Steaua – Brașov 3-0. Țălnar l-a studiat fără succes pe Mourinho. REZUMAT VIDEO

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Meciul Steaua – Brașov e LIVE pe Doce Sport, iar fazele video și rezumatul se văd pe ProSport.

INTRĂ‚ AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT AL MECIULUI STEAUA – FC BRAȘOV

 

  • Antrenorul lui FC Brașov a încercat să aplice contra Stelei același joc ultra defensiv pe care l-a văzut, în ultima săptămână, aplicat cu succes de Chelsea contra lui Atletico și lui Liverpool. Campioana a reușit să spargă defensiva și a învins cu 3-0

Cronică scrisă de Cristian Scutariu

Fotbalul a suferit în ultimele zile o lovitură puternică. Două demonstrații de antijoc puse în practică de cel pe care mulți îl consideră cel mai bun antrenor al lumii îi inspiră, pare-se, și pe antrenorii din România. După ce Chelsea a lui Mourinho a făcut egal la Atletico și a învins Liverpool cu așezări ultra defensive, toată lumea fotbalului a descoperit o nouă tactică. Indiferent cât de slabă îți e echipa, tu, antrenor, poți scoate un rezultat favorabil dacă ai abilitatea să îți așezi eficient minimum 9 jucători pe două linii în fața portarului propriu. Nu contează că spectatorii vin să vadă goluri, driblinguri și pase, nu contează că televiziunile plătesc milioane de euro pentru drepturile TV ca să ofere spectacol, important pentru tine, antrenor, este rezultatul de pe tabelă.

Cum se sparge zidul? Prin șutul lui Latovlevici

În spațiul carpato-danubiano-pontic o astfel de tactică poate fi pusă în practică împotriva celui mai bun atac al Ligii I. Sau, în cazul de față, de FC Brașov în fața Stelei, în condițiile în care echipa lui Țălnar se agață de orice punct pentru salvare. Cu Andrei Cristea și Ștefan Grigorie izolați în față, oaspeții s-au apărat cu o dăruire demnă de o cauză mai bună. Au rezultat 42 de minute de fotbal neplăcut, inestetic, lucru care l-a făcut pe Reghecampf să îl scoată pe Prepeliță și să îl introducă pe Stanciu în minutul 38 pentru a încerca să desfacă apărarea adversă. Au fost 42 de minute pentru că în cel de-al 43-lea Latovlevici a reușit să schimbe tabela prin unicul procedeu care putea determina asta: un șut din afara careului, bară gol, din nou cu piciorul drept. Totuși, „Țânțarul” Țălnar nu e Mourinho și nici Marius Constantin nu e John Terry.

Jocul ofensiv i-a taxat pe brașoveni

Diferența evidentă de valoare dintre cele două echipe s-a văzut după pauză, atunci când Țălnar a fost nevoit să ordone practicarea unui joc aproape ofensiv. Steaua a avut mai multe spații, Sânmărtean și Stanciu au primit spațiu de manevră, iar ultimul a ratat șansa de 2-0 în minutul 61, atunci când penalty-ul i-a fost apărat de Iacob. Cu tot cu schimbarea de obiectiv, Brașovul nu a contat în joc și a așteptat și acceptat dominarea Stelei cu speranța că Grigorie sau Szekely pot puncta pe contraatac. Contraatac care a venit din partea Stelei, cu o pasă genială a lui Sânmărtean spre Popa și cu un serviciu ideal al mijlocașului de bandă în fața porții, de unde Chipciu a înscris ușor. La scurt timp, în minutul 87, s-a făcut 3-0 după un gol cu capul înscris de Szukala. Meciul s-a terminat cu eliminarea lui Marius Constantin, cel care a cedat valului de înjurături și a arătat semne obscene tribunei, dar și cu o victorie logică a Stelei. Echipa lui Reghecampf se îndreaptă cu pași siguri către titlu, iar dacă adversarele se vor prezenta și sezonul următor la fel, șansele sunt ca Steaua să nu se oprească aici.

Steaua  – FC Brașov 3-0 (1-0)

Marcatori: Latovlevici ”43, Chipciu ”76, Szukala ’87

Steaua: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii (cpt.), Prepeliță (Stanciu ”38) – A. Popa, Sânmărtean, Tănase (Keșeru ”64) – Chipciu (Piovaccari ”79)

Rezerve: Niță – L. Filip, Pîrvulescu, Iancu

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

FC Brașov: Fl. Iacob – Străuț, Machado (cpt.), M. Constantin, Serginho – Vagner (Szekely ”58), Mateiu, Madeira, Aganovic  (Surdu ”73) – A. Cristea (Fonseca ”63), Grigorie

Rezerve: Bordea – Păun, M. Ionescu, Santos

Antrenor: Cornel Țălnar

 

Arbitru: George Găman (Craiova); Asistenți: Vasile Marinescu (București) și Dragoș Iliescu (Craiova); Adiționali: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și Dragoș Teodor (Constanța); Stadion: Steaua (București); Spectatori: 4948

21:54 Final de meci.

21:46 GOOOOL STEAUA! E 3-0. Szukala înscrie cu capul după cornerul lui Keșeru. De bucurie, polonezul și-a dat tricoul jos și a primit cartonaș galben. Și el va lipsi din meciul cu Corona Brașov.

21:43 Marius Constantin a primit cartonaș roșu pentru că a arătat semne obscene suporterilor care îl înjurau. Nu poate părăsi terenul pentru că fanii steliști de la tribuna a II-a aruncă cu brichete și chiar cu pietre spre jucătorul care a evoluat multi ani la Rapid. Până la urmă a putut să părăsească terenul după intervenția forțelor de ordine.

21:39 Cartonaș galben pe care îl vede și Popa. Și el va lipsi din meciul următor cu Corona Brașov, care se va juca tot în Ghencea.

21:35 GOOOOL STEAUA! Chipciu înscrie din careul mic, după o fază bună realizată pe dreapta de Popa, acesta pasând în fața porții. 

21:20 Chipciu a obținut o lovitură de la 11 metri, după ce a fost faultat de Străuț. A bătut Stanciu, dar Iacob a parat. Scorul rămâne 1-0.

21:05 Georgian Păun le-a făcut semne obscene celor din galeria stelistă. Suporterii l-au huiduit copios și nu au uitat să-i fluiere nici pe Grigorie și Marius Constantin, din cauza trecutului lor.

20:45 GOOOOL STEAUA! Latovelvici a deschis scorul cu un șut cu piciorul drept, din afara careului. E 1-0 pentru Steaua

20:40 Pintilii a primit cartonaș galben. El va fi suspendat pentru meciul următor

20:38 Prepeliță l-a enervat pe Reghecampf și a fost scos de pe teren. În locul lui a intrat Stanciu.

20:25 Membrii „Peluzei Sud” i-au făcut și un banner răposatului junior al Stelei: „Cu greutăți ai continuat să faci ce-ți place/ Denis Penciu, odihnește-te în pace!”

20:20 Steaua are mai multe sectoare din ambele peluze și de la Tribuna a II-a închise din cauza unei suspendări dictate de Comisia de Disciplină. Dar membrii galeriei „Peluza Sud” au făcut spectacol la tribuna a II-a și au aprins torțe, lucru care ar putea însemna o nouă amendă pentru Steaua.

20:00 Meciul a început după un moment de reculegere în memoria juniorului Penciu. Un spectator i-a strigat lui Reghecampf să-și dea șapca jos pentru că astfel se obișnuiește în asemenea situații, dar antrenorul nu l-a ascultat.

19:55 Ilie Năstase a ajuns și el la meci. A urcat la lojă, în timp ce Georgievski a coborât și va vedea partida alături de Bogatinov de la Tribuna „0”.

19:53 În poarta echipei brașovene se află Florin Iacob care e impresariat de soția antrenorului de la Steaua.

19:29 Surdu nu se numără printre titulari azi, la FC Brașov, dar e pe banca de rezerve. El și-a dat check in pe pagina de facebook: „Return!”. Atacantul ajuns acum la vârsta de 30 de ani a evoluat pentru Steaua în perioada 2007-2011 și a marcat doar 9 goluri în Liga 1 pentru echipa lui Becali.

19:26 Victor Pițurcă nu și-a mai trimis doar secunzii la meciurile Stelei din Ghencea. De această dată a venit el să-i vadă pe steliști.

19:20 Jucătorii lui FC Brașov au ieșit primii la încălzire. Daniel Georgievski a urcat la loje. 

19:03 Avem echipele de start. La Steaua, Reghecampf a aliniat cea mai bună formație. Stanciu e rezervă și Prepeliță e titular. 

Steaua: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii, Prepeliță – Adi Popa, Sânmărtean, Tânase – Chipciu
Rezerve: Niță, Filip, Pîrvulescu, Stanciu, Piovaccari, Keșeru, Iancu

FC Brașov: Iacob – Străuț, Constantin, Machado, Serginho – Mateiu, Madeira – Vagner, Aganovic, Grigorie – Cristea
Rezerve: Bordea, Păun, Ionescu, Almeida, Surdu, Fonseca, Szekely

19:00 Doar 4 spectatori sunt în acest moment pe arena din Ghencea. La casele de bilete e aproape pustiu. Nori negri se arată deasupra stadionului.

18:30 Autocarele ambelor echipe au ajuns la stadion

 

Victoria obținută duminică de Astra Giurgiu, 1-0 cu CFR Cluj, obligă echipa lui Laurențiu Reghecampf la victorie în această seară pentru a-și păstra avansul de 9 puncte în fruntea Ligii I. Teoretic, Steaua are parte de un meci ușor contra unui adversar care a reușit să o învingă o singură dată în ultimele cinci meciuri. Practic, campioana poate găsi pe stadionul din Bulevardul Ghencea o echipă extrem de motivată în lupta pentru evitarea retrogradării, FC Brașov fiind în acest moment pe locul 16, la două puncte în spatele Săgeții Năvodari, echipă care ocupă primul loc peste linia retrogradării.

FC Brașov: antrenor dinamovist, trei foști rapidiști și trei foști steliști

În ceea ce privește loturile, Reghecampf este din nou în postura de a se putea baza pe cea mai bună formulă de prim „11”, astfel că cel mai probabil Steaua va începe în sistemul 4-2-3-1 cu Chipciu din nou vârf fals. De partea cealaltă, Cornel Țâlnar vine după o perioadă bună pe banca lui FC Brașov și după o victorie în ultima etapă, 1-0 cu Ceahlăul. Oaspeții au avantajul unui lot care include foarte mulți fotbaliști cu experiență la vârf în Liga I – Marius Constantin, Ștefan Grigorie, Mugurel Buga, Andrei Cristea, Janos Szekely și Romeo Surdu, ultimii trei fiind, în trecut, fotbaliști ai Stelei.

Întâlnirile directe din ultimele trei sezoane:

  • 26.11.2011 Steaua – FC Brașov 1-0
  • 13.05.2012 FC Brașov – Steaua 1-2
  • 26.11.2012 FC Brașov – Steaua 3-1
  • 28.05.2013 Steaua – FC Brașov 4-0
  • 27.10.2013 FC Brașov – Steaua 1-2

Steaua – FC Brașov, echipe probabile

Steaua

Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii, Sânmărtean – Ad. Popa, N. Stanciu, Tănase – Chipciu

Rezerve: Niță – Georgievski, L. Filip, Pîrvulescu, G. Iancu, Keșeru, Piovaccari

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

FC Brașov

Iacob – Străuț, Machado, M. Constantin, Rodrigues – Mateiu, Madeira – Vagner, Grigorie, Aganovic – A. Cristea

Rezerve: Mutu – Ionescu, Santos, Surdu, Buga, Szekely, Leko

Antrenor: Cornel Țălnar


Cote între 1.20 și 1.22 pentru victoria Stelei la casele de pariuri

Casele de pariuri o văd pe Steaua drept favorită clară în meciul cu FC Brașov. Cotele pentru victorie ale echipei lui Laurențiu Reghecampf variază între 1.20 (bet365) și 1.22 (Sportingbet). Cele mai bune cote pentru cei care cred într-o victorie a brașovenilor sunt la bet365 – cotă 15.00. Repetarea scorului din tur, 2-1 pentru Steaua, are cota 8.00 la bet-at-home.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…