Pandurii – Dinamo 2-1. Mihai Roman a deschis scorul după o pasă superbă a lui Pintilii, Filip a egalat. Eric a înscris la 20 de secunde de la intrarea pe teren

Pandurii - Dinamo 2-1. Mihai Roman a deschis scorul după o pasă superbă a lui Pintilii, Filip a egalat. Eric a înscris la 20 de secunde de la intrarea pe teren
  • Publicat:
  • Actualizat:

20:54 Final de meci la Târgu Jiu. Pandurii se impune în fața lui Dinamo, cu scorul de 2-1, și ia o opțiune serioasă pentru calificarea în finala Cupei Ligii. Gorjenii au deschis scorul repede, în minutul 7, prin Mihai Roman, dar s-au văzut egalați în repriza secundă, când Filip a împins în plasă o minge trimisă în bară de Marius Niculae. Pe final, intrat pe teren de doar 20 de secunde, Eric a marcat superb și a adus victoria gorjenilor în primul meci al anului.


20:45 GOOOOOOOOOOOL PANDURII! Tocmai ne pregăteam să notăm intrarea pe teren a lui Eric, revenit în Liga 1. Brazilianul nu a avut nevoie de mai mult de 20 de secunde pentru a marca. Ce-i drept, cu largul concurs al lui Nedelcearu, care a respins complet greșit o minge. Clasa fotbalistului din Brazilia s-a văzut din nou, Eric marcând cu o execuție superbă, cu stângul, la colțul lung. Nicio șansă pentru Farnolle.



20:37 GOOOOOOOOOOL DINAMO! Durimel se revanșează după meciul slab de până acum și trimite o pasă foarte bună, peste apărarea gazdelor. Mingea ajunge la Marius Niculae, care o saltă peste Gliwa, dar reluarea atacantului dinamovist întâlnește bara. Pe fază, Filip, care a urmărit foarte bine faza, e atent și împinge balonul în poartă. E 1-1, iar Dinamo devine ușor favorită la calificarea în finală.


20:24 Contră rapidă a Pandurilor. Gavrilă pierde mingea la 16 metri de poarta gorjenilor, care declanșează un contraatac superb. Nicoară primește mingea în partea stângă, intră în centru, dar arată din nou că dreptul nu este piciorul pe care să se poată baza. Șutul trece mult pe lângă poartă, deși poziția era una excelentă.


20:22 Teja reacționează după ocazia gorjenilor. Intră pe teren Bilinski, în locul lui Lazăr. Cel mai probabil Dinamo se va așeza într-un 4-4-2.


20:19 Fane Bărboianu are o intervenție superbă. Roman scapă singur spre poartă, după ce trece ușor de Nedelcearu, dar fundașul dreapta vine din spate și face un tackling excepțional. Curat, la minge, într-o poziție foarte periculoasă.


20:12 Nu e foarte grei să intuim intenția schimbării efectuate de Teja. Antrenorul „câinilor” a observat superioritatea gazdelor la mijlocul terenului și l-a introdus pe Gavrilă. Un jucător ceva mai puternic, care poate echilibra duelul inegal dintre Pintilii, Anton și Nistor, respectiv Cristescu și Elhamed.


20:05 A început repriza secundă. Nu, nu s-a schimbat nimic pe teren, în afară de intrarea lui Gavrilă în locul lui Grozav. Pintilii continuă evoluția bună și trage de la distanță, din vole, dar Farnolle respinge.


19:50 E pauză la Târgu Jiu. Cu toate că ne-am fi așteptat la o prestație mult mai bună din partea elevilor lui Teja, Pandurii a dominat de manieră clară primele 45 de minute. Dinamoviștii parcă nu se înțeleg între ei, iar apărarea pare este punctul slab al echipei. Ce-i drept, nici mijlocașii nu-i ajută prea mult pe apărători.


19:32 Așa cum ne așteptam, controlul e deținut de echipa mai bună la mijlocul terenului. Și aceea e Pandurii, fără îndoială. Pintilii, Anton și Nistor nu stau la discuții cu Cristescu și Elhamed. Recuperează, pasează bine pentru Roman și combină excelent între ei. La capitolul acesta Iordănescu a câștigat duelul cu Teja. Așteptăm reacția antrenorului de pe banca lui Dinamo.


19:22 Durimel arată de ce conducerea dinamovistă a căutat un fundaș central toată iarna. După faza golului, în care nu a știut unde se află Roman, face un fault inutil la 20 de metri de poartă. Anton execută, dar Farnolle respinge. Între timp, Pandurii domină clar.


19:18 Ocazie și pentru Dinamo. Alexe pasează bine în careu pentru Grozav, care preia, dar apoi șutează mult peste poartă.


19:12 GOOOOOOOL PANDURII! Gorjenii au avut nevoie de doar 8 minute pentru a deschide scorul. Experiența nefericită la Al Hilal nu pare să-l fi marcat pe Pintilii. Fostul mijlocaș al Stelei a preluat o minge la mijlocul terenului și a trimis o pasă genială, în spatele lui Durimel, exact pe culoarul pe care plecase Roman. Atacantul a finalizat cu calm, printre picioarele lui Farnolle, care încasează primul gol în România. 1-0 și meciul devine și mai intens.



19:09 Oare cât de frig este la Târgu Jiu? Răspunsul ni-l oferă Daniel Stanciu.


19:05 A început partida. Marius Avram este la centru. Dinamoviștii au posesia în primele minute ale meciului.


Echipele de start

Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii, Nistor – Buleică, Roman, Nicoară
Rezerve: R. Stanca – Pleașcă, Eric, Shalaj, Șandru, Mrzljak, Matulevicius
Antrenor: Eduard Iordănescu

Dinamo: Farnolle – Barboianu, Durimel, Nedelcearu, S. Filip – Cristescu, Elhamed – Lazar, Alexe, Grozav – M. Niculae
Rezerve: Marc – Bunoza, D. Rotariu, Bilinski, Fai, Boubacar, Gavrilă
Antrenor Mihai Teja


18:44 Mai sunt 15 minute până la începerea meciului. După o pauză de mai bine de două luni fotbalul românesc a revenit în actualitate, iar controversele nu puteau lipsi. Citiți despre războiul mediatic premergător meciului, mai jos.
 


18:35 Un alt detaliu interesant. Dat afară de două ori în această iarnă de Dinamo, Cordoș e titular la Pandurii și are șansa unei revanșe. Celălalt fundaș ajuns la Târgu Jiu de la Dinamo, Constantin Grecu, nu e nici măcar pe bancă.


18:25 La Dinamo, prima noutate o întâlnim încă din poartă. Farnolle va debuta astăzi, luându-i fața lui Marc. În linia mediană, Cristescu și Elhamed vor avea misiunea de a se lupta cu trioul gorjenilor, în timp ce atacul arată, cel puțin foarte bine pe hârtie. Lazăr, Alexe și Grozav, un alt debut în echipa lui Teja, toți trei fotbaliști de creație, tehnici și rapizi, vor fi responsabili cu pasele și centrările pentru singurul vârf, Marius Niculae, revenit și el în această iarnă în Ștefan cel Mare. Din ce ne dâm seama, cheia meciului pare să fie la mijlocul terenului, unde lupta pentru supremație se anunță foarte dură.


18:20 Haideți să aruncăm o privire asupra formulelor alese de cei doi antrenori. Punctul forte al Pandurilor pare să fie linia de mijloc, una puternică, formată din Anton, Pintilii și Nistor, care în urmă cu câteva sezoane a stat la baza celor mai bune performanțe ale gorjenilor. În ceea ce pare a fi un 4-3-3, Mihai Roman, unul dintre cei mai în formă atacanți ai turului de campionat, va fi punctul central al atacului, în timp ce pe cele două benzi vor evolua doi jucători foarte rapizi, Buleică și Nicoară. Rămâne de văzut în ce măsură extremele Pandurilor vor câștiga duelurile cu fundașii laterali ai lui Dinamo și îi vor putea oferi mingi utile lui Roman.


17:58 Bună seara! Numele meu este Cristian Voicu și am onoarea de a vă ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă la Târgu Jiu, acolo unde Pandurii și Dinamo vor juca primul meci oficial al anului, manșa tur a semifinalelor Cupei Ligii. Ne așteaptă un meci interesant, între două echipe foarte active pe piața transferurilor în această iarnă, care au pe banca tehnică antrenori diferiți față de cei cu care au terminat turul și pentru care Cupa Ligii reprezintă singura oportunitate de a se alege cu un trofeu de pe urma acestui sezon.


Pandurii și Dinamo vor juca, de la ora 19:00, la Târgu Jiu, manșa tur a semifinalelor Cupei Ligii. Va fi primul meci official al anului 2015 în fotbalul românesc, dar și o premieră pentru ambii antrenori. Aduși în această iarnă, Edi Iordănescu și Mihai Teja vor sta pentru prima dată pe băncile tehnice ale celor două echipe.

Pe un dezamăgitor loc 12 în Liga 1, la egalitate cu Gaz Metan Mediaș, prima echipă aflată pe loc retrogradabil, Pandurii are șansa de a salva sezonul printr-o performanță bună în Cupa Ligii. Pe lângă antrenorul Edi Iordănescu, gorjenii i-au mai transferat în această iarnă pe Eric și Pintilii, dar cei doi au șanse mici de a evolua împotriva lui Dinamo.

De cealaltă parte, Dinamo a trecut printr-o iarnă plină de evenimente. Cu o nouă conducere tehnică, formată din Daniel Stanciu și Mihai Teja, „câinii”, aflați doar pe locul 7 în campionat își pun toate speranțele în câștigarea Cupei Ligii, singurul trofeu pe care-l mai pot obține. Meciul de la Târgu Jiu ar putea însemna debutul lui Gicu Grozav, dar și revenirea lui Marius Niculae în tricoul alb-roșu. Accidentat în cantonamentul din Spania, Cosmin Matei nu-și va putea ajuta colegii din teren.

În meciul din campionat, jucat pe 26 octombrie 2014, Dinamo s-a impus cu 3-2 (Alexe ‘6, Rotariu ”60, Bilinski 90+2 / Roman ‘8, ”50)

Echipele probabile

Pandurii:  Stanca – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Mrzljak – Răduț, Smrekar, Nistor – Roman
Antrenor: Edi Iordănescu

Dinamo: Farnolle – Fai, Durimel, Machado, Bărboianu – Cristescu, Elhamed – Alexe, Rotariu, Grozav – M. Niculae
Antrenor: Mihai Teja
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o sumă enormă
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o sumă enormă
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și Roberta, uciși de Vlad Pascu
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și…
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25 mai
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25 mai
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri:
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri: "Tot oraşul ar putea veni la…
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut