Petrolul – Dinamo 1-2. Remontada „câinească”. Elevii lui Rednic, la trei puncte de locul doi al clasamentului. Execuție superbă a lui Dorin Rotariu

Redactor:
Andrei Pal
Petrolul - Dinamo 1-2. Remontada
  • Publicat:
  • Actualizat:

Petrolul – Dinamo 1-2 (Moussa ’21 / Tudose ’53 autogol, Rotariu ’84)

Echipele de start:

  • Petrolul: Pecanha – Peteleu, Al. Tudose,   Genev, Faugh-Porret – Ropotan (cpt),   Bucșa – Nepomuceno,   Zoubir,   D. Varga –   Moussa
  • Dinamo:   Cerniauskas – Fai,   A. Marc, Mevlja, Corbu – P. Anton, Vojnovic (cpt) – Gavrilă,   D. Rotariu, Palic –   Gnohere

Partida a început sub spectrul ceții care s-a abătut asupra stadionului Ilie Oană, iar primele zece minute sunt de luptă. Gazonul este din nou sub orice critică. Petrolul lovește prima. Moussa reia cu capul o centrare de pe partea stângă a lui Varga. Atacantul celor de la Petrolul îl prinde pe picior greșit pe Cerniauskas. A venit pauza, iar ploieștenii sunt la conducere. Împinsi de la spate de fanii din tribune, elevii lui Stoichiță au stăpânit prima parte a jocului.

A doua repriză începe cu o schimbare în tabăra dinamovistă. Nedelcearu îi ia locul lui Vojnovic, cel care a părut deconectat de la miza partidei.

Derby sub spectrul controversei

O decizie controversată a arbitrului Adrian Comănescu, cel care nu a dictat fault în atac la Pecanha, a dus la autogolul lui Alexandru Tudose. Pecanha a avut mingea în brațe, dar centralul lasă jocul să continue după intervenția lui Gnohere, în urma unei centrări a lui Palic. O nouă fază controversată, de această dată în careul oaspeților. Un jucător al gazdelor trimite cu capul după un corner, Fai respinge cu pieptul, iar Corbu a degjează. Ploieștenii solicită gol, susțin că mingea a depășit linia porții, dar arbitrul Comănescu lasă jocul să continue.

Lovitura de grație, excepțională

Cu puțin timp înainte de final, iese la rampă Dorin Rotariu. Mijlocașul dinamoviștilor a înscris un gol senzațional, cu piciorul stâng, în vinclul porții lui Pecanha, făcând inutil plonjonul portarului brazilian. De aici, meciul s-a rupt pentru echipa lui Stoichiță. Petrolul n-a avut reacție, iar Dinamo obține victoria.

Dinamo acumulează 37 de puncte, cu 3 peste marea rivală Steaua și tot 3 peste ocupanta locului 2, FC Viitorul. De partea cealaltă, Petrolul rămâne pe ultimul loc al clasamentului, cu doar 8 puncte în 21 de etape. Criza continuă la Petrolul. Ploieștenii au doar două victorii în acest campionat.


22:25 FINAL DE PARTIDĂ‚! Elevii lui Rednic reușesc să întoarcă soarta meciului, iar jucătorii Petrolului împreună cu Mihai Stoichiță se reped spre arbitrul Adrian Comănescu pentru a solicita explicații. Acesta a judecat câteva faze în favoarea dinamoviștilor, de aici nemulțumirile ploieștenilor. Dinamo acumulează 37 de puncte și e aproape sigură de calificarea în play-off-ul campionatului.


22:16 GOOOOOOOOOOOL DINAMO!  Rotariu a înscris, fără îndoială, golul etapei. Nouarul dinamovist a tras senzațional cu piciorul stâng, în vinclul porții lui Pecanha, făcând inutil plonjonul portarului brazilian. Nedelcearu îi așează mingea perfect lui Rotariu, iar acesta, fără preluare și fără ca mingea să cadă, reușește să își aducă echipa în avantaj.


22:12 Stoichiță e forțat să schimbe. Sofiane Moussa nu mai poate continua partida, iar în locul său a intrat Toto Tamuz. Atancatul Petrolului se află la al 11-lea meci jucat în acest sezon. Israelianul nu a reușit să marcheze niciun gol pentru Petrolul în actuala stagiune/


22:00 GOL NEVALIDAT AL PETROLULUI! O nouă fază controversată, de această dată în careul oaspeților. Un jucător al gazdelor a trimis cu capul după un corner, Fai a respins cu pieptul, iar Corbu a degajat. Ploieștenii au solicitat gol, susținând că mingea a depășit linia porții, dar arbitrul Comănescu a lăsat jocul să continue.


21:55 OCAZIE PENTRU PETROLUL! Moussa a reluat spectaculos, pe spate, o centrare plouată din partea dreaptă a lui Zoubir. Marcatorul golului celor de la Petrolul a fost aproape de a reușit „dubla”, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Cerniauskas. Sub semnătura nouarului ploieștean stau cele mai multe realizări ale acestei partide.


21:44 GOOOOOOOOL DINAMO! Gnohere profită de o decizie controversată a arbitrului Adrian Comănescu, cel care nu a dictat fault în atac. „Bizonul” redresează situația pentru echipa sa, în urma unei învălmășeli în careu. Tudose își introduce mingea în propria poartă. Acțiunea a plecat de la Palic, cel care trimis o centrare bună din partea stângă. Jucătorii Petrolului s-au repezit asupra centralului partidei, dar golul a fost validat.


21:39 BARĂ‚ PETROLUL! Elevii lui Stoichiță încep repriza a doua în aceeași notă în care au încheiat-o pe prima. Dan Bucșa putea majora avantajul echipei sale în urma unui șut violent de la marginea careului de 16 metri, dar mingea s-a oprit în stâlpul din stânga porții lui Cerniauskas.


21:35 S-a reluat meciul pe arena Ilie Oană. Rednic face o primă schimbare încă de la pauză. Nedelcearu intră în locul lui Alioșa Vojnovic. Jucătorii lui Dinamo discută între ei la intrarea pe gazon.


captură: DigiSport


21:22 PAUZĂ‚ pe Ilie Oană. Împinși de la spate de suporterii prezenți, fotbaliștii Petrolului au reușit o partidă bună și conduc ostilitățile la intrarea la cabine. Rednic și-ar certat jucătorii de pe margine, dar aceștia nu au părut că îl aud. 1-0 pentru Petrolul, iar repriza secundă se anunță una spectaculoasă din punctul de vedere al privitorului.


21:18 OCAZIE PENTRU PETROLUL! Moussa a scăpat singur cu portarul Cerniauskas, după ce Zoubir l-a servit excelent, dar se ridică fanionul de la margine pentru ofsaid. Atacantul Petrolului a lovit mingea după fluierului centralului Adrian Comănescu și putea încasa al doilea cartonaș galben, ceea ce l-ar fi trimis la vestiare.


21:12 Tot Petrolul are cele mai mari ocazii și după marcarea golului. Varga și Zoubir și-au bătut joc, pe rând, de momente importante în care puteau să majoreze avantajul echipei lor. „Câinii” nu arată acea unitate de grup cu care ne-au obșinuit până acum. O stare de tensiune a cuprins toată suflarea dinamoviștilor de pe Ilie Oană.


21:03 Am trecut de prima jumătate de oră a meciului. Au fost 30 de minute intense, cu goluri, cartonașe, dar și alte ocazii mari de partea ambelor echipe. Marc, Zoubir, Moussa și Varga au văzut cartonașul galben la aceeași fază, în urma unui incident între Varga și Palic. Jucătorul lui Dinamo a simulat, mijlocașul Petrolului a încercat să-l ridice cu forța de la pământ.


20:53 GOOOOOOOOOL PETROLUL! Moussa reia cu capul o centrare de pe partea stângă a lui Varga. Atacantul celor de la Petrolul îl prinde pe picior greșit pe Cerniauskas, iar acesta nu mai poate face nimic. Se preconizează un meci greu pentru trupa lui Rednic.


captură: DigiSport


20:45 S-au scurs primele 10 minute din derby-ul de la Ploiești, iar cele două formații arată un fotbal plăcut ochiului. Se dau lupte pentru balon la mijlocul terenului, ambele echipe având fotbaliști de calitate în acea zonă. Cel puțin deocamdată, gazonul rezistă.


20:34 A ÎNCEPUT MECIUL! Ceața care a cuprins România în ultima vreme s-a abătut și asupra stadionului din Ploiești, dar vizibilitatea este bună. Gazonul arată, ca de obicei, execrabil, iar jucătorii pot suferi accidentări urâte pe o astfel de suprafață. Tribunele de pe Ilie Oană s-au populat mai mult decât la alte partide. Dinamoviștii au și ei suporteri la Ploiești.


captură: DigiSport


20:12 Stoichiță nu se teme de Dinamo. Acesta a declarat că singurul lucru care îl presează este poziția din clasament. Petrolul mai are trei șanse, în 2015, să adune puncte și să-și amelioreze situația din ierarhia Ligii 1.

„Va fi un meci greu, dar nu ne temem de el. Dorința băieților, dar și a mea, este aceea de a încerca să scoatem maximum posibil din această confruntare, iar eu cred că vom reuși să facem acest lucru. În rest, nu se poate spune că jocul de luni are vreo încărcătură deosebită. Încărcătura este data de poziția noastră din clasament și de faptul că trebuie să ajungem acolo unde ne-am propus. Acesta este singurul lucru care mă interesează și, în același timp, mă și presează în momentul de față”, a declarat tehnicianul Petrolului, în conferința de presă premergătoare partidei.


19:48 Rednic se întoarce pe Ilie Oană. Tehnicianul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că meciul de luni cu Petrolul Ploiești va fi interesant și deschis, el menționând că antrenorul adversarilor, Mihai Stoichiță a demonstrat că se poate descurca în orice situație.

„Stoichiță are multă experiență și a demonstrat că se poate descurca în orice situație. Și el își dorește să câștige, și eu doresc să câștig… O să fie un meci interesant, un meci deschis. Pentru noi trei puncte înseamnă un pas mare spre calificarea în play-off. Și pentru ei fiecare meci contează. Petrolul e o echipă care joacă și lui Mihai Stoichiță îi place să pregătească echipele ofensiv”, a spus Rednic.


19:33 AVEM ECHIPELE DE START! Cei doi antrenori trimit în teren cei mai buni jucători pe care îi au la dispoziție. Mircea Rednic continuă rotația atacanților, iar Gnohere revine în primul „11” al lui Dinamo. Cu ajutorul fanilor, Petrolul speră într-un rezultat pozitiv.


Ultima confruntare din etapa cu numărul 21 a sezonului regulat din Liga 1 se va desfășura la Ploiești, de la ora 20:30, pe arena Ilie Oană. Echipa gazdă, Petrolul Ploiești primește vizita celor de la Dinamo, la conducerea cărora se află chiar fostul antrenor al „Lupilor galbeni”, Mircea Rednic.

Petrolul Ploiești a fost lăsată de autoritățile care se ocupă de stadionul Ilie Oană să joace și meciul cu echipa lui Rednic pe teren propriu, cu toate că gazonul va fi unul greu pentru jucători. Situația ploieștenilor este din ce în ce mai grea, chiar dacă sub comanda lui Mihai Stoichiță au reușit să obțină a doua victorie din campionat, tot pe teren propriu, împotriva celor de la CFR Cluj, scor 1-0. „Lupii galbeni” ocupă ultimul loc al ierarhiei, cu doar 8 puncte în 20 de etape.

De partea cealaltă, dinamoviștii vin după semieșecul de pe teren propriu, în compania celor de la CSMS Iași, dar până la meciul cu formația moldavă aveau trei victorii consecutive. Elevii lui Rednic arată o forță de grup incredibilă în acest sezon, după ce anul trecut terminat abia pe locul 7. În prezent, „câinii” ocupă locul 4, cu 34 de puncte, la egalitate cu marea rivală Steaua.

În tur, dinamoviștii s-au impus cu 2-0, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare. În ultimele 10 meciuri dintre cele două formații s-au înregistrat 5 victorii ale lui Dinamo, 3 egaluri și 2 victorii ale Petrolului.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup