LIVE BLOG | Dinamo – Astra 1-4. Hat-trick-ul lui Alibec și golul lui Boudjemaa ucid șansele „câinilor” la titlu, iar Șumudică redevine lider

LIVE BLOG | Dinamo - Astra 1-4. Hat-trick-ul lui Alibec și golul lui Boudjemaa ucid șansele
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo – Astra 1-4 (Geraldo aut. 38 / Boudjemaa 16, Alibec 35, 53, 68)

Echipele de start:

  • Dinamo: Cerniauskas – A. Marc, Puljic, Mevlja, S. Filip – P. Anton, Ekeng – Hanca (D. Rotariu 46),   Palic, Romario (V. Lazăr 58) – Essombe (Gnohere 66)
  • Astra:   S. Lung – Queiros, Găman,   Geraldo Alves, J. Morais – Takayuki,   Boldrin (   D. Florea 63) – Boudjemaa (D. Niculae 70), Teixeira, De Amorim (Lovin 46)  –   Alibec

22:19 FINAL! Se termină meciul, unul pe care Alibec îl va ține minte multă vreme. Vârful Astrei a decis partida cu trei goluri, dintre care două de excepție, Boudjemaa a punctat și el, iar Dinamo a contat în atac doar la ocazia lui Essombe și autogolul lui Geraldo Alves. Astra revine pe primul loc și așteaptă meciul cu Pandurii de etapa viitoare, în timp ce șansele lui Dinamo la titlu se apropie de zero.


22:11 Finalul meciului arată exact cum trebuie să arate ultimele minute ale unei partide în care oaspeții conduc cu 4-1. Dinamo încearcă, dar, ca pe tot parcursul meciului, nu reușește nimic. Alibec mai inventează o pasă de geniu, dar Teixiera centrează slab și Puljic respinge. Cinci minute până la final.


22:00 Dinamo are o răbufnire pe finalul meciului. Lazăr e marcat larg de Găman, intră în careu și șutează cu stângul, dar mingea lovește bara transversală a porții lui Silviu Lung. Rednic poate trage deja câteva concluzii pentru etapa viitoare. De exemplu, Marc nu are ce căuta în flancul drept, Lazăr a fost peste Romario, iar Palic are nevoie de un restart.


21:45 GOOOOL ALIBEC! „Tata” Puiu, se vede!? Atacantul Astrei găsește momentul oportun pentru o evoluție de senzație și o îngenunchează pe Dinamo. De data aceasta are noroc, șutul său de la 25 de metri e deviat de Puljic, iar Cerniauskas plonjează prea târziu pentru a respinge. 1-4 în minutul 68, după o seară magică a fostului vârf de la Internazionale Milano.


21:50 Dinamo are nevoie să marcheze două goluri, dar e la fel de slabă în atac și nu poate pune în pericol poarta lui Silviu Lung. Noi suntem încă sub influența driblingului genial al lui Alibec, dar putem spune că Rotariu a adus un mic plus în ofensiva echipei sale. Totuși, cu Palic și Essombe complet ineficienți, Dinamo nu și-a creat nicio coazie importantă. Șumudică face a doua schimbare, cu Florea în locul lui Boldrin, iar Rednic se agață de ultima speranță. Intră Gnohere, iese Essombe.


21:44 Alibec e faultat de Steliano Filip, iar Astra beneficiază de o lovitură liberă din partea stângă. Boldrin execută direct spre poartă, dar Cerniauskas are un reflex foarte bun și respinge de la colțul scurt. După un minut, Alibec îi semnează transferul lui Andrei Marc în Liga 3, cu un dribling pe care-l vezi de două ori în 10 ani în Liga 1. Intră Lazăr în locul lui Romario.


21:41 GOOOL ASTRA! Da, ați ghicit, a marcat din nou atacantul care nu a avut loc în lotul României pentru meciurile cu Lituania și Spania. O pasă bună a lui Boudjemaa îl găsește demarcat pe Alibec, iar de aici începe coșmarul lui Dinamo. Atacantul Astrei protejează excelent în fața lui Mevlja, șutează înainte ca Puljic să poată interveni, mingea e atinsă de Cerniauskas, dar lituanianul din poarta lui Dinamo nu poate împiedica golul. 1-3, după o nouă demontrație de forți a lui Alibec.


21:38 În tribune, printre jucătorii Astrei care n-au prins lotul se numără și Adrian Scarlatache, fundașul dreapta care s-a făcut de râs la meciul cu Steaua, din Cupa Ligii. Scarlatache a jucat multă vreme la Dinamo, a fost unul dintre preferații lui Cristi Borcea, iar Cupa României câștigată de echipa din Ștefan cel Mare în 2012, într-o finală contra Rapidului, i se datorează în mare măsură.


21:34 S-a reluat meciul. Rednic l-a scos pe Hanca și l-a introdus pe Rotariu, în timp ce Șumudică face o schimbare oarecum defensivă. Iese De Amorim și intră Lovin, care va juca la mijlocul terenului, urmând, probabil, ca Boldrin să fie urcat în lina ofensivă, alături de Teixeira și Boudjemaa.


21:16 În continuare, Dinamo lasă spații foarte mari în defensivă. Ekeng și Anton sunt surprinși în multe momente avansați, iar mijlocașii ofensivi ai Astrei vin perpendicular pe fundașii lui Mircea Rednic. Ultimul exemplu? Boldrin scapă, trece de Filip și ajunge în poziție bună de șut, dar trimite mult peste poartă. Pauză pe Arena Națională, după 45 de minute care i-au aparținut Astrei.


21:12 GOOOOL DINAMO! Astra are ocazia să facă 3-0 pe contraatac, dar William de Amorim irosește o situație foarte bună. Imediat, Hanca duce mingea până la marginea careului advers, scoate la Anton, mijlocașul venit de la Pandurii șutează, iar mingea e deviată de Geraldo și-l păcălește pe Silviu Lung. Dinamo revine rapid în joc ceea ce face ca meciul să fie mai interesant, pentru că un 2-0 la pauză pentru echipa lui Șumudică ar fi fost, practic, sinonim cu victoria.


21:09 GOOOL ALIBEC! Nu că ar fi fost nevoie, dar atacantul Astrei demonstrează din nou de ce nu trebuia să lipsească din lotul României pentru amicalele cu Lituania și Spania. Primește o minge în careu, preia, șutează cu stângul, la colțul lung și înscrie unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului. 


21:03 OCAZIE IMENSĂ‚. Puljic iese ca un mare fundaș din apărare, verticalizează pentru Essombe, Găman nu înțelege nimic, iar atacantul lui Dinamo scapă singur cu portarul. Încearcă o execuție pretențioasă, printre picioarele lui Silviu Lung, dar goalkeeper-ul Astrei stă bine pe picioare și reușește să respingă în corner.


20:56 Dinamo încearcă să răspundă, dar ofensiva lui Mircea Rednic e relativ modestă. Încearcă, totuși, Palic un șut din lovitură liberă, cu stângul, dar Silviu Lung reține fără prea mari probleme. E minutul 25, iar gazdele de astăzi arată groaznic în ofensivă. Hanca se implică foarte puțin, Palic găsește cu greu culoarele, iar Essombe e izolat între Găman și Geraldo Alves. Alibec primește cartonașul galben, după o intrare dură asupra lui Mevlja.


20:49 GOOL ASTRA! Logic, după o perioadă în care au acaparat mingea și au atacat, giurgiuvenii deschid scorul. Andrei Marc e prins la mijloc de William de Amorim și Junior Morais, iar combinația celor doi brazilieni îl scoate ușor din joc. Fundașul stânga centrează bine, pe jos, Filip îl pierde pe Boudjemaa, iar francezul îl învinge pe Cerniauskasa cu o reluare la colțul scurt. 0-1 și Astra redevine lider!


20:38 Astra începe ceva mai bine, iar Boldrin primește un cartonaș galben inutil, după ce execută o lovitură liberă înainte de fluierul lui Radu Petrescu. Alibec e din nou liderul ofensivei, își asumă responsabilități, în timp ce Rednic pare că joacă din nou (a câta oară?) cartea contraatacului.


20:31 A început meciul. Jucătorii lui Dinamo au ieșit cu un mesaj în memoria unuia dintre suporteri.


20:15 Arena Națională se redeschide după mai bine de cinci luni, dar asta nu înseamnă că vom avea spectacolul pe care-l așteptam în tribune. Organizatorii au anunțat că așteaptă aproximativ 10.000 de fani la meci.


19:45 Arbitrul de centru va fi Radu Petrescu, omul care a împărțit dreptatea și la derby-ul dintre Dinamo și Steaua și care, tot în acest sezon, a eliminat trei dinamoviști în meciul cu CFR. E, totuși, o întrebare de pus, chiar dacă, cu siguranță, nu vom primi răspuns. De ce Ovidiu Hațegan, euroarbitrul României, e delegat la Voluntari – CFR Cluj, iar derby-urile etapei sunt arbitrate de Marius Avram și Radu Petrescu?


19:33 Bună seara! O oră până ma Dinamo – Astra, meciul care redeschide Arena Națională și care, în același timp, poate schimba din nou liderul în Liga 1. Mai sus puteți vedea cele două echipe de start, unele lipsite de mari surprize. De semnalat că Mircea Rednic l-a titularizat pe Andrei Marc în flancul drept al apărări, motiv pentru care Sergiu Hanca își face loc în linia ofensivă. Șumudică vine cu tot ce are mai bun, iar Bicfalvi lipsește.


  • Presiune în premieră pentru echipa antrenată de Marius Șumudică. Astra Giurgiu este obligată să obțină cel puțin un punct în derby pentru a reveni în fruntea Ligii 1, deasupra Stelei
  • Printr-o victorie pe teren propriu, Dinamo poate trece din nou pe podium deasupra Pandurilor Tg. Jiu

Vreau să bată Dinamo„, a spus Laurențiu Reghecampf înaintea derby-ului de pe Național Arena, cea mai importantă partidă a acestui final de săptămână. Jocul dintre Dinamo și Astra nu afectează doar cele două echipe, ci și pe Steaua și Pandurii, celelalte două echipe implicate în lupta pentru titlu. Într-un moment în care liderul campionatului s-a schimbat pentru prima dată, Astra Giurgiu se prezintă pe stadionul pe care la ultima întâlnire directă, în octombrie 2015, a câștigat cu 1-0.

Partida între cele două echipe este în prim plan și datorită faptului că va fi primul meci după redeschiderea Național Arena, lucru aplaudat de oficialii dinamoviști. „Am avut acceptul celor de la Astra să mutăm meciul, fără acordul lor nu s-ar fi putut. Nu ne mai rămâne decât să fim cât mai mulți dinamoviști pe stadion, să creăm o atmosferă frumoasă împotriva liderului. De asta am decis să mutăm meciul, pentru spectatori și pentru spectacolul fotbalistic„, a spus Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo.

Dinamoviștii nu cred că victoria îi scoate din lupta pentru titlu

Cu toate că o înfrângere pe teren propriu ar scoate Dinamo din discuțiile despre titlu, Mircea Rednic este mai optimist. „Nu cred că dacă pierdem nu mai avem șanse la titlu. Ne bucurăm că jucăm pe Național Arena, e bine pentru că avem condiții bune pentru jucători și pentru fani, dar noi mai avem șanse la titlu„, a spus antrenorul dinamovist. Rednic a ținut să dezmintă zvonurile aiuristice care speculau cererea fanilor ca echipa să piardă în fața Astrei pentru ca giurgiuvenii să detroneze Steaua: „Nu cred că suporterii au cerut așa ceva. Ei trebuie să vină și să ne susțină pe noi„. În finalul conferinței de presă care a precedat jocul, Rednic și-a anunțat și viitorul, spunând că după meciul cu Steaua va semna prelungirea înțelegerii cu Dinamo.

ULTIMELE ZECE ÎNTÂLNIRI DIRECTE ÎNTRE DINAMO ȘI ASTRA

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…