare pentru decizie. Nicidecum după prima repriză. Una în care a ploua doar la propriu și n-a fost și o ploaie de ocazii. Daum a avut primul contact direct cu fotbalul românesc, din postura de selecționer. A văzut multe întreruperi, un teren băltind de apă, cum era în Germania anilor ”90 și cam puține realizări demne de notat în caietul său cu posibili selecționați. Fabricio și Vangjeli au fost noutățile Astrei care a jucat cu Boudjemaa pe post de „vârf fals” în lipsa altor obțiuni. Fabricio a trimis și singura minge pe poartă a reprizei, cu capul, pentru plonjonul lui Marc (21). Ioniță a căutat poarta de la 25 de metri, dar fără succes (27), iar Mureșan a ratat și el ținta, cu capul, după un corner (45+3). Au fost singurele faze remarcate într-o repriză în care Astra și-a ținut mai bine echilibrul pe terenul ca o piscină.

Balta a ținut cu Astra

În repriza a doua ploaia a devenit torențială, iar mingea aproape imposibil de controlat. S-a jucat mai mult la întâmplare, din ambiție, cu mingea care se oprea din metru, în metru într-o baltă, fără nicio legătură cu fotbalul jucat în condiții normale. Cristi Bud (46 și 48) l-a pus la lucru pe Gavrilaș, intrat la pauză în locul accidentatului Lung, dar portarul de rezervă i-a salvat pe astrali.

Istvan Kovacs s-a încăpățânat să nu oprească meciul unde era clar că mingea nu avea cum să sară, iar „dușul” a continuat pentru jucători. Mingea lua traiectorii care stârneau hohote de râs în tribună. Teixeira a ratat ocazia reprizei pentru Astra, când lovitura s-a de cap a fost deviată în corner (80). 

Pe când toată lumea aștepta penalty-urile, mingea s-a oprit într-o baltă, în fața lui Marc, portarul CFR-ului a respins doar până la William de Amorim, iar braziliano-românul a marcat în poarta goală (86). În ultimul minut, Nouvier și Larie n-au putut devia mingea udă în poarta goală, iar Astra a câștigat Supercupa, după o seară în care ploaia a adus belșug doar giurgiuvenilor, care câștigă al doilea trofeu din istorie, după un meci ce trebuia însă oprit încă de la pauză, din pricina terenului impracticabil.


Astra – CFR Cluj 1-0 (De Amorim 86)

  • Astra: Lung jr. (   Gavrilaș 46) – Vangjeli, Geraldo,   Fabricio, Junior Morais –   Boldrin, Lovin (Oros 84) – Boudjemaa (D. Florea 61), Al. Ioniță II De Amorim –   Teixeira
  • CFR Cluj: T. Marc –   Tiago Lopes,   Larie, A. Mureșan, Camora –   Jakolis (Nouvier 88),   Petrucci, Ruiz,   Al. Păun – Negruț (  Cristian Lopez 46), Bud  (Guima 70)

23:44 FINAL DE MECI!  Giurgiuvenii câștigă al patrulea trofeu din istorie, după un meci de luptă, tranșat de golul norocos înscris de William de Amorim în minutul 86.


23:42 Ocazie monumentală a CFR-ului! Gavrilaș iese rău pe o centrare, mingea se lovește de Nouvier, apoi ajunge la Andrei Mureșan, dar stoperul șutează peste poartă, din câțiva metri.


23:40 Nouvier intră în locul lui Jakolis, în minutul 88, dar șansele ca CFR-iștii să reușească ceva sunt foarte mici. Trei minute de prelungiri.


23:35 GOOOOOL ASTRA! Doar așa se putea deschide scorul. Gavrilaș degajează, Ioniță prelungește pe spate, iar apa aproape că decide câștigătoarea trofeului. Larie pasează pentru Traian Marc, mingea se oprește într-o baltă, Florea pune presiune și goalkeeper-ul clujean nu face decât să o degajeze câțiva metri, până la William de Amorim, care o trimite în poarta goală! 1-0, cu trei minute înaintea finalului.


23:32 Lovin se accidentează și e nevoit să iasă de pe teren în minutul 84. Intră Cristi Oros, cel care va juca la închidere. Încă cinci minute și se termină chinul.


23:28 Lovin centrează bine în fața porții pentru Teixeira, portughezul reia cu capul, dar Tiago Lopes intervine și deviază în corner. Încă fix 11 minute și ajungem la penalty-uri.


23:20 E minutul 72 și șansele să vedem un gol sunt foarte mici. După cum probabil știți, după cele 90 de minute se va trece direct la loviturile de la 11 metri dacă scorul va fi egal.


23:14 Mingea lungă, la bătaie, e singura soluție pe un astfel de teren. Nu se poate pasa, așa că partida s-a transformat într-o luptă continuă la mijlocul terenului.


23:09 Schimbare logică la Astra. Iese Boudjemaa, incapabil să facă ceva pe un astfel de teren, și intră Daniel Florea. Astra are, în sfârșit, un om obișnuit cu postul de atacant.


23:05 Deja nu se mai joacă fotbal. Plouă torențial, iar terenul e plin de bălți și mingea nu mai circulă așa cum trebuie. CFR e avantajată, pentru că e echipa mai puternică fizic, iar detenta lui Bud poate fi un mare ajutor, în condițiile în care nu se poate juca la firul ierbii. E minutul 57.


23:00 Clujenii continuă jocul dur din prima repriză, Tiago Lopes are galben și face un fault la limită, dar scapă de eliminare. Apare și prima ocazie a CFR-ului, dar Gavrilaș reține în doi timpi lovitura de cap a lui Cristian Lopez.


22:53 Accidentarea lui Silviu Lung îl împiedică pe portarul titular al Astrei să revină de la vestiare, iar locul său e luat de George Gavrilaș. Miriuță schimbă și el, cu Cristian Lopez în locul lui Negruț. A început să toarne din nou la Cluj, așa că șansele să vedem ceva spectacol scad și mai mult.


22:37 Intrăm la cabine, după alte cinci minute de prelungire. Nimic la nimic, fotbal puțin, un teren ud, dar care se prezintă bine și speranțe pentru o parte a doua mai bună.


22:32 Cred că ne-am luat cu EURO și am uitat de nivelul fotbalului românesc. Meciul rămâne foarte slab și, până în minutul 45, clujenii au primit deja cinci cartonașe galbene. Marius, Vasile, vrem și noi fotbal!


22:25 Cam acesta e registrul în care se joacă. Astra încearcă să plece cu construcția de jos, CFR așteaptă și se retrage, iar mijlocașii vin în întâmpinare în momentul în care giurgiuvenii verticalizează. De obicei acolo se opresc fazele importante. Larie ia galben pentru fault din spate la Teixeira.


22:19 Meciul a fost oprit o bună perioadă de timp, după ce Silviu Lung și-a spart nasul, iar Alexandru Păun și-a spart capul. Partida s-a reluat după aproximativ cinci minute de pauză.


22:14 Davide Petrucci a jucat la Manchester United și am fi tentați să considerăm că și-a adus aminte de stilul ceva mai dur din Anglia pentru a ne explica evoluția lui din primele 25 de minute. Italianul a luat devreme un cartonaș galben, apoi a făcut alte trei faulturi la limită, pentru care ar fi putut fi eliminat, dar Istvan Kovacs l-a iertat. Lung iese pe o centrare, boxează mingea, dar se lovește destul de rău și în cădere îl face K.O. și pe Alexandru Păun.


22:09 Presiunea Astrei crește, iar tactica destul de defensivă a CFR-ului le permite adversarilor să ajungă ușor în preajma careului advers. Jakolis îl faultează pe Morais, Boudjemaa bate bine lovitura liberă rezultată, Fabricio reia cu capul și e aproape de primul gol în România, dar Traian Marc respinge de la colțul scurt.


22:03 Ajunse la capătul unei pregătiri de vară anevoioase, cele două echipe nu se omoară cu spectacolul. Alexandru Păun i-a cam rupt gleznele albanezului Vangjeli, dar a centrat prost din poziție bună. Astra e echipa mai activă, dar Ioniță, Teixeira și De Amorim sunt vizibil încurcați de terenul greu. Petrucci ia galben după o intrare dură la mijlocul terenului.


21:53 Va fi greu de jucat, chiar dacă terenul de pe Cluj Arena se menține bine. E interesant că rolul atacantului la Astra nu-i revine doar lui Teixeira, Boldrin sau De Amorim devenint în multe rânduri cei mai avansați jucători ai campioanei. E un start cu un ritm relativ bun, cu un mic plus pentru giurgiuveni.


21:45 A început meciul! La Cluj plouă de rupe, aspect care face ca tribunele să fie destul de goale.


21:35 10 minute până la marele meci. Christoph Daum va lua loc în tribuna de pe Cluj Arena, după ce a stat de vorbă cu Vasile Miriuță și Marius Șumudică.


21:24 De obicei, primul meci al unui nou sezon ne surprindea cu o mulțime de jucători noi, necunoscuți, pe care abia îi descopeream. Anul acesta, însă, lucrurile nu mai stau la fel. Vom avea doar doi fotbaliști noi în cele două echipe, ambii la Astra. Este vorba despre fundașul central Fabricio Dornellas, fost vicecampion mondial cu naționala de tineret a Braziliei, și fundașul stânga Kristi Vangjeli, fotbalist de națională din Albania. Să-i vedem ce pot.


Fabricio Dornellas (foto), fundașul central adus pentru a-l înlocui pe Valerică Găman.


21:13 Prezent pe Cluj Arena, colegul Vlad Măcicășan ne informează că vremea s-ar putea să pună ceva probleme. Concret, la Cluj plouă torențial de câteva ore, iar gazonul e îmbibat cu apă. Sunt două echipe considerate tehnice, așa că e de așteptat ca acest aspect să influențeze jocul.


21:00 Avem cele două echipe de start. Nu joacă Seto, așa cum era de așteptat, Șumudică preferându-l pe Alexandru Ioniță II. Astra intră fără vreun atacant de meserie și, cel mai probabil, Teixeira va juca pe post de nouă fals. Foaia de joc a partidei:


20:50 Meciul se joacă pe Cluj Arena, deci, teoretic CFR e avantajată. Arbitrul partidei va fi Istvan Kovacs, centralul din Carei pe care mulți oameni din fotbal l-au acuzat, de-a lungul timpului, de legături cu echipa clujeană.


20:35 Bună seara! Vă provoc să recunoașteți că vă era dor de un meci de Liga 1 și să stați aproape, pentru că peste o oră și 10 minute dăm startul noului sezon. Astra – CFR e Supercupa României din acest an, iar giurgiuvenii au ceva probleme. Șumudică e suspendat după sancțiunea primită în urma incidentelor de la finalul meciului cu ASA, din sezonul trecuti, iar antrenorul din acte va fi Cristian Petre. Mai mult, Astra nu are niciun atacant valid, Daniel Niculae și Denis Alibec fiind suspendați. Dincolo, CFR-ul joacă în propriul oraș, vine cu un antrenor nou, Vasile Miriuță, și fără vreo problemă de lot. O rețetă interesantă, nu-i așa?


Astra – CFR Cluj deschide noul sezon în România, meciul din Supercupă fiind programat să se dispute în această seară cu începere de la ora 21:45. Confruntarea din Supercupa României se va desfășura pe Cluj Arena.

Marius Șumudică va fi suspendat la acest meci, în timp ce Miriuță își poate trece în palmares primul trofeu din cariera de antrenor.

„Jucăm cu o echipă foarte bună, un antrenor foarte bun, care a făcut o treabă extraordinară, dar am mare încredere în jucătorii mei și abia așteptăm să începem meciul. E un minus că nu-l vor avea pe Șumi pe bancă, dar au jucători buni care pot face diferența. Jucăm în Cluj, la 5 minute de stadionul nostru și sper să avem mulți suporteri. Astra are un nucleu de jucători buni, care, cu siguranță pot suplini lipsa lui Alibec”, a caracterizat Miriuță Supercupa României.

Ardelenii sunt pregătiți pentru orice scenariu, inclusiv pentru loviturile de departajare. „Normal că mă gândesc și la penalty-uri. Ultimul trofeu a fost decis la penalty-uri. Acum e o situație ciudată, după 90 de minute se va trece direct la penalty-uri dacă va fi egal. Sper să fim câștigători, indiferent cum va fi”, a declarat portarul CFR-ului Traian Marc.

Meciul din Supercupă ar putea fi ultimul pentru Marius Șumudică la Astra. Date fiind problemele pe care le are în România, tehnicianul giurgiuvenilor se gândește serios la ofertele pe care le are. Secundul său, Cristian Petre a recunoscut că Șumi are o ofertă concretă din Turcia, de la Gaziantep: „Este o ofertă clară și concretă. Acei oameni au venit și la meciul amical cu FC Copenhaga, dar lui Șumudică îi va fi greu să se despartă de această echipă. E și mirajul Champions League și acele probleme din Turcia, un oraș aproape de Siria”.

Astra are până acum trei trofee în vitrină: titlul, obținut sezonul trecut, Cupa și Supercupa României câștigate în 2014.

CFR Cluj a câștigat de două ori Supercupa României, în 2009 și 2010. Ardelenii mai au în palmares 4 Cupe și trei titluri de campioni.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen