ASA Târgu Mureș – Dinamo 2-1, în derby-ul etapei. Machado a fost eliminat, Mureșan a marcat două goluri superbe. Ceahlăul – Pandurii 1-1. Roman a ratat incredibil la ultima fază

ASA Târgu Mureș - Dinamo 2-1, în derby-ul etapei. Machado a fost eliminat, Mureșan a marcat două goluri superbe. Ceahlăul - Pandurii 1-1. Roman a ratat incredibil la ultima fază
  • Publicat:
  • Actualizat:

ASA Târgu Mureș – DInamo 2-1 ( Mureșan ’66, ’73 / Bilinski ’43 )

ASA Târgu Mureș: Stăncioiu – Feussi (Axente ’65) , Bejan, M. Constantin, Sepsi – Muresan, N’Doye – Hora (Zicu ’55), Voiculeț (Gorobsov ’77) , Bumba – Manolov
Rezerve: Viciu,  Gonzalez, Goga,  Hanca
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Dinamo: Naumovski – Bărboianu, Machado, Bunoza, St. Filip – N. Grigore, Elhamed – C. Matei (Durimel ’62), Cristescu (Boubacar ’68) , Alexe (D. Rotariu ’78) – Bilinski
Rezerve: Marc, Grozav, Serginho, M. Niculae
Antrenor: Mihai Teja

Ceahlăul – Pandurii 1-1 (Sialmas ’54 / Matulevicius ’59)

Ceahlăul: Calancea – Markovic, Gorea, Ichim, Slavickas – Nagy (Ștefănescu ’46) , Aldea, Wellyson (Tăbăcariu ’23), Margină – Sialmas – Cârjan
Rezerve: Jovic, Balint, Chitoșcă, Kneif, Popadiuc
Antrenor: Ze Maria

Pandurii: Gliwa – Pleașcă, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton  (M. Roman ’57) , Pintilii, Nistor – Răduț (Ungurușan ’85), Matulevicius (Eric ’74) , Nicoară
Rezerve: Stanca, Buleică,  Șandru, Mrzljak
Antrenor: Edward Iordănescu

22:22 Ovidiu Hațegan fluieră pentru ultima dată și pune capât celui mai frumos meci al returului Ligii 1. ASA se impune cu 2-1, după ce la pauză Dinamo conducea cu 1-0, grație golului superb marcat de Bilinski. În repriza secundă, după eliminarea lui Ricardo Machado, Gabi Mureșan a fost eroul meciului, marcând două goluri incredibile: primul cu dreptul, de la 30 de metri, al doilea cu stângul, după o greșeală a lui Naumovski.

În urma acestei victorii, ASA Târgu Mureș ajunge la nouă puncte strânse în primele trei etape ale returului și acumulează 39 de puncte, egalând Petrolul. Dinamo rămâne pe locul șase, cu 32 de puncte, la egalitate cu Astra.


22:11 Ocazie mare pentru ASA. Zicu pătrunde, pasează în stânga pentru Bumba, care-l driblează pe Bărboianu, dar mijlocașul mureșenilor finalizează slab, cu stângul, pe lângâ poartă.


22:06 Fiecare tehnician face ultima schimbare. Ciobotariu îl scoate pe Voiculeț și-l introduce pe Gorobsov. Teja îl scoate pe Alexe și mizează în ultimele 10 minute pe Rotario. Între timp, o nouă ocazie pentru ASA. N’Doye scapă singur cu Naumovski și șutează din lateral, cu dreptul, peste poartă.


22:01 GOOOOOOOOL ASA Târgu Mureș! Gabi Mureșan lovește din nou. De această dată cu piciorul stâng și după o greșeală a lui Naumovski. Mijlocașul mureșenilor a trimis din partea dreaptă ceea ce părea o centrare, dar traiectoria balonului l-a păcălit pe Naumovski, iar mingea s-a oprit în vinclu.


21:58 Abia intrat pe teren în locul lui Feussi, Mircea Axente are o ocazie bună. Șutează de la 20 de metri, dar Naumovski respinge în corner.


21:53 GOOOOOOOOOOOOL ASA Târgu Mureș! Gabi Mureșan marchează un eurogol. Mijlocașul gazdelor prinde un șut incredibil de la 30 de metri, iar mingea ajunge direct în dreapta lui Naumovski, fămas fără reacție.O torpilă marcă înregistrată pentru fostul mijlocaș al CFR-ului.


21:49 Teja schimbă pentru a acoperi golul lăsat de Machado în centrul defensivei. Iese Cosmin Matei și intră Durimel, fundașul trecut în plan secund de antrenorul dinamoviștilor după meciul slab de la Târgu Jiu, din semifinalele Cupei Ligii, pierdut de „câini” cu Pandurii, scor 1-2.


21:46 Cartonaș roșu pentru Ricardo Machado! Zicu a trimis o pasă foarte bună pe culoar pentru Bumba, Bărboianu a intervenit nefericit, iar balonul a ajuns la Bumba. Scăpat singur spre poartă, mijlocașul mureșenilor a fost faultat din spate de Ricardo Machado. Ovidiu Hațegan a considerat că portughezul a fost ultimul apărător, motiv pentru care i-a acordat direct cartonașul roșu.


21:43 Liviu Ciobotariu schimbă primul. Iese de pe teren Hora și intră Zicu, fostul fotbalist al lui Dinamo. Antrenorul mureșenilor vrea, probabil, mai multă viziune și mai multă tehnică în locul vitezei și capacității de efort.


21:40 Prima ocazie a reprizei secunde îi aparține lui Bilinski. Polonezul șutează de la 20 de metri, dar Stăncioiu reține.


21:30 A început repriza secundă. Nu sunt schimbări în cele două formații.


21:16 GOOOOOOOOOOL DINAMO! O astfel de repriză nu se putea încheia decât cu un gol superb. Dinamoviștii au combinat excelent, pe traseul Bilinski-Matei-Bărboianu-Elhamed. Israelianul a centrat foarte bine, din prima, iar polonezul Bilinski a reluat cu capul, din cădere, la colțul lung, fără vreo șansă pentru Stăncioiu. A fost unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestei ediții de campionat.

Este pauză la Târgu Mureș. Ne recitim peste 15 minute în speranța că și a doua repriză va fi la fel de bună.


21:10 Meciul este în continuare unul foarte bun. Arată ca o partidă din ultima etapă a sezonului, în care ambele echipe au nevoie de victorie. Mai toate acțiunile de atac sunt periculoase, dar ambii portari par într-o formă bună. În ultimele minute Dinamo e echipa care domină.


20:58 Ocazie mare pentru Târgu Mureș. Voiculeț bate bine o lovitură liberă, apărarea lui Dinamo respinge greșit, iar mingea ajunge la Manolov. Atacantul bulgar șutează, mingea îl depășește pe Naumovski, dar Steliano Filip are o intervenție extraordinară, pe linia porții, de unde refuză golul medieșenilor. Trec doar câteva zeci de secunde și același Filip șutează violent, Stăncioiu respinge, iar Cristescu nu poate relua mingea în poarta goală. Avem parte de un meci superb, mult peste media Ligii 1.


20:56 Așa cum era normal, ritmul meciului a mai scăzut, după un început în forță. Lupta se dă acum la centrul terenului, unde Mureșan și N’Doye, un cuplu foarte puternic de mijlocași, îi au în față pe Nicolae Grigore și Elhamed. Manolov îl lovește pe Naumovski, iar macedoneanul se resimte.


20:48 Am asistat la, probabil, unele dintre cele mai bune prime 15 minute din acest campionat. După un șut al lui Bumba reținut de Naumovski, Bilinski are și el o ocazie: reia cu capul din careu, după o centrare foarte bună a lui Bărboianu, dar Stăncioiu reține.


20:44 Meciul are un ritm foarte bun. Mureșenii ratează și ei o ocazie, după o centrare bună a lui Bumba și o reluare cu capul a lui Hora, reținută de Naumovski. De altfel, duelul dintre Bumba și Bărboianu se anunță foarte interesant. Între timp, galben pentru Feussi pentru un fault asupra lui Alexe.


20:42 Ocazie mare pentru Dinamo! Bilinski a încercat un șut de la distanță, mingea a fost deviată de Bejan și a ajuns la Marian Cristescu. Singur cu portarul, mijlocașul dinamovist a încercat să plaseze mingea, dar Stăncioiu a avut o intervenție excelentă.


20:40 Titularizat în fața lui Fai, Bărboianu nu are cel mai bun început de meci. După o minge pierdută ușor la mijlocul terenului, care se putea transforma într-un atac periculos al gazdelor, fundașul dreapta îl faultează destul de tare pe Bumba, dar scapă de cartonașul galben.


20:37 Accidentat în finalul cantonamentului din Spania, Cosmin Matei joacă astăzi primul meci oficial ca titular sub comanda lui Teja.


20:32 A început partida. Avem un gazon bun, multă lume în tribune și două echipe în formă. Adică tot ce ne trebuie pentru un meci spectaculos.


20:11 Lazăr nu e în lotul lui Dinamo pentru meciul de la Târgu Mureș, situație în care s-a mai aflat și la partida cu Oțelul Galați,iar Daniel Stanciu a explicat de ce: „E răcit. Nu am riscat cu jucătorii care au probleme, pentru că urmează două jocuri importante pentru noi„, a declarat managerul dinamovist pentru DigiSport.


19:54 Cea mai mare ocazie a meciului vine în ultimul minut. Eric șutează de la distanță, mingea este deviată, dar ajunge la Mihai Roman. Singur în șapte metri, golgheterul Pandurilor șutează, dar Calancea rămâne pe mijlocul porții și respinge miraculos în corner. E final de meci, iar Ceahlăul obține un punct norocos.


19:42 Avem echipele trimise în teren de Liviu Ciobotariu și Mihai Teja. ASA – Dinamo începe de la 20:30.

ASA Târgu Mureș: Stăncioiu – Feussi, Bejan, M. Constantin, Sepsi – Muresan, N’Doye – Bumba, Voiculeț, Hora – Manolov
Rezerve: Viciu, Gorobsov, Gonzalez, Zicu, Goga, Axente, Hanca

Dinamo: Naumovski – Bărboianu, Machado, Bunoza, St. Filip – N. Grigore, Elhamed – C. Matei, Cristescu, Alexe – Bilinski
Rezerve: Marc, Grozav, D. Rotariu, Durimel, Boubacar, Serginho, M. Niculae


19:38 Sunt ultimele 10 minute ale meciului. Eric a intrat în locul lui Matulevicius, dar ocaziile au întârziat să apară.


19:20 GOOOOOOOOL PANDURII! Matulevicius și Răduț combină superb în careul nemțenilor, iar atacantul lituanian îl învinge fără probleme pe Calancea, cu un șut plasat, cu stângul, din apropiere. Este 1-1 și mai avem 30 de minute din meci.


19:17 Edi Iordănescu reacționează rapid după primirea golului. Intră Mihai Roman, golgheterul echipei, în locul lui Anton.


19:14 GOOOOOOOOL CEAHLĂ‚UL! Sialmas deschide scorul cu o execuție frumoasă, șut cu dreptul la colțul lung de la 16 metri, după o pasă foarte bună a lui Cârjan. Moldovenii au marcat la un atac construit de doar doi jucători.


19:09 Prima ocazie a Pandurilor. După o fază prelungită de atac și o eroare a defensivei gazdelor, Momvilovic s-a trezit cu mingea la picior la 9 metri de poarta lui Calancea, dar a tras, cu stângul, pe lângă poartă.


19:05 S-a reluat repriza secundă. La gazde, Ștefănescu a intrat pe teren în locul lui Nagy. Din păcate, ninsoarea este din ce în ce mai puternică.


18:48 E pauză la Piatra Neamț, după 45 de minute care nu au făcut o reclamă prea bună fotbalului. Asta nu din cauza jucătorilor, ci a terenului, unul impracticabil.


18:40 Ceahlăul are prima mare ocazie a partidei. Apărarea Pandurilor respinge greșit o minge, care ajunge la Cârjan. Șutul atacantului e deviat de Sialmas, dar balonul ajunge în bara transversală a porții apărate de Gliwa. Alte evenimente importante: Pleașcă și Matulevicius au văzut cartonașul galben.


18:29 Da, în această imagine este terenul pe care se joacă meciul. Greu de crezut că în aceste condiții vom avea parte de prea mult spectacol.


18:24 Primele probleme pentru Ze Maria. Lovit de Anton, Wellyson este nevoit să părăsească terenul accidentat. În locul lui este introdus Tăbăcariu.


18:22 Chiar dacă terenul o dezavantajează, Pandurii e echipa care ține mingea mai mult timp. Jocul s-a desfășurat mai mult în jumătatea de teren a moldovenilor, dar baloanele au ajuns greu la Matulevicius, titularizat de Edi Iordănescu în locul golgheterului Mihai Roman.


18:17 Pentru a vă face o idee, așa arată terenul de joc. Vremea nu-i ajută deloc pe jucători. După cum se poate observa, venirea lui Massone în Moldova a adus și o schimbare de echipament. Ceahlăul nu mai evoluează în galben, portocaliu sau negru, ci în roșu-alb.


 


18:11 A început meciul de 10 minute. Până acum avem parte de o partidă echilibrată. Un aspect deloc de neglijat este starea terenului, care arată foarte rău. Cel puțin pe hârtie, acesta ar fi un dezavantaj pentru Pandurii, echipa mai tehnică.


17:42 Avem echipele de start trimise în teren de cei doi antrenori, Ze Maria și Edi Iordănescu.

Ceahlăul: Calancea – Markovic, Gorea, Ichim, Slavickas – Nagy, Aldea, Wellyson, Margină – Sialmas – Cârjan
Rezerve: Jovic, Balint, Tăbăcariu, Chitoșcă, Kneif, Popadiuc, Ștefănescu
Antrenor: Ze Maria

Pandurii: Gliwa – Pleașcă, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii, Nistor – Răduț, Matulevicius, Nicoară
Rezerve: Stanca, Buleică, M. Roman, Eric, Ungurușan, Șandru, Mrzljak
Antrenor: Edward Iordănescu


17:33 La Piatra Neamț meciul a fost aproape să nu mai aibă loc. Motivul e unul incredibil. Curentul a căzut în întreg orașul joi seara, iar problema nu a fost remediată până în jurul orei 16:00. Din fericire, gazdele au adus un generator de la Bacău, iar partida va începe la ora 18:00, așa cum era stabilit, informează dolce-sport.ro.


Etapa a 20-a a Ligii 1, a treia a returului, începe vineri, când sunt programate primele două meciuri ale rundei.

De la ora 18:00, la Piatra-Neamț, Ceahlăul va juca împotriva Pandurilor, în meciul de deschidere al etapei. Un duel între doi antrenori cu filosofii contrastante, brazilianul Ze Maria și Edi Iordănescu, meciul din Moldova este unul foarte important pentru gazde.

Fără gol marcat în primele două etape ale returului, Ceahlăul trece printr-o perioadă grea, ocupând doar locul 16, cu 15 puncte după 19 etape, patru mai puțin decât Gaz Metan Mediaș, ocupanta primului loc neretrogratabil, iar o înfrângere pe teren propriu ar face misiunea moldovenilor și mai dificilă.

De cealaltă parte, Pandurii, condusă de pe banca tehnică de Edi Iordănescu, a scăpat, cel puțin pentru moment de grijille retrogradării. Gorjenii vin după o victorie clară, 4-0 pe terenul lui CFR Cluj, au ajuns deja pe locul 9, cu 21 de puncte, iar o victorie pe terenul Ceahlăului i-ar apropia de plutonul echipelor care se luptă pentru un loc de cupă europeană.

În meciul tur, Ceahlăul s-a impus la Târgu Jiu, scor 1-0, prin golul marcat de Dumitraș, fundaș ajuns între timp la CS U Craiova.

Echipele probabile

Ceahlăul: Calancea – Markovic, Ichim, Cazan, Slavickas – Gheorghiu, Tăbăcariu – Chitoșcă, Sialmas, Ștefănescu – Cârjan
Antrenor: Ze Maria

Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii, Nistor – Buleică, M. Roman, Nicoară
Antrenor: Edward Iordănescu

De la 20:30, ASA Târgu Mureș și Dinamo se vor întâlni în cel mai important meci al etapei. O partidă între două echipe care au câștigat șase puncte în primele două etape ale returului, ASA – Dinamo e întâlnirea al cărui rezultat poate avea un impact serios asupra părții superioare a clasamentului.

Pe locul al treilea, cu 36 de puncte, mureșenii au un start excelent de retur. Două victorii clare, ambele cu 3-0, în deplasare cu Universitatea Cluj și pe teren propriu cu Ceahlăul, fotbaliștii pregătiți de Liviu Ciobotariu sunt în calcule pentru ocuparea unuia dintre locurile care duc în cupele europene la finalul sezonului.

Dinamo ocupă locul șase, cu 32 de puncte, iar sub comanda lui Mihai Teja a obținut șase puncte în două etape, după victorii fără gol primit, 1-0 la Galați și 3-0 în Ștefan cel Mare cu Universitatea Cluj.

ASA – Dinamo nu este doar derby-ul etapei, ci un meci aparte pentru Daniel Stanciu, managerul general al lui Dinamo, care până în iarnă a ocupat funcția de conducător al echipei din Târgu Mureș.

În tur, meciul s-a terminat 1-1, după ce Gabi Mureșan a deschis scorul în minutul 10, iar dinamoviștii au egalat printr-un autogol al lui Balauru. Partida din Ștefan cel Mare  a stat sub semnul evoluției lui Ousmane N”Doye, fostul fotbalist al „câinilor”, care a ratat un penalty, în minutul 30, la 1-0 pentru ASA, iar în minutul 64 a fost eliminate.

Echipele probabile

ASA Târgu-Mureș; Stăncioiu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – N”Doye, Mureșan, Voiculeț –  Hora, Manolov,  Bumba
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Dinamo: Naumovski – Fai, Machado, Bunoza, S. Filip – N. Grigore, Elhamed – D. Rotariu, M. Niculae,  C. Matei –  Bilinski
Antrenor: Mihai Teja

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup