Dinamo – Oțelul 3-1. Cosmin Matei a scuturat „câinii plouați” și i-a dus pe locul patru

Dinamo - Oțelul 3-1. Cosmin Matei a scuturat
  • Publicat:
  • Actualizat:

CLICK AICI PENTRU LIVE TEXT!

  • Dinamoviștii au revenit pe locul pe care speră să încheie acest campionat: patru.
  • „Câinii”, plouați serios în prima repriză a meciului cu Oțelul, și la propriu, și la figurat, au răzbit abia în partea secundă, și datorită inspirației lui Stoican, care l-a introdus, la pauză, pe Cosmin Matei.

Cu antrenorul suspendat, poziționat, undeva, într-o cabină, la tribuna a II-a, Dinamo și-a găsit cu greu busola în partida cu moldovenii. Oțelul a dictat ritmul în primele minute, iar oaspeții au confirmat forma mai bună din prima repriză pe finalul ei, prin golul lui Giurgiu, frumos, printr-un șut plasat de la 16 metri. La pauză, Flavius Stoican a înroșit telefonul. I-a transmis „secundului” Mateuț că Bilinski și Rotariu se mișcă ei cu talent, dar nu și cu viteză, și a făcut o schimbare inspirată: Matei, în locul lui Șerban. Dinamo a trecut la o partitură mai ofensivă, iar atitudinea s-a văzut în joc. Astafei i-a ajutat pe „câini” să revină. Hențul său din careu a prilejuit golul din penalty al lui Dragoș Grigore. Apoi, și-a intrat Matei în rol. Decarul roș-albilor, care a fost rezervă pentru că nu s-a refăcut complet după o accidentare, i-a pasat mai întâi lui Rotariu pentru un gol cu capul, iar mai târziu și-a completat seara magică printr-o „scăriță” de efect. 3-1, scor la care eroul lui Dinamo și-a permis și o ironie: un mesaj de respect pentru veteranii Dănciulescu și Munteanu, care au trecut pe la Steaua, dar au reușit să se impună și în „Ștefan cel Mare”.


UPDATE 22:26 Marcatorul golului trei dinamovist, Cosmin Matei, a afișat un tricou cu mesajul: „Respect Dănciulescu și Cătălin Munteanu. Semnat: Țucudean și Matei” (foto, jos). Se pare că acest mesaj vine ca o apreciere pentru veteranii „câinilor”, care, după ce au trecut pe la Steaua, s-au acomodat foarte bine și la Dinamo. Cosmin Matei a jucat și el în Ghencea, iar despre Țucudean s-a zvonit că ar fi aproape de un transfer în tabăra roș-albaștrilor, după ce, în vară, îi va expira împrumutul de la Standard Liege, în „Groapă”.

UPDATE 22:24 Cosmin Matei a dus scorul la 3-1, printr-o „scăriță” de efect. Dinamo – Oțelul 3-1

UPDATE 22:20 Rotariu a marcat cu capul după o centrare excelentă a lui Cosmin Matei, intrat la pauză. Dinamo – Oțelul 2-1

UPDATE 22:10 Dinamo a scos un penalty, la hențul lui Astafei din careu: Dragoș Grigore a transformat fără probleme

UPDATE 22:05 A început repriza secundă. Crainicul arenei a anunțat și numărul de spectatori: 3716

UPDATE 21:50 Pe durata pauzei, suporterii lui Dinamo de la tribuna a II-a au mers în dreptul cabinei în care se află Stoican, pentru a-i reproșa antrenorului jocul slab. Fanii i-au cerut tehnicianului să joace cu doi atacanți, iar Stoican a răspuns: „Nu vedeți că n-am pe cine să bag?”. Apoi, antrenorul a discutat la telefon, probabil, cu „secundul” Mateuț, căruia i-a strigat că Bilinski joacă din talent și că Rotariu nu aleargă.

UPDATE 21:46 Pauză: Dinamo – Oțelul 0-1

UPDATE 21:44 Gabi Giurgiu a deschis scorul, cu un șut de la 16 metri. Apărarea lui Dinamo a rămas fără replică.

UPDATE 21:10 Plouă torențial în „Ștefan cel Mare”

UPDATE 21:05 Suporterii roș-albilor nu-l iartă pe Mitică Dragomir nici în aceste momente dificile pentru fostul șef al LPF, când a fost reținut de autorități. Ultrașii l-au înjurat pe Dragomir. Aceștia i-au dedicat și un banner: „Așteptarea noastră a luat sfârșit, ești la locul potrivit„.

UPDATE 21:00 Oficialii lui Dinamo au lansat noul imn al echipei, la meciul cu Oțelul. Din reacția fanilor, aceștia nu sunt încântați de noua odă, interpretată chiar de jucători. Ascultați AICI noul imn al „câinilor”.

UPDATE 20:58 Flavius Stoican, suspendat de Comisia de Disciplină din cauza ieșirii nervoase de la Ploiești, urmărește meciul de la tribuna a II-a, dintr-o cabină amenajată în acea zonă a arenei.

UPDATE 20:50 Iată și foaia oficială de joc

UPDATE 20:45 Fosta glorie dinamovistă, Dudu Georgescu, omul care a marcat cele mai multe goluri în prima ligă din România (252), este prezent la partida din „Ștefan cel Mare”. Ex-internaționalul trece prin momente dificile. Casa ce i-a fost acordat în dar a fost obținută de foștii proprietari.

Echipele de start:

Dinamo: Naumovski – Rus, Durimel, Grigore, Filip – Elton, Șerban – Bărboianu, Rotariu, Lazăr – Bilinski
Rezerve: Bălgrădean, Grecu, Adi Popa II, Boubacar, Matei, Țucudean, Velici
Antrenor: Flavius Stoican

Oțelul: Goicoechea – Milea, Sîrghi, Prestia, D. Popescu – Lovin, Giurgiu, Cooper – Astafei, Tudorie, Zaharia
Rezerve: Simaitis, Sipovic, Mișelăricu, Filip, Sevilliano, Băjenaru, Henrique
Antrenor: Ewald Lienen


UPDATE 20:00 Galeria lui Dinamo, care, în mod normal, își încuraja favoriții din Peluza Cătălin Hîldan, va sta la tribuna I la meciul cu Oțelul, din cauza suspendării peluzei, dictate de Comisia de Disciplină, în urma evenimentelor de la meciul cu Steaua, din Cupă.

Dinamo încearcă, luni seară, să revină pe locul 4, în Liga I. Pentru asta, „câinii” au nevoie de victorie contra Oțelului, o formație ce dorește să evite retrogradarea. Flavius Stoican a debutat pe banca lui Dinamo, în toamnă, împotriva gălățenilor. Roș-albii au învins, în tur, în deplasare, cu 2-1.

Antrenorul din „Ștefan cel Mare” se confruntă cu indisponibilități din cauze medicale. Singurul suspendat al dinamoviștilor este Joel Thomas. Thicot și Cătălin Munteanu sunt absențe sigure, în timp ce Durimel și Cosmin Matei ar putea prinde banca de rezerve, deși nu sunt refăcuți complet.

Pentru partida din această seară, Ewald Lienen are tot lotul valid. Marquinhos, Tritz și Silviu Ilie s-au recuperat după accidentările suferite, în timp ce Dan Popescu revine după o etapa de suspendare


•În etapa cu numărul 9 a ediției 2013-2014 a Ligii I, Flavius Stoican (37 de ani) a debutat ca antrenor al lui Dinamo pe prima scenă a fotbalului românesc. După mandatul scurt al lui Gheorghe Mulțescu, fostul fundaș avea datoria de a redresa parcursul unei echipe aflate în plină reconstrucție.

În această seară, începând cu ora 21:00 (Digisport), se joacă ultimul meci al celei de-a 26-a etape: Dinamo-Oțelul Galați. În turul campionatului, întâlnirea a reprezentat prima partidă în Liga I din cariera de antrenor a lui Flavius Stoican. După experiențe la echipe din eșaloanele inferioare precum Minerul Valea Copcii, CSM Reșița, Chindia Târgoviște sau CS Mioveni, tânărul technician a fost numit ca principal la Dinamo II.

Egalul cu Petrolul de pe Național Arena și clasarea mediocră a roș-albilor l-au determinat pe Ionuț Negoiță să renunțe la serviciile lui Gheorghe Mulțescu. Flavius se plia perfect pe profilul antrenorului căutat de Dinamo în plină reconstrucție, cu cerințe salariale reduse și cu experiență în cadrul clubului.


Dinamo în „era Stoican”

21      12   4   5    36 – 20


De la mijlocul clasamentului pe locurile de Europa

La momentul în care Mulțescu era demis, Dinamo se afla pe locul 10 în clasament, cu doar nouă puncte adunate în opt etape.”Flavius este cea mai bună soluție, este un antrenor tânăr, este o persoană destul de inteligentă, știe să comunice cu jucătorii. Mergem pe mâna lui. Obiectivele sunt aceleași, locul cinci pe final de tur, locul patru pe final de campionat”, declara Ionuț Negoiță la momentul instalării lui Stoican.

În pofida lipsei de experiență la nivelul primei divizii, Dinamo a obținut rezultate excelente sub comanda lui Flavius Stoican. După o serie de cinci meciuri consecutive fără înfrângere, echipa a terminat prima parte a campionatului pe locul 5, la un punct de ocupanta locului 4, Pandurii Târgu-Jiu. Mai mult decât atât, alb-roșii s-au calificat în semifinalele Cupei României după ce au eliminat echipa gorjeană în sferturile competiției.


6 – numărul de meciuri câștigate de echipa lui Stoican cu scorul de 1-0


Reluarea competiției interne i-a adus lui Flavius un egal care a valorat cât o victorie, 1-1 cu Steaua, pe Ghencea, dar și o serie de înfrângeri care au pus sub semnul întrebării scaunul antrenorului : 1-2 cu Viitorul Constanța, 2-3 cu Pandurii Târgu-Jiu și 2-5 cu Steaua, în turul semifinalei de Cupă. Cu toate acestea, Dinamo are toate șansele să termine campionatul pe locul 4, o clasare ce ar asigura prezența în ediția viitoare a cupelor europene.

PLUSURILE LUI STOICAN: Calificarea în semifinalele Cupei și seria de victorii din campionat

La momentul meciului cu Oțelul din tur, clubul din Ștefan cel Mare era pe punctul de a se apropia de hora retrogradării, un scenariu incredibil dacă ne referim la echipa ce a reușit să câștige 18 titluri de campioană, 13 Cupe, 2 Supercupe și să joace două semifinale de cupe europene. Până în pauza de iarnă, Dinamo a obținut 23 de puncte dintr-un maximum de 33, iar Stoican a reușit o clasare pe locul 5, la un punct de locurile de Europa.

Este meritul antrenorului că a reușit să echilibreze un lot care era bulversat de seria de decizii și de declarații ale lui Mulțescu. De asemenea, prestațiile unor jucători au crescut în consistență de la meci la meci. Printre aceștia pot fi menționați Lazăr, Elton Figueiredo, Țucudean, Grigore sau Șerban.

2 înfrângeri – doar două rezultate negative a înregistrat Dinamo pe teren propriu, din 12 jocuri cu Stoican pe bancă (1-2 cu Viitorul , 2-3 cu Pandurii).

Seria de partide câștigate cu 1-0 a demonstrat că antrenorul lui Dinamo a sacrificat spectacolul în detrimentul punctelor, o caracteristică atipică unui club la care au jucat toate cele trei Ghete de Aur ale României. De asemenea, prestația entuziasmantă a câinilor din sfertul de Cupă cu Pandurii a dus la calificarea în careul de ași, o performanță ce i-a adus pe aceștia la un pas de Europa League. Sub bagheta fostului antrenor de la echipa secundă, echipa a dat dovadă de organizare tactică și a terminat 10 meciuri fără gol primit.

LACUNELE LUI FLAVIUS: Schimbările și semifinala de Cupă cu Steaua

În momente decisive, tehnicianul a dat dovada lipsei de inspirație. Cu Viitorul Constanța, Dinamo a condus aproximativ 70 de minute, dar a pierdut lamentabil un meci pe care părea să îl aibă sub control. Schimbarea lui Bilinski cu Cioinac a modificat soarta meciului. Fostul mijlocaș defensiv al lui ASA Târgu-Mureș a înscris în proprie poartă și a „creat” un penalty pentru oaspeți, iar alb-roșii pierdeau cu 2-1 în fața unei echipe din subsolul clasamentului. În acest meci, Stoican a alternat sistemul de joc în funcție de schimbările efectuate, începând cu 4-4-2 și terminând într-un 4-2-3-1.

În meciul pierdut în Gruia, împotriva CFR-ului, nu a găsit soluțiile deblocării unei echipe care a jucat o oră în inferioritate numerică. A insistat cu Joel Thomas în ofensivă, dar francezul a dezamăgit cu aceeași prestație modestă, care l-a adus în colimatorul fanilor.


12.050.000 euro e cota de piață a titularilor din semifinala de Cupă cu Steaua


Ultima ipostază în care Flavius Stoican a arătat deficiențe a fost derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României. A insistat cu titularizarea unor fotbaliști precum Rus, Bărboianu, Durimel și Grecu, dar toți au avut prestații lamentabile și au „contribuit” la primirea celor cinci goluri. L-a jucat pe Durimel în pofida faptului că acesta nu era pus la punct cu pregătirea fizică și nu a dorit să îl impună pe Bilinski în primul „11”, deși polonezul era cel mai în formă atacant al câinilor, cu cele două reușite în meciul cu Pandurii. O altă eroare a tehnicianului a constat în faptul că nu a dorit să intre cu un deficit de 2-1 la cabine, a jucat ofensiv în ultimele minute ale primei părți și a primit două goluri pe contraatac în doar trei minute.

3 victorii – a obținut Stoican în cele 9 meciuri jucate în deplasare

Articol scris de: Cătălin Rusu

 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen