Etapa a 9-a a Ligii 1 | „Dramă” la Cluj. CFR câștigă în prelungiri: CFR – „U” 1-0. Debut ratat pentru Selymes și prima victorie „acasă” a lui Grigoraș. Rapid – Dinamo 0-3. Remiză albă la Steaua-Astra

Etapa a 9-a a Ligii 1 |
  • Publicat:
  • Actualizat:

Liga 1, etapa a 9-a

VINERI

SÂMBĂ‚TĂ‚

  • Gaz Metan – Ceahlăul 2-2 (Tahar ’45, Dan Roman ’85 / Dumitraș ’19, Margină ’37)
  • FC Botoșani – FC Brașov 0-0
  • RapidDinamo 0-3 (Cordoș 38, Alexe 83, Bărboianu 90+4 – pen.)

DUMINICĂ‚

LUNI


ECHIPELE DE START DE LA CFR – U CLUJ

CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Jakolis, Guima, Tade – Ivanovski
Rezerve: Vâtcă, Tiago, Ene Cornel, Petrucci, Christian, Dore, Păun
Antrenor: Vasile Miriuță

U CLUJ: Veselovsky – Ciupe, Ninu, Skvorc, Mușat, Bucșa, Lungu, Viveiros, Cristocea, Paulo Martins, J. Mengolo
Rezerve: Niculescu, Bratu, Raul Costin, Achim, Boutadjine, Stojanovic, P. Ceppelini
Antrenor: George Ogăraru


ECHIPELE DE START de la Pandurii – Oțelul

PANDURII: Stanca – Pleașcă, Erico, Elton, Momcilovici – Răduț, Anton, Nistor – Shalaj, Roman, Nicoară

OȚELUL: Hotoboc – Mișelăricu, Miron, Sipovici, Popescu – Cojoc, Helder – Grădinaru, Avdici, Popa – Jula


UPDATE: Echipele de start. Steaua – Astra, de la 21:00

STEAUA: Arlauskis – Papp, Varela, Szukala, Toșca – Prepeliță, Breeveld – Chipciu, Rusescu, Sânmărtean – Keșeru

ASTRA: S. Lung jr – Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, J. Morais – Seto, Laban – Enache, Budescu, De Amorim – Bukari


UPDATE: Teixeira revine după suspendarea suferită în urma eliminării de la meciul cu CFR. Echipele de start de la Viitorul – Petrolul

VIITORUL: Buzbuchi – Nikolov, Mamele, Daminuță, Mitrea – Pană, Benzar – Andelkovic, Fl. Tănase, Mitriță – Bonilla
Rezerve: Balauru, C. Manea, Puțanu, Țîru, Nedelcu, Mărkuș, Al. Neacșa

PETROLUL: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Satli, Beța – Mustivar, De Lucas – Priso, L. Marinescu, Teixeira – Tamuz
Rezerve: Cobrea, I. Filip, Nepomuceno, Nkoyi, Astafei, Fanchone, Ipsa


La meciul de azi asistă și ofițerul de integritate al FRF, Costin Negraru
 

Hagi va sta, ca la toate meciurile de acasă, deasupra băncii tehnice
 

 


Prima partidă a zilei se va disputa la Craiova, între CSU și ASA Tg. Mureș, de la ora 16:00. Gazdele se află în revenire de formă după venirea pe banca tehnică a cuplului format din Sorin Cîrțu și Emil Săndoi, echipa având trei victorii cosecutive în partidele oficiale. Oaspeții sunt una dintre surprizele acestui început de campionat, aflându-se pe locul cinci, cu 15 puncte, după disputarea a opt etape.

Echipe de start:

Universitatea: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Kay, Curelea, Brandan – Nuno Rocha, Tîrnăcop, Bancu.

Rezerve: Straton, Velcovici, Ferfelea, Băluță, Ivan, Pleșan, Varga. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu

ASA: Viciu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – Mureșan, N’Doye –  Gorobsov, Szekely, Hora – Axente

Rezerve: Botoser, Amauri, Zicu, Hanca, Castro, Bruno Martins, Velayos. Antrenor: Adrian Falub.


În această seară, de la ora 21.00, Astra va evolua în deplasare cu campioana Steaua, în etapa a IX-a a Ligii I. Oaspeții vin după un rezultat rușinos în Cupa României, acolo unde au fost eliminați de Dacia Mioveni, scor 3-1, în timp ce echipa din Ghencea a obținut biletele pentru optimile competiției după ce a trecut de ACS Berceni, scor 3-0.

Casele de pariuri o dau favorită certă pe Steaua, care are o cotă de aproximativ 1,50 pentru victorie, în timp ce un succes al Astrei are o cotă de 6 la cele mai multe agenții de parirui.

Echipele probabile:

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Latovlevici – Sanmartean, Prepelita – Popa, Rusescu, Chipciu – Keseru

Astra: Lung Jr. – L. Rus, T. Alasanne, Oros, Joazinho – Takayuki, Laban – Enache, Budescu, de Amorim – Boukari
 


23:00 Încheiem aici LIVE BLOG-ul derby-ului insolvenței, dintre Rapid și Dinamo, câștigat clar de Dinamo, scor 3-0. Rămâneți pe ProSport pentru a vedea dacă Ionel Ganea va fi sau nu demis de la Rapid, după acest insucces.


22:53 Un fluier scurt aduce finalul partidei. Dinamo a câștigat cu 3-0, meritat, după un meci în care a mai avut o bară și a ratat o șansă uriașă prin Bilinski, din șase metri cu poarta goală! În 10 oameni! Pentru că da, Dinamo a jucat 88 din cele 94 de minute în zece oameni, după eliminarea lui Nedelcearu. Practic, Rapid nu a jucat absolut nimic. Iar Valerii Moraru probabil că va demite primul antrenor din mandatul său la Rapid.


22:51 GOOOOOOOOOOOL DINAMO!!! (BĂ‚RBOIANU 90+4 – PEN.). Mera îl faultează în careu pe Grecu, iar Dinamo are penalty, corect acordat de Tudor. Bărboianu execută perfect, deși Drăghia ghicise colțul, iar Dinamo face 3-0.


22:49 Cele patru minute suplimentare nu vor schimba nimic. Dinamo câștigă meritat partida, mai ales după ce Rapidul nu a avut nicio ocazie în repriza secundă. Va fi interesant de văzut dacă Ganea va fi demis.


22:44 „Demisia, demisia” și „Afară, afară, afară din Giulești”, sunt sloganele preferate ale suporterilor rapidiști. După acest joc, în care impotența ofensivă a Rapidului a atins cote alarmante, Ganea e ca și demis.


22:42 GOOOOOOOOOL DINAMO!!! (ALEXE 83). Contraatac de manual al lui Dinamo, Gavrilă îi pasează excelent lui Alexe, iar vârful lui Dinamo, revenit după o accidentare, se uită fugitiv la Drăghia și îl execută cu un șut plasat. E 2-0. În 10 oameni! Iar Dinamo merită această victorie.


22:39 Intrasigență maximă. Tudor le arată cartonașe galbene lui Fai și Mendy, în aceeași fază. Mai sunt opt minute, iar Rapidul nu mișcă nimic!


22:33 Bară pentru Dinamo! Rapid scapă ieftin, după un nou contraatac al lui Dinamo, finalizat de Alexe cu un șut în bara lui Drăghia. Mai sunt 15 minute, iar giuleștenii par la pământ!


22:31 Un nou meci bun făcut de Rotariu, cu un assist, dar și câteva momente în care a părut egoist. Tânărul lui Dinamo e înlocuit cu Gavrilă.


22:26 Ganea face ultima schimbare a Rapidului în minutul 70: Cojocnean e înlocuit de Mădălin Martin, iertat de tehnicianul rapidist, după un conflict în urmă cu câteva săptămâni. În sfârșit, un motiv de mulțumire pentru fanii rapidiști.

 


22:21 Alexe a intrat excelent în meci și a obținut deja două cornere, după ce l-a ridiculizat pe Iacob. Una dintre fazele fixe aduce o nouă ocazie a lui Dinamo: capul lui Cordoș e respins excelent de Drăghia. A fost o fază identică cu cea de la primul gol dinamovist.


22:15 Autor al ratării uriașe de la ultima fază a primei reprize, Kamil Bilinski e scos de pe teren de Stoican și înlocuit cu Alexe. Și la Rapid se face o schimbare, Balint e înlocuit cu Milniceanu.

 


22:12 Galeria Rapidului continuă să cânte, deși echipa nu joacă nimic! Dar Rapidul ratează o șansă mare, Coman e blocat excelent de Fai, în 10 metri, chiar în momentul în care se pregătea să tragă la poartă.


22:05 Tehnicianul Rapidului pare dezamăgit de scandările fanilor rapidiști. Dar rezultatele nu-l ajută pe Ganea, Rapidul are doar două victorii și trei egaluri în zece meciuri în acest sezon. Și se pare că urmează al cincilea eșec.


22:02 Începe repriza secundă. Suporterii Rapidului i-au cerut din nou demisia lui Ionel Ganea, la fel ca și în timpul meciului cu Universitatea Cluj.


21:47 FINAL DE PRIMĂ‚ REPRIZĂ‚! Dinamo, chiar și cu un om în minus, a dominat clar partida, meritând să conducă cu 1-0. Putea fi lejer 2-0, dar Bilinski a ratat incredibil la ultima fază a partidei. Rapid are nevoie de suflu nou la mijlocul terenului. Neapărat!


21:45 Bilinski ratează ocazia sezonului!!!!! Priviți și vă minunați! Imaginile de mai jos spun totul. Atacantul polonez, care a fost golgheterul Ligii 1 pentru trei etape, a ratat singur cu poarta goală, din șase metri! Dar nu a tras peste sau puțin pe lângă. Ci paralel cu poarta, execuție pe care o vedeam doar la un alt golgheter pur-sânge din Liga 1, Romică Surdu, care a ajuns exact unde trebuie: la Milsami Orhei.


21:43 Marcarea golului le-a dat aripi dinamoviștilor care au început să controleze jocul și la mijlocul terenului. Suporterii giuleșteni încep să-și piardă răbdarea și să-și fluiere jucătorii după mingile pierdute.


21:35 GOOOOOOOOOL DINAMO! (CORDOȘ 38). Dinamo a rămas într-un singur fundaș central, dar unul care își face treaba și în atac. Fază fixă – corner de pe partea dreaptă, centrează Rotariu, iar Cordoș, din centrul careului, marchează fără probleme cu capul. E al doilea gol pentru fundașul de 26 de ani, care mai marcase și cu FC Brașov, în victoria lui Dinamo, scor 2-1.

 


21:27 Omul în plus nu se vede în teren pentru Rapid, Dinamo absorbind excelent presiunea. Câinii încearcă să dea lovitura pe contraatac, iar această tactică este aplicată bine până acum. Nici nu terminasem să scriu aceste rânduri, iar Coman a fost aproape să marcheze pentru Rapid! Mingea a trecut însă la jumătate de metru pe lângă poartă.


21:19 Eliminarea lui Nedelcearu și lipsa fundașilor centrali de pe bancă l-au obligat pe Stoican să schimbe sistemul tactic și să îl retragă, surprinzător, pe Bărboianu în centrul defensivei. Cu siguranță, un loc unde atacanții rapidiști vor încerca să profite.


21:17 Încă o șansă mare, de data aceasta a Rapidului! Marc degajează total greșit, dar Călin nu găsește cadrul porții de la 30 de metri! Putea fi 1-0 pentru Rapid.


21:14 O primă zvâcnire a lui Dinamo: o tranziție pozitivă excelentă a câinilor realizată de Cosmin Matei a fost aproape să aducă primul gol al partidei, dar pasa lui Matei spre Bilinski a fost excelent interceptată de Mendy, venit în centru pentru a bloca faza de atac dinamovistă.


21:08 CARTONAȘ ROȘU DINAMO!! (NEDELCEARU 7). Postul de fundaș central este unul cu probleme la Dinamo, astfel că azi, Stoican a fost obligat să îl titularizeze pe tânărul Nedelcearu, care are doar 18 ani! Și care a fost eliminat în minutul 7, după ce l-a faultat în postură de ultim apărător pe Buș, care scăpase singur, în urma unei pase greșite către Marc.


21:06 Prima ratare a Rapidului! O șansă uriașă! Buș scapă singur pe partea stângă a atacului rapidist, unde Fai nu s-a retras la timp, însă trage mult peste poartă, din poziție laterală. 


21:05 „Am vrut sa va facem niste mesaje / dar sunteti cu ochii doar pe sondaje”, este mesajul galeriei Rapidului, semn clar la afinitățile politice ale unei părți a galeriei dinamoviste, dovedite sâmbăta trecută. ProSport a scris pe larg despre legăturile galeriilor cu partidele politice, puteți citi materialul aici. Un alt banner al rapidiștilor, transmite Ovidiu Dumitrescu, este „PSD în ADN”, aluzie la sloganul „FCD în ADN”.


21:03 Prima surpriză pregătită de Ionel Ganea este titularizarea lui Drăghia între buturile Rapidului. Goalkeeperul rapidist, care i-a luat fața lui Bornescu, este și căpitanul giuleștenilor.


21:01 A început meciul din Giulești! Se aud petardele aruncate de către cele două galerii! S-au aprins și torțele și fumigenele cu care s-au „aprovizionat” fanii.


20:58 Alexandru Tudor conduce cele două echipe spre centrul terenului. Au rămas doar două minute până la startul partidei. Dinamo joacă în alb, rapidiștii în vișiniu.


20:55 Vă mai aduceți aminte câți spectatori atrăgea un Rapid – Dinamo în urmă cu 10-15 ani? „Giuleștiul” era plin, atmosfera era nebună, iar derby-urile erau un spectacol de lumină și un duel „dur” între galerii. Acum sunt maximum 4.000 de oameni în tribune, din cauza faptului că arena din Giulești nu îndeplinește condițiile minime de siguranță.


20:48 Înainte de acest meci, Dinamo e pe locul 4, cu 15 puncte, în timp ce Rapidul e într-o situație dificilă, în condițiile în care retrogradează șase echipe. Giuleștenii sunt pe 12, ultimul loc care asigură prezența în Liga 1 în sezonul viitor.


20:45 Fostul antrenor al Rapidului, actual selecționer la echipa Under 21, Viorel Moldovan, este prezent la meci. Rotariu sau Filip sunt două dintre numele pe care „Moldo” le-ar putea vedea la lucru azi.


20:42 Dinamo sau Universitatea Cluj? Criză de identitate în foaia de joc de pe Giulești.


UPDATE 20:20 Cele două echipe au ieșit la încălzire

UPDATE 20:05 Reporterul ProSport, Ovidiu Dumitrescu, a ajuns la stadionul Giulești, acolo de unde ne va relata tot ce se întâmplă la derby-ul etapei dintre Rapidși Dinamo. Deși s-au pus foarte puține bilete la vânzare, aproximativ 4.000, fanii giuleșteni nu se înghesuie să vină la meci. Galeria lui Dinamo a anunțat că nu va fi prezentă la această partidă deoarece din cele o mie de bilete solicitate pentru fanii „câinilor”, oficialii Rapidului le-au oferit doar 200.

Echipele de start de la Rapid-Dinamo:

FC Rapid București: Drăghia – Tînc, Al. Iacob, Mera, Mendy – V. Negru, Fl. Călin – Al. Coman, Cojocnean, Buș – V. Balint
Antrenor: Ionel Ganea

FC Dinamo București: Marc – Fai, Nedelcearu, Cordoș, S. Filip – Bărboianu, Boubacar – V. Lazăr (cpt), C. Matei, D. Rotariu – Bilinski
Rezerve: Kovacs – Ad. Popa, Grecu, Elton, I. Șerban, Gavrilă, Alexe
Antrenor: Flavius Stoican


 


Final de meci

În minutul 64 o nouă ocazie mare pentru gazde. Fulop rămâne singur cu Iacob, șutul acestuia este deviat în corner de portar

Cea mai mare ocazie de gol a partidei vine în minutul 47, atunci când Vașvari lovește bara

A început repriza secundă a partidei

Final de primă repriză

Prima ocazie a partidei are loc în minutul 35, atunci când lovitura de cap a lui Liviu Ganea este reținută cu emoții de Curileac

A început partida de la Botoșani

Echipele de start de la FC Botoșani – FC Brașov

FC Botoșani: Curileac- Patache, Ngadeu, Tincu, Acsinte (cpt.)- Vașvari, Danci, Croitoru- Fulop, Hadnagy, Quenten.
Antrenor principal: Leo Grozavu

FC Brașov: Iacob- Străuț, Machado (cpt.), Leko, Serginho- Constantinescu, B. Madeira, Santos, Aganovic- Șt. Grigorie- L. Ganea.
Antrenor principal: Adrian Szabo


Final. Meciul se termină la egalitate, scor 2-2.

GOL Gaz Metan. În minutul 85, Dan Roman restabilește egalitatea.

Mujdragic este eliminat după ce a comis un fault asupra lui Cîrjan. Dulca îl trimite pe teren pe Curtean

A început repriza a doua. Tahar are prima ocazie, mingea trece puțin pe lângă poarta lui Calancea.

GOOL GAZ METAN! Tahar înscrie în minutul 45. PAUZĂ‚

GOOL Ceahlăul în minutul 37! Margină profită de o mare greșeală a lui Crețu, scapă singur cu Buchta și înscrie.

GOOOL Ceahlăul! Dumitraș deschide scorul în minutul 19 cu un șut superb din interiorul careului.

A început partida de la Mediaș.

Echipele de start de la Gaz Metan – Ceahlăul, primul meci de sâmbătă din Liga 1:


ECHIPELE DE START

CSMS Iași: Grahovac – Voicu, Munteanu, Melinte, Țigănașu – Olah, Novac, Crețu, Coșereanu – Dobre, Onduku

CONCORDIA: Rîmniceanu – Stan, Maftei, Dyulgherov, Bucurică – Lovin – Boldrin, Purece, Martins – Welington, Pena


UPDATE: Managerul general al Concordiei Chiajna, Narcis Răducan, a declarat vineri, agenției Mediafax, că singura emoție înaintea „meciuliui incendiar” din deplasarea cu CSMS Iași este faptul că a fost delegat Dragoș Istrate, un arbitru fără ritm, care a mai condus în acest sezon doar o partidă.

„Meciul de la Iași este unul extrem de important pentru ambele echipe. Pe noi, cei de la Chiajna, ne preocupă fotbalul și nu arbitrajul. Singura emoție este faptul că a fost delegat Dragoș Istrate, un arbitru bun, dar fără ritm. El a condus doar un singură partidă în acest sezon, CS Universitatea CraiovaOțelul Galați, iar acum se anunță un meci incendiar, pentru că se știe relația dintre antrenorii Marius Șumudică și Ionuț Chirilă”, a afirmat Narcis Răducan.

Arbitrul Dragoș Istrate a fost delegat de CCA să conducă la centru partida dintre echipele CSMS Iași și Concordia Chiajna. El va fi ajutat de asistenții Ciprian Danșa și Imre Bucsi, arbitru de rezervă fiind Florin Marcu.


Etapa a 9-a a Ligii 1 debutează cu cel mai încins duel al antrenorilor din ultima vreme. Ionuț Chirilă, fostul antrenor al Chiajnei și actualul tehnician al Iașiului, îl întâlnește pe rivalul din ultima vreme, Marius Șumudică. Cei doi au declarat, într-un bi-interviu pentru ProSport, că își vor felicita adversarul în cazul unei victorii. Rămâne de văzut dacă așa vor sta lucrurile, în contextul în care „foamea” de puncte este uriașă pentru cele două codașe din Liga 1.

Etapa mai propune un derby de tradiție, între „insolventele” Rapid și Dinamo, dar și unul cu implicații majore în lupta pentru titlu, între Steaua și Astra. Cortina va fi trasă de cele două rivale din Cluj, CFR și „U”, care se întâlnesc în derby-ul Ardealului. Rămâi pe www.prosport.ro pentru LIVE BLOG din Liga 1, etapa a 9-a.
 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup