LIVE BLOG | Steaua – CSMS Iași 1-1 și ASA Tg. Mureș – FC Botoșani 1-0. Mutu va antrena în playoff, ieșenii ratează dramatic calificarea

LIVE BLOG | Steaua - CSMS Iași 1-1 și ASA Tg. Mureș - FC Botoșani 1-0. Mutu va antrena în playoff, ieșenii ratează dramatic calificarea
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua – CSMS Iași 1-1

  • Steaua: Niță – Enache (Râpă 72), Papp, Varela, Toșca – Pintilii, Filip (Muniru 46) – Popa, Stanciu (Gebhart 79), Chipciu – Marica
  • CSMS Iași: Grahovac – I. Voicu, Ciucă, Mihalache, Țigănașu – Viveiros (Llullaku 71), Crețu, V. Gheorghe (Onduku 71), Bole (Piccioni) – A. Cristea, Golubovic

ASA Tg. Mureș – FC Botoșani 1-0

  • ASA: Stăncioiu – G. Matei, M. Constantin, I. Gonzalez, Pârvulescu – G. Mureșan,  Brandan (R. Costa 57) –  Jazvic, Voiculeț, Dedov – Țucudean
  • FC Botoșani: Pleșca – Dimitrov, Ngadeu, Miron, Popovici – Vașvari, Cucu – Martinus, Cabrera, Fulop – Matulevicius

22:24 S-a terminat! Steaua termină la egalitate cu CSMS Iași, un rezultat la fel de prost pentru ambele echipe. Chiar dacă pornea cu avantaj înaintea acestei ultime etape, moldovenii fac doar 1-1 la Pitești și ratează calificarea în playoff. Acolo va merge echipa antrenată, mai nou, de Adrian Mutu. ASA Tg. Mureș câștigă cu 1-0 în fața lui FC Botoșani prin golul marcat de Țucudean și va juca în playoff.


22:14 Chiar dacă nu dă gol, Marica reușește să fie prezent la fiecare ocazie pe care o are Steaua. Totuși, Chipciu și cu Adi Popa n-au fost deloc în meci, iar după ieșirea lui Stanciu lucrurile devin întâmplătoare la construcție.


22:05 FC Botoșani o poate trimite pe CSMS Iași în playoff! Vașvari trimite în bară cu un șut de la distanță, fază la care Stăncioiu era spectator.


22:00 Ocazie imensă ratată de Andrei Cristea! Atacantul e găsit excelent de Golubovic, scapă singur spre poarta lui Niță însă șutează pe lângă poartă. Nicolo Napoli e uluit pe bancă.


21:56 Un meci disputat în ritm alert la Pitești. Dacă la ASA Tg. Mureș situația e momentan calmă, Steaua și CSMS Iași joacă pe contre și rezultatele sunt frumoase. Crețu driblează trei steliști și e oprit în ultimul moment dintr-o fază periculoasă, iar campioana replică prin Stanciu, cel mai în formă jucător de sub comanda lui Reghecampf.


21:38 Ca să continuăm tonul din prima repriză, acum menționez că „moldoveni nu mai e în playoff” dacă se păstrează scorul acesta. 


21:36 GOOOOOOOOOL STANCIU! Steliștii încep mingea de la centru, Marica trece de doi adversari apoi pasează decisiv către Stanciu, cel care îl execută pe Grahovac.


21:35 Se reiau ambele partide în același timp! Stanciu înscrie după 11 secunde!


21:19 Pauză! La scorurile pe care le puteți vedea mai sus, CSMS Iași este echipa care prinde ultimul loc din playoff. Steaua a avut inițiativa pe tot parcursul primei reprize, însă moldovenii au arătat o forță impresionantă exact atunci când au avut nevoie, adică după ce au primit vestea că Țucudean a marcat și că riscă să joace în playout.


21:09 „Moldovenii e pe loc de playoff”. Așa ați putut citi mai devreme în titlu, asta din cauza unui update defectuos în care s-a trecut de la „CSMS Iași” la „moldovenii”. 


21:05 Steaua pune presiune pe careul moldovenilor, însă Marica alege să finalizeze slab prin foarfecă o fază ce se putea dovedi mai periculoasă. Există o stare de nervozitate în echipa campioană, stare ilustrată de certurile dintre Chipciu și Stanciu la o fază ulterioară. 


20:58 GOOOOOOOL CSMS IAȘI! Andrei Cristea centrează excelent în careu, între Varela și Niță, iar Golubovic apare și împinge mingea în poartă. 


20:53 Acțiune excelentă a lui Nicușor Stanciu, mijlocaș care driblează frumos trei jucători ai moldovenilor, intră în careu, dar șutează peste. E cam singura ocazie în afara fazelor fixe pentru Steaua, echipă care contează în spatele lui Marica doar prin Stanciu deocamdată.


20:49 Cred că vestea golului lui Țucudean s-a răspândit între jucătorii lui CSMS Iași pentru că moldovenii par că au mai ieșit la joc, fac pressing sus, vor să preia inițiativa.


20:46 GOOOOOOOOOOL ASA Tg. Mureș! George Țucudean profită de o eroare a lui Popovici, unul dintre cei mai slabi fundași din Liga 1, preia excelent și șutează fără nicio șansă pentru Pleșca din marginea careului. La aceste scoruri Marosvásárhely este în playoff.


20:41 O șansă mare de gol pentru Steaua. Nicușor Stanciu centrează ideal în careul mic, acolo de unde Marica trimite cu capul bine. Mingea se ducea sub bară însă Grahovac are un reflex foarte bun și reușește să împingă mingea peste poartă. Cel de mai jos este Pepe Moreno gras și nu are nicio legătură cu subiectul.


20:38 Dăm legătura la Pitești, acolo unde Steaua joacă 5 minute din primele 6 doar în jumătatea moldovenilor care s-au baricadat ca pe vremea lui Ștefan cel Mare. La Marosvásárhely situația e mai echilibrată, însă ASA a avut primele ocazii, inclusiv un penalty pe care arbitrul l-a refuzat corect.


20:32 Încep ambele meciuri. Vom vorbi despre fazele importante din ele, atunci când acestea vor avea loc.


20:30 Ambele televizoare sunt pornite. La Pitești avem Steaua (zisă FCSB) cu CSMS Iasi, iar la Marosvásárhely joacă ASA cu FC Botoșani! Se luptă, așadar, pentru ultimul loc în playoff. 


20:18 Halucinant! ASA Tg. Mureș, club care și-a „curățat” recent antrenorul, spune prin vocea președintelui Bogdan Mara că echipa a fost făcută de „jucătorii exponențiali: Mutu, Stăncioiu, Mureșan”. Adică băieții care l-au dat afară pe Grigoraș împart legea acolo. E fabulos!


20:10 A revenit Paul Papp în primul „11” după etapa de suspendare ispășită în urma cartonașului galben luat cu Concordia Chiajna. Intrarea lui Papp în prima echipă este cu atât mai importantă cu cât el îl înlocuiește pe Gabriel Tamaș, cel care părea titular în centrul apărării alături de Fernando Varela. Mai jos, o poză cu Papp dintr-un meci groaznic pentru el. Bănuiesc că știe toată lumea despre ce joc e vorba.


19:40 Am revenit cu echipele de start. Sunt Cristian Scutariu și voi încerca să urmăresc în același timp cele două meciuri care vor stabili ultima calificată în playoff. Primele concluzii după ce am văzut echipele de start? Tamaș și Bourceanu plătesc pentru evoluțiile slabe cu Voluntari și trec pe bancă, Mutu s-a eliminat din primul „11” de la ASA, iar echipa celor de la CSMS Iași arată foarte, foarte bine. 


19:20 Bună seara! Vom comenta împreună aici meciurile din ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1. Steaua joacă pe terenul de la Pitești cu CSMS Iași, meci care începe de la aceeași oră, 20:30, cu cel în care ASA Tg. Mureș întâlnește FC Botoșani. Iașul și Tg. Mureșul se bat indirect pentru un loc, ultimul, în playoff. 


Laurențiu Reghecampf e forțat să schimbe, după ce etapa trecută a pierdut surprinzător, 1-3 în Ștefan cel Mare cu FC Voluntari. Jocul slab al Stelei l-a făcut pe patronul Gigi Becali să-l critice public pe Momcilovic și să-l recheme pe la echipă pe Tade, iar Hamroun a spus adio măririi salariale care-i fusese propusă. În afara modificărilor de ordin tactic, antrenorul campioanei va fi nevoit să schimbe și din cauza suspendărilor sau a accidentărilor de ultim moment.

  • Echipa Stelei în meciul cu Voluntari: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Stanciu, Hamroun – Marica

Se schimbă 75% din linia de fund

Cele trei goluri încasate de la FC Voluntari, dintre care două de-a dreptul comice, l-au pus, evident, pe gânduri pe Reghecampf, care a început meciul cu echipa lui Ionel Ganea cu o linie de fund formată din Enache, Tamaș, Toșca și Momcilovic. Suspendat pentru partida din Ștefan cel Mare, Paul Papp va reveni în centrul apărării, înlocuindu-l pe Tamaș, considerat vinovat la primul gol marcat de Hamed Kone. Mai important, căpitanul Varela se va întoarce și el în primul 11, după o accidentare suferită la Chiajna. Astfel, Momcilovic, care a fost criticat de Gigi Becali după meciul cu Voluntari va sări din schemă, banda stângă a apărării urmând să fie acoperită de Alin Toșca, Enache va juca din nou în flancul drept, iar Papp și Varela vor reforma cuplul de fundași centrali.

„Mi-a plăcut Enache, dar în stânga am fost morți, nu a venit nicio centrare. L-am așteptat pe Momcilovic de la Pandurii, dar s-a pierdut. Poate nu are valoare de Steaua băiatul ăsta, așa cred. L-am așteptat atât, dar nu toți care au valoare joacă și la Steaua. Nu trebuie să ai doar valoare la Steaua, trebuie să ai și bărbăție. La Steaua trebuie să câștigi, tată!”
Becali, după Voluntari – Steaua 3-1


Bawab era anunțat titular, dar s-a accidentat. Gebhart, la primul meci ca titular?

Cum sistemul 4-2-3-1 nu a dat roade la meciul din etapa trecută, Alexandru Bourceanu având o evoluție foarte slabă, sunt șanse mari ca Reghecampf să revină la 4-1-4-1-ul cu care a abordat partida cu Chiajna. În acest context, cu fostul căpitan sărit din schemă, planurile staff-ului tehnic al campioanei îl includeau, până ieri, pe Tha’er Bawab. Iordanianul era văzut ca titular în linia de patru din spatele lui Marica, dar Reghecampf a anunțat că s-a accidentat la unul dintre antrenamente și nu se va afla pe teren contra lui CSMS Iași: „Bawab s-a accidentat la antrenamentul de ieri. Sper să nu fie ceva grav”, a spus tehnicianul la conferința de presă de dinaintea meciului.

Astfel, cum Hamroun este suspendat, lui Reghecampf îi rămân trei variante pentru postul de mijlocaș central: Muniru, în cazul în care rămâne la sistemul 4-2-3-1, Kharja și Gebhart. Neamțul, care a jucat 44 de minute în primele meciuri oficiale din 2016, are, însă, cele mai mari șanse de a intra pe teren din primul minut, deoarece Kharja revine după o accidentare care l-a ținut departe de gazon în ultimele luni. Gebhart ar urma să joace, alături de Stanciu, în centrul liniei ofensive, cu Adi Popa în dreapta, Chipciu în stânga și Marica număr nouă.

  • Echipa probabilă a Stelei pentru meciul cu CSMS Iași: Niță – Enache, Papp, Varela, Toșca – Pintilii – Adi Popa, Stanciu, Gebhart, Chipciu – Marica
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup