LIVE BLOG | FCSB – Dinamo 1-0. Dică, la prima victorie în Marele Derby! Seară de coșmar pentru Steliano Filip și Alibec. Momcilovic a marcat singurul gol al partidei în care Miriuță s-a păcălit cu Bokila

Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | FCSB - Dinamo 1-0. Dică, la prima victorie în Marele Derby! Seară de coșmar pentru Steliano Filip și Alibec. Momcilovic a marcat singurul gol al partidei în care Miriuță s-a păcălit cu Bokila
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Dinamo 1-0 (Momcilovic 32)

  • FCSB: Fl. Niță –    Benzar, Planic,    Bălașa, Momcilovic – Nedelcu,    Ov. Popescu – Man (Teixeira 85), Budescu,    Fl. Coman (Fl. Tănase 64) – Alibec (Gnohere 46)
  • Rezerve: Stăncioiu, Larie, Jr. Morais, Enache
  • Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip (Ion Gheorghe 67) – Mahlangu, P. Anton – Hanca (Bokila 58), Nascimento (Oliva 59), Salomao – Nemec
  • Rezerve: Muțiu, Rivaldinho, Dudea, I. Șerban

22:22 FINAL! FCSB – DINAMO 1-0


22:16 FCSB a făcut pasul în spate și trăiește doar prin mingicarii din față: Budescu și Teixeira. De cealaltă parte, Dinamo este ieșită din meci de minute bune, mutarea cu Bokila în locul lui Hanca fiind un adevărat fiasco. Atacantul a stricat aproape orice încercare ofensivă a oaspeților, iar dinamoviștii sunt foarte aproape de înfrângere în derby. 


22:11 Crainicul tocmai a anunțat câți fani au ajuns la stadion pentru derby. Arena Națională s-a umplut doar pe jumătate fiind prezenți 27.325 de suporteri.


22:05 PENALTY RATAT de Budescu! Kovacs nu stă pe gânduri și dictează lovitură de la 11 metri pentru FCSB la intervenția lui Romera asupra lui Ovidiu Popescu. Budescu a pus mingea la punctul cu var, l-a fixat cu privirea pe Penedo în timp ce avansa spre balon, a tras în stânga portarului la semi-înălțime, dar portarul lui Dinamo a demonstrat încă o dată că este în zi mare și le-a refuzat șansa rivalilor de a se desprinde pe tabelă. 


22:03 Gnohereeeee! Schimbarea făcută de Dică se dovedește a fi una mult mai inspirată, iar atacantul de culoare a avut o nouă ocazie mare. Benzar a reușit să centreze mult mai bine decât o face Enache de obicei, mingea s-a dus pe fruntea lui Gnohere, care a reluat cu capul lângă prima bară de acolo de unde Penedo a respins în corner. 


21:58 Ultima ocazie periculoasă e FCSB-ului a venit în urma unui offside nesemnalizat de la margine. Ovidiu Popescu i-a pasat printre fundașii dinamoviști lui Man. Tânărul jucător a ieșit puțin de pe traseul spre poartă, a reușit să obțină interiorul până la urmă și a șutat la colțul scurt, dar Penedo l-a „citit” și a respins în corner. 


21:55 Steliano Filip e OUT! Debutantul Ion Gheorghe i-a luat locul fundașului stânga, după ce acesta din urmă s-a accidentat și a făcut semne că nu mai poate continua. 


21:48 Gnohere reușește să fie mult mai periculos decât Alibec, deși a intrat la pauză. „Bizonul” s-a întors cu Nedelcearu în spate și a șutat puternic pe direcția lui Penedo, cel care a reușit să scoată aproape toate mingile trimise de FCSB pe spațiul porții. 


21:40 Dacă Dan Petrescu a reușit să o adoarmă pe FCSB în Gruia, Dică și Miriuță nu au ezitat să atace fără remușcări. Ambele echipe au avut ocazia de a marca în decurs de un minut. Man a fost închis în careu și a scos în spate acolo unde a apărut Budescu cu un șut violent pe centrul porții scos de Penedo, ca mai apoi Nemec să-și facă loc de lângă Planic în careu, dar șutul atacantului la colțul lung a fost respins în lateral de Niță. 


21:36 Dinamo iese mult mai decisă de la cabine și are prima ocazie după doar două minute. Se pare că Miriuță i-a inspirat lui Nemec mai multă încredere, atacantul l-a învârtit de două ori pe Planic în bandă și a centrat pe bara a doua, acolo unde a apărut Hanca, dar acesta a tras din prima mult peste poartă. 


21:34 A început repriza secundă fără Alibec pe teren care a fost înlocuit cu Gnohere. Așa cum anticipa Mitică Dragomir înainte de partidă, atacantul de 26 de ani a dat mai mult din mâini pe teren.


21:19 Pauză! FCSB – Dinamo 1-0, după o primă repriză dominată de Miriuță la mijlocul terenului, cu un Florinel Coman în mare formă, fără Alibec și Budescu și cu Steliano Filip, care l-a scăpat pe Momcilovic din marcaj la golul gazdelor. 


21:16 BARĂ‚ DINAMO! Mahlangu s-a mișcat pe repede înainte în mijlocul terenului, a parcurs 10 metri foarte rapid și a șutat direct în bară de la 30 de metri! Mingea a prins un efect foarte ciudat lăsând impresia că va ieși în aut de poartă, dar aceasta s-a redresat și a lovit stâlpul din dreapta porții lui Niță, care a avut noroc. 


21:09 Dinamo a făcut pasul în față, dar a lăsat spații pentru FCSB, care a adus mingea doar din câteva pase în apropierea careului lui Romera. Budescu a pasat din bandă cu călcâiul pentru Coman, care a pasat mai departe pentru Alibec, acesta a întors până la Florinel Coman, care a tras plasat puțin peste poarta lui Penedo. 


21:02 GOOOOOOOL FCSB! Steliano Filip a revenit în echipa lui Dinamo cu o greșeală uriașă făcută în cel mai nefericit moment pentru el. Fundașul stânga l-a avut în marcaj pe Momcilovic, sârbul s-a eliberat destul de ușor de român, iar din careul mic jucătorul lui Dică a șutat imparabil pentru Penedo. 


20:54 Mitică Dragomir l-a ironizat pe Alibec înainte de partidă, iar atacantul pare foarte determinat să rupă blestemul celor 133 de zile fără gol înscris. Preferatul finanțatorului a tras destul de mult peste poartă din interiorul careului, fază la care mingea venită din bandă a sfârșit undeva în Peluza Roș-Albastră. 


20:50 Ocazie uriașă pentru Dinamo! Cum l-ai putea impresiona pe noul antrenor? Să marchezi cu călcâiul! Asta a încercat Adam Nemec la câteva minute de la ocazia FCSB-ului, dar balonul trimis de atacantul slovac a fost oprit în doi timpi de Niță din drumul spre gol. Hanca arată o poftă mare de joc, el pasând spre coechipierul său după o pătrundere pe partea dreaptă.


20:48 Budescu îndrăznește la execuții spectaculoase, în condițiile în care a marcat și din afara stadionului pe vremea când era la Astra. Jucătorul FCSB-ului a bătut din nou pe poartă un corner de pe partea dreaptă, dar Romera a fost pe fază, a respins într-un coechipier, iar mingea s-a dus din nou în corner. La reluarea jocului, defensiva lui Miriuță a respins mingea. 


20:45 Avem parte de un ritm bun și de o circulație foarte rapidă a balonului de ambele părți. Nascimento și Hanca sunt cei mai activi jucători ai lui Dinamo, în timp ce la FCSB iese în evidență Florinel Coman, care îi dă bătăi de cap lui Romera în bandă.


20:41 „Câinii” au început să preseze spre poarta lui Niță folosind mingi luni pe Nemec, dar omul pe care Miriuță încearcă să-l reactiveze după startul slab de sezon nu a reușit să stăpânescă niciun balon în careul advers. 


20:35 FCSB a pus stăpânire pe balonul de joc sub privirile noului selecționer, Cosmin Contra, cel care este în loja Arenei Naționale. Florinel Coman a ieșit în evidență încă din primele minute după ce a trecut spectaculos de Romera, dar faza nu a decurs la fel de bine precum driblingul tânărului fotbalist. 


20:30 Istvan Kovacs a fluierat startul partidei, iar centralul va avea de absorbit presiunea venită atât din tribune, cât și de pe băncile tehnice. Cele două echipe au fost întâmpinate pe teren de coregrafiile celor două peluze. 


20:12 Mitică Dragomir a venit la stadion, fiind o prezență obișnuită la derby-urile dintre FCSB și Dinamo. Fostul șef al LPF l-a ironizat pe Alibec: „Nu știu cine marchează. Normal Steaua o să câștige. Miriuță e un antrenor serios, e un copil cuminte, e antrenor bun. Dacă nu marchează Alibec să vezi cum dă din mâini”. 


20:05 Becali a anunțat următoarele transferuri mari pe care are de gând să le facă!


19:50 Avem și un pronostic pentru FCSB – Dinamo. Viorel Moldovan, fostul atacant al lui Dinamo și al Rapidului consideră că niciuna dintre cele două echipe nu va ieși cu cele trei puncte din confruntare: „Va fi un meci echilibrat. Văd un rezultat de egalitate”, a declarat Viorel Moldovan pentru ProSport.


19:30 Nu vom avea parte de un stadion plin la derby, așa cum a anunțat Mihai Stoica, cel care i-a scuzat pe fanii FCSB-ului pentru absența de pe Arena Națională. Bilete încă mai sunt, până acum fiind achiziționate aproximativ 26.000


19:00 Ambele părți și-au făcut datoria și au pregătit coregrafii. Rămâne de văzut cine va impresiona mai mult de-a lungul celor 90 de minute. 


18:40 Avem echipele de start pentru Marele Derby! Tănase a ieșit din linia de start, locul său fiind luat de Florinel Coman, care se află la primul derby dintre FCSB și Dinamo. În lipsa lui Pintilii, locul acestuia a fost luat de Ovidiu Popescu, iar Teixeira este pe banca de rezerve după ce și-a revenit din punct de vedere fizic. 

Debutul lui Vasile Miriuță pe banca lui Dinamo este unul de foc, iar antrenorul care și-a îndeplinit visul nu a schimbat primul „11” folosit de Cosmin Contra. Steliano Filip a revenit în echipa de start după suspendare, iar Nemec a fost preferat în atac în detrimentul lui Bokila. 


18:16 Dică își simte elevii nerăbdători înaintea „Marelui Derby”. „Eu consider și acum, la fel cum gândeam și când am fost jucător activ, că la un meci cu Dinamo, antrenorul poate să te motiveze foarte puțin. În primul rând, motivarea trebuie să vină de la tine, de la jucător. Dacă nici la un meci cu Dinamo nu ești motivat, când joci cu 35.000 – 40.000 de oameni în tribune – nu știu câți vor veni la meci -, când atmosfera este senzațională, când știi că pentru suporteri este un meci capital, atunci nu știu când mai ești motivat.

Foarte puțin mai contează ce-ți transmite antrenorul, din punct de vedere motivațional. Cât despre băieți, îi simt nerăbdători să vină jocul și sper ca la meci să aibă acele emoții pozitive și să facă un joc foarte bun”, a precizat Dică.


17:52 Crescut de Steaua, Dan Petrescu rămâne un fan al echipei care l-a dat fotbalului mare, dar pune interesul înaintea pasiunii. Întrebat ce rezultat și-ar dori la derby-ul din această seară, SuperDan a mers pe varianta de mijloc: „Ca să fiu sincer, cel mai bun rezultat pentru noi la FCSB – Dinamo este un egal”, a spus liderul Ligii 1.


16:33 Denis Alibec a făcut fericit un suporter cu dizabilități al FCSB-ului înaintea meciului cu Dinamo. Căpitanul vicecampioanei i-a dăruit un tricou fanului, care s-a prezentat la baza de antrenament a echipei lui Nicolae Dică. Tudorel Mihăescu, susținător înfocat al „roș-albaștrilor” i-a mulțumit lui Alibec și i-a urat succes în carieră.


Doar istoria, cea pe care numaiunii o mai acceptă, doar istoria mai ține în rama de „mare derby” partida dintre FCSB și Dinamo. Categorisirea nu își găsește justificare în fotbalul ultimilor ani, perioadă în care dacă FCSB a reușit să fie mereu în top, Dinamo și-a găsit vecinii de clasament pe lângă Gaz Metan, Poli Iași, Oțelul sau FC Brașov. Totuși, percepția publică asimilează drept derby un produs fotbalistic pe care doar fanii, atunci când existau de ambele părți, îl ridicau la nivelul dorit. Diseară, pe Național Arena, într-o lipsă de entuziasm și de interes cum rar s-a mai întâmplat, echipele conduse de Nicolae Dică și de Vasile Miriuță se vor confrunta direct.

Este momentul în care cei doi antrenori pot străluci, pot da o lovitură care să rămână drept plus major în ochii fanilor pentru mult timp de acum încolo. Nicolae Dică, cel care antrenează echipa favorită, vine în București la doar câteva zile după ce a terminat la egalitate, 1-1, meciul important cu CFR Cluj. Și dacă din punct de vedere tactic cerul este limita, ștacheta fiind așezată la nivelul solului în acest moment, Dică are de rezolvat și o problemă de prim „11”. Mihai Pintilii a primit un cartonaș galben în meciul cu CFR, motiv pentru care va urmări din lojă jocul cu Dinamo. În lipsa unui mijlocaș central, Nicolae Dică are mai multe variante. Fie să îl titularizeze acolo pe Ovidiu Popescu, cel care a făcut un meci foarte bun în ultima partidă de pe Național Arena, victoria cu 4-0 contra lui Gaz Metan, fie să apeleze la o improvizație. Astfel, Junior Morais ar putea urca în cuplu cu Dragoș Nedelcu, în locul brazilianului urmând să intre Momcilovic.

Dinamo vine pe Național Arena fără să aibă ceva de pierdut. Echipa trece printr-un moment sensibil, tocmai și-a schimbat antrenorul și are nevoie de un boost de încredere înaintea unei perioade care va fi, cu certitudine, dificil de gestionat. Este de așteptat ca Vasile Miriuță să meargă pe formula tactică și pe alegerile pentru primul „11” pe care le făcea și Cosmin Contra, timpul pe care fostul antrenor al Chiajnei l-a avut să își cunoască lotul fiind foarte scurt. Punctele nevralgice sunt centrul apărării, unul în care Katsikas este o soluție aleasă cu emoții mari, dar și benzile aceluiași compartiment. Altfel, Miriuță este convins că un mijloc cu Anton și May care împinge o linie de ofensivi cu un Salomao în formă poarte fi o soluție pentru penetrarea defensivei greoaie a vicecampioanei.

La capitolul suporteri, este de așteptat ca oaspeții să domine ostilitățile în absența galeriilor consacrate ale clubului gazdă. Peluza Roș-Albastră, noua formă de organizare a suporterilor FCSB nu are deocamdată suficient de multă putere pentru a putea ține piept chiar și unui PCH în deplasare. S-au vândut circa 20.000 de bilete până sâmbătă, însă este de așteptat ca numărul lor să crească și după vânzările din ziua meciului. În orice caz, derby-ul se va juca pe un stadion departe de a fi plin.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen