Pandurii e prima finalistă a Cupei Ligii! Gorjenii au învins cu 3-1 în Ștefan cel Mare, după ce au bătut cu 2-1 în tur. Mâine își află adversara, după Astra – Steaua, 0-3 în tur

Pandurii e prima finalistă a Cupei Ligii! Gorjenii au învins cu 3-1 în Ștefan cel Mare, după ce au bătut cu 2-1 în tur. Mâine își află adversara, după Astra - Steaua, 0-3 în tur
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo – Pandurii, returul semifinalei din Cupa Ligii, ora 18:30, Live Blog pe ProSport

Echipele de start:

  • Dinamo: Naumovski – Fai (Rotariu 67), Nedelcearu (Marc 85), Bunoza, S. Filip – Matei, N. Grigore, Elhamed, Lazăr (Grozav 57) – Bilinski, M. Niculae
  • Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – P. Anton, Pintilii – Răduț, Nistor (Eric 85), Nicoară (Pleașcă 69)- M. Roman (Matulevicius 34)

Pandurii este prima finalistă a Cupei Ligii! Echipa antrenată de Edi Iordănescu a învins cu 3-1 în Ștefan cel Mare și cu 2-1 la Tg. Jiu, două partide în care a arătat mult mai bine decât adversara. Numele celeilalte finaliste va fi aflat mâine după Astra – Steaua, 0-3 în tur.


20:21 GOOOLLL Pandurii! Grigore face o greșeală din funcție de ultim apărător, Răduț interceptează și îl execută pe Naumovski.


20:17 GOOOOL Dinamo! Grozav înscrie din lovitură liberă, însă Dinamo are o misiune aproape imposibilă. Mai sunt 6 minute și mai au nevoie de trei goluri.


20:14 Dinamo este incapabilă să reacționeze la șocul suferit după cele două goluri primite. În acest moment, scorul la general este 4-1 pentru gorjeni, situație în care pentru a se califica, dinamoviștii trebuie să marcheze 4 goluri în cele 9 minute rămase din timpul regulamentar de joc.


20:04 GOOOOOL Pandurii! Abia intrat pe teren, Marian Pleașcă înscrie pentru 2-0 în urma unui contraatac rapid pe traseul Matulevicius – Nistor – Pleașcă!


19:59 GOOOOOL Pandurii!!!!!! Mihai Răduț obține un penalty după o intervenție prostească a lui Fai. Matulevicius execută în stânga lui Naumovski, portarul ghicește colțul, dar nu poate respinge.


19:47 Ocazie mare pentru Pandurii! Nicoară a șutat din careu, lateral stânga, însă mingea a trecut pe lângă poarta lui Naumovski. În minutul 57, Vali Lazăr iese de pe teren și îi lasă locul lui Grozav.


19:38 A început repriza secundă. Antrenorii nu au schimbat niciun jucător la pauză, singura modificare față de formula de start fiind cea de la Pandurii. Mihai Roman a fost schimbat în minutul 34 cu Matulevicius.


19:20 Pauză în Ștefan cel Mare! Este 0-0 la capătul unor 45 de minute cu puțin fotbal.


19:15 Jocul prudent al Pandurilor și impotența ofensivă a lui Dinamo au dat naștere unui joc plictisitor, sub pretențiile publicului prezent la stadion.


19:03 Mihai Roman scapă de eliminare! A avut o intervenție neglijentă la Naumovski, într-o fază în care nu mai avea nicio șansă să ajungă la minge. Imediat, Iordănescu îl schimbă cu Matulevicius.


19:01 Ocazie uriașă pentru Dinamo! În minutul 29, Marius Niculae preia excelent o minge în adâncime, îl driblează pe Cordoș, dar șutează în bară.


18:58 Mihai Roman primește un cartonaș galben pentru un fault dur la Steliano Filip. Totuși, duritatea intervenției a fost accentuată de căzătura lui Filip, una care probabil că a fost mai dureroasă decât contactul cu talpa atacantului gorjean.


18:56 Acțiune frumoasă a lui Nicoară pe dreapta, fotbalistul Pandurilor a intrat în careul dinamovist cu mingea la picior, a driblat mai mulțui fundași, însă pasa finală a fost deplorabilă. Dinamo a recuperat ușor.


18:48 Pe lângă problemele din centrul defensivei, Pandurii mai are un punct sensibil. Fundașul dreapta, Ungurușan, are dese urcări în atac cu mingea la picior, iar atunci când greșește, lucru ce se întâmplă destul de des, își lasă flancul descoperit. Asta s-a mai întâmplat o dată în startul lui 2015, la meciul cu CSU Craiova din Liga 1, atunci când Pandurii a primit singurul gol al întâlnirii dintr-un contraatac plecat de la o greșeală a lui Ungurușan.


18:41 Grigore are o intervenție foarte dură la Pintilii, undeva la centrul terenului, iar dinamovistul primește cartonaș galben. Comentatorii DigiSport au trecut rapid de la „a fost doar o contră” la „Grigore putea primi și roșu de la alți arbitri„. Imediat după, Ungurușan primește și el cartonaș galben pentru că l-a oprit pe Bilinski din drumul către poarta lui Gliwa.


18:40 Meciul a început fără evenimente notabile, cele două echipe mai mult se tatonează, își încearcă punctele sensibile. Dinamo pare să aibă un astfel de punct în banda dreaptă a liniei defensive, acolo unde Fai a fost făcut K.O. de Nicoară în două faze ce se puteau dovedi periculoase pentru gazde. În continuare, echipa lui Edi Iordănescu arată foarte bine la mijloc.


18:32 A început partida! Vom avea parte de un joc defensiv al Pandurilor sau de un recital ofensiv al lui Dinamo? Sau, poate, de ambele?


18:30 Dincolo de prezența lui Anghel Iordănescu, cel care a venit în Ștefan cel Mare pentru a vedea la lucru fotbaliștii pe care îi are în vedere pentru convocarea la națională, avem și alte perzențe notabile. Valeriu Argăseală, președintele FCSB, și Nicolae Dică, antrenor secund și fost jucător important al Stelei, au venit probabil pentru a vedea la lucru viitoarea adversară din finala Cupei Ligii.


18:25 Avem informații de la stadion, acolo unde se pare că atmosfera e departe de cea pe care o așteptam. Sunt circa 1000 de spectatori care nu au reacționat în niciun fel în momentul în care crainicul a citit componența echipei de start a lui Mihai Teja.


18:20 Vorbind înainte de startul acestui meci, Nicolae Grigore a spus: „Echipa are nevoie de meciuri cu trofeul pe masă și vom face totul ca Dinamo să câștige trofee.  Poate că asta e mai important decât să batem pe Steaua„. „De doi ani și jumătate vorbim să batem Steaua, ar trebui să ne pregătim pentru acest lucru. La ora meciului cu ei vom fi pregătiți să ne batem de la egal la egal„, a spus și Cosmin Matei.


18:00 Dinamoviștii au ieșit la încălzire în aplauzele celor circa 150 de suporteri prezenți pe stadion acum, cu o oră înaintea fluierului de start. Este de așteptat ca numărul acestora să crească, este totuși vorba despre returul semifinalei din Cupa Ligii, singurul trofeu la care mai poate spera Dinamo în acest sezon.


17:57 Bookmakerii o văd pe Dinamo favorită clară în această partidă, în ciuda faptului că Pandurii a învins în tur cu 2-1. Pentru o victorie a gazdelor, casele de pariuri oferă cote între 1.85 și 1.95, în timp ce victoria gorjenilor are cote între 3.35 și 4.00.


17:50 Avem foaia de joc. Cei doi antrenori nu menajează niciun jucător important cu gândul la finala Cupei Ligii:


Dinamo joacă în această seară, de la ora 18:30, pentru a rămâne în cursa pentru singurul obiectiv realizabil în acest sezon, Cupa Ligii. „Câinii” speră să întoarcă înfrângerea suferită în partida tur cu Pandurii, scor 2-1, și să obțină o victorie care să le permită calificarea în finala competiției. Mihai Teja se confruntă cu mari probleme în centrul defensivei, acolo unde Machado este suspendat după eliminarea de la Tg. Mureș, Nedelcearu este accidentat, iar Andrei Marc este în urmă cu pregătirea fizică.

Daniel Stanciu speră ca Dinamo să se califice în finala Cupei Ligii și echipa să câștige singurul trofeu pentru care se luptă cu șanse reale. „Din punctul meu de vedere, din punctul nostru de vedere, al lui Dinamo, un joc mult mai important este cel de marți (N.R azi), pentru că suntem aproape de finala unui trofeu, și apoi e vorba și de o rețetă financiară extraordinară.”, declara în urmă cu câteva zile Daniel Stanciu.

În schimb, Edi Iordănescu, antrenorul Pandurilor, pune presiune pe arbitraj înaintea partidei pe care echipa sa o va juca în Ștefan cel Mare.

„Multă lume preferă o finală de Cupa Ligii între Steaua și Dinamo. Și motivele sunt simple și logice, însă Pandurii e o echipă cu valoare, care a arătat un fotbal pozitiv și de calitate, care vrea și care poate merge în finală. Singurul lucru pe care îl doresc este ca arbitrajul să fie unul echilibrat și obiectiv, pentru că ce s-a întâmplat în tur deja a influențat într-o manieră destul de mare această dublă”, a scris antrenorul gorjean pe pagina personală de Facebook.

Cristian Scutariu / Redactor
Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup