Viitorul – CSMS Iași 0-3. Ciucur și Plămadă aduc victoria moldovenilor. Petrolul – FC Brașov 1-0. Teixeira, decisiv pentru echipa lui Rednic

Viitorul - CSMS Iași 0-3. Ciucur și Plămadă aduc victoria moldovenilor. Petrolul - FC Brașov 1-0. Teixeira, decisiv pentru echipa lui Rednic
  • Publicat:
  • Actualizat:

Viitorul – CSMS Iași 0-3 (Ciucur ’26 85, Plămadă 45+2′)

Viitorul: Buzbuchi – Cr. Manea, Puțanu, Mitrea, Sava (Gavra ’73) – Căt. Munteanu (Nicoliță ’46), Daminuță, Benzar – Mitriță, Bonilla, Tănase (Henrique ’46)
Antrenor: Gheorghe Hagi
Rezerve: Albuț, Mamele, S. Pană, Nedelcu

CSMS Iași: Grahovac (Caparco ‘9) – Mihalache, Plămadă, Mitic, Voicu – Enescu, Ciucur – Onduku (Bosoi ’89), Bole, Țigănașu – Golubovic (Boiciuc ’90)
Antrenor: Nicolo Napoli
Rezerve: L. Mihai, Markovic, Moisii, Coșereanu

Petrolul – FC Brașov 1-0 (Teixeira ’72)
 

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Filip, Peteleu (Coman  ’87) – Marinescu, De Lucas – Nepomuceno (N’Koyi ’64) , Teixeira, Astafei – Mareș (Fanchone ’76)
Rezerve: Bolboașă. Alecsandru, Chiriță, Beța
Antrenor: Mircea Rednic

FC Brașov: Marinescu – Străuț, Leko, Artjunin, Novak – Moraru, Juric – Zlonislici (C. Ganea ’68) – M. Constantinescu (L. Ganea ’86), Aganovic, Bençun
Reyerve: Iacob, Botia, Matei, Novakovic, Țîră
Antrenor: Vjekoslav Lokica

22:24 În sfârșit, probabil cel mai așteptat fluier al arbitrului Marius Avram. Meciul de la Ploiești s-a terminat, Petrolul s-a impus cu 1-0 în partida cu FC Brașov, datorită golului marcat de Filipe Teixiera în minutul 72. Cu aceste 3 puncte, echipa antrenată de Mircea Rednic rămâne pe locul secund, cu 33 de puncte, la 10 lungimi în spatele Stelei. În urma înfrângerii de astăzi, FC Brașov ajunge la 5 meciuri fără victorie și rămâne pe locul al 9-lea al clasamentului.


22:15 Ultima schimbare a meciului aduce și un debut. Transferat în această iarnă de Petrolul, după ce a negociat cu Astra și Chiajna, Alexandru Coman, fostul fotbalist al Rapidului, îmbracă pentru prima dată tricoul galben-albastru.


22:09 După gafa de la golul lui Teixeira, Marinescu era să mai comită una, mult mai mare de data asta. A degajat neglijent, dar a avut noroc că balonul ricoșsat din piciorul lui Astafel s-a dus mult peste poartă.


22:02 GOOOOOOOOOL PETROLUL! Filipe Teixeira deschide scorul în minutul 72. Portughezul a primit o pasă de la Marinescu, s-a întors spre poartă și a șutat de la 25 de metri, cu dreptul, în forță, la colțul lung, cel pe care-l apăra portarul Marinescu. Doar o astfel de execuție putea debloca un astfel de meci. Brașovenii au o misiune ingrată acum, aceea de a ataca. Să vedem dacă știu și altceva în afara unei apărării disperate pe alocuri.


21:56 Mută și Lokica. Cristi Ganea ăn locul lui croatului Zlonislici.


21:50 Prima schimbare la Petrolul. N’Koyi îi ia locul lui Nepomuceno. Rednic schimbă sistemul și trece la un 4-4-2 cu Astafei în banda dreaptă, Marinescu și De Lucas în centru, Teixeira în stânga și un atac format din N’Koyi și Mareș.


21:35 A început repriza secundă. Cei doi antrenori nu au efectuat nicio schimbare la pauză.


21:18 Final de primă repriză la Ploiești. Efectiv nu ne râmâne altceva de făcut decât să sperăm că în ultimele 45 de minute vom avea mai mult spectacol. Bine, nici nu va fi foarte greu, la cum s-a desfășurat prima repriză.


21:00 Dacă nu vedeți prea multe intervenții în acest Live Blog e din cauză că meciul de pe Ilie Oană e unul foarte modest. Petrolul construiește, dar pasează de cele mai multe ori greșit, în timp ce ardelenii dau senzația că dacă arbitrul ar opri meciul acum și ar pleca cu un punct ar accepta oferta.


20:49 Lucrurile mai interesante de la Ploiești se întâmplă în tribună, unde fanii gazdelor au avut un conflict cu stewarzii. Pe teren, momentan nimic de notat, în afara de așezarea bună în teren a oaspeților.


20:35 Un detaliu interesant. Deși anunțase că va renunța la banderola, care urma să ajungă pe brațul lui Astafei, Geraldo va fi și în acest meci căpitanul ploieștenilor.


20:31 A început partida de la Ploiești.


20:02 Final de meci la Chiajna. CSMS Iași se impune categoric, scor 3-0, în principal datorită golurilor superbe marcate de Ciucur. Atacantul oaspeților a avut două momente de geniu, unul în minutul 26, celălalt în minutul 85, și a reușit două goluri trase la indigo: driblinguri din partea dreaptă, intrare în centru și șut cu stângul. Celălalt gol al moldovenilor a fost marcat de Plămadă, în prelungirile primei reprize. Grație acestui succes, CSMS urcă pe locul 14, cu 15 puncte, în timp ce echipa lui Hagi rămâne cu 21 de puncte, pe locul 8.


19:55 GOOOOOOOOL CSMS IAȘI! Ciucur are un nou moment de geniu, iar scorul ia proporții. Atacantul oaspeților primește mingea în banda dreapta, îl driblează ușor pe Mitrea și intră în careu, de unde finalizează cu stângul, la fel ca la faza primului gol, pe lângă Buzbuchi. Meciul este jucat, moldovenii obțin 3 puncte vitale în lupta pentru evitarea retrogradării.


19:50 Meciul de la Chiajna se apropie de final. Pentru că evenimentele importante lipsesc, ne vom arunca un ochi și la meciul de la Ploiești, dintre Petrolul și FC Brașov, de unde avem echipele de start.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Filip, Peteleu – Marinescu, De Lucas – Nepomuceno, Teixeira, Astafei – Mareș

FC Brașov: Marinescu – Străuț, Leko, Artjunin, Novak – Moraru, Juric – Zlonislici- M. Constantinescu, Aganovic, Bençun


19:42 Hagi face ultima schimbare. Îl scoate pe Sava, fundașul stânga, și-l introduce pe Gavra. „Regele” are nevoie disperată de cel puțin un gol, dar spațiile lăsate în defensivă s-ar putea dovedi decisive.


19:37 Jocul s-a mai liniștit. Viitorul păstrează posesia, inițiază cele mai multe atacuri, dar fără vreun rezultat concret. Cât despre Bănel, fostul mijlocaș al Stelei a intrat relativ bine în meci, a dat două centrări bune, dar în ultimele minute nu s-a văzut prea mult, ba chiar a greșit o pasă la mijlocul terenului și i-a pus pe contraatac pe ieșeni.


19:25 Prima ocazie a Viitorului în repriza secundă. Bonilla șutează de la distanță, pe lângă poarta lui Caparco.


19:13 S-a reluat meciul. Hagi a făcut două schimbări încă de la pauză. Henrique a intrat în locul lui Florin Tănase, în timp ce Bănel Nicoliță i-a luat locul lui Cătălin Munteanu.


18:58 Pauză la Chiajna. Oaspeții conduc cu 2-0 la pauză, după două goluri marcate la singurele faze cu adevărat periculoase.


18:52 GOOOOOOOOOL CSMS IAȘI! Moldovenii marchează din nou, după un corner. Apărarea Viitorul gafează după o recentrare a unui jucător ieșean, iar Plămadă, dintre trei apărători ai echipei lui Gheorghe Hagi, trimite mingea în poartă. Este 2-0, după 45 de minute modeste ale Viitorului.


18:50 7 minute de prelungire pentru această repriză. În principal datorită accidentării lui Grahovac, care a stat mult timp întins pe gazon înainte de a fi înlocuit de Caparco.


18:44 Bănel, pe banca Viitorului. Mijlocașul a terminat încâlzirea și pare îngrijorat de evoluția meciului. Sunt șase mari să-l vedem în teren în repriza secundă.


18:40 CSMS e din nou periculoasă. Onduku preia cu spatele la portă, scapă de Daminuță și șutează, dar Buzbuchi reține fără probleme. Din păcate, meciul nu are un ritm extraordinar. Viitorul încearcă multe atacuri poziționale, dar nu reușește mare lucru, în timp ce echipa lui Napoli pare mulțumită să se apere cât mai bine.


18:31 GOOOOOOOOL CSMS IAȘI!! Am asistat la una dintre cele mai frumoase reușite ale acestui sezon. Ciucur a luat o acțiune pee cont propriu în banda dreaptă, s-a distrat cu întreaga apărare a Viitorului, apoi a finalizat superb, la colțul lung, din cădere, cu piciorul stâng. Nicio șansă pentru Buzbuchi și un gol de generic pentru Ciucur.


18:20 Situație bună pentru Viitorul. Mitriță obține o lovitură liberă la 25 de metri de poarta lui Caparco, dar Mitrea șutează slab, pe mijlocul porții.


18:11 Eroul din faza precedentă, Grahovac este nevoit să părăsească terenul, după ce a fost lovit de Florin Tănase cu piciorul în cap. Intră Alessandro Caparco. Să sperăm că starea lui Grahovac nu este gravă.


18:09 Ce ocazie! Viitorul construiește o fază superbă. Benzar îl lansează pe Mitriță, aflat totuși în poziție de ofsaid, care centrează perfect în fața porții. Din poziție foarte bună. Tănase reia spre poartă, dar Grahovac are un reflex extraordinar. Una dintre cele mai mari ratări ale campionatului.


18:06 A început partida. Onduku a avut prima situație periculoasă, dar a fost deposedat exact în momentul în care intra în careul advers.


17:53 Câteva aspecte legate de cele două formule de joc. Mitrea, cel care în turul campionatului a jucat în banda stângă a apărării Viitorului trece în centru și îi lasă locul lui Sava. De la mijloc în sus, singura noutate a lui Gică Hagi e Cătălin Munteanu, care, cel mai probabil, va coordona majoritatea atacurilor. În rest, Tănase, Mitriță și Bonilla vor forma trioul din atac. Nicoliță e doar pe bancă.

De cealaltă parte, Napoli pare să adopte un 4-3-2-1 în care Golubovic va fi singurul vârf, susținut de o linie de trei formată din Onduku, Bole și Țitănașu.


17:46 Bună ziua! Începem returul Ligii 1 cu meciul dintre Viitorul și CSMS Iași, pentru ca mai apoi să ne îndreptâm atenția asupra partidei de la Ploiești, dintre Petrolul și FC Brașov. Avem echipele de start trimise de Gică Hagi și Nicolo Napoli.


Liga 1 revine în acest weekend, după o pauză de iarnă în care toate echipele au avut timp pentru a-și pune la punct strategia pentru a doua parte a campionatului.

Primul meci al etapei a 18-a va avea loc vineri, de la ora 18:00, la Chiajna, unde Viitorul va înfrunta pe CSMS Iași. Un duel între doi antrenori cu filosofii de joc diferite, Gheorghe Hagi și Nicolo Napoli, partida de pe stadionul cu teren sintetic din comuna ilfoveană va consemna revenirea în Liga 1 a lui Bănel Nicoliță, transferat în această iarnă de Viitorul din postura de jucător liber de contract.

Dacă echipa antrenată de Gheorghe Hagi a avut o campanie de achiziții impresionantă, obținând semnăturile lui Bănel Nicoliță, Paul Pârvulescu, Călin Albuț, Cătălin Munteanu sau Henrique, CSMS Iași, a reușit un singur transfer notabil. Deși se află într-o situație dificilă, locul 15 în Liga 1, la nouă puncte în spatele adversarului de astăzi, clasat pe locul 8, și l-au pierdut pe brazilianul Wesley, conducătorii ieșeni au parafat un singur transfer important, readucerea în Liga 1 a lui Bojan Golubovici, fostul atacant de la Ceahlăul.

Echipele probabile

Viitorul: Buzbuchi – Manea, Mamele, Mitrea, Pîrvulescu – Daminuță, Benzar – Nicoliță, Mitriță, Fl. Tănase – Bonilla
Antrenor: Gheorghe Hagi

CSMS Iași: Grahovac – Voicu, Mihalache, Plămadă, Țigănașu – Ciucur, Mitic, Enescu, Bole – Golubovic, Onduku
Antrenor: Nicolo Napoli

De la ora 20:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, Petrolul va debuta în returul Ligii 1 pe teren propriu, în meciul contra lui FC Brașov, partidă în care Mircea Rednic, noul antrenor al „lupilor”, va fi nevoit să improvizeze în alcătuirea liniei defensive. Din cauza problemelor de lot, tehnicianul Petrolului îl va folosi în centrul apărării pe Ioan Filip, mijlocaș central la bază.

De partea cealaltă, FC Brașov va fi o echipă complet schimbată. Cu un nou antrenor, croatul Vjekoslav Lokica, și 10 jucători noi în componență, echipa de sub Tâmpa are o misiune foarte grea, aceea de a evita retrogradarea, dar noul tehnician al ardelenilor este încrezător: „Sper că vom juca foarte bine și cu siguranță vom rămâne în prima ligă„, a declarat Lokica.

Echipele probabile

Petrolul: Pecanha – Alcenat, G. Alves, I. Filip, Beța – Nepomuceno, De Lucas, Marinescu, Teixeira – Astafei, N’Koy
Antrenor: Mircea Rednic

FC Brașov: Iacob – Străuț, Leko, Artjunin, Novak – Moraru, Juric – Matei, Bencun, Aganovic – Constantinescu
Antrenor: Vjekoslav Lokica

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o sumă enormă
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o sumă enormă
Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric
Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și Roberta, uciși de Vlad Pascu
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și…
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri:
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri: "Tot oraşul ar putea veni la…
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut