LIVE BLOG | Steaua – ASA Tg. Mureș 2-1. Autogolul lui Ivan Gonzalez aduce trei puncte mari pentru echipa lui Reghecampf. Campioana egalează din nou Astra în fruntea Ligii 1

LIVE BLOG | Steaua - ASA Tg. Mureș 2-1. Autogolul lui Ivan Gonzalez aduce trei puncte mari pentru echipa lui Reghecampf. Campioana egalează din nou Astra în fruntea Ligii 1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua – ASA 2-1 (Adi Popa 40, Ivan Gonzalez aut. 84 / Brandan pen. 62)

Echipele de start:

  • Steaua: Niță – Enache (Tade 73), Varela,   Tamaș, Toșca – Bourceanu (Kharja 66),   Pintilii – A. Popa, Stanciu, Hamroun – Bawab (   Râpă 52)
  • ASA:   Stăncioiu –   G. Matei,   M. Constantin,   Ivan Gonzalez, Borza – Voiculeț, Gorobsov, Mureșan, Brandan (   L. Buș 80) – Țucudean, Ramiro Costa

22:21 FINAL! Se termină meciul de pe Arena Națională. Steaua câștigă cu 2-1, după un autogol al lui Ivan Gonzalez în minutul 84, un gol al lui Adi Popa și un penalty transformat de Brandan pentru mureșeni. Campioana egalează din nou Astra la puncte și așteaptă meciul de marți, de la Giurgiu, dintre echipa lui Șumudică și Pandurii Târgu Jiu.


22:13 GOOOOL STEAUA! Campioana marchează exact când are mai mare nevoie, în minutul 84. Stanciu scapă pe partea stângă, centrează în fața porții, iar Ivan Gonzalez are o intervenție nefericită și trimite în propria poartă. E 2-1 și dacă ASA a revenit de la 0-1 e mult mai greu de crezut că o va face și a doua oară.


22:09 13.475 de spectatori anunță crainicul Arenei Naționale. Puțin probabil să fie atâția, spunem noi.  Kharja și Tade nu au adus nimic nou în jocul Stelei, iar tabela arată deja minutul 83.


22:05 Schimbă și Ciorceri, cu Laurențiu Buș, coșmarul Stelei din 2011, atunci când mijlocașul marca golul decisiv al victoriei Oțelului în Supercupa cu Steaua. Iese Brandan.


22:04 Trebuie să evidențiem jocul foarte bun al lui Gabi Matei. Fostul stelist și-a făcut foarte bine treaba în dreapta apărării mureșene, l-a anihilat foarte bine pe Hamroun, iar în minutul 76 a făcut un tackling perfect în careu prin care l-a oprit pe algerian. 15 minute din meci, adică un sfert de oră în care Steaua poate pierde chiar și titlul.


22:02 Într-adevăr, Tade îi ia locul lui Enache. Steaua are acum atacant de careu.


21:57 Logic, Steaua revine în atac. Peluza Nord se alege cu o minge din partea lui Enache, care trimite în tribune din poziție bună. Iese Ramiro Costa, intră Andrei Ciolacu. Teoretic, doi atacanți de forță pe teren pentru ASA. Un alt atacant de forță e gata să intre pe teren, dar la Steaua. Tade îl va înlocui, probabil, pe Enache.


21:53 Steaua joacă într-un sistem oarecum ciudat. Enache e în banda stângă, Stanciu în centru, Adi Popa în dreapta, iar Hamroun e vârful fals. Reghecampf schimbă imediat după primirea golului, cu Kharja în locul lui Bourceanu. 


21:49 GOOOOOOL ASA! Cornel Râpă are șanse mari să-și fi semnat sfârșitul în tricoul Stelei. Fostul fundaș de la Oțelul îl trage de tricou în careu pe Ramiro Costa, iar Hațegan arată punctul de la 11 metri. Brandan execută în stilul lui Lăcătuș la Sevilla, catapultează mingea în vinclul porții lui Niță și restabilește egalitatea. Reluările arată că Răpâ l-a tras pe atacantul mureșean de tricou în momentul în care acesta era pe traiectoria mingii.


21:45 Reghecampf nu scapă de ceea ce se temea. Stanciu începe să fie vânat la propriu de jucătorii adverși, așa cum antrenorul Stelei intuia înaintea meciului. După Voiculeț, e rândul lui Ivan Gonzalez să intre foarte dur, cu talpa sus, la decarul stelist. Hațegan ține și de această dată cartonașul în buzunar.


21:41 SCANDAL. Voiculeț intră tare la Stanciu, decarul Stelei aterizează cu crampoanele pe piciorul adversarului, iar de aici începe o adevărată încăierare. Intervin toți jucătorii și e nevoie de apariția stewarzilor pe teren. Calm, Hațegan judecă bine situația. Îi iartă pe Voiculeț și Stanciu, dar le acordă cartonașe galbene lui Tamaș și Ivan Gonzalez, jucătorii care s-au implicat inutil.


21:38 ASA începe mai bine repriza a doua, iar Voiculeț are prima ocazie. Mijlocașul trage de la distanță, mingea e deviată de Bourceanu, iar Niță respinge cu greu în corner. Reghecampf face prima schimbare, cu Râpă în locul lui Bawab, ceea ce înseamnă că Enache urcă în linia ofensivă, iar locul iordanianului va fi luat, cel mai probabil, de Adi Popa.


21:33 S-a reluat meciul, fără modificări în cele două schimbări. Bine, ASA nici nu are nevoie să schimbe foarte mult, pentru că jocul merge foarte bine…


21:16 Pauză pe Arena Națională, după 45 de minute în care doar Steaua a existat. Cuplul Mutu-Ciorceri trebuie să schimbe ceva la pauză, altfel șansele de a pleca cu un punct din București sunt foarte, foarte mici.


21:14 O combinație rapidă între Stanciu și Hamroun și un dribling subtil al primului în fața lui Marius Constantin îl lasă pe decarul Stelei singur cu Stăncioiu. Nicușor se grăbește puțin, trage din marginea careului, dar portarul mureșean respinge. E minutul 44, iar ASA face eforturi pentru a intra în premieră în careul adversarilor.


21:11 GOOOL STEAUA! Nicușor Stanciu dă o pasă superbă, cu exteriorul în spatele lui Ivan Gonzalez, iar Adi Popa scapă singur cu Stăncioiu. Motoreta șutează bine, goalkeeper-ul mureșean încearcă să intervină, dar mingea ajunge în poartă. 1-0 pentru Steaua. Logic și meritat. ASA e nevoită să iasă la joc, ceea ce înseamnă că Stăncioiu va avea probleme și mai mari. 


21:04 Aripa dură a suporterilor steliști. De la stânga la dreapta: suporterul de lux cu un picior de porțelan, suporterul înfocat, gata să se ia la trântă cu MApN, și suporterul care e lângă echipă de 20 de ani. 


21:01 Adi Mutu e un fel de consilier pentru George Ciorceri. Sau un fel de consigliere, ca să-l asemănăm puțin cu Tom Hagen, chiar dacă o comparație între Ciorceri și Vito Corleone e puțin deplasată. Veteranul stă pe banca ASA-ului și dă indicații prețioase. La cum joacă ASA, credem că e mâna lui Mutu la mijloc. Trebuie să fi găsit o nouă formă de catenaccio.


20:58 Dacă Gabi Matei se descurcă decent în dreapta, Borza arată ca o victimă sigură în celălalt flanc. Rând pe rând, Adi Popa și Enache apar la finalizare, iar fotbalistul adus de la Astra are două ocazii bune. Șutează din marginea careului de 16 metri, dar ambele execuții sunt reținute de Stăncioiu. Greu de crezut că ASA va rezista în acest ritm, pentru că putem număra pe degete momentele în care mureșenii au trecut mijlocul terenului.


20:54 Cred că l-am cam supraapreciat pe Mihai Pintilii. Mijlocașul Pandurilor, cum ar zice Anghel Iordănescu, face un fault din spate la mijlocul terenului asupra lui Gorobsov, dar scapă de eliminare. Imediat, Bawab are cea mai mare ocazie a meciului: scapă singur cu Stăncioiu, încearcă o scăriță, dar Gabi Matei se repliază la timp și respinge de pe linia porții. Intervenție decisivă a fostului stelist, care în această seară are o (nouă) revanșă de luat.


20:51 ASA e complet inofensivă, motiv pentru care Steaua nu ezită să atace. Hamroun ratează șutul, mingea ajunge cu noroc la Varela, iar reluarea fundașului e respinsă de Stăncioiu. Reluările arată că Varela era în ofsaid, dar fanionul a rămas jos.


20:47 Câteva dintre legendele jocului. De la stânga la dreapta și de sus în jos: Chipciu, Meme Stoica, George Becali, Ionuț Luțu și Valeriu Argăseală. Întrebare de baraj: Argăseală, MM și Luțu câștigă împreună mai mult decât Chipciu?


20:44 Stanciu e trecut puțin în linia a doua, în condițiile în care Steaua atacă foarte mult pe flancuri. ASA e solidă în centrul defensivei, motiv pentru care Reghecampf preferă să pună presiune pe părți, unde cuplurile Adi Popa – Enache și Hamroun – Toșca sunt foarte active. Mureșenii joacă într-un sistem care arată mai degrabă a 4-5-1, iar o pâine de mâncat pare în flancul stâng al ASA-ului, acoperit de Borza, jucător foarte puțin obișnuit cu postul de titular, și Brandan, care joacă mijlocaș.


20:40 Pintilii încasează un cartonaș galben după doar 10 minute, în urma unui fault asupra lui Voiculeț. Evident, nu e indicat ca un mijlocaș defensiv să-și condiționeze prestația încă din start, dar stelistul are experiența necesară pentru a se descurca într-o astfel de situație. 


20:36 ASA începe relativ curajos, dar o incursiune a lui Nicușor Stanciu îi pune imediat la punct pe mureșeni, care sunt nevoiți să se retragă în apărare. Bourceanu centrează bine, Enache reia frumos cu capul, pe spate, dar Stăncioiu respinge de sub bară. Steaua s-a instalat în jumătatea adversă.


20:30 A început meciul. Fanii au început să vină în număr destul de mare, iar Peluza Nord e la datorie.


20:15 Metodele lui Tommy Neubert îi fac pe steliști să fie turbo încă de la încălzire. ASA are un preparator fizic la fel de bun, astfel că minutele de dinaintea meciului au trecut într-un ritm foarte alert. Să nu-i arate nimeni acest video lui Șumudică! 🙂

Posted by cristianscutariu.ro on Sunday, April 3, 2016


20:00 Ritmul în care se umple stadionul e demn de o cauză mai bună 🙂

Posted by cristianscutariu.ro on Sunday, April 3, 2016


19:45 Duminică seara, București, 15 grade Celsius. Mai puțini suporteri steliști decât la meciurile de la Pitești. Mult mai puțini, chiar. Colegul Cristi Scutariu ne informează că doar 300 de fani și-au făcut apariția pe Arena Națională. Ne amintim de celebrul 300 de spartani, dar ne rugăm în gând ca fanii Stelei să nu o ia pe urmele unui anumit lider din PCH, iar portavocea să nu facă parte din arsenalul lor.


19:33 Avem și echipa de start a mureșenilor. Gabi Matei, fostul stelist e titular, în timp ce Borza e marea surpriză a antrenorului George Ciorceri. Mutu e pe bancă, iar celelalte nume importante de lângă el sunt Laurențiu Buș și Andrei Ciolacu.


19:15 În această seară nu-i vom vedea la lucru pe doi dintre cei mai buni atacanți ai României din ultimii ani, Mutu și Marica. Stelistul s-a reaccidentat la Severin și e în afara lotului, în timp ce fostul decar de la Fiorentina acuză dureri la gleznă și nu va fi în echipa de start a lui George Ciorceri. „Briliantul” e prezent pe Arena Națională și se întreține cu marocanul Kharja, care a jucat în Serie A în perioada în care Mutu strălucea în tricoul viola.


19:00 Bună seara! Mai avem o oră și jumătate până la meciul dintre campioana și vicecampioana României. Sunt Cristian Voicu și, ajutat de colegul Cristi Scutariu, vă voi ține la curent cu tot ce se întâmplă la revenirea Stelei pe Arena Națională. Mai sus puteți vedea primul 11 ales de Laurențiu Regehcampf, unul care nu a fost chiar atât de greu de intuit.


Ultimele evenimente și declarații din Liga 1 dau drept candidate cu șanse reale la titlu doar două echipe: liderul actual Astra Giurgiu și campioana în exercițiu, Steaua București. Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a fost temporar pe primul loc în clasament după victoria chinuită de etapa trecută în fața Pandurilor, însă Astra și-a respectat statutul demolând Dinamo, 4-1 în București. Meciul din această seară, primul al etapei a cincea, este astfel o nouă încercare a Stelei de a trece pe primul loc, cel puțin până marți când Astra va juca acasă cu Pandurii.

Laurențiu Reghecampf are la dispoziție o mare parte a echipei de bază. Cele mai importante absențe sunt cele ale căpitanului de etapa trecută, Alexandru Chipciu, fotbalist care va urmări meciul din tribună fiind suspendat după ce a primit câte un cartonaș galben în fiecare dintre cele patru etape din playoff. Tot în afara lotului va fi Marko Momcilovic, accidentat la spate contra gorjenilor, iar Ciprian Marica este ieșit din calcule pentru acest meci. Vestea bună pentru antrenorul campioanei este revenirea lui Fernando Varela, fundașul central absentând etapa trecută din pricina unei convocări la națională.

Listă lungă cu probleme pentru ASA 

Oaspeții pregătiți de George Ciorceri și de Adrian Mutu se vor prezenta pe Național Arena cu o listă de probleme aproape interminabilă. Dincolo de situația dezastruoasă a clubului, de restanțele salariale care ajung și la jumătate de an și de faptul că ANAF tocmai a scos la vânzare stadionul din Tg. Mureș, ASA are și probleme de lot. Mutu s-a dat accidentat pentru acest joc, N’Doye e dispărut în Africa și Jazvic este suspendat după cartonașul roșu primit cu Viitorul, etapa trecută.

După ce Marius Avram a avut probleme serioase etapa trecută, atunci când a fost acuzat dur de ambele tabere după ce a făcut praf Pandurii – Steaua, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a trimis la meciul campioanei pe cel considerat a fi cel mai valoros arbitru român. Astfel, Ovidiu Hațegan va conduce meciul de pe Național Arena, asistat de Octavian Șovre și de Sebastian Gheorghe. Adiționalii vor fi Marian Balaci și Horațiu Feșnic.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…