În sfârșit, fotbal! Steaua – Concordia 3-1. Echipa lui Rădoi s-a distrat pe Arena Națională. Kharja a jucat 56 de minute

În sfârșit, fotbal! Steaua - Concordia 3-1. Echipa lui Rădoi s-a distrat pe Arena Națională. Kharja a jucat 56 de minute
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua a câștigat clar meciul cu Concordia Chiajna, scor 3-0, după 90 de minute dominate clar de echipa antrenată de Mirel Rădoi.

Debutul lui Kharja și un sistem nou au fost noutățile lui Rădoi pentru meciul contra ilfovenilor, o echipă aflată în pană de puncte și de idei. Ambele decizii ale tehnicianului stelist s-au dovedit inspirate, iar echipa sa a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. Titularizat la câteva zile de la venirea în Ghencea, marocanul Houssine Kharja și-a găsit locul în linia de mijloc, alături de Lucian Filip și Nicușor Stanciu, cu Hamroun și Adi Popa desfășurați pe cele două benzi, în spatele lui Chipciu.

Cum Chiajna a început meciul rău, iar mijlocul a cedat încă din primele minute, Stelei i-a fost ușor să controleze partida. Primele ocazii au venit de la Chipciu, căruia i-au lipsit, ca de obicei, câțiva centimetri pentru a deschide scorul. În minutul 5, Râpă a înâlțat zmeul, cum ar spune fotbaliștii, Matache a ieșit pentru a reține, dar a sfârșit prin a-i oferi mingea pe tavă lui Varela. Om ones, căpitanul Stelei nu a refuzat cadoul, a ignorat eforturile lui Giurgiu și a deschis scorul. Prima lovitură venea rapid, iar viitorul nu arăta bine pentru Țălnar și elevii lui. 

Debusolați, ilfovenii au privit cum combinațiile dintre Kharja și Stanciu se succed și cum Hamroun și Adi Popa se plimbă de pe o parte pe alta a terenului. La mijlocul primei reprize, marocanul ai nventat o pasă de geniu, un câlcâi din săritură, Chipciu a mers câțiva metri braț la braț cu Bucurică, suficient pentru ca Horațiu Feșnic să arate punctul de la var. Stanciu a transformat fără probleme și cele trei puncte aveau o destinație clară. Pe finalul primei reprize, Chipciu a făcut un lucru rar pentru el în ultimele luni. A păcălit linia ofsaid-ului, a tras tare cu piciorul stâng, iar Matache s-a văzut nevoit să scoată pentru a treia oară mingea din plasă.

După pauză, același Chipciu a atras fluierăturile celor câteva sute de fani prezenți pe Național Arena, revenind practic la statutul cu care a obișnuit, acela de fotbalist care risipește ocazie după ocazie. Meciul nu s-a terminat 3-0 doar pentru că nu a vrut Horațiu Feșnic, cel care în prelungirile meciului a inventat un penalty caraghios la un duel dintre Varela și Lazăr. Fostul dinamovist a executat lovitura de la 11 metri, Niță a ratat, iar mingea a ajuns la același Lazăr, care nu a mai ratat singur cu poarta goală.

În urma victoriei, Steaua rămâne cu o achiziție promițătoare în persoana lui Kharja, cel mai bun meci al sezonului și trei puncte care o readuc pe podiumul Ligii 1. Chiajna, în schimb, rămâne cu 9 puncte, pe locul 11.


Steaua – Concordia 3-1 (Varela 5, Stanciu pen. 24, Chipciu 43 / Lazăr 90+4)

  • Steaua: Niță – Râpă (Papp 75),   Varela, Toșca, Guilherme – Filip, Kharja (Tahar 56) – Ad. Popa Stanciu, Hamroun (   Tade 66)  –   Chipciu
  • Chiajna: Matache – Bărboianu, Sîrghi, Mamele,   Bucurică -Tincu (Purece 40), Giurgiu –    Serediuc, Constantinescu (S. Pană 61), V. Lazăr – Pena (Dina 55)

22:53 GOOOOOOOOOL CONCORDIA! Feșnic nu e înțeles de nimeni atunci când dictează penalty la un duel banal dintre Varela și Lazăr. Fostul dinamovist execută, ratează, dar mingea îi revine și înscrie din apropiere. Meciul se termină 3-1, iar Steaua revine pe podiumul Ligii 1, cu 19 puncte.


22:40 Ocazie imensă pentru Chipciu. În unul dintre cele mai bune meciuri ale lui în ultimul timp, șeptarul Stelei nu putea să nu aibă și o ratare mare. Tade a pasat superb la Papp, fundașul a întors în mijlocul careului, de unde Chipciu a trimis departe de poartă, în tribunele goale de pe Național Arena. Mai sunt 10 minute și Chiajna tocmai a ratat o șansă bună, prin Serediuc, care a trimis mingea pe lângă Niță, dar Guilherme s-a repliat la timp și a îndepărtat pericolul.


22:26 Steaua a mai scăzut puțin rittmul, iar Chiajna a avut prima ocazie a meciului, prin Constantinescu. Campionii ultimelor trei sezoane domină în continuare partida și Matache stă în joc de glezne. Hamroun a ieșit de pe teren, la capătul a 66 de minute bune, și a intrat Tade.


22:16 Kharja iese de pe teren, după 56 de minute, din cauza unor probleme fizice. Marocanul s-a descurcat excelent la debutul în tricoul Stelei. S-a remarcat prin pasa superbă pe care a dat-o la faza în care Chipciu a obținut penalty-ul și pare un fotbalist care o poate ajuta mult pe campioană la mijlocul terenului.


22:12 Steaua începe în forță. Șutul lui Stanciu e blocat în careu de Bucurică, apoi Filip trage frumos din afara careului, cu stângul, dar Matache se întinge și respinge spectaculos.


22:03 A început repriza secundă. Printre cele câteva sute de fani din stadion se numără și câteva prezențe plăcute. Măcar cu atât să se aleagă Steaua, dacă grosul suporterilor a rămas în fața televizoarelor.


21:46 Pauză pe Național Arena! Steaua conduce cu 3-0, după 45 de minute în care a jucat bine, dar a beneficiat și de greșelile lui Matache și Horațiu Feșnic. Momentan, Chiajna e groggy și nu vedem cum Țălnar ar putea schimba foarte multe la pauză. Revenim în 15 minute când vom vedea cum va decurge acest meci.


21:44 GOOOOOOOOOOOL STEAUA! Cu două minute înaintea pauzei, Chipciu face un lucru rar – marchează! Atacantul de astăzi al Stelei profită de o pasă bună a lui Hamroun, stă bine la limita ofsaid-ului și șutează cu stângul, printre picioarele lui Matache. E cea mai bună repriză a roș-albaștrilor în acest sezon. Evident, în fața unui adversar modest.


21:40 Pentru că a pierdut clar lupta la mijlocul terenului, Cornel Țălnar e nevoit să facă prima schimbare înainte de pauză. Tincu iese de pe teren, la capătul a 40 de minute în care el și Giurgiu au fost dominați clar de linia mediană a Stelei, iar locul lui e luat de Florin Purece, un mijlocaș ceva mai ofensiv.


21:32 Toșca i-a arătat cartonașul galben lui Constantinescu. Arbitrul central a pierdut pe drum cartonașul galben, care a ajuns în mâinile lui Toșca. Imediat după ce a fost faultat de Constantinescu, fundașul Stelei i-a arătat avertismentul mijlocașului ilfovean. 


21:26 GOOOOOOOOOOL STEAUA! Nici un meci cu Chiajna fără controversă. Horațiu Feșnic dictează greșit penalty, la un duel între Bucurică și Chipciu. Pe reluare se vede clar cum contactul între cei doi există, dar începe în afara careului. Stanciu transformă lejer și duce scorul la 2-0. Bucurică vede doar cartonașul galben, deși, obligat de faptul că a fluierat fault, Feșnic ar fi trebuit să-l elimine, pentru că intervenția sa a venit din postură de ultim apărător. Așadar, două greșeli în aceeași fază pentru centralul din Cluj.


21:20 La limită! La faza singurului gol de până acum, Varela s-a aflat pe linie cu ultimul fundaș al Concordiei. E un gol marcat corect și, slavă Domnului, până acum nu avem probleme de arbitraj. 


21:12 Într-adevăr, cum anticipam ceva mai devreme, Rădoi a schimbat puțin sistemul. A renunțat la acel 4-2-3-1 cu care a obișnuit și joacă un fel de 4-3-3, care pe fază defensivă se transformă în 4-5-1. Filip e punctul fix din fața defensivei, Stanciu și Kharja sunt mijlocașii centrali, Hamroun și Adi Popa evoluează pe cele două părți, iar Chipciu rămâne întotdeauna vârful împins. E un sistem ceva mai pretențios, pentru că din fața apărării lipsește al doilea închizător, post ocupat de obicei de Muniru.


21:07 GOOOOOOOOOL STEAUA! Varela deschide scorul, după o gafă caraghioasă a portarului Matache. Râpă a trimis în careul advers ceva ce în curtea școlii ar fi fost numit „lumânare”, Matache a ieșit pentru a reține, s-a împiedicat de Hamroun și a scăpat mingea inexplicabil, oferindu-i lui Varela un gol ușor. Rămas cu poarta goală, căpitanul Stelei a trimis cu capul în plasă, în ciuda eforturilor disperate ale lui Giurgiu. E 1-0 pentru Steaua, după un început bun al campioanei, în care Chipciu a mai avut două situații periculoase, rămase fără rezultat.


21:00 A început meciul de pe Arena Națională. Stadionul e iarăși depopulat și doar inelul 1 este ocupat de puținii spectatori prezenți la această partidă.


20:40 Dintre fotbaliștii care încurcau Steaua pe finalul sezonului trecut, doar trei se mai numără și astăzi în formația de start a Concordiei: portarul Matache, mijlocașul Serediuc și atacantul Pena. O comparație a celor două loturi scoate în evidență superioritatea evidentă a Stelei.


 


20:30 REMEMBER. Ultimul meci direct între cele două formații a avut loc în luna mai, în plină luptă pentru titlu între Steaua și ASA Târgu Mureș. S-a terminat la egalitate, scor 2-2, după o partidă care a rămas în memoria microbiștilor din cauza prestației lui Sebasian Colțescu, cel care a acordat ușor două penalty-uri, unul pentru Steaua și unul pentru Concordia, și a dictat un henț la Toșca pe care doar el l-a văzut, la faza premergătoare golului de 2-2, marcat de Boldrin, din lovitură liberă. În această seară, dreptatea va fi împărțită de Horațiu Feșnic, fost junior la CFR, ajutat de Bogdan Gheorghe și Andrei Constantinescu.


20:20 Debutul lui Kharja, unul dintre cei mai așteptați jucători străini din istoria recentă a Ligii 1, poate schimba sistemul imaginat de Rădoi. Pe hârtie, antrenorul Stelei mizează pe clasicul 4-2-3-1, cu Filip și Kharja la închidere și Chipciu atacant. Pe teren, însă, se poate trece foarte ușor la un 4-3-3, cu Hamroun sau Stanciu coborâți în linia de mijloc, două aripi și Chipciu în postura de vârf solitar. Tade a luat loc pe bancă, unde se mai află și tânărul Poiană, care profită de accidentarea lui Cojocaru și devine varianta de rezervă în cazul în care titularul Niță pățește ceva.


20:15 Steaua și-a chemat fanii la meci, prin intermediul contului oficial de Facebook. Doar că suporterii au răspuns în număr foarte mic. Doar 227 au dat „going” la evenimentul creat de contul de Facebook al campioanei, în timp ce alți 22 sunt încă nehotărâți. Aproximativ 5.000 de fani vor fi prezenți în tribunele Național Arena.


19:53 Steaua – Chiajna începe în ceva mai mult de o oră, dar se știe deja echipa pe care Rădoi o va trimite în teren. Vestea cea mai importantă e că printre titulari se numără și Houssine Kharja, marocanul adus în această săptămână de campioana României. Formula de joc a lui Rădoi, conform Digi Sport: Niță – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Filip, Kharja- Ad. Popa Stanciu, Hamroun –Chipciu.


Rezultatele surprinzătoare date de forma fluctuantă a celor mai puternice echipe din Liga 1 îi permite Stelei să țină aproape de podium chiar și în condițiile celui mai slab start de campionat din ultimii ani. După ce Astra și Dinamo au obținut doar rezultate de egalitate în etapa a 11-a, Steaua vrea o victorie cu care ar reveni în topul Ligii 1, mai exact pe locul 3 în clasament la două puncte în spatele giurgiuvenilor. Adversara, Concordia Chiajna, are doar 9 puncte în 10 etape și se prezintă pe Național Arena cu un antrenor care vrea mai mult decât o simplă figurație în fața campioanei.

Rezolvă Houssine Kharja problemele din ofensiva campioanei?

Într-o criză evidentă ofensivă, Steaua l-a transferat după meciul cu ACS Poli Timișoara pe marocanul Houssine Kharja, un fotbalist cu un CV impresionant. Mijlocașul ofensiv a venit după o experiență recentă în Franța, la Sochaux, însă are în trecutul fotbalistic cluburi importante din Serie A. De la Kharja se așteaptă rezolvarea problemelor ofensive, dar și furnizarea de pase către Gregory Tade, cel pe care mulți specialiști din fotbal îl văd util doar în situațiile în care primește pase utile. „Nu este o presiune că Steaua se luptă la titlu, e un stimulent pentru mine. Am fost primit bine de colegi, am vizitat puțin și orașul, dar cel mai important e să mă integrez cât mai repede în echipă. Nu mă gândesc să devin căpitanul Stelei, ar trebui să existe 11 căpitani pe teren. Varela, pe care îl cunosc, este un jucător cu foarte multă experiență. Primul obiectiv este să câștig titlul cu Steaua și apoi mi-aș dori să joc cu echipa în Champions League„, a spus fotbalistul din Maroc la prezentarea lui oficială.

Țălnar: „Steaua nu mai e echipa aia cu care te apărai tot meciul”

Instalat pe postul de antrenor al Concordiei după demiterea lui Marius Baciu, Cornel Țălnar atacă cu mult entuziasm jocul contra campioanei, adversar tradițional în cariera lui. „Steaua nu mai este echipa aia împotriva căreia te gândeai cum să nu iei multe, să te aperi tot meciul, atunci când intrai pe teren. Din contră, mergem să jucăm, să obținem maximum din ce se poate„, a spus „Țânțarul” înainte de meci. Situația ilfovenilor e una dificilă, cu doar 9 puncte acumulate în primele 10 etape, însă istoria recentă a confruntărilor cu Steaua le dă dreptul să spere. La finalul sezonului trecut, Concordia dădea emoții mari Stelei în drumul spre titlul cu numărul 26 atunci când obținea un rezultat de egalitate, 2-2, tot pe Național Arena. Blodrin, acum jucătorul Astrei Giurgiu, marca de două ori în acel joc.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune problema de externare...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune problema de externare...
”E teribil. Inimaginabil”. Florin Prunea i-a făcut ”praf” în direct la TV, după ”U” Cluj – Dinamo 3-3
”E teribil. Inimaginabil”. Florin Prunea i-a făcut ”praf” în direct la TV, după ”U” Cluj – Dinamo 3-3
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu a avut nicio șansă
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu a avut nicio șansă
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Mara Bănică, de NERECUNOSCUT după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Mara Bănică, de NERECUNOSCUT după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Codrin Ştefănescu, prima apariţie după diagnosticul de cancer: Am cerut să îmi fie lăsat sicriul deschis indiferent cum o să arăt
Codrin Ştefănescu, prima apariţie după diagnosticul de cancer: Am cerut să îmi fie lăsat sicriul deschis indiferent cum o să…
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Femeia care i-a schimbat viața lui Mihai Neșu, după divorțul dureros și moartea părinților: S-a mutat special din București!
Femeia care i-a schimbat viața lui Mihai Neșu, după divorțul dureros și moartea părinților: S-a mutat special din București!
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată țara
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată țara
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Bill May e pe cale să devină primul bărbat în înotul sincron olimpic
Bill May e pe cale să devină primul bărbat în înotul sincron olimpic
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri