LIVE BLOG | FCSB – Gaz Metan 4-0. Fără emoții! Tănase, cu o „dublă”, De Amorim și Man au rezolvat meciul cu un adversar modest

LIVE BLOG | FCSB - Gaz Metan 4-0. Fără emoții! Tănase, cu o
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Gaz Metan 4-0 (De Amorim 13, Fl. Tănase 48, 55, Man 58)

  • FCSB: Niță – Enahce,   Planic, Larie, Momcilovic –   Achim (Nedelcu 46), Ov. Popescu – Man. Fl. Tănase (D. Benzar 64), De Amorim (Fl. Coman 46) – Gnohere
  • Rezerve: Stăncioiu, R. Benzar,  Pleașcă, Artur Jorge
  • Gaz Metan: Greab –   I. Voicu (Buziuc 65), M. Constantin, Khubutia, De Vriese – Danci (Sg. Popovici 46),   Mitic – Curtean (R. Romeo 60), Olaru, Bic – Golubovici
  • Rezerve: Pleșca, Sîrghi, Manole, Lokaj

22:22 Final de meci pe Arena Națională! FCSB – Gaz Metan Mediaș se termină 4-0, iar vicecampioana așteaptă derby-ul cu CFR de la minus patru. Foarte dezamăgit, Gnohere a rămas întins pe gazon, iar ăsta e un lucru foarte bun, pentru că un atacant trebuie să-și dorească să marcheze și să fie nemulțumit atunci când o face.

Punem capăt aici LIVE BLOG-ului, dar continuăm seara cu toate reacțiile de pe Arena Națională. Mai jos, cronica scrisă de colegul Cristi Scutariu.


22:20 Penalty ratat de Gnohere! Momcilovic șutează, Mitic oprește mingea cu mâna, George Rădulescu e băiat bun și dictează penalty, iar Gnohere se repede să ia mingea pentru a executa. Face oprirea clasică, dar Greab nu pleacă pe fentă, ghicește colțul și respinge execuția modestă a atacantului francez, care pune, atfel, capăt unei seri pe care va vrea s-o uite cât mai repede.


22:12 E clar, nu e seara Bizonului. Într-un meci în care au marcat De Amorim, Tănase și Man, ceilalți trei titulari din atac, francezul caută cu disperare un gol, iar o nouă șansă vine în minutul 83, când ratează cu capul, din apropiere. Gnohere e apreciat, a depus efort, dar adevărul e că nu se poate ridica la valoarea lui Denis Alibec.

Șapte minute până la final, iar Peluza Roș-Albastră tot nu se aude…


22:05 Tinerii din atacul FCSB-ului s-au înscris la un concurs de șuturi de la distanță, dar Greab e atent și respinge încercările lui Coman sau Daniel Benzar. Mai sunt 15 minute din meci, dar jocul ofensiv al Gazului e atât de interesant încât unii fani trag un pui de somn :).


21:57 Ritmul impus de FCSB mai scade, iar Cristi Pustai și-a dat seama că Ionuț Voicu nu are nicio șansă în duelul cu Florinel Coman și l-a înlocuit pe fostul rapidist cu Buziuc. A ieșit și Tănase, eroul meciului, iar Daniel Benzar are 30 de minute în care poate arăta ce știe.


21:49 GOOOL FCSB! Trec două minute de la golul lui Tănase, iar Ovidiu Popescu se întrece pe sine și dă o pasă foarte bună, peste toată apărarea adversă, care-l lasă pe Man într-o poziție foarte bună. Puștiul FCSB-ului e pus la pâmânt de De Vriese, cade spectaculos, cineva fluieră din tribună și îi induce în eroare pe medieșeni, apoi Man se ridică rapid, îl lobeză pe Greab cu o execuție frumoasă și FCSB înscrie al treilea gol în 11 minute. E minutul 58, tabela arată 4-0, iar scorul e cât se poate de logic. Ar trebui să mai urmeze goluri.


21:45 GOOL FCSB! Florin Tănase are spațiu, înaintează cu mingea la picior, e privit cu grație de Marius Constantin, apoi șutează excelent, de la 30 de metri, iar Greab rămâne fără reacție. Pasa de gol, dacă o putem numi așa, vine de la Florinel Coman, iar dubla reușită în această seară e prima a mijlocașului ofensiv în tricoul roș-albastru.


21:38 GOOL FCSB! Apărarea medieșenilor mai dă un rateu, Coman pasează bine pentru Ovidiu Popescu, „fostul Lampard” centrează perfect, Florin Tănase pune latul și tabela se schimbă.


21:36 A început repriza a doua, iar Nicolae Dică are o tratiție de respectat și două schimbări vin inevitabil, ambele greu de explicat. A ieșit singurul om cu inițiativă din prima repriză, Vlad Achim, și a intrat Dragoș Nedelcu, iar William De Amorim, brazilianul care are atâta nevoie de minute și încredere în propriile forțe, e chemat pe banca de rezerve pentru a-i face loc lui Coman.

Mută și profesorul Pustai, cu Sergiu Popovici în locul lui Danci, ceea ce înseamnă că Bic va trece la închidere, Curtean va juca în dreapta, Popovici în stânga, iar Olaru în spatele inexistentului Golubovici.


21:16 Pauză pe Arena Națională, după 45 de minute în care echipa lui Dică nu a jucat mare lucru, dar tot a făcut destul pentru a conduce la pauză. Gafe multe la mijlocul terenului, nimeni (în afară de Achim) nu-și asumă driblinguri și verticalizări, dar Gaz Metan nu e chiar echipa care să poată profita de lipsa de energie din jocul adversarului. Înaintea ultimului fluier, Gnohere a avut șansa de a marca, a șutat lamentabil, paralel cu poarta, apoi a cerut penalty, deși tot stadionul a văzut că nu a fost atins de fundașul din spatele său.

Dan Petrescu și Bogdan Mara au ajuns de la Chiajna și, probabil, notează intens ce fac Niță și Planic, singurii doi jucători ai FCSB-ului pe care-i vor vedea pe teren și joi, la meciul direct.


21:07 Colegul Cristi Scutariu a asistat la meciul Stelei cu Progresul 2015 (nu „acel” Progresul, totuși), iar astăzi nu a putut trece peste un detaliu aparent nesemnificativ, care vorbește de la sine despre marea diferență dintre echipa Armatei și FCSB. Îi dăm dreptate lui Cristi, iar pozele cu stadionul plin, de la meciul cu Sporting, le primim cu drag în secțiunea de comentarii :).


21:00 Pe teren, lucrurile arată bine pentru FCSB. Gazul e o echipă modestă, care trăiește prin acțiunile lui Olaru și care a venit pe Arena Națională să se apere și să joace pe contraatac. Cum scorul e deja 1-0 și mingea să la vicecampioană, șansele de reușită ale profesorului Pustai sunt destul de mici.

Cât despre răspunsul legat de întrebarea de mai devreme, e careva dintre voi care chiar a crezut că mingea ajunge pe capul lui Gnohere sau în poartă? Evident, Enache a centrat-o în spate, pentru Curtean.


20:54 William De Amorim acuză o accidentare la mușchii abdominali, iar regizorul are timp să surprindă un cadru interesant de la tribuna oficială. Întrebarea pe care ne-o punem este ce găsește Luțu atât de interesant în telefonul lui Ilie Năstase.


20:48 Gabi Enache, cunoscut printre prieteni ca „GE44”, primește o pasă excelentă de la Ovidiu Popescu, e un fundaș dreapta adaptat fotbalului modern, motiv pentru care nu face preluare și încearcă o centrare din prima, cu latul, pentru a nu da timp apărării adverse să se așeze.

Acum, văzând poza de mai sus, vă propun următorul de imaginație. Unde credeți că a ajuns centrarea lui Enache?

a) pe capul lui Gnohere;
b) în poartă;
c) în tribună;
d) în spatele său, la Alex Curtean, jucătorul medieșean care se repliază agale;


20:44 GOOL FCSB! După câteva faze în care singurul om cu creierul limpede a fost Vlad Achim, vicecampioana a deschis scorul, în minutul 14, prin William de Amorim, fotbalistul care săptămâna trecută juca pentru FCSB în Liga 3. Golul a plecat de la Achim, care a verticalizat pentru Tănase, acesta l-a găsit pe Man, puștiul a ratat singur cu Greab, dar De Amorim a fost pe fază și a trimis mingea în poarta goală. Fie vorba între noi, doar de aici putea marca brazilianul.


20:35 La 19 ani, puștiul Darius Olaru se numără printre tinerii jucători avantajați de regula U21, dar are nevoie de doar câteva minute pentru a demonstra că merită, oricum, postul de titular la Gaz Metan Mediaș. Mai întâi scoate un galben la Planic, după două minute, apoi se distrează în flancul stâng al apărării roș-albastre, dar centrarea sa e respinsă în ultimul moment.

În altă ordine de idei, Gabi Enache a reușit un dribling și chiar a centrat decent pentru Gnohere :).


20:30 A început meciul de pe Arena Națională, moment în care vă anunțăm știrea care nu mai e știre. Așa cum deja ne-am obișnuit, fanii vicecampioanei lipsesc cu grație de la stadion.


20:12 CFR a plecat cu trei puncte de pe sinteticul de la Chiajna, victoria a venit (și asta nu e o surpriză) dintr-un penalty transformat de Ciprian Deac, iar ardelenii au, înainte de FCSB – Gaz Metan, șapte puncte peste vicecampioană, 25 față de 18.

Lituanianul Arlauskis și-a făcut un obicei din a veni la interviurile de după meci, iar astăzi a fost pus să comenteze decizia lui Dică de a-i menaja pe Budescu și Alibec. A fost pus pe glume, dar s-ar putea să fi rostit un adevăr: „Să știți că am văzut meciul (n.r. FCSB – Plzen 3-0). De ce să mă sperie? Un meci nu se compară cu altul. Dacă îi menajează pe Alibec și Budescu, înseamnă că le e frică de nou, nu?”. a spus, mai în glumă mai în serios, goalkeeper-ul lituanian care, în 2014, a făcut tripla cu Steaua lui Costel Gâlcă.


19:40 Cristi Pustai nu are puncte în clasament, dar un lucru e sigur: are în echipă mulți jucători care ar vrea să bată FCSB. Gazul începe cu foștii rapidiști Ionuț Voicu și Marius Constantin, cu ex-dinamovistul Curtean, dar și cu Bojan Golubovici, atacantul care are o revanșă de luat după perioada slabă petrecută în roș-albastru.


19:10 Avem echipa de start a FCSB-ului, una plină de surprize. Oamenii care au dus greul cu Plzen sunt odihniți, iar jucătorii care au evoluat mai puțin în ultima vreme primesc și ei șanse. Chiar și așa, 11-le lui Dică nu arată deloc rău.


18:30 Constantin Budescu nu a fost inclus de Nicolae Dică în lotul pentru partida cu Gaz Metan Mediaș. Conform PRO X, „Magicianul” a devenit pentru a doua oară tată și a fost învoit de antrenorul FCSB-ului pentru a fi alături de soție și de al doilea său băiat. 


FCSB – Gaz Metan, ora 20:30, este meciul care încheie ziua de fotbal în Liga 1. Roș-albaștrii vin după o victorie categorică înregistrată la mijlocul săptămânii în Europa League, scor 3-0 cu Viktoria Plzen, însă în campionat nu stau foarte bine.

Echipa lui Dică se află pe locul 5 în clasament, iar primul eșec al sezonului, 0-1 cu Viitorul în etapa trecută, nu lasă loc de alte erori. Chiar dacă nu va folosi cel mai bun ‘unsprezece’, FCSB nu concepe un alt rezultat decât victoria în confruntarea cu ardelenii. În etapa viitoare, FCSB va juca împotriva liderului CFR Cluj astfel că un succes în partida din această seară este esențial.

Alibec și Teixeira nu vor fi utilizați în meciul cu Gaz Metan, cei doi acuzând probleme medicale. Este de așteptat ca nici Budescu să nu fie folosit în acest meci.

De partea cealaltă, Gaz Metan se află într-o situație critică. Ardelenii au doar patru puncte, sunt pe penultima poziție a clasamentului și au câștigat un singur meci în acest sezon: partida cu nou-promovata Sepsi din etapa a cincea. Și pentru elevii lui Pustai meciul cu FCSB este unul extrem de important dat fiind faptul că etapele încep să se scurgă, iar echipa nu reușește să iasă din zona minată a clasamentului.

Partida dintre FCSB și Gaz Metan nu reprezintă un punct de atracție pentru suporteri. Până în acest moment s-au vândut doar 500 de bilete.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen