Dinamo – Săgeata 4-1. Țucudean, Lazăr și Matei trimit echipa lui Cătălin Anghel spre eșalonul secund

Dinamo - Săgeata 4-1. Țucudean, Lazăr și Matei trimit echipa lui Cătălin Anghel spre eșalonul secund
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Dinamo a învins Săgeata cu 4-1 și a pus capăt speranțelor CFR-ului pentru locul 4. Speranțele de salvare ale echipei din Năvodari se leagă acum doar de jocul rezultatelor din ultima etapă

Debutul de meci a adus un fotbal în insolvență. Debitorii din teren au rămas datori creditorilor din tribune care nu au mai răbdat. Singurul eveniment notabil al primului sfert de oră a fost corul celor două peluze dinamoviste. Acestea l-au contestat pe acționarul majoritar, Ionuț Negoiță și pe președintele executiv, Constantin Anghelache. Pe gazon, Lazăr a dat semnalul revirimentului după o incursiune pe flancul drept. Același fotbalist avea să deschidă scorul în minutul 19, după un dribling superb în fața lui Peteleu și o finalizare la colțul lung.

Non ce due senza tre

Săgeata a arătat că are o defensivă de Liga a-II-a și a încasat pumn după pumn timp de cinci minute. Țucudean a ratat incredibil din careul mic, iar la un minut l-a driblat pe portarul Băican pentru a trimite mingea spre poarta goală. A fost blocat în ultimul moment însă a treia oară nu a mai iertat, iar Dinamo avea victorie la handicap după 25 de minute. Lazăr a ratat de puțin golul trei, dar Matei a completat trio-ul golgheterilor și a stabilit scorul pauzei cu un șut de efect din marginea careului. 3-0 și Luciano Moggi s-a putut declarat mulțumit de execuțiile tinerilor dinamoviști.

Monitorizat de Sporting Lisabona, Rotariu a intrat în teren și a încercat poarta cu o foarfecă de efect. Țucudean a testat brațele lui Băican cu un șut superb din marginea careului, în timp ce Săgeata nu și-a putut trece în cont decât o bară.

Lazăr – one-man show

Vali Lazăr a fost motorul „câinilor” și în debutul părții secunde. Două ocazii mari în decurs de câteva minute au arătat că Dinamo era decisă să facă golaveraj cu dobrogenii. Aripa dinamovistă a confirmat forma excelentă și în fața trupei din Năvodari. A semnat dubla și golul 4 al „alb-roșilor” și a încântat asistența cu driblinguri de cupele europene.

Cu un minut înainte de final, Dinu a reușit să marcheze și să umple conturile pariorilor ce mizaseră pe un joc cu goluri în ambele porți. În ultima etapă, Săgeata trebuie să învingă CFR-ul și să spere că rezultatele contracandidatelor îi vor permite supraviețuirea în Liga1. Dinamo așteaptă ultimul meci al sezonului, cel de la Botoșani. Gândul formației lui Ionuț Negoiță se îndreaptă însă și către Tribunalul București, care va decide pe 28 mai dacă acceptă cererea de intrare în insolvență.


Articol publicat de Cătălin Rusu


DINAMO – SĂ‚GEATA 4-1

Marcatori: 19” 75” Lazăr, 24Țucudean, 43” Matei/ 89” Dinu

DINAMO (4-3-3): Naumovski- Rus, Thicot, Grigore, Fai – Elton (54” Rotariu), Boubacar, C.Munteanu – Matei (62” Buia), Lazăr, Țucudean(76” Velici). Antrenor: Flavius Stoican

Rezerve: Samoilă, Crișan, Rotariu, Popa II, Buia, Velici, Bilinski

SĂ‚GEATA (4-2-3-1): Băican – Peteleu, Cr. Munteanu (37” Tudose), Popa, Fonsi – Muzac (46” Dinu), Johnson- Achim, Vezan, Deletici – M.Roman I. Antrenor: Cătălin Anghel

Rezerve: Panagopoulos, Bărbulescu, Grigoraș, Chițu, Tudose, Dinu, Guerra

Arbitru: Alexandru Tudor

Cartonașe galbene: 47”  Grigore, 51” Țucudean,  60” Matei

Cartonaș roșu:

Asistență: 2092

Stadion Dinamo, București

La finalul meciului, jucătorii lui Dinamo au mers să salute galeria. Cătălin Munteanu i-a oferit tricoul său unui copil aflat în primele rânduri, însă sora sa, văzând acest lucru, a început imediat să plângă. Ionel Dănciulescu a fost martor la acest moment și a mers imediat la vestiare pentru a-i aduce și fetiței un tricou. „Vă mulțumesc, ne vedem sezonul viitor”, i-a răspuns fetița.

INTRĂ‚ AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT AL MECIULUI DINAMO – SĂ‚GEATA

21.25 – Final de meci


21.10 – George Țucudean a fost înlocuit, în minutul 76, cu Gelu Velici. Atacantul împrumutat de la Standard n-a mai luat loc pe banca de rezerve, ci a mers direct la vestiare


21.05 – Imediat după ce Lazăr a marcat al doilea gol, Ștefan Bărboianu, care se află în tribună a  zis: „S-a ținut de cuvânt. Mi-a promis două goluri azi”.  Reușita mijlocașului dinamovist a fost dedicată lui Steliano Filip care este accidentat


20.44 Sunt 2092 de suporteri în tribunele din Ștefan cel Mare


20.41 Poza zilei în Ștefan cel Mare. Cel mai mic fan al lui Dinamo are 1 an și poartă deja un fular cu Dinamo, iar cei mai maturi au 84, respectiv 85 de ani. Familia Barbu este nelipsită de la fiecare meci din „Groapă”.


A început repriza a doua

GOOOL Dinamo – Săgeata 3-0. Cosmin Matei înscrie cu un șut de la distanță. Matei îl depășește pe Dorin Rotariu și devine astfel golgheterul lui Dinamo, cu opt goluri marcate în acest sezon

GOOOOL Dinamo – Săgeata 2-0, din minutul 25. Matei centrează, Țucudean reia cu capul dintre cei doi fundași centrali și mingea intră în poartă din Popa

19.57 – Ambele peluze îl înjură în cor pe Ionuț Negoiță. „Voi insolvabili, noi incurabili”, scrie pe un mesaj al suporterilor lui Dinamo. PCH i-a luat la țintă și pe foștii acționari Badea-Borcea-Turcu, dar și pe actualul președinte, Anghelache


19.55 – Marcatorul golului, Valentin Lazăr i-a dedicat golul managerului sportiv, Cristi Bobar, dar și lui Ștefan Bărboianu către care s-a îndreptat imediat, la tribuna zero, pentru a bate palma.


GOOOOL Dinamo – Săgeata 1-0! Lazăr deschide scorul cu un șut din careu


19.41 – Se aud și primele scandări ale Peluzei Sud. Patronul Ionuț Negoiță este înjurat de către ultrași. Oficialul alb-roșilor nu este prezent la meci. De altfel, acesta n-a mai participat la niciun meci al echipei sale după jocul de la Brașov


19.38 – Peluza Cătălin Hîldan cântă și îi susține pe dinamoviști. Peluza Sud preferă, pentru moment, doar să asiste la meci.


19.36 – Brigada de arbitri stabilită pentru acest meci este formată din Alexandru Tudor (central), Vladimir Urzică și Marius Marchidanu (asistenți), Iulian Călin și Sorin Antonie (adiționali)


19. 32 Jucătorii lui Dinamo au intrat pe teren cu un banner care se adresează propriilor suporteri: „Alături de voi prin vânt și ploi. Respect, câinilor”. Peluzele sunt în continuare închise în urma incidentelor de la meciul cu Steaua.


19.30 – A început meciul


19.31 – Suspendat pentru această partidă, Ștefan Bărboianu asistă la meci din tribuna 0: Suspendat pentru această partidă, Ștefan Bărboianu asistă la meci din tribuna 0


19.30 –  Luciano Moggi, fost președinte la Juventus Torino și unul dintre cei mai importanți impresari din fotbal stă în acest început de meci chiar lângă președintele lui Dinamo, Constantin Anghelache


19.27 –  În revista clubului pe care fanii dinamoviști o primesc la fiecare meci de pe teren propriu, antrenorul „alb-roșilor”, Flavius Stoican a explicat care sunt obiectivele dinamoviștilor pentru sezonul viitor: „Vrem ca la anul să fim cel puțin pe un loc mai sus decât în acest sezon.”


19.25 – A sosit și managerul general al Sporting Lisabona, Augusto Inacio. Fostul antrenor al FC Vaslui a luat loc în loja dinamovistă.


19.20 – La partida din această seară asistă și Neluț Roșu, jucătorul Concordiei Chiajna. Acesta a fost preluat de către directorul general al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu și dus în loja stadionului din „Ștefan cel Mare”.


Echipele de start:

Dinamo: Naumovski – Rus, Dr. Grigore, Thicot, Fai – Boubacar, Elton – C. Matei. C. Munteanu, Vl. Lazăr – Țucudean
Rezerve: Samoilă, Ad. Popa II, Buia, Velici, D. Rotariu, H. Crișan, Bilinski

Săgeata: Băican – Peteleu, Cr. Munteanu, Fl. Popa, D. Lopez – Dulee, Muzac – Fl. Achim, Vezan, Deletici – M. Roman II
Rezerve: Panagopoulos, Guerra, Al. Grigoraș, Al. Tudose, S. Chițu, V. Dinu, N. Bărbulescu


UPDATE 17:00 Protestul anunțat de liderii PCH pentru partida din această seară nu va mai avea loc. Ultrașii intenționau să-l conteste pe Ionuț Negoiță după demararea procedurii de intrare în insolvență, însă au renunțat la demers după o întâlnire cu acționarul majoritar, în care acesta le-a dat asigurări că viitorul clubului nu e pus în pericol.


Dinamo primește Săgeata în ultima reprezentație din „Groapă” a acestui sezon. „Câinii” nu au mai câștigat o partidă de trei etape, de la victoria obținută în fața Concordiei Chiajna, 3-1. De la acel moment, au urmat două înfrângeri,  un rezultat de egalitate și acuze la adresa jucătorilor și a acționarului majoritar din Ștefan cel Mare. Atmosfera a devenit un butoi cu pulbere în pofida faptului că formația este clasată pe un loc de cupă europeană. Cutremurul s-a produs miercuri, când Ionuț Negoiță a înaintat o cerere către Tribunalul București prin care a fost solicitată oficial intrarea în insolvență a clubului bucureștean.

Săgeata se deplasează la București de pe locul 17, iar meciul din această seară reprezintă un ultim „colac de salvare” de care pot profita elevii lui Cătălin Anghel. Lupta la retrogradare a devenit o afacere în opt echipe care sunt despărțite de doar trei puncte. Paradoxal, în ultimele 6 deplasări, echipa din Năvodari a pierdut un singur meci și a avut o perioadă de peste 400 de minute fără gol primit. O victorie pe terenul lui Dinamo ar putea aduce rămânerea în prima ligă, în timp ce un eșec ar pecetlui soarta nou-promovatei.

Protest al galeriei

Liderii Peluzei Cătălin Hîldan au anunțat că vor contesta în această seară decizia luată miercuri de conducerea dinamovistă. Galeria „alb-roșilor” este nemulțumită de faptul că proiectul lui Ionut Negoiță nu a fost respectat de către acesta. Intrarea în insolvență a reprezentat decizia care a înfuriat întreaga suflare dinamovistă, iar ultrașii au fost revoltați de conținutul scrisorii publice înaintate de acționarul majoritar dinamovist, care evoca o investiție de 14 milioane de euro.

DINAMO – SĂ‚GEATA, echipele probabile.

DINAMO (4-2-3-1): Naumovski- Rus, Thicot, Grigore, Fai – Elton, Boubacar – Matei, Rotariu, Lazăr – Țucudean. Antrenor: Flavius Stoican

Absenți: Bălgrădean, Bărboianu, St. Filip, I. Șerban (suspendați), Grecu, Durimel (accidentați)

SĂ‚GEATA (4-2-3-1): Panagopoulos – Peteleu, Cr. Munteanu, Popa, Fonsi – Bărbulescu, Johnson- Achim, Vezan, Deletici – M.Roman I. Antrenor: Cătălin Anghel

Absenți: S.Pană (suspendat), Navarro (accidentat)

Articol scris de Cătălin Mureșanu și Cătălin Rusu

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup