„Nu meritați nici tricoul alb să-l purtați”. Dinamo – CFR Cluj 0-3. CFR s-a impus în „Ștefan cel Mare”, iar galeria dinamovistă i-a ironizat pe elevii lui Flavius Stoican

  • Publicat:
  • Actualizat:

Acuzați că au fluturat steagul alb în meciul cu Steagul Roșu, dinamoviștii au vrut să schimbe părerea încă din startul partidei cu CFR Cluj. „Nu meritați, nu meritați tricoul roșu să-l purtați”. Elevii lui Stoican evoluează în alb, însă joacă gri. Ca o sechelă, Lazăr are în continuare ecoul galeriei înfipt în urechea minții. Driblează tot ce apere vișiniu în față, însă trage într-o mănușă lăsată inspirat în drum de Felgueiras. Elton nu are scuza asta, mijlocașul nu ajuns să învețe regionalismele galeriei. Din păcate, pentru el nu a apărut încă nici pe tabela din „Ștefan cel Mare”. Cursa brazilianului este oprită după ce balonul este ciupit în corner de un fundaș advers și Dinamo pare că a uitat reprezentanția fără gust de sub Tâmpa, dar acum e urmărită de ghinion. O iluzie. Deac centrează, Bălgrădean respinge precum un ridicător la volei, iar Costea pune ridurile de pe frunte pentru un gol simplu. 0-1.

Thicot a greșit la golurile din repriza secundă

Motiv din nou pentru șlagăre de necaz. Muzica și dansul, PCH. Nu e Bolero, acum e compoziție proprie: „Jucători de Serie B vă rupem picioarele”. Bilinski reia din cădere pe lângă poartă și pauza poate cauza grav vocii lui Stoican. „Câinii” ies de la cabine la fel de blocați. Thicot îl scapă din marcaj pe Negruț și e 0-2. De aici totul s-a transformat în stand-up comedy. Jocul lui Dinamo este o poantă,  reprezentația este răsplătită de asistență cu ole-uri ironice. E loc de scor de neprezentare. Batin fructifică o nouă greșeală a lui Thicot și acum e limpede. După acest meci, o concluzie e clară: Cu Steagul Roșu, Dinamo nu a fluturat steagul alb, a ținut steagul jos. Așa a fost și cu CFR.


UPDATE 22:52. Final de meci în „Ștefan cel Mare”. Dinamo- CFR 0-3. Galeria dinamovistă îl înjură pe Rotariu și scandează ironic: „Suntem mândri de voi!” Singurul jucător aclamat este polonezul Kamil Bilinski.


UPDATE 22. 45. Gol CFR.  În primul minut de prelungiri. Thicot greșește și Batin înscris pentru 0-3.


UPDATE 22:35. Flavius Stoican l-a trimis pe Joel Thomas pe teren, iar francezul este ironizat de fani la fiecare atingere de balon. Totuși, suporterii l-au aplaudat pe Bilinski în momentul în care polonezul a fost înlocuit.


UPDATE 22. 18. Galeria dinamovistă amenință jucătorii. „Dacă vă bate CFR, vă rupem picioarele”. Dorin Rotariu este înjurat de cei din PCH, iar fanii acompaniază ironic pasele dinamoviștilor cu ole-uri. Negoiță și anghelache sunt înjurați din nou.


UPDATE 22:10. Dinamoviștii au anunțat numărul spectatorilor la acest meci. 3261 de oameni sunt prezenți în „Ștefan cel Mare”.


UPDATE 22:05. Gol CFR. În minutul 49, Negruț înscrie de lângă Thicot. Dinamo- CFR Cluj 0-2.


UPDATE 21:43. Munutul 43. Bilinski a reluat din alunecare, spectaculos, însă mingea s-a scurs pe lângă poarta lui Felgueiras.


UPDATE 21:35. În loja stadionului din „Ștefan cel Mare” se află un reprezentant al lui Toulouse. Formația din Ligue 1 îl urmărește pe Dragoș Grigore. Căpitanul lui Dinamo poate ajunge în Franța, mai ales că șefii clubului au spus că acesta va fi lăsat să plece în cazul unei oferte. La Toulouse mai evoluează un fotbalist român. Este vorba de fostul rapidist Mihai Roman. MAI MULTE DETALII AICI


UPDATE 21:30. Galeria dinamovistă a scandat în mai multe rânduri „fără blaturi”.


UPDATE 21:20. În minutul 20, gol CFR Cluj. Ardelenii deschid scorul prin Florin Costea, fotbalistul care a marcat și în tur la victoria CFR-ului cu 1-0. Deac a centrat de pe partea dreaptă, Bălgrădean a respins slab până în capul fostului jucător al Universitatea Craiova care a înscris în poarta rămasă goală. Dinamo- CFR Cluj, 0-1.


UPDATE 21:10. În minutul 3, Matei a avut prima ocazie pentru dinamoviști, iar apoi Elton e trecut pe lângă deschiderea scorului în urma unei acțiuni personale.


INTRĂ‚ AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT AL MECIULUI DINAMO – CFR

UPDATE 21:01. Suporterii care de obicei stau în Peluza Cătălin Hîldan s-au mutat la Tribuna 1, sectoarele din peluză fiind suspendate. Ultrașii continuă protestul de la Brașov și scandează: „La Dinamo vrem dinamoviști!” În plus, singurele cântece din repertoriul ultrașilor sunt cele despre Cătălin Hîldan. După 10 minute, fanii au renunțat la protest și își încurajează echipa.


UPDATE 20:55. Partida din această seară este condusă de următoarea brigadă de arbitri: George Găman ( la centru),  Vasile Marinescu și Ovidiu Artene – asistenți. „Adiționali” sunt Adrian Cojocariu și marius Bocăneală


UPDATE 20:50. Accidentat de la meciul cu Steaua, partidă care a contat pentru manșa retur a semifinalelor Cupei României, Steliano Filip nu a fost oprit în lot de Flavius Stoican pentru jcoul cu CFR Cluj. Fundașul vede meciul de la Tribuna 0 a stadionului din „Ștefan cel Mare”


UPDATE 20:40. Pentru Florin Bratu, actualul șef al Departamentului de Scouting de la Dinamo, meciurile cu CFR Cluj aduc amintiri neplăcute. În octombrie 2008, în timpul unui meci CFR- Dinamo disputat în Gruia, atacantul s-a accidentat grav și a fost nevoit să se opereze la genunchi. „Bratone” a lipsit mai multe luni de pe teren, iar accidentarea aminintită a dus practic la un declin al carierei lui. Înainte de meciul din această seară, fostul vârf a rememorat acel moment. „Nu e o amintire plăcută, a fost o accidentare foarte gravă și practic de acolo nu mi-am mai revenit”, a spus, la Digi Sport, cel poreclit de suporteri Mitraliera.


UPDATE 20:30. Valentin Lazăr a oferit un interviu pentru revista suporterilor dinamoviști, „Dinamo în ring”


UPDATE 20:20. Iată cele două echipe: Dinamo: Bălgrădean- Rus, Grigore, Thicot, Bărboianu- Șerban, Elton, Boubacar- Matei, Bilinski, Lazăr. Rezerve- Naumovski, Munteanu, Rotariu, Thomas, Ad. Popa 2, Buia, Velici

CFR Cluj: Felgueiras- Maftei, Cadu, Rada, Camora- Negruț, Djokovic, Monroy, Deac- Costea, Ogbu
Rezerve: Amadio, Tade, Lopes, Batin, Rui Pedro, Muniru, Alex Păun


UPDATE 20:00. În aprilie 2010, Dinamo Și CFR Cluj s-au întâlnit în Gruia, în Cupa României, iar ardelenii s-au impus la limită (2-1) și s-au calificat în faza următoare. După meci, N Doye a părăsit fără să anunțe hotelul în care era cazată echipa, iar acest lucru a dus la nemulțumitrea celorlalți jucători, mai ales că senegalezul nu se afla la prima abatere nesancționată de șefi. După un conflict între Florin Bratu și Florin Prunea (oficial al lui Dinamo atunci), mai mulți dinamoviști au plecat din cantonamentul de la Cluj, în sentiment de solidaritate cu Bratu, cel care a fost exclus din lot. Cu un microbuz închiriat la fața locului, Boștină, Mărgăritescu, Alexe, Zicu și Andrian Cristea au părăsit hotelul din Cluj, chiar dacă la câteva zile, „câinii” aveau meci în campionat, la Bistrița.


UPDATE 19: 45. Primul titlu din istoria CFR-ului i se datorează în mare măsură lui Dinamo. Aflați în luptă cu Steaua, cei din Gruia avea nevoie de ajutorul „câinilor”. Urma derby-ul Dinamo și Steaua, în „Ștefan cel Mare”, iar o victorie a „roș-albilor” trimitea titlul în Ardeal. Tensiunea înaintea acelui meci a fost uriașă. Povestește Cornel Țălnar, antrenor la Dinamo la acel moment. „Au fost presiuni mari din toate părțile. Existau zvonuri că o să dăm meciul Stelei și îmi aduc aminte că, înainte cu două zile de derby, a venit galeria la antrenament. Erau peste 200 de fani și ne-au spus că trebuie să câștigăm, altfel… Apoi, am adus un preot în vestiar, ne-am pus toți în genunchi, am stat într-un meleu ca la rugby sub patrafir și am jurat cu mâna pe Biblie că o să ne apărăm corect șansele. Eram toți acolo, de la Borcea până la al treilea portar din lot. Tot atunci, deși a lipsit de la jurământ, l-am văzut pentru prima oară pe domnul Badea în vestiar înaintea unui meci. A venit să ne motiveze, să ne spună că trebuie să câștigăm. În rest, niciodată nu l-am mai văzut să intre la cabine înaintea unui joc Îmi aduc aminte că atunci, în 2008, chiar în ziua de Paște, m-am întâlnit cu Ando la Alba. I-am spus că o voi bate pe Steaua, iar el credea că o să cedăm fără luptă. După meci m-a sunat, mi-a mulțumit și mi-a spus că mă va respecta mereu.”, și-a amintit „Țânțarul” într-un interviu pentru ProSport. Dinamo și-a învins marea rivală, 2-1, prin golurile lui Dănciulescu și Bratu, iar fanii au botezat acea zi: „Ziua Dreptății”. Marea câștigătoare a fost însă CFR Cluj, formația care a reușit primul titlu din istorie.


UPDATE 19:30. POVESTEA MECIULUI DIN 2007 În luna mai a anului 2007, Dinamo câștiga în fața celor de la CFR Cluj (1-0) și astfel o ajuta pe Steaua să se califice în preliminariile Champions League de pe locul al doilea. În sfârșitul acelui sezon, „câinii” au reușit să câștige ultimul titlu din istorie, însă meciul cu CFR a fost unul special.  După acest meci, în vestiarul formației din „Ștefan cel Mare” a avut loc un scandal despre care mulți spun că a dus la ruptura totală între jucători și antrenorul Mircea Rednic. Totul a pornit de la o primă pe care Gigi Becali a promis-o „câinilor”.  Pentru victoria în fața ardelenilor, patronul rivalilor a propus o  primă în valoare de câteva sute de mii de euro, bani care au și ajuns la dinamoviști, iar în timpul meciului au fost ținuți într-o geantă, la marginea terenului, de un bodyguard al latifundiarului din Pipera. Problema a intervenit la împărțirea banilor, atunci când „Puriul” a fost acuzat de elevii săi că și-a oprit mai mulți bani. La finalul acelui meci, jucătorii au plecat direct în cantonament pentru a-și încasa prima. La Săftica au intervenit primele tensiuni, iara doua zi, tot lotul s-a reunit în tribuna oficială a stadionului din „Ștefan cel Mare” pentru a rezolva problema. Aici, Rednic a fost amenințat de jucători, iar unii au fost extrem de duri și i-au transmis tehnicianului vorbe dure.
În toamna lui 2007, Dinamo a pierdut în fața lui Lazio calificarea în grupele Champions League, iar Steaua a mers în cea mai importantă competiție de pe continent după ce a eliminat pe Zaglebie Lubin și pe Bate Borisov.


UPDATE 19:10. Avem echipa lui Dinamo. Flavius Stoican nu a efectuat foarte multe modificări față de partida de la Brașov. Tehnicianul dinamovist a fost nevoit să-l titularizeze pe Bilinski (Țucudean fiindsuspendat), iar în apărare va reveni Steven Thicot, în locul accidentatului Alexander Durimel. Iată echipa „câinilor”:  Bălgrădean- Rus, Grigore, Thicot, Bărboianu- Șerban, Elton, Boubacar- Matei, Bilinski, Lazăr

51 de zile au trecut de la ultimul meci pe care Thicot l-a jucat în tricoul lui Dinamo. Universitatea Cluj– Dinamo 0-1


UPDATE 19:00. Dinamo și CFR Cluj s-au întâlnit în decursul anilor de 35 de ori. Câinii” s-au impus de 18 ori, 5 partide s-au încheiat la egalitate, iar ardelenii au învins în 12 jocuri. Golaverajul general este de 59- 35. Cu Dinamo gazdă, bilanțul este următorul: 17 meciuri, 12 victorii ale roș-albilor, un singur nul și 4 victorii în dreptul feroviarilor (golaveraj 34-10)


Dinamo – CFR Cluj, un meci cu valoare de derby în trecut, o partidă oarecare în prezent. „Câinii” lui Stoican vin după un meci de uitat sub Tâmpa, acolo unde și-au știrbit seria de patru victorii consecutive cu o înfrângere, 0-2, în timp ce adversarii lor au bifat un egal amar, 1-1, pe teren propriu, în fața Concordiei Chiajna.

Dinamo nu a mai bătut CFR-ul în „Ștefan cel Mare” din 2009
Gazdele au avantajul celor 10 puncte din clasament, oaspeții se mândresc cu palmaresul ultimelor întâlniri. Ultimele patru „directe” s-au încheiat cu victoria echipei clujene, de trei ori în campionat și o dată în cupă. De fapt, Dinamo nu a mai câștigat în timpul efectiv de joc de șase partide, însă rămâne satisfacția Supercupei câștigate în fața ardelenilor, în 2012, în urma loviturilor de departajare. Altfel, ultima victorie în Liga 1 a „câinilor” în fața formației din Gruia datează din 05.11.2011, 3-2 în deplasare. Pe teren propriu, Dinamo nu s-a mai impus din 23.08.2009, Dinamo – CFR 1-0.

Miriuță, dinamovist declarat
Ca antrenori, Stoican și Miriuță s-au întâlnit o singură dată. În turul campionatului, fostul internațional maghiar, cel care nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru culorile clubului pe care îl întânește în această seară, se afla pe banca celor de la  Ceahlăul și a reușit un egal, 1-1, chiar în „Ștefan cel Mare”.


ECHIPELE PROBABILE

Dinamo (4-3-3)
Bălgrădean- Rus, Dragoș Grigore, Ad. Popa 2, Bărboianu- Șerban, C. Munteanu, Elton- Matei, Bilinski, Lazăr
Absenți: Steliano Filip (accidentat), Durimel (accidentat), Fai (în urmă cu pregătirea), Țucudean (suspendat)

CFR Cluj (4-2-3-1)
Felgueiras- Maftei, Cadu, Piccolo, Rada- Monroy, Dokovic- Negruț, Pedro, Deac- Ogbu
Absenți: Gabioneta, Chanturia, Maah (nu au făcut deplasarea)

 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani să se întâmple
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani să se întâmple
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…