Steaua – ACS Poli 3-1. Magicianul Reghe! A schimbat complet fața echipei. „Roș-albaștrii” se apropie de podium

Redactor:
Andrei Pal
Steaua - ACS Poli 3-1. Magicianul Reghe! A schimbat complet fața echipei.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua – ACS Poli 3-1 (Bocșan 33, Stanciu 48, Hamroun 80 / Popescu 82)

Echipele de start:

  • Steaua: Niță – Râpă, Papp, Varela, Toșca – Muniru, Filip – Popa, Stanciu, Hamroun – Tade
  • ACS Poli: Kirschstein – Belu, Bocșan, Melinte, Popescu – Hernandez, Sarmov, Llorente, Curtean – Elek, Goga

Din andante-andante debutul se transformă în trepidante. Steliștii își fac jocul, mai direct, mai vertical, dar timișorenii ratează primele ocazii ale partidei. Ofensiva Stelei își ia rolul în serios, dar fundașii celor de la ACS Poli cedează abia în minutul 33. Cristi Bocșan își introduce mingea în proprie poartă după o centrare a lui Adi Popa. Prima repriză se încheie în aceeași notă. Steliștii controlează mijlocul terenului, dezvoltă mult pe flancuri, iar țesătura de pase îi uzează pe adversari. La vestiare se intră cu avantaj minim pentru steliști.

Lunetiști în repriza secundă

Elementele de virtuozitate se ivesc treptat, iar Stanciu și Dan Popescu reușesc execuțiile meciului: două goluri de generic în care cei doi își etalează calitățile tehnice și inspirația. Mai întâi, mingea curge ca pe ață pentru elevii lui Reghe la marginea careului, „decarul” Stelei se strecoară pe un bulevard singur cu portarul timișorenilor, iar golul său seamănă leit cu execuția lui Leo Messi din semifinala de Ligă, cu Bayern Munchen. Mijlocașul Stelei îl lobează pe Kirschstein și dublează avantajul echipei.

Steaua pune un strop de stil în a doua repriză, iar creativitatea schimbă tabela. Ocaziile mari sunt ratate pe rând de Tade și Hamroun, dar în cele din urmă Hamroun își lustruiește gheata cu mingea de 3-0. Acesta trage în forță la colțul scurt și mingea se odihnește în poartă. La reluare, Dan Popescu oferă a doua execuție minunată a meciului. Fundașul stânga venit de la Oțelul Galați trimite o torpilă din afara careului, Niță plonjează doar pentru fotoreporteri și mingea pusă la vinclu animă finalul de meci. Doar îl animă, pentru că deznodământul partidei nu mai ia altă formă.

Steaua a acumulat 40 de puncte la finalul anului și a urcat pe locul patru al clasamentului. Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf se află la un punct de marea rivală Dinamo, care ocupă locul 3, la trei puncte de Viitorul, ocupanta locului secund și la șase puncte de liderul ierarhiei, Astra Giurgiu.


22:23. FINAL DE PARTIDĂ‚! Formația lui Laurențiu Reghecampf a reușit să câștige, destul de lejer, partida cu „nașul” lor, Florin Marin. „Flocea” nu a mai reușit să repete istoria din tur, iar seria neagră a steliștilor se oprește aici. Steaua face 40 de puncte și urcă pe locul 4 al clasamentului. Aceasta a fost ultimul meci al anului 2015. Ne vedem în 2016, cu forțe proaspete. Până atunci, ProSport vă urează sărbători fericite!


22:20 CE OCAZIE PENTRU ACS POLI! Bărbuț recuperează o minge în marginea careului stelist, intră în careu, îl driblează pe Paul Papp, rămâne singur cu Niță, dar trage slab, pe centrul porții. Niță reține cu siguranță!


22:11 GOOOOOOOOL ACS POLI! Dan Popescu, fundașul stânga al celor de la ACS Poli, prinde un șut năpraznic din afara careului și reduce din diferență pentru echipa lui Florin Marin. Mingea s-a dus direct în vinclul porții apărate de Niță. Goalkeeperul Stelei nu mai poate face nimic.


22:09 GOOOOOOOOOOOL STEAUA! „Roș-albaștrii” fac 3-0, iar meciul e aproape terminat. Râpă trimite o diagonală excelentă pe Hamroun, cel care câștigă duelul cu fundașul central al Timișoare, se debarasează și trage puternic la colțul scurt. Mingea trece pe lângă Kirschstein, iar Steaua câștigă clar.


21:58 OCAZIE MONUMENTALĂ‚ TADE!  Tudorie i-a pasat în dreapta lui Râpă, fundașul dreapta a centrat în careu, același Tudorie a încercat să reia cu capul, din deviere mingea a ajuns la Tade iar francezul, din șase metri, nu l-a putut învinge pe Kirschstein.


21:56 OCAZIE STEAUA! OCAZIE HAMROUN! Fundașii celor de la ACS Poli greșesc o pasă în apropierea careului lui Kirschstein, Hamroun interceptează, avansează spre poartă, dar trage puțin pe lângă stâlpul din stânga porții timișorenilor.


21:53 Jocul s-a mai liniștit! „Roș-albaștrii” controlează jocul având o posesie bună, iar timișorenii nu par să-i mai deranjeze, nu mai forțează și par ușor resemnați. O singură șansă mare au mai avut bănățenii. Curtean și Popovici au scapat spre poartă, dar Popovic a întârziat pasa spre colegul său și Papp a reușit să blocheze acțiunea.


21:43 OCAZIE STEAUA! Cornel Râpă scapă singur în partea dreaptă, după o combinație cu Stanciu, dar nu are cui să centreze în careu, așa că încearcă șutul! Portarul Kirschstein e pe fază și reușește să respingă balonul expediat de fundașul dreapta al formației lui Laurențiu Reghecampf.


21:36 GOOOOOOOOOOOOOOL STEAUA! Stanciu majorează diferența în favoarea echipei sale. Steliștii au reușit o combinație excelentă în marginea careului de 16 metri. Stanciu, Tade și Hamroun au contribuit, iar „decarul” Stelei scapă singur cu Kirschstein și îl execută cu o scăriță de efect.


21:18 E pauză pe stadionul Nicolae Dobrin. Rămâneți cu noi, revenim în mai puțin de 15 minute cu repriza secundă. Vom comenta împreună toate evenimentele partidei. La pauză, elevii lui Reghecampf au avantaj minim. Timișorenii au multe absențe pentru această partidă, iar acest fapt se vede și în jocul echipei.


21:12 Au mai rămas doar patru minute până la pauza ultimului meci al anului. Steliștii conduc pe tabelă, după autogolul lui Bocșan, și au preluat frâiele jocului. De la început au fost echipa mai directă, mai hotărâtă, dar și elevii lui Florin Marin au avut ocaziile lor. Stanciu a fost trecut în rolul de mijlocaș central după ieșirea lui Filip, iar „decarul” Stelei încearcă să joace toate mingile repede, să găsească cele mai bune culoare pentru colegii săi. Presingul caracteristic lui Reghecampf îi obligă pe timișoreni să greșească, iar Steaua pune repede piciorul pe balon după ce îl pierde!


21:03 GOOOOOOOOOOL STEAUA! Adi Popa interceptează bine o minge trimisă de Hamroun, la limita ofsaidului, centrează înșelător în careu, iar Bocșan întinde inoportun un picior și deviază mingea în proprie poartă. Kirschstein, goalkeeperul timișorenilor, nu a mai putut face nimic!


20:57 OCAZII SUCCESIVE PENTRU AMBELE FORMAȚII! Mai intâi Steaua reușește o acțiune colectivă de toată frumusețea, în care au fost implicați pe rând Hamroun, Stanciu, Tahar și Adi Popa, dar apărarea bănățenilor reușeste să țină piept ofensivei steliste. Imediat după, timișorenii scapă pe un contraatac, 2 vs 3, dar Goga întârzie pasa spre Elek, iar acesta șutează slab. Niță reușește să rețină


20:52 TADE! Până acum, cele mai mari ocazii ale formației lui Laurențiu Reghecampf i-au aparținut lui Gregory Tade. Francezul scapă din nou singur, după ce Muniru îi pasează excelent pe un culoar. Atacantul francez a reușit să introducă mingea în poartă, dar de la marginea terenului s-a ridicat fanionul și golul a fost anulat.


20:50 DIN NOU STEAUA! „Roș-albaștrii” ratează încă o ocazie de a înscrie. Jugurtha Hamroun reușește o verticalizare și îl găsește în poziție excelentă pe Tade, acesta scapă singur, dar se precipită și trage din afara careului pe lângă stâpul din dreapta porții lui Kirschstein.


20:45 Schimbare la Steaua. Laurențiu Reghecampf este forțat să facă o modificare încă din startul partidei. Filip nu a mai putut continua partida după accidentarea de mai devreme așa că steliștii mută după primul sfert de ora. Lucian Filip este schimbat cu Aymen Tahar.


20:41 CE OCAZIE PENTRU STEAUA! Steliștii au dezvoltat o acțiune bună în banda stângă, Toșca a centrat, dar Tade nu a putut ajunge la minge pentru a o relua în poartă. Atacantul francez s-a și accidentat la genunchi la această fază. Filip s-a accidentat, la rândul său, la genunchi după un contact la mijlocul terenului și va trebui schimbat.


20:40 Au trecut primele 10 minute. Cele două echipe au practicat un fotbal bun în startul partide. Steliștii au fost mai hotărâți, au căutat foarte repede poarta și au jucat mai vertical. Ocaziile mai mari le-au avut însă timișorenii.


20:30 A început partida!


20:20 Au mai rămas 10 minute până la startul ultimului meci al anului. Trei etape ne mai despart de începerea play-off-ului, iar lupta pare din ce în ce mai acerbă. Pauza de iarnă este prilejul perfect pentru toate echipele să-și acopere lipsurile și să încerce să practice un fotbal cât mai bun în play-off și play-out. În acest sezon doar două echipe vor retrograda în Liga 2.


20:00 Mai sunt 30 de minute până la fluierul de start! Florin Marin este nașul Stelei: antrenorul lui ACS Poli Timișoara a învins campioana în ultimele 3 întâlniri, cu trei echipe diferite: Ceahlăul, Oțelul și ACS Poli Timișoara. „Flocea” are un bilanț echilibrat în confruntările cu Steaua. În ultimele șapte meciuri, Marin are trei victorii, un egal și trei înfrângeri.


19:41 Srgian Luchin va evolua în această seară împotriva fostei sale echipe. Fundașul orginar din Timișoara a evoluat pentru Steaua aproximativ un an, intre 5 august 2014 și 22 iulie 2015. A prins tricoul de joc în doar 17 partide, reușind și trei pase de gol. A fost măcinat de o accidentare și nu a mai revenit la aceeași formă. Luchin s-a accidentat în cantonamentul Stelei din Austria, într-o partidă cu Austria Klagenfurt, cu 10 minute înaintea finalului. Contractul i-a fost reziliat și a ajuns la ACS Poli Timișoara.


 


19:23 REMEMBER. Pe lângă cea de-a patra victorie consecutivă, steliștii caută să-și ia revanșa în fața bănățenilor, după ce aceștia au reușit să se impună în jocul din tur, disputat pe Dan Păltinișanu, printr-un gol de povestit nepoților, reușit de Javier Hernandez. Lovitura a fost cu atât mai grea pentru Steaua, deoarece a venit cu puțin timp înaintea sfârșitului partidei, în minutul 88.


19:12 AVEM ECHIPA DE START A STELEI! Laurențiu Reghecampf mizează pe formula standard a echipei campioane. Steliștii încep într-un sistem 4-2-3-1, iar Papp se pare că și-a făcut din loc în echipă, după ce i-a expirat suspendarea în urma cartonașului roșu încasat în partida de campionat cu Viitorul!


Sezonul regulat al Ligii 1 se apropie de final, iar seara de luni aduce și ultima confruntare a anului 2015. Campioana României, Steaua, dă piept cu ACS Poli Timișoara, pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, de la ora 20:30. Cele două formații se află la poli opuși ai clasamentului.

Echipa gazdă, Steaua, este în căutarea celei de-a patra victorii consecutive de când Laurențiu Reghecampf a preluat din nou frâiele băncii tehnice. Sezonul steliștilor a început bine, dar a părut că s-a prăbușit odată cu ratarea calificării în grupele Champions League. Acest lucru a zguduit din temelii clubul patronat de Gigi Becali, iar rezultatele slabe au apărut aproape imediat. Din momentul întoarcerii lui Reghecampf echipa pare mai unită, mai ambițioasă și arată o altă determinare în joc. Steaua ocupă locul 5 în acest moment, cu 37 de puncte și are posibilitatea să se aprope la 6 puncte de primul loc.

De partea cealaltă, timișorenii nu trec prin cea mai bună perioadă a existenței lor. Echipa antrenată de Florin Marin  ocupă locul 11 în acest moment, cu doar 21 de puncte acumulate în 22 de meciuri. Formația de pe Dan Păltinișanu are o serie de trei meciuri fără victorie.

În ultimele cinci confruntări dintre cele două formații, Steaua are trei victorii, ACS Poli una singură, iar un meci s-a terminat la egalitate. În tur, timișorenii s-au impus, pe Dan Păltinișanu, scor 1-0, după golul de poveste marcat de Javier Hernandez.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup