În sfârșit, Nico! Atacantul, decisiv în Rapid – Oțelul 2-0. Giuleștenii sunt aproape de salvare, Oțelul e aproape de „B”

În sfârșit, Nico! Atacantul, decisiv în Rapid - Oțelul 2-0. Giuleștenii sunt aproape de salvare, Oțelul e aproape de
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rapid – Oțelul 2-0 (1-0)

Marcatori: Meulens 5, D. Niculae 85

  • Rapid: Buchta – N.Vasile, Borda, Cmovs, J.Oriol – Coimbra (Pancu 77), Gecov, Garai, E.Oriol – Meulens (Benson 69), D.Niculae (Martin 88)
  • Oțelul: Hotoboc – Solomou, Miron, Cucu, Murgoci – Iorga (Grădinaru 45), E.Dică, Cernat, Iulian Popa (Popescu 67) – Tudorie, Yulu-Matondo (Stoian 80)


Rapid a câștigat meciul cu Oțelul Galati, scor 2-0, din etapa a 23-a a Ligii 1, prin golurile marcate de Meulens (5) și Daniel Niculae (85).

Cu Oțelul, Rapidul a avut un obiectiv clar: 3 puncte, pentru că oricare alt rezultat în afara victoriei ar fi însemnat un mare pas înapoi în lupta pentru evitarea retrogradării. La trei lungimi de locul care asigură prezența și în sezonul următor de Liga 1, elevii lui Pustai și-au făcut viața ușoară.

Eșecul cu Astra a fost uitat repede, Pustai a mutat inspirat, iar rezultatele s-au văzut și pe tabelă. Daniel Niculae, folosit vârf împins, a creat faza din care Meulens a deschis scorul în minutul 5. A urmat o dominare a Rapidului, echipa mai puternică, mai bine organizată și cu jucători aflați într-o formă mai bună, și o perioadă în care Oțelul a contat pe fază ofensivă doar prin incercările lui Cernat, rămase fără vreo concluzie clară. Mai mult, speranțele moldovenilor s-au ruinat în minutul 28, când, pentru un fault dur la Buchta, tânărul Tudorie a văzut al doilea cartonaș galben și a plecat mai repede la vestiare.

Rapidiștii au dominat, au ratat ocazii mari și au cerut două penalty-uri

Meciul a continuat, la fel cum o partidă de box dezechilibrată continuă până ce unul dintre adversari e făcut knockout sau renunță. Cum Oțelul nu a dat semne că va renunța, giuleștenii au căutat să marcheze golul care să le ofere liniște. Edu Oriol, Daniel Niculae și Meulens au semnat trei ocazii mari ale echipei lui Pustai, iar arbitrul Horațiu Feșnic a lăsat jocul să continue la două faze în urma cărora vișinii au cerut penalty. Mai întâi, Murgoci intervine riscant asupra lui Coimbra, pentru ca mai apoi Cucu să-l deposedeze pe Daniel Niculae în propriul careu, într-o fază în care l-a și faultat pe atacantul rapidist.

Daniel Niculae, la primul gol de la revenirea în Giulești

Avertizată de ocazia lui Miron din minutul 57, care a ratat ținta din doar șase metri, echipa lui Pustai a căutat golul doi. Reușita care avea să închidă meciul a venit pe final, în minutul 85, după o combinație între Pancu și Niculae. Atacantul de 32 de ani a scăpat singur cu Hotoboc, a șutat cu stângul și și-a desăvârșit evoluția excelentă cu un gol, primul de la revenirea la Rapid în această iarnă și primul înscris de oricare dintre atacanții lui Pustai. Schimbat pe final, Nico a încercat să-i ofere banderola lui Pancu, dar simbolul Giuleștiului a refuzat-o, stârnind unele îngrijorări în tribune. Banderola a ajuns până la urmă pe brațul tânărului Nicolae Vasile, iar lucrurile au intrat pe un făgaș normal.

În urma succesului, Rapid ajunge la 22 de puncte și urcă pe locul al 13-lea al clasamentului, în timp ce, cu doar 15 puncte, Oțelul pare condamndată la retrogradare.


19:54 Final de meci! Rapid învinge cu 2-0 pe Oțelul și face un pas uriaș în încercarea de a scăpa de locurile care aduc retrogradarea. Până la meciul celor de la FC Brașov, Rapid urcă pe locul 13, la 2 puncte distanță de primul loc de peste linie.


19:45 GOOOOOL RAAAPID! Ce vă spuneam despre Daniel Niculae? Atacantul a înscris al doilea gol al partidei, primul al său de la revenirea în Giulești, în minutul 85 al partidei. Pasa pentru golul lui Niculae a venit de la un alt veteran, Daniel Pancu.


19:30 Daniel Niculae a făcut un joc excelent până acum. Chiar dacă nu a înscris, atacantul giuleștenilor i-a pus pe tavă mingea de 1-0 lui Meulens și tot din piciorul său au plecat pase pentru majoritatea fazelor ofensive ale Rapidului. A acționat precum un pivot și a câștigat foarte multe mingi, în special la duelurile aeriene cu fundașii gălățeni.


19:26 Agresivitatea Rapidului se traduce prin o a doua ocazie foarte mare în doar câteva minute. De data aceasta a fost rândul lui Meulens să rateze ceea ce putea fi o minge de 2-0.


19:24 Fază ofensivă superbă a Rapidului construită de gemenii Oriol și finalizată cu șut la poartă de Coimbra. Giuleștenii pun o presiune din ce în ce mai mare pe poarta lui Hotoboc, iar în acest timp Daniel Pancu se pregătește să intre pe teren. 


19:14 Rapid pare să controleze partida, însă giuleștenii au ocazia să o închidă și se pare că nu profită de asta. Între timp, Oțelul putea avea o ocazie de gol, însă lovitura liberă executată bine de Cernat a fost continuată prost de coechipierii săi.


19:06 Echipe revin pe teren și începe partea a doua a meciului. La Oțelul intră Grădinaru în locul lui Iorga, acesta din urmă fiind doar o umbră palidă a jucătorului care impresiona sezoanele trecute. Grădinaru este fotbalistul Stelei, împrumutat pentru acest sezon la Galați.


18:50 Pauză în Giulești! Rapidul a dominat prima parte a jocului, iar sarcina le-a fost ușurată și de gestul necugetat al lui Alexandru Tudorie, fotbalist al Oțelului eliminat în minutul 29.


18:43 În tribunele stadionului din Giulești îl găsim și pe celebrul Marius Șumudică, antrenor trup și suflet pentru Rapid care a venit să se bucure de o după-amiază plăcută în compania galeriei sale preferate. Că tot vorbim despre galerie, transmitem mai departe îndemnul care s-a putut auzi chiar și pe transmisie, unul venit din partea liderului-portavoce: „Chiar nu vreți să ne auzim și noi?


18:37 Rapidul cere o lovitură de pedeapsă în minutul 33, atunci când Cucu care o intervenție greșită în propriul careu asupra lui Daniel Niculae. Am văzut reluările, nu suntem convinși, însă așteptăm emisiunea de la Digi în care Daniel Niculae își va comenta propriile faze.


18:33 Alexandru Tudorie este eliminat prostește și îngroapă șansele echipei sale încă din minutul 29. A luat primul cartonaș galben în debutul jocului, atunci când nu a păstrat distanța regulamentară la o lovitură liberă, apoi pe al doilea după o intervenție hazardată asupra lui Buchta.


18:25 Reporterul ProSport prezent pe stadion remarcă galeria Rapidului. „Într-un fotbal tern, alb și vișiniu se înalță în zare. Pasiunea noastră e un sentiment ce îi dă culoare„, este mesajul pe care l-au scris fanii pe un banner uriaș. Atât timp cât bannerul nu este arborat de gruparea „Diavoli vișini”, noi nu avem o problemă. 🙂


18:13 Rapidul continuă să pună presiune pe poarta gălățenilor, cei care par victime sigure până în acest moment. Clasamentul în timp real ne arată o echipă giuleșteană care urcă pe locul 13, primul sub linie, cu două puncte mai puțin decât FC Brașov.


18:08 GOOOOOL RAPID! Meulens deschide scorul în minutul 5, la prima acțiune consistentă de atac a gazdelor. Fotbalistul din Curacao îl învinge pe Hotoboc printr-un șut din interiorul careului.


18:03 Meciul din Giulești a început! Este o partidă foarte importantă pentru ambele echipe, iar o victorie este singura soluție pentru a încerca scăparea de la retrogradare.


18:00 Meciul e aproape de momentul de start. Între timp am primit vești noi și entuziasmante de la trimisul ProSport în Giulești.


17:52 Rapidul are o pierdere importantă azi: Cristian Săpunaru, însă echipa de start a Rapidului arată în continuare bine. Daniel Niculae revine pe teren pentru a acoperi un post deficitar al giuleștenilor.


17:47 Ovidiu Burcă, manager sportiv al Oțelului, a vorbit înainte de partida care începe la ora 18:00. „Va fi o partidă foarte complicată pentru că ambele echipe sunt într-o situație dificilă în clasament. Sunt implicat total în ceea ce fac la Oțelul Galați, dar mă întorc mereu cu drag în Giulești, mă mândresc cu faptul că am cunoscut ce înseamnă spiritul rapidist. Noi am început să arătăm a echipă în ultimele etape„, a spus oficialul la microfonul DigiSport.


17:44 Rapidul are multe probleme, însă lipsa suporterilor sigur nu este una dintre ele. Și la acest meci vor avea parte de suportul consistent al galeriei.


Cu 8 puncte strânse în primele cinci etape ale returului, elevii lui Cristi Pustai vor să arate că au depășit înfrângerea cu Astra (prima din 2015), scor 0-2, și să învingă una din contracandidatele la evitarea retrogradării.

O victorie în fața Oțelului ar urca-o pe Rapid până pe locul 13, primul retrogradabil, cel puțin până mâine, când Gaz Metan Mediaș o întâlnește pe Pandurii, la Târgu Jiu.

  • În tur, Oțelul s-a impus în fața Rapidului, scor 2-0, ambele goluri fiind marcate de Cristian Cristea

De cealaltă parte, Oțelul privește meciul cu Rapid ca pe unul capital. Gălățenii par să mai aibă doar șanse teoretice să se salveze de la retrogradare, iar un nou pas greșit ar fi decisiv pentru formația moldavă, care nu a reușit încă să câștige vreo partidă în retur și a obținut doar 3 puncte din cele 15 puse în joc.

7 meciuri au trecut de la ultima victorie a Oțelului în Liga 1. În etapa 15, gălățenii se impuneau în fața Ceahlăului, la Piatra Neamț, scor 1-0

8 puncte a strâns Rapidul în cele 5 meciuri din retur, cu doar 3 mai puține decât în tot turul


Rapidul, fără căpitan! Săpunaru e out

Tehnicianul Cristi Pustai nu se va putea baza pe Cristi Săpunaru în meciul din această seară. Fundașul Rapidului s-a accidentat în meciul cu Astra și va i nevoit să stea pe bară aproximativ două săptămâni.

Astfel, Săpunaru va absenta din echipa Rapidului în partida cu Oțelul, dar pauza prilejuită de meciul pe care România îl va disputa cu Insulele Feroe, pe 29 martie, la Ploiești, face ca, cel mai probabil, căpitanul formației din Grant să poată reveni în echipa lui Cristi Pustai pentru meciul de la Cluj, contra Universității, de pe 4 aprilie.

289 de minute a jucat Săpunaru pentru Rapid în primele 4 etape ale returului, interval în care a marcat un gol, în meciul cu Petrolul, terminat la egalitate, 1-1

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare.
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…