Câini acasă, pacifiști în deplasare. FC Botoșani – Dinamo 1-1. Echipa lui Rednic, la al șaselea egal consecutiv pe teren străin

Câini acasă, pacifiști în deplasare. FC Botoșani - Dinamo 1-1. Echipa lui Rednic, la al șaselea egal consecutiv pe teren străin
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Botoșani și Dinamo au terminat la egalitate, scor 1-1, penultimul meci al etapei a 11-a din Liga 1.

Dinamo a ajuns decimată în Moldova. Feussi, Filip și Matei, eliminați cu CFR, au rămas acasă, Gnohere s-a accidentat cu două zile înaintea partidei, iar antrenorul Mircea Rednic a privit meciul din tribune, unde l-a avut alături pe căpitanul Vojnovic, gafeurul din meciul cu clujenii. Decimată a fost și FC Botoșani, dar nu din cauza jucătorilor, ci a problemelor interne. Fără Leo Grozavu, demis, botoșănenii au fost conduși de pe bancă de Mugurel Cornățeanu, numit antrenor interimar.

Pe teren, problemele celor două echipe s-au văzut din plin. După un echilibru care a durat 27 de minute, Cabrera a primit o pasă genială de la Cucu, l-a ignorat pe Fai și a deschis scorul. A urmat, apoi, o revenire la jocul letargic, o luptă infinită la mijlocul terenului. Rotariu a animat partida, cu un șut în bară, amintind de Adi Ilie sau Alex Del Piero. Pe final, Cucu s-a făcut nevăzut la o fază în care Gavrilă a pasat bine pe culoar la Essombe, iar vârful dinamovist nu a ratat.

Cele 45 de minute ale părții secunde au părut o eternitate, din cauza fotbalului arătat de cele două echipe. Gavrilă a ratat singur cu portarul, Martinus a preluat prea lung în fața lui Cerniauskas și aici se cam termină ocaziile importante din ultimele 45 de minute. Rednic a încercat, cu Patrick Petre și Moldoveanu, Cornățeanu a răspuns cu Hadnagy și Brata, insuficient pentru a oferi măcar un strop de spectacol.

În urma egalului, Dinamo ajunge la șase remize consecutive pe teren străin, dar cele patru succese de pe teren propriu mențin echipa lui Rednic pe locul 4, cu 18 puncte, la trei lungimi în spatele Astrei, în timp ce Botoșani se afundă în mediocritate și ajunge la cinci meciuri la rând fără victorie, ocupând locul 12, cu 8 puncte.


FC Botoșani – Dinamo 1-1 (Cabrera 27 / Essombe 45+2)

  • Botoșani: Iliev –   Patache, Plămadă, Cordoș (   R. Costin 35), Dimitrov – Cucu, Cabrera –   Fulop (Hadnagy 62), Vașvari, Martinus (Brata 77) – Batin
  • Dinamo:  Cerniauskas – Fai,   A. Marc, Mevlja, Ghomsi –   I. Șerban (Moldoveanu 52), Anton – Gavrilă (P. Petre 68), Rotariu, Palic – Essombe (Puljic 46)

22:51 Final de meci! Botoșani și Dinamo termină la egalitate, după un meci anost, în care ocaziile au apărut foarte rar.


22:34 Ne apropiem de finalul meciului. Rednic l-a introdus pe Patrick Petre, gazdele mizează pe Hadnagy și Brata, dar ocaziile au lipsit. Martinus a cerut penalty după un duel cu Ghomsi, dar Kovacs a lăsat jocul să coontinue.


22:21 Curg ocaziile. Puljic reia cu capul din centrul careului, dar Dimitrov e atent și respinge. Pe contraatac, Cabrera se distrează cu Fai, la fel ca la faza golului, pasează la Martinus, dar fotbalistul din Curacao preia prea lung, iar Cerniauskas are timp să iasă din poartă și să-i închidă unghiul de șut. Mai sunt 25 de minute până la final.


22:10 Rednic face a doua schimbare. Renunță la Șerban, cel care avea un cartonaș galben și câteva faulturi la activ, și îl introduce pe Moldoveanu. Puljic a trecut fundaș central, Mevlja și Anton vor juca la închidere, Gavrilă în dreapta liniei ofensive, Palic în stânga, Rotariu în centru și Moldoveanu atacant.


22:06 Ocazie mare pentru Dinamo! Palic pasează bine pentru Șerban, mijlocașul dinamovist scoate mingea în lateral la Gavrilă, care caută colțul lung, din poziție de singur cu portarul, dar Iliev rămâne pe picioare și respinge. Început bun de parte secundă pentru dinamoviști.


22:03 Începe repriza a doua, iar Rednic face o schimbare provocată, probabil, de probleme medicale. Iese Essombe, marcatorul golului, și intră Puljic.


21:49 GOOOOOOOOL DINAMO! Essombe egalează în prelungirile reprizei. Atacantul dinamovist scapă singur cu Iliev, după o pasă bună a lui Gavrilă și o ieșire, să-i spunem neinspirată din apărare a lui Cucu, așteaptă reacția portarului, apoi finalizează simplu și stabilește scorul la pauză. 1-1, după 45 de minute în care Dinamo nu a jucat strălucit, iar FC Botoșani a controlat mijlocul terenului. Revenim în 15 minute cu repriza a doua.


21:40 Cordoș a ieșit de pe teren, iar locul său a fost luat de Raul Costin, cel care a văzut și un cartonaș galben. Essombe a avut o situație bună, dar Iliev a ieșit la timp și l-a blocat. În afara execuției lui Rotariu, Dinamo s-a apropiat greu de poarta bulgarului.


21:28 GOOOOOOOOL FC BOTOȘANI! Cucu dă o pasă genială, necaracteristică lui, scoate din joc întreaga apărare a dinamoviștilor, Cabrera intră bine în careu, preia elegant, nu-l bagă în seamă pe Fai, care intră prin alunecare, apoi reia cu stângul. Cu noroc, pentru că în momentul șutului e contrat de Mevlja, mingea trimisă de mijlocașul Botoșaniului îl depășește pe Cerniauskas și ajunge în poartă.


21:26 Ghomsi pare un fundaș lateral asemănănor cu Fai. Momentan nu a avut probleme cu Martinus și a încercat să apară în ofensivă de câteva ori. Meciul rămâne echilibrat, iar lupta se dă la mijlocul terenului.


21:16 Bară Dinamo! Rotariu aduce aminte de execuțiile lui Alex Del Piero. Tânărul dinamovist șutează din colțul careului de 16 metri, imprimă mingii un efect care-l derutează pe portarul Iliev, dar spre ghinionul său balonul lovește doar bara transversală. Oricum, rămâne un șut superb, cum rar vedem în campionatul intern.


21:12 De la Istvan pentru Istvan. Kovacs arată primul cartonaș galben al meciului în minutul 11. Îl vede Fulop, pentru o intrare dură la Ionuț Șerban. Începutul partidei e echilibrat. Anton e cel mai periculos om al lui Dinamo.


21:03 El e Mugurel Cornățeanu, antrenorul interimar de la FC Botoșani. Seamănă cu Leo Grozavu, nu? 


21:00 A început meciul! Gazdele au avut lovitura de start. Rămas în afara lotului, Vojnovic ia loc în tribună, unde e asaltat de fanii dinamoviști din Moldova.


20:40 Debut pentru Ghomsi! Rămas fără Feussi, eliminat etapa trecută, Mircea Rednic va miza în această seară pe Antonio Ghomsi, fundașul dreapta adus în urmă cu o săptămână. Fost internațional de tineret al Camerunului, fotbalistul de 29 de ani, care a petrecut mai bine de jumătate de deceniu în Italia, la Genoa, Perugia sau Messina, va aduna în această seară primele minute în tricoul alb-roșu și îl va avea adversar pe Martinus, mijlocașul stânga al botoșănenilor, care în vară a fost la un pas de a ajunge la Steaua.


20:30 După ce în meciul cu CFR au acuzat arbitrajul lui Radu Petrescu, cel care a eliminat trei dinamoviști, Feussi, Filip și Matei, și a acordat un penalty clujenilor, Dinamo va fi condusă în această seară de o brigadă experimentată, condusă de Istvan Kovacs, care-i va avea alături pe Aurel Onița și Gero Szabo. Să sperăm că arbitrajul nu va mai fi punctul de interes și în această seară.


20:23 Revanșa lui Cordoș? Unul dintre jucătorii importanți ai lui Dinamo în turul ediției trecute de campionat, Andrei Cordoș a plecat cu scandal din Ștefan cel Mare. Fundașul central a plecat de la echipă, a fost convins să se întoarcă, pentru ca în iarna acestui an să rupă definitiv legătura cu adversarii din această seară. Constantin Anghelache a susținut că o clauză din contract îi permitea apărătorului să plece oricând primește o ofertă mai bună, dar versiunea lui Cordoș e puțin diferită: Nu cred că mai e nimic de zis. Îmi pare rău că nu am luat decizia de a pleca prima dată. Mi-am dat seama că nu este posibil să lucrez aici. Nu am fost dorit”, declara stoperul înainte să semneze cu Pandurii. Astăzi, el are șansa de a demonstra conducerii dinamoviste că era un jucător de păstrat.


20:05 Bună seara! În mai puțin de o oră, FC Botoșani și Dinamo se vor întâlni în ultimul meci al zilei în Liga 1. Pentru început avem echipele de start trimise în teren de Mugurel Cornățeanu și Mircea Rednic. Antrenorul lui Dinamo a schimbat mult formula față de meciul cu CFR, pierdut pe teren propriu, forțat de suspendară și accidentări. Vojnovic plătește pentru greșeala din etapa trecută și nu se numără printre titulari.


FC Botoșani și Dinamo încheie ziua de duminică în Liga 1, la Botoșani, de la ora 21:00 (în direct la Digi Sport 1, Dolce Sport și Look TV), live blog pe www.prosport.ro.

Pe locul al patrulea al Ligii 1, cu 17 puncte în primele 10 etape, Dinamo are șansa de a reveni pe locul second, dar misiunea „câinilor” va fi cu atât mai dificilă cu cât cei trei fotbaliști eliminați în meciul din runda trecută cu CFR Cluj – Feussi, Filip și Cosmin Matei – sunt suspendați, iar antrenorul Mircea Rednic va privi partida din înaltul tribune, fiind la rândul său eliminate de Radu Petrescu în meciul contra clujenilor. Mai mult, Gnohere s-a accidentat la antrenamentul de vineri și nu se va număra printer titularii lui Dinamo.

Dacă alb-roșii au problem de efectiv, nici gazdele din această seară nu se află într-o situație tocmai roz. Cu o singură victorie în 10 etape și doar șapte puncte adunate, FC Botoșani s-a despărțit în această săptămână de Leo Grozavu, antrenorul aflat în funcție încă din luna ianuarie a anului 2014. Cum conducerea administrativă nu s-a grăbit să găsească un înlocuitor, botoșănenii vor fi conduși de pe banca tehnică de antrenorul Mugurel Cornățeanu, fostul second al lui Leo Grozavu.

FC Botoșani – Dinamo, echipele probabile:

FC Botoșani: Iliev – Patache, Cordoș, Plămadă, Dimitrov – Vașvari, Cucu, Cabrera – Martinus, Hadnagy, Fulop
Dinamo: Cerniauskas – Fai, A. Marc, Mevlja, Ghomsi – Gavrilă, Vojnovic, P. Anton, Palic – Essombe, D. Rotariu

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în rând cu Europa
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în rând cu Europa
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup