Experimentul lui Rădoi. Steaua – CFR 1-1. Alcenat a debutat cu o pasă decisivă pentru Tudorie. Clujenii au lovit bara în ultimul minut de prelungiri

Redactor:
Florin Marian
Experimentul lui Rădoi. Steaua - CFR 1-1. Alcenat a debutat cu o pasă decisivă pentru Tudorie. Clujenii au lovit bara în ultimul minut de prelungiri
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua și CFR Cluj au remizat, 1-1, pe Arena Națională, în cel mai interesant meci al etapei a treia din Liga 1.

Meciul de miercuri cu Partizan, din preliminariile Ligii Campionilor, pare un fel de obsesie pentru conducătorii Stelei. Astfel, pentru a avea parte de un lot odihnit peste patru zile, Mirel Rădoi a experimentat din plin în partida cu CFR, pe care a început-o cu doar doi fotbaliști prezenți pe gazon din primul minut și la duelul cu Trencin, Toșca și Guilherme. Evident, CFR-ului, o echipă serioasă, pragmatică și constantă, nu i-a luat mult până să pună probleme. Scăpați de bară la un vole al lui Neagu, ardelenii au lovit pe contraatac în minutul 16, prin Tiago Lopes, care a finalizat elegant o fază creată de Păun și Neluț Roșu.

A urmat apoi o perioadă în care rezervele Stelei au demonstrat, dacă mai era nevoie, că nu sunt la nivelul titularilor. Într-o atmosferă de priveghi, cu 2.000 de oameni în tribune, Iancu, Enceanu sau Tudorie, jucătorii care aveau ceva de dmonstrat, au pedalat în gol, au încercat câte ceva, dar nu au avut niciun rezultat până în minutul 57. Introdus pe teren de Rădoi în locul lui Carp, haitianul Alcenat nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a-și face simțită prezența. A centrat frumos pentru Tudorie, iar vârful de 19 ani a restabilit egalitatea.

Până la final, intrarea lui Mihalcea a dinamizat jocul ofensiv al Stelei, dar tot CFR-ul a fost aproape de a da lovitura. În prelungiri, când puținii fani prezenți la meci se pregăteau să se urce în tramvaie și să meargă spre casă, Bruno a zguduit bara lui Niță, căpitan în premieră, cu un șut de la 16 metri.

După acest egal, al doilea din tot atâtea meciuri pe teren propriu în Liga 1, Steaua face cinci puncte, două mai puțin decât ASA, liderul campionatului. CFR adună și ea cinci puncte în trei etape și ajunge de la minus șase la minus un punct în clasament.


Steaua – CFR Cluj 1-1 (Tudorie 57 / Tiago Lopes 16)

  • Steaua: Niță – Râpă, Carp (Alcenat 56),   Toșca,   Guilherme – Neagu, Tahar – Iancu (Grădinaru 46), Hamroun, Enceanu (Mihalcea 79) – Tudorie
  • CFR Cluj:   Mincă – D. Filipe, Larie, Tînc,   Camora – Petrucci, A. Mureșan (   Nascimento 86) – Tiago Lopes, N. Roșu (Cristian Lopes),   Păun (Goncalvez) – Guima


23:00 S-a terminat meciul de pe Arena Națională. Echipa rezervelor lui Mirel Rădoi a terminat la egalitate, scor 1-1, cu CFR Cluj, după un meci în care fotbaliștii care nu vor prinde primul 11 în acest sezon au avut șansa de a-l impresiona pe antrenorul stelist. Oaspeții au deschis scorul repede, în minutul 16, prin Tiago Lopes, după câteva gafe în lanț ale defensivei roș-albastre, iar Tudorie a adus un punct în minutul 57, când a marcat după o centrare a lui Alcenat, aflat la primul meci în tricoul Stelei.


22:56 Bară CFR! Bruno șutează de la marginea careului de 16 metri, după o acțiune a lui Guima, dar mingea trimisă de mijlocașul clujean întâlnește încheietura barelor porții lui Niță.


22:52 Ultimele cinci minute ale meciului. Steaua a mai avut o ocazie prin Mihalcea, dar șutul puștiului a trecut puțin pe lângă poarta lui Mincă. Dican a renunțat la Mureșan și l-a introdus pe Filipe Nascimento.


22:45 Într-o seară a rezervelor, tânărul Vlad Mihalcea primește și el 15 minute din partea lui Rădoi. Mijlocașul de doar 16 ani a intrat în locul lui Enceanu.


22:43 Presiunea Stelei crește. CFR iese cu greu din apărare, iar Mincă a avut o nouă intervenție bună la lovitura de cap a lui Toșca, pe care a respins-o peste transversală.


22:40 Cred că e o premieră în fotbalul românesc al ultimilor ani. Steaua a primit o lovitură indirectă de la 15 metri pentru că Mincă, portarul CFR-ului, a rămas cu mingea în brațe secunde bune, timp în care le reproșa colegilor felul în care s-au apărat la o fază. Toșca a șutat violent, dar zidul CFR-ului și-a făcut treaba și a blocat execuția fundașului stelist.


22:36 Camora, căpitanul CFR-ului, face un gest oribil. Enervat de faptul că steliștii nu au dat mingea în afara terenului, fundașul stânga îl lovește efectiv pe Grădinaru cu piciorul în burtă. Reluările arată că fotbalistul clujean nu a avut nicio intenție de a juca balonul, dar Balaj nu acordă decât cartonașul galben.


22:24 GOOOOOOOOOOOL STEAUA! Aflat la debutul ]n tricoul roș-albastru, Alcenat a avut nevoie de doar câteva secunde pentru a trimite prima pasa decisivă din postura de fotbalist al campioanei. Haitianul a centrat din partea dreaptă, balonul a ajuns la Tudorie, iar vârful adus de la Galați s-a comportat ca un adevărat atacant: a preluat și a șutat imediat la colțul lung, fără șanse pentru Mincă.


 


22:09 S-a reluat repriza secundă. Ambii antrenori au făcut câte o schimbare. Rădoi a renunțat la Iancu, unul dintre cei mai slabi oameni de pe teren în prima repriză, și mizează pe Grădinaru. De cealaltă parte, Neluț Roșu, accidentat pe finalul primei părți, a fosc schimbat cu Cristian Lopes.


21:50 S-a terminat prima repriză, nu înainte ca același Tiago Lopes, marcatorul golului, să-și bată joc de o ocazie importantă a echipei sale, alegând o scăriță în locul unei pase pentru Neluț Roșu, aflat în poziție foarte bună. După primele 45 de minute, rezervele Stelei arată destul de rău, mult sub nivelul titularilor. Greșelile personale, lipsa imaginației în jumătatea adversă și jocul slab la mijlocul terenului fac ca elevii lui Dican să intre în avantaj la pauză.


21:41 Se apropie finalul primei reprize, iar jocul Stelei nu dă semne de îmbunătățire. Galben pentru Toșca.


21:34 Pe teren, rezervele Stelei nu găsesc soluții pentru a desface o echipă a CFR-ului care a făcut pasul în spate după golul lui Tiago Lopes. Evident, mai multă valoare în tribuna oficială decât în primul 11.


21:29 Oaspete de seamă descoperit de colegul Florin Marian în tribunele Arenei Naționale. Ionuț Pîrvu, fostul fundaș stânga, de patru ori campion cu Steaua între 1992 și 1996, e prezent la meci alături de o grupă de copii de la FC Clinceni.


21:20 GOOOOOOOOOOOL CFR CLUJ! Ei bine, perioada bună de joc a clujenilor nu rămâne fără urmări pe tabelă. Carp pierde un duel în tușă, mingea ajunge la Neluț Roșu, Toșca nu e capabil să-l oprească pe fostul mijlocaș al Chiajnei care pasează în mijlocul careului, de unde Tiago Lopes, venit fără marcaj, plasează balonul pe sub Niță, ieșit în întâmpinare.


21:15 După un început foarte bun al Stelei, care a pus presiune la poarta lui Mincă în primele minute, CFR-ul reușește să echilibreze jocul la mijlocul terenului. Ardelenii au trecut peste startul greoi de meci și sunt ceva mai activi în jumătatea adversă.


21:05 Steaua începe în forță! După golul anulat, elevii lui Rădoi reiau atacurile, iar Neagu șutează de la 20 de metri, din cădere. Mincă se întinde cât poate și reușește să devieze mingea în bara din dreapta.


21:04 Aflat în fața unei șanse imense de a-l impresiona pe Rădoi, Alex Tudorie marchează în primul minut, dar golul e anulat pentru un ofsaid evident.


21:02 Sâmbătă seara, ora 21:00, vreme frumoasă, echipă care a câștigat ultimele trei campionate și a mers mai departe în Europa. Spectatori în tribune? 2.000.


20:52 Gigi Becali e aproape de echipă, iar în această seară a stat alături de Rădoi la încălzirea fotbaliștilor. A făcut poze cu fanii, s-a distrat și l-a încurajat. Ce să mai, Muntele Athos te face un om mai bun 🙂


20:50 Lăsat în afara lotului de Rădoi, Varela a ajuns și el la Arena Națională. Mai avem 10 minute până la startul partidei.


20:40 În lipsa numelor importante din primul 11, banderola de căpitan ajunge în această seară pe brațul lui Florin Niță, care i-a luat locul în poartă lui Cojocaru.


20:28 Apar informații și despre unul dintre cele mai importante subiecte ale ultimelor zile, transferurile lui De Amorim și Alibec la Steaua. Totul depinde de meciul pe care Steaua îl va juca miercuri, contra sârbilor de la Partizan.


20:22 Prezent pe Arena Națională, colegul Florin Marian ne va ține la curent cu cele mai importante informații de acolo. Pentru început, el a aflat de la patronul Stelei motivul pentru care Rădoi a decis să meargă pe mâna mai multor jucători de rezervă în această seară.


20:18 Bună seara! Mai avem aproximativ 40 de minute până la startul celui mai interesant meci al etapei, cel dintre Steaua și CFR Cluj. Mai jos, echipele de start trimise în teren de Rădoi și Dican. Tehnicianul Stelei a pregătit multe surprize, preferând să-și menajeze oamenii importanți pentru turul dublei manșe cu Partizan.

Steaua: Niță – Râpă, Carp, Toșca, Guilherme – Neagu, Tahar – Iancu, Hamroun, Enceanu – Tudorie

CFR Cluj: Mincă – D. Filipe, Larie, Tinc, Camora – Petrucci, A. Mureșan – Tiago, N. Roșu, Păun – Guima


Steaua îi întâlnește sâmbătă seara, de la ora 21:00, pe clujenii de la CFR, formație care altădată se lupta la titlu cu echipa lui Gigi Becali. Ardelenii traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar și se luptă să reziste criteriilor insolvenței.

Cei mai buni jucători ai echipei din sezonul trecut, Sulley Muniru și Gregory Tade, au fost cedați chiar la Steaua în această vară. Cei doi fotbaliști de culoare își vor înfrunta fosta echipă pentru că nu există vreo clauză care să le interzică acest lucru. Becali l-a luat și pe Carp, ultima oară la CFR, dar fundașul a fost adus liber de contract. El se va afla în lot pentru acest joc și probabil va și juca.

CFR nu a învins niciodată Steaua la București, iar în cele 11 meciuri disputate de echipa lui Becali pe teren propriu, doar de 4 ori au reușit ardelenii să plece neînvinși din Capitală.

  • Partida Steaua – CFR Cluj va fi transmisă în direct de Antena 1, Look TV, DigiSport1 și DolceSport1

Ultima întâlnire între cele două echipe a avut loc în martie, la București, iar Steaua s-a impus greu, cu 1-0, datorită unui gol marcat în minutul  78 de către George Țucudean. De fapt, ultimele trei partide dintre cele două formații au fost adjudecate de actuala campioană a României, de fiecare dată cu 1-0. 

Varela și Stanciu vor fi menajați pentru jocul cu Partizan

Antrenorul neoficial al gazdelor, Mirel Rădoi, încearcă să obțină prima victorie pe teren propriu în acest sezon, după ce a remizat 0-0 cu Petrolul, în prima etapă de campionat, și a pierdut cu 2-3 în fața slovacilor de la Trencin. Rădoi nu-i va putea folosi pe Fernando Varela și Nicușor Stanciu, ambii accidentați. Primul suferă tot mai acut de o hernie inghinală și, foarte probabil, nu va putea fi utilizat decât în meciurile cu miză, în special cele din Liga Campionilor. Stanciu are o contractură ușoară și va fi menajat pentru partida mult mai importantă de miercuri, cu Partizan Belgrad, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. 

În schimb, îi va avea la dispoziție pe Carp și pe Alcenat. Ultimul va juca o repriză.

Echipele probabile:

STEAUA: Cojocaru – Alcenat, Papp, Toșca, Guilherme – Muniru, Tahar – Popa, Chipciu, Hamroun – Tade

CFR CLUJ: Marc – Camora, Larie, L. Goian, Dani – Oliveira Lopes, Roșu, Petrucci, Jakolis – Lopes, Guima

Arbitru: Cristian Balaj

Asistenți: Vladimir Urzică și Aurel Oniță

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…