Bătuți fără martori! Steaua – CFR Cluj 1-2, prima înfrângere a sezonului într-o atmosferă dezolantă pe Național Arena

Bătuți fără martori! Steaua - CFR Cluj 1-2, prima înfrângere a sezonului într-o atmosferă dezolantă pe Național Arena
  • Publicat:
  • Actualizat:

„Nu e ușor să joci contra echipelor care vin și se apără aglomerat în fața noastră”. Scuza pe care oficialii Stelei o scot în față după fiecare meci nereușit nu mai e deloc valabilă cu CFR Cluj. Din partea a doua a clasamentului, chinuindu-se să elimine handicapul depunctării, jucătorii lui Miriuță iau Steaua prin surprindere. Joacă sus, pun presiune pe punctele slabe. De fapt, pe punctul slab pe nume Enache, fotbalist pe care Reghecampf ține cu orice preț să îl compromită pe un post pe care e evident că nu face față. Banda lui e bulevard, Nouvier face spectacol acolo, pasează în fața porții și Bud împinge mingea. 

Niță mai oprește un șut bun al lui Nascimento până când ai lui își revin. Enache demonstrează că ofensiva e punctul lui forte, centrează bine pentru Tănase, iar decarul Stelei îl execută pe Mincă după ce preia, elegant, pe piept. Revenirea vicecampioanei? Pauza vine doar după ce se mai ratează șanse importante de ambele părți, cu un plus pentru CFR. Chiar e mai bine atunci când adversarul nu se apără?

Brambureala lui Reghecampf

Antrenorul Stelei e într-o perioadă în care fie inventează fotbalul, fie dă dovada nepriceperii. Cale de mijloc nu poate exista, nu atunci când faci mutările tactice pe care el le face. Începe repriza secundă cu Bourceanu pentru a-l urca pe Boldrin, Boldrin care iese și el imediat pentru ca Jakolis să prindă minute. Croatul prinde minute, iar colegii lui prind curaj pe fondul degrindoladei defensive a Stelei, echipă cu evidente carențe de comunicare între mijlocașii centrali și fundași. Sorsa scapă singur cu Niță, portarul salvează cu o intervenție miraculoasă, însă nu se mai poate opune după ce același Sorsa se joacă în apărarea gazdelor și îi așează mingea în fața porții lui Bud. 1-2 și ar fi fost rumoare în tribune dacă era o asistență demnă de Liga 1. 

Steaua rămâne lider în ciuda înfrângerii, prima din sezon, însă are un avantaj de numai trei puncte față de CSU Craiova. 


Echipele de start

  • Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Aganovic (Momcilovic 20)- Moke, Boldrin (Jakolis 54) – Adi Popa, Fl. Tănase, De Amorim (Bourceanu 46) – Golubovic
    Rezerve: Stăncioiu, D. Popescu, Momcilovic, Bourceanu, Achim, Jakolis, Tudorie
  • CFR Cluj: Mincă – Thiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Rus, Sorsa (Tînc 88), Nascimento, Nouvier – Ruiz (Ene 75), Bud (Omrani 70)
    Rezerve: Marc, Tînc, Ene, Pintea, Chiriță, Neagu, Omrani

22:45 Mai sunt puțin mai mult de 5 minute până la final, iar Steaua nu pare să aibă o idee limpede de joc în ciuda omului în plus pe care îl are pe teren.


22:37 Tiago Lopes face două faulturi identice în interval de doar câteva minute și este eliminat!


22:24 GOOOOOOOOOOL CFR! Bud reușește al doilea său gol profitând de un moment de nesincronizare între mijlocașii centrali și fundașii Stelei. 


22:13 Niță salvează Steaua la o fază la care Sorsa a scăpat singur pe poartă, lateral dreapta. Între timp, Reghecampf îl scoate și pe Boldrin și îl trimite pe teren pe Jakolis.


22:05 Bourceanu intră pe teren la pauză în locul lui De Amorim. Acesta din urmă a avut o prestație slabă în prima repriză, astfel că locul pe teren îi va fi luat de Tănase, iar Boldrin va urca în spatele vârfului.


21:45 Nouvier face o primă repriză remarcabilă, domină autoritar zona de teren în care acționează, însă Bud și Ruiz nu au putut finaliza cu succes până acum. 


21:30 Meci frumos cu ocazii multe de ambele părți. Bud a irosit o nouă șansă cu un șut slab din poziție centrală, la marginea careului. Imediat, Enache a ratat și el cu un șut din unghi, respins în corner de Mincă.


21:25 Aganovic iese de pe teren accidentat, iar în locul său intră adevăratul fundaș stânga al Stelei, Marko Momciovic.


21:22 GOOOOL STEAUA! Enache centrează de pe dreapta, Florin Tănase preia elegant pe piept și trimite în poartă.


21:21 Haos în apărarea Stelei, acolo unde ardelenii fac spectacol. Nascimento ratează șansa de a face 2-0, șutul său fiind oprit cu greu de Niță!


21:14 GOOOOOOOOL CFR! Ardelenii deschid scorul prin Cristi Bud la o fază excelent construită, în flancul drept al apărării steliste, de Nouvier. Enache a fost din nou depășit ușor.


21:07 Ocazii uriașe pentru Steaua în startul meciului. Enache trimite mingea cu capul în bară în urma unui corner. apoi câteva secunde mai târziu Golubovic ratează o șansă mare, pe fondul unei erori în defensiva ardelenilor. 


21:00 Start meci! Steaua intră pe teren cu șansa de a se distanța la șase puncte de echipa de pe locul secund, CSU Craiova. Pentru clujeni, victoria poate însemna un pas în plus spre evitarea emoțiilor în condițiile în care, cu tot cu depunctări, ASA Tg Mureș și ACS Poli par condamnate.


Steaua joacă diseară, de la ora 21:00 pe Național Arena, contra celor de la CFR Cluj în încheierea etapei a noua a Ligii 1. Pentru echipa lui Reghecampf meciul vine într-un context în care programul este foarte aglomerat, însă vestea bună este dată de faptul că problemele cu accidentările și suspendările s-au rezolvat sensibil. Astfel, antrenorul vicecampioanei poate rezolva o parte din problemele defensive după ce Marko Momcilovic are șanse mari să înceapă jocul contra ardelelnilor de diseară.

Totuși, chiar și în contextul revenirilor, Laurențiu Reghecampf are probleme importante pe două posturi cheie, probleme pe care nu le recunoaște în mod public. „Urmează o perioadă toamnă-iarnă în care vor apărea terenurile grele, sunt mulțumit că avem un lot numeros și că avem dubluri sau chiar trei jucători pe un anumit post. Putem avea o echipă competitivă la fiecare etapă”, a spus Reghecampf la conferința de presă, spre uimirea celor prezenți. Declarația vine în contextul în care Steaua acuză cel puțin două probleme importante:

1. Fără un fundaș dreapta: Enache și Jakolis sunt improvizații

În teorie, Reghecampf se poate lăuda cu dublură pe postul de fundaș dreapta. Steaua are doi fotbaliști folosiți acolo, însă niciunul dintre ei nu e fundaș dreapta de meserie. Enache, cel folosit în acest sezon cu regularitate în bandă a avut evoluții dezamăgitoare, iar Jakolis a dat exemple clare că dă randament mai bun atunci când i se permite să urce pentru a centra și pentru a-și specula calitățile ofensive.

2. Golubovic, singurul atacant de nivel înalt din lot

Chiar dacă Tudorie, Man sau Tănase mai pot juca în atac, Bojan Golubovic este singura soluție de nivel înalt pe care Laurențiu o are la dispoziție în ofensivă. Totuși, problemele antrenorului sunt date de perioada slabă pe care o traversează bosniacul, cel care traversează una dintre cele mai slabe momente din carieră și este deja la al șaptelea meci consecutiv fără gol marcat.


Nu s-au mai întâlnit de un an

Istoria întâlnirilor directe între cele două echipe îi este clar favorabilă vicecampioanei, chiar dacă CFR Cluj a reușit în noiembrie 2015 prima victorie în fața Stelei după zece ani. Înainte de acel CFR – Steaua 2-0 de sezonul trecut, bucureștenii au reușit să învingă sau să nu piardă în precedentele 20 de întâlniri.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele