Șumi, killer-ul lui Rădoi? Steaua – Astra 0-1. Găman a dat lovitura la ultima fază. Campioana, la 10 puncte în spatele liderului

 Șumi, killer-ul lui Rădoi? Steaua - Astra 0-1. Găman a dat lovitura la  ultima fază. Campioana, la 10 puncte în spatele liderului
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua – Astra 0-1 (Găman 90+5)

  • Steaua:   Niță –   Papp,   Varela, Carp,   Toșca –   Breeveld, Filip – Popa, Stanciu, Hamroun (Tahar 74) – Chipciu (Tade 31)
  • Astra: Lung Jr – Enache, Găman, Geraldo, Morais – Boubacar, Boldrin – Teixeira,   Budescu (Dandea 88) ,   De Amorim (   Florea 67) – Alibec (D. Niculae 82)

22:27 S-a terminat meciul! Astra câștigă la ultima fază și se distanțează la 10 puncte de Steaua. Șumudică a sărbătorit în stilul caracteristic, jucătorii giurgiuveni au făcut hora la mijlocul terenului. Seară perfectă pentru Astra!


22:24 GOOOOOOOOOOOOOL ASTRA! Giurgiuvenii dau lovitura la ultima fază! Boldrin centrează din corner, Găman scapă din marcaj, reia cu capul de la 10 metri, iar mingea se oprește în vinclul porții lui Niță, rămas fără replică!


22:16 Ocazie a lui Stanciu. Decarul Stelei a șutat din marginea careului, la a doua încercare, după un luft, dar Silviu Lung a respins în corner. Șumudică renunță la pretențiile ofensive și mizează pe închizătorul Dandea, care-i ia locul lui Budescu.


22:10 Budescu poate primi de pe acum premiul pentru simularea sezonului. Iese în tușă, pierde mingea, apoi se tăvălește pe jos. Ajutat de reacția lui Șumudică, smulge un cartonaș galben pentru Toșca. Minutul 82, Alibec îi lasă locul lui Daniel Niculae.


 


22:05 Astra iese la atac și are două ocazii bune. Boldrin reia cu capul de la colțul scurt o centrare a lui Budescu, dar Niță respinge în corner. Apoi, Teixiera dă o pasă genială pentru același Budescu, decarul Astrei îl driblează pe Niță și cade în careu, cerând penalty. Reluările arată că e un duel la limită, că există contact între playmaker-ul Astrei și Niță, dar rămâne de stabilit dacă goalkeeper-ul stelist a atins mai întâi mingea. Fază grea pentru Radu Petrescu, dar reluările arată că a fost lovitură de la 11 metri. A doua pe care centralul nu o acordă Astrei.


22:02 10.500 de spectatori a reușit să adune Steaua la Pitești. Mult mai bine decât la București. Între timp jocul rămâne slab, Astra atacă puțin spre deloc, iar Rădoi l-a schimbat pe Hamroun cu Tahar. Mai sunt 15 minute.


21:55 Mută Șumudică, cu Daniel Florea în locul lui De Amorim, care nu a impresionat în primele 67 de minute. Mai multă imaginație, dar mai puțină viteză pentru Astra.


21:51 Meciul a intrat într-o perioadă în care Astra dă senzația că e mulțumită cu scorul de pe tabelă și așteaptă contraatacul pentru a lovi. Adi Popa mai are o șansă, dar Junior Morais demonstrează de ce este unul dintre cei mai buni fundași din România: îl urmărește pe stelist până la finalul fazei și blochează recentrarea acestuia. Minutul 65, presiunea Stelei crește.


21:41 Varela nu e chiar în apele lui. După două faulturi la aceeași fază în careu, asupra lui Boldrin, ia un cartonaș galben prostesc, pentru că blochează o degajare a lui Silviu Lung Jr. Steaua începe ceva mai bine și repriza a doua, dar fără să aibă ocazii mari. Bine, ar putea avea ocazii, dacă Adi Popa ar învăța să centreze. Replică și Astra, cu un șut al lui Amorim, în genul celui prin care Budescu a marcat în Feroe, dar Niță e atent și respinge în corner.


21:33 S-a reluat meciul, cu Steaua având lovitura de start a părții secunde. Fără schimbări la pauză.


21:17 Se termină prima repriză. 45 de minute echilibrate, în care Alibec și Adi Popa au ratat cele mai mari șanse. Astra a cerut penalty la un duel între Varela și Boldrin, dar tușierul și Radu Petrescu nu au văzut nimic în neregulă. Ne întoarcem în 15 minute.


21:11 Ritmul meciului a mai scăzut, dar au apărut duritățile. Galbene pentru Breeveld și Budescu, ultimul având o intrare foarte dură, din spate, asupra lui Varela. Ne apropiem de pauză.


20:59 OCAZIE STEAUA! Adi Popa își pune în valoare singura calitate, viteza, trece ca un TGV pe lângă lentul Geraldo, scapă singur cu Silviu Lung, ocazie cu care arată din nou că este un fotbalist limitat. Trage cu latul, modest, în piciorul portarului giurgiuvean. Chipciu iese accidentat, iar locul lui e luat de Tade. Nu se schimbă mai nimic în sistemul Stelei.


20:55 Papp scapă doar cu cartonaș galben, după un gest urât la adresa lui De Amorim. Chipciu s-a accidentat și primește îngrijiri medicale pe margine. Imediat, De Amorim vede galbenul pentru un cot în figură aplicat lui Papp.


20:51 Astra cere, pe bună dreptate, penalty la un duel între Boldrin și Varela. Căpitanul Stelei intră neglijent, îl lovește pe brazilian peste piciorul drept, contactul e evident, acesta cade și, în timp ce Boldrin încearcă să se ridice, Varela îl lovește din nou, de data aceasta în piciorul stâng. Inexplicabil cum tușierul aflat la doar câțiva metri de fază, petrecută în colțul careului de 16 metri, nu i-a semnalizat lui Radu Petrescu că trebuie acordat penalty.

20:46 Să nu mai spună lumea rea că Astra nu are galerie, da? În imaginea de mai jos îi vedem pe fanii de la Giurgiu (nu, nu pe cei desenați) veniți în deplasare!


20:42 Șumudică face un stop pe genunchi, ca în vremurile bune, dar lumea din tribune nu e impresionată de gestul tehnic al fostului atacant rapidist și începe să huiduie. În replică, antrenorul Astrei aplaudă ironic. Imediat, Alibec pleacă de la limita ofsaid-ului, la o pasă superbă a lui Budescu, scapă singur cu portarul, dar nu-și face pașii cum trebuie și ratează finalizarea. Ocazie imensă pentru oaspeți.


20:37 Steaua începe mai bine, stă mai sus în teren și pune presiune pe mijlocul Astrei. Elevii lui Rădoi ajung și în poziții de șut, dar Stanciu și Chipciu trimit mult peste poarta lui Silviu Lung. Astra dă impresia că intenționat începe mai moale, pentru ca pe parcurs să mărească ritmul și să surprindă defensiva roș-albastră.


20:30 A început meciul! 7.000 de oameni și lumea continuă să vină la stadion.


20:15 „E ciudat să joci cu Steaua la Pitești, dar sper să plec liniștit. Terenul arată foarte bine, autoritățile au făcut eforturi pentru ca stadionul să fie în condiții decente și merită aprecieri. Pe mine mă interesează mai puțin ce face Rădoi la Steaua, mă interesează echipa mea. Îmi doresc foarte mult să-l ajutăm pe Mirel Rădoi să plece, dacă asta își dorește”, spune Dani Coman înaintea meciului. Aproximativ 7.000 de oameni sunt deja în tribunele stadionului din Pitești.


20:05 Înfruntarea dintre liderul Ligii 1 și Steaua, campioana ultimelor trei sezoane, va propune și câteva dueluri interesante:

  • Hamroun vs. Enache
  • Alibec vs. Varela
  • Filip și Breeveld vs. Boubacar și Teixeira
  • De Amorim vs. Papp

De urmărit felul în care Enache, fotbalist ofensiv, va face față în disputa cu Hamroun. La fel, Alibec și Varela promit un duel interesant. Și mai interesantă va fi bătălia de la mijlocul terenului. Pe un teren greu, Rădoi mizează pe Breeveld și Filip, doi jucători puternici, în timp ce Șumudică replică prin Boubacar și Boldrin. La fel, de văzut felul în care Papp va face față duelului cu De Amorim, jucător rapid și tehnic, capabil să destabilizeze ușor apărările adverse.


19:55 Pentru că în tur arbitrajul a creat probleme mari, Sebasian Colțescu anulând eronat două goluri corecte ale Stelei, presiunea va fi, cu siguranță, mare pe oamenii care vor împărți dreptatea în această seară. La centru e Radu Petrescu, adică omul care în urmă cu câteva etape a eliminat trei dinamoviști – Filip, Feussi și Matei – în meciul cu CFR Cluj.



19:32 A apărut și echipa Astrei: Enache joacă fundaș dreapta, iar Șumudică alege să înceapă cu doi închizători, Boldrin și Boubacar.


19:20 Echipa Stelei pentru meciul cu Astra arată așa: Niță – Papp, Varela, Carp, Toșca – Breeveld, Filip – Popa, Stanciu, Hamroun – Chipciu. Guilherme e lăsat pe banca de rezerve, Toșca joacă în stânga, iar Papp în dreapta, ceea ce înseamnă că dorința patronului, ca fundașul stânga brazilian să nu mai facă parte dintre titulari, a fost îndeplinită de finul Rădoi, chiar dacă a dus la schimbări de trupe în defensivă.


Pentru Steaua, derby-ul cu Astra vine într-un moment foarte greu. Învinși de Dinamo după patru ani și jumătate, 3-1 în Ștefan cel Mare, campionii ultimelor trei sezoane au fost la un pas de a rămâne fără antrenor, cu o zi înaintea meciului. Rădoi a fost decis să nu facă deplasarea la Pitești și să plece la echipă, dar a fost întors din drum de discuția pe care a avut-o cu Valeriu Argăseală și Marius Ianuli. Mai mult, fotbaliștii antrenați încă de Rădoi vor juca din nou departe de casă, la Pitești, unde organizatorii fac eforturi disperate pentru ca terenul să se prezinte în condiții acceptabile.

O alt[ temă de discuție este dacă va ceda Rădoi sau nu în fața lui Becali. Patronul stelist a declarat imediat după înfrângerea cu Dinamo că fundașul stânga brazilian nu mai are ce să caute printre titulari, În schimb, antrenorul stelist i-a făcut loc lui Guilherme în lotul de 18 deplasat la Pitești.

 

La capitolul vești bune, în echipa Stelei vor reveni Chipciu și Tahar, suspendați pentru derby-ul cu Dinamo.

La Giurgiu, în schimb, lucrurile stau mult mai bine pe plan fotbalistic, dar în continuare merg prost pe plan financiar. Astra e liderul Ligii 1 cu 37 de puncte, unul mai mult decât Viitorul, vine după șapte puncte strânse în ultimele trei meciuri și are avantajul moral dat de victoria din tur, scor 2-0, după un meci marcat de greșelile de arbitraj comise de Sebastian Colțescu. Totuși, formația antrenată de Marius Șumudică e bântuită în continuare de problemele cu banii, fiind investigată de UEFA și pe punctul de a fi depunctată de FRF.

În conferința de presă premergătoare partidei, Marius Șumudică a marșat din nou pe probemele de identitate ale clubului patronat de Gigi Becali. Șumi a precizat de asemenea că nu vede meciul ca pe unul „decisiv” în lupta pentru titlu, presiunea fiind pe Steaua, care în cazul unui eșec ar putea pierde definitiv contactul cu primul loc.

„Nici nu știu cu cine jucăm, am spus și mai devreme. În momentul în care câștigi, – vezi, Doamne! -, ai jucat cu FCSB. Dacă se impun ei, te-a bătut Steaua. Nu mă interesează, importante sunt cele trei puncte, este un meci greu, ei vin după un eșec. Cu siguranță vor dori să își ia revanșa față de jocul din tur. Am înțeles că revin și trei jucători, care au fost indisponibili sau suspendați. Mă refer la Papp, la Chipciu și Tahar. Nu, noi avem 7 puncte avans față de ei, pentru ei cred că este presiunea mai mare. Pentru ei poate fi un joc decisiv. Pentru noi, și dacă pierdem acest joc, tot pe primul loc rămânem”, a declarat Șumudică, citat de Digi Sport.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a scris în biletul de adio
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a scris în biletul de adio
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen