N-au profitat de înfrângerea Astrei. Steaua – Pandurii 1-1. Răduț a deschis scorul, Muniru a egalat. Cele două echipe rămân pe podium, la egalitate de puncte

N-au profitat de înfrângerea Astrei. Steaua - Pandurii 1-1. Răduț a deschis scorul, Muniru a egalat. Cele două echipe rămân pe podium, la egalitate de puncte
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua – Pandurii 1-1 (Muniru 86 / Răduț 5)

  • Steaua: Fl. Niță –   Alcenat (Papp 62),   Varela, Toșca, Guilherme –   L. Filip (Muniru 77),   Kharja, N. Stanciu (   Tade 62) – Ad. Popa, Chipciu,   Hamroun
  • Pandurii: Mingote –   Ungurușan,   Săpunaru, Vasco Fernandes, Momcilovic – Mrzljak, Droppa – Răduț (Grecu 85), Nistor, Nicoară (Ciucur 68) – Hora (   Wellington 77)

21:50 Final de meci pe Arena Națională. Steaua smulge pur și simplu un punct, după 90 de minute în care Pandurii a fost echipa mai bună. La 1-0 pentru oaspeți, Hora a lovit bara porții apărate de Niță. În urma egalului, cele două echipe rămân în continuare la egalitate de puncte, câte 27, la trei de liderul Astra.


21:45 GOOOOOOOOOOOOL STEAUA! La abia al doilea șut pe spațiul porții adverse, campionii egalează. O face Muniru, în minutul 86, după o centrare superbă din lovitură liberă a lui Hamroun. Trebuie să-i dăm credit și lui Rădoi, care l-a introdus pe teren pe ghanez în urmă cu doar nouă minute.


21:40 Ce faci când ești condus cu 1-0 pe teren propriu în minutul 77? Evident, schimbi un închzător cu un altul. Iese Filip și intră Muniru. Aparent, aceasta era singura modificare ofensivă la care se putea gândi Rădoi. De partea cealaltă, Iordănescu îl scoate pe Hora și îl introduce pe Wellington.


21:36 BARĂ‚ PANDURII! Hora pleacă de la limita ofsaid-ului, preia o pasă bună a lui Momcilovic și trage la colțul scurt, dar mingea lovește bara. De remarcat Toșca, cel care a avut prezența de spirit necesară pentru a nu-l faulta pe atacantul gorjenilor în poziție de ultim apărător.


21:30 MOMCILOVIC, MECI PERFECT. Dorit brusc de Steaua la nivel declarativ cu câteva zile înaintea meciului direct, sârbul Marko Momcilovic a jucat bine în cele 70 de minute care s-au scurs. Nu a avut emoții cu Adi Popa, pe care l-a blocat relativ lejer, iar pe faza ofensivă și-a făcut apariția des. Prin comparație, fundașul stânga al Stelei, Guilherme, a rămas fără reacție la singurul gol al partidei, a fost la un pas să-l accidenteze grav pe Hamroun și…cam atât.


21:25 După 66 de minute jenante, Steaua trage pentru prima dată pe spațiul porții. O face Tade, din afara careului, dar șutul său e reținut lejer de Mingote.


21:21 Rădoi mută primul, cu Tade și Papp pentru Stanciu și Alcenat. Mai multă forță în atac și, în sfârșit, un vârf capabil să se bată de la egal la egal cu Săpunaru și Vasco.


21:17 ALTĂ‚ REPRIZĂ‚, ACEEAȘI POVESTE. Pandurii începe mai bine repriza secundă, Steaua echilibrează jocul rapid, dar campionii nu sunt capabili să-și creeze ocazii. Au trecut 60 de minute, iar elevii lui Rădoi au rămas cu zero în dreptul șuturilor pe poarta adversă. Între timp Filip vede un cartonaș galben, iar Papp și Tade se dezechipează.


21:10 Ocazie pentru Pandurii. Răduț obține o lovitură liberă după un duel cu Adi Popa, tot el execută bine, la colțul scurt, dar Niță plonjează frumos și respinge în corner. Gorjenii încep mai bine și repriza a doua. Nimic nou.


 


21:04 A început partea a doua a meciului, fără schimbări în cele două echipe.


20:45 Pauză pe Arena Națională, după o repriză controlată clar de Pandurii. Echipa lui Edi Iordănescu a avut posesia, a putut combina uneori nestingherită la mijlocul terenului, a deschis scorul în minutul cinci, apoi a așteptat replica Stelei. Una care nu a venit, pentru că fotbaliștii antrenați de Mirel Rădoi nu au trimis nici măcar un șut pe poarta apărată de Mingote. Chipciu e inexistent și va rămâne așa atât timp cât va sta între Vasco și Săpunaru, doi fundași buni, în timp ce mijlocul roș-albaștrilor este total neproductiv.


20:35 Mrzljak și Droppa, închizătorii Pandurilor, fac o primă repriză excelentă. Stanciu și Kharja, oamenii responsabili cu pasele deștepte la Steaua sunt practic neutralizați de cei doi mijlocași. De cele mai multe ori, steliștii nu au la dispoziție timpul necesar pentru a dribla sau a trimite pasele ideale. Ajutați de Nistor, cu o disponibilitate uriașă la efort, Mrzljak și Droppa se pot transforma rapid în cel mai bun cuplu de mijlocași centrali din România. S-au scurs 35 de minute, iar Steaua nu a avut nicio ocazie clară.


20:25 Ungurușan și Alcenat văd cartonașul galben din partea lui Alexandru Tudor, pentru faulturi la Adi Popa, respectiv Răduț. De altfel, fundașii laterali ai Stelei vor avea mult de muncă. Pe începutul de meci, Pandurii a atacat mult pe partea lui Guilherme, de unde a venit și golul marcat. Alcenat are și el probleme, atât cu Răduț, cât și cu Momcilovic, care urcă foarte mult în atac.


20:17 Imediat după gol, Răduț s-a bucurat exact în fața tribunei VIP a Arenei Naționale. Ar putea avea pe cineva acolo, dar noi credem că a vrut să-i transmită lui George Becali că s-a grăbit atunci când a decis să nu-l mai țină la Steaua. Băieții lui Rădoi încearcă să obțină posesia, pe fondul unui ușor pas în spate al Pandurilor, dar gorjenii sunt, momentan, capabili să țină mingea departe de poarta lui Mingote.


20:12 Steaua încearcă să dea replica rapid, Hamroun și Stanciu combină, mingea ajunge la Chipciu, dar șutul atacantului stelist e respins în corner. Meciul are un ritm neobișnuit pentru Liga 1 în primele 10 minute.


20:07 GOOOOOOOOOL PANDURII! Am asistat la una dintre cele mai frumoase faze reușite de o echipă de Liga 1 în ultimii mulți ani! Ungurușan, Nistor și Nicoară au combinat în flancul drept, ultimul a scos capul din pământ, i-a așezat mingea lui Răduț, iar fostul fotbalist al Stelei a înscris cu un șut plasat, din câțiva metri. Cu două minute înainte, Ungurușan ratase o șansă imensă, după o centrare frumoasă a aceluiași Nicoară. Echipa lui Edi Iordănescu începe bine meciul și demonstrează, din nou, dacă mai era nevoie, că e, probabil, formația din România cu cel mai frumos joc de pase.


20:00 A început meciul, sub privirile a aproximativ 4.000 de fani, gata să-și susțină echipa până în ultimul minut.


19:40 PUȚINI, DAR NU-ȘI UITĂ‚ DUȘMANII. Săpunaru, fostul căpitan al Rapidului, a fost fluierat de fanii Stelei în momentul în care crainicul a citit echipa de start a oaspeților. Nu e deloc o surpriză, pentru că fundașul central al Pandurilor este un antistelist convins.


19:25 TITULAR DUPĂ‚ O LUNĂ‚ ȘI JUMĂ‚TATE. Vă spuneam ceva mai devreme că Alcenat în locul lui Râpă este una dintre cele două modificări ale lui Rădoi față de meciul de la Ploiești. Haitianul revine printre titularii Stelei după o lună și jumătate, timp în care flancul drept al apărării a fost acoperit de fostul fundaș de la Oțelul Galați. Alcenat a fost ultima dată titular pentru Steaua în înfrângerea de la Timișoara, scor 0-1, pe 13 septembrie. 


19:15 Dacă fanii Stelei se țin de mitinguri și refuză să susțină echipa lui Becali, cei ai Pandurilor sunt prezenți la datorie. Sunt puțini, dar merită respectul nostru.


19:10 Rădoi s-a ținut de cuvânt și, așa cum anunța în urmă cu câteva zile, Alexandru Tudorie nu va face parte din lotul Stelei. Pe banca de rezerve a roș-albaștrilor se află portarul Cojocaru, incapabil să-și recâștige locul de titular, Carp, Papp, Muniru, Breeveld, Tade și Tahar. La nevoie, doar ultimii doi ar putea reprezenta soluții ofensive.


19:05 DUELUL LINIILOR DE MIJLOC. Steaua – Pandurii va propune, printre altele, și un duel interesant la nivelul liniilor de mijloc. Rădoi păstrează sistemul cu un mijlocaș defensiv – Filip – și doi ceva mai ofensivi – Kharja și Stanciu. În fața lor se vor afla, cel puțin pe hârtie, cehul Droppa și croatul Mrzljak. Practic, lor li se va alătura și Dan Nistor, cel care, în multe momente, coboară la nivelul celor doi închizători. Astfel, lupta se va da 3 la 3, iar ambele tabere au avantaje: mijlocașii Stelei sunt ceva mai tehnici, în timp ce ai Pandurilor stau ceva mai bine pe faza defensivă, atât Droppa, cât și Mrzljak având obiceiul de a recupera foarte multe mingi.


18:50 Avem și echipele de start trimise în teren de Mirel Rădoi și Edward Iordănescu. La Steaua, Alcenat este titular în flancul drept, Hamroun joacă în locul lui tahar, în rest se păstrează echipa care a remizat pe terenul Petrolului. Pandurii vine pe Arena Națională cu primul 11 standard. Oaspeții au intrat pe teren, unde inspectează gazonul impecabil, ne informează Cristi Scutariu.


18:45 Pleacă Momcilovici la Steaua? E doar un joc psihologic înainte de meciul direct? Au fost întrebările care au rulat pe ecranele televiziunilor de sport în ultima săptămână. În ceva mai mult de o oră va începe Steaua – Pandurii, unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei, așa rămâneți aproape.

Ca de obicei, Cristi Scutariu a ajuns din timp la stadion, unul pustiu, cum a tot obișnuit să fie în ultimele luni.


După ce ASA Tg. Mureș a spulberat liderul Astra Giurgiu cu 3-1, meciul dintre Steaua și Pandurii capătă mize noi. Echipele care se află în acest moment pe locurile 3, respectiv 4 în Liga 1 se bat, de la ora 20:00 pe Național Arena, pentru oportunitatea de a veni la un singur punct în spatele giurgiuvenilor. Avantajul este cu atât mai important cu cât după sezonul regulat punctele se înjumătățesc, iar avantajul Astrei devine infim.

Avantajul terenului propriu contează pentru campioana în exercițiu doar în ideea în care jucătorii sunt mai obișnuiți cu gazonul de pe Național Arena decât cei ai Pandurilor. Suporterii Stelei nu vor veni la partidă și, în ciuda vremii bune, vom avea parte de o nouă atmosferă dezolantă. Meciul a fost totuși făcut interesant în săptămâna premergătoare de contrele dintre cele două tabere.

Steaua a „scăpat” în presă informația cum că s-a interesat de Momcilovic exact înainte de meciul direct, mișcare cu care cei de la Pandurii nu au fost de acord. Edi Iordănescu și Narcis Răducan au răspuns acid afirmațiilor celor de la Steaua, menționând că au pus ochii pe Alexandru Chipciu pentru un transfer la Tg. Jiu.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
Oţelul se impune în meciul cu Hermannstadt. Moldovenii, pe primul loc în play-out
Oţelul se impune în meciul cu Hermannstadt. Moldovenii, pe primul loc în play-out
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…