Le-au zâmbit de sub mustață:** Dinamo – Steaua 0-2! Roș-albaștrii își înving rivala, dar îi pierd pe Chipciu și Chiricheș

Le-au zâmbit de sub mustață:** Dinamo - Steaua 0-2! Roș-albaștrii își înving rivala, dar îi pierd pe Chipciu și Chiricheș
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua a dominat clar și ultimul derby al sezonului

Derby-ul rămâne derby și când distanța din clasament e mai clară ca prognoza meteo pe următoarele două zile. Nici n-are cum altfel, când vezi peluza dinamovistă cum cântă, ori pe cea stelistă cum aplaudă. N-avea cum să fie altfel chiar dacă Steaua e deja campioană. Un meci Dinamo – Steaua rămâne viu, trăiește, pentru că așa a fost dat de când ne-am apucat cu toții de acest microb numit fotbalul. Și totuși…

Dinamo, pe perfuzii
Totuși, pentru a fi viu și pe teren, derby-ul ar trebui să aibă două inimi. Dacă Steaua a avut puls, iar asta s-a văzut chiar de la încălzire, Dinamo a mers pe perfuzii. Pentru a câștiga un meci cu rivala de o viață, nu e de ajuns să legi două pase abia la 0-1. Și nici după ce peluza nu mai are voce de atâtea cântece. Nu trebuie să fii fotbalist doar în cartea de muncă pentru a ști că trebuie să discuți cu colegii pentru a nu te ciocni penibil precum Dandea cu Grigore (28).  Ori să pierzi mingea ca Rus la Chipciu (30). Dinamo de aseară a arătat urât. Urât rău de tot. Mai lipsea să-și dea gol singură, dar de asta s-a ocupat Boubacar, lovit fără voia lui de o minge-carambol trimisă pe traseul Colțescu-Chipciu-Rusescu (13).

Steliștii nu s-au întrebuințat deloc, au jucat atât cât trebuia și au primit bucuroși cadoul de la Boubacar. Desenele de pe gazon se vedeau de la o poștă, clare, studiate ca la carte. Mustățile din dotare de aseară le-au mai adus un pic de șarm, de căldură, în mecanismul nemțesc gândit de Reghecampf. I-au făcut mai umani, deși pentru adversari au rămas la fel de speriat. Cu siguranță Tănase a fost mai fotogenic atunci când s-a ridicat în dreptul peluzei Stelei după golul de 0-2 (71).

Cel mai greu meci pentru „câini”
0-1 sau 0-2 cam tot una e într-un derby. Discuția despre umilință ar putea apărea mai încolo, de la un 0-3 etc. Numai că suporterul dinamovist are cam plin sacul cu umilințe. De aici și ieșirea din minutul 34, atunci când Bourceanu n-a putut executa un corner din cauza bețelor aruncate spre el. S-au vărsat nervi și ani de suferințe pentru „câini”. Meciul de aseară a fost poate meciul pe care toți dinamoviștii ar fi vrut să se termine mai repede. Să se termine chinul, pentru a fi uitat mai repede. S-a terminat 0-2, care e la fel de dureros ca și un 0-1 sau un 0-5. Pentru că e vorba de derby. Iar derby-urile nu se uită niciodată.

PROFESIONIST
Reghe ar merge la Dinamo

Tehnicianul steliștilor șochează, spunând un lucru pe care nu mulți antrenori steliști l-ar afirma. Reghecampf (foto) a dezvăluit, ieri, că nu ar refuza să antreneze rivala din Ștefan cel Mare. „Eu nu am probleme de acest gen. Sunt deschis oricărei provocări. Da, de ce nu, aș antrena pe Dinamo”, a declarat tehnicianul. Întrebat același lucru, Cornel Țălnar a respins din start o asemenea variantă.

Țălnar, scos din sărite de Boubacar
Autogolul lui Mansaly Boubacar l-a scos din sărite pe Cornel Țălnar. „Țânțarul” l-a chemat de trei ori pe mijlocaș la marginea terenului pentru a-l obliga să iasă din defensivă și să urce mai mult în atac.

INTRĂ‚ AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT!
 


 

UPDATE 20:09 – O breșă de securitate: mai mulți fani dinamoviști din „Peluza Sud” (aproximativ 150) au intrat în sectorul unde stau fanii Stelei. Intervenția promptă a Jandarmilor a facut sa nu se lase cu incidente grave.

UPDATE 20:00 – Primul incident dinaintea partidei a avut loc pe Intrarea Basarabiei, unde un suporter dinamovist a fost bătut de un grup de steliști

UPDATE 19:50 – Oficialii partidei au confirmat echipele de start anunțate de ProSport:

Dinamo: Bălgrădean – Rus, Luchin, D. Grigore, Mușat – Strătilă, Dandea, Boubacar, Curtean – Dănciulescu, Alexe. Antrenor: Cornel Țălnar.

Steaua: Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Chiricheș, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Rusescu. Antrenor: Laurențiu Reghecampf


UPDATE 19:34 – Unul dintre managerii Stelei a sosit deja la National Arena însoțit de fiica sa, Teodora, și s-a așezat în partea lojei dinspre galeria lui Dinamo. Oficialul i-a instigat pe suporterii „câinilor” arătându-le mustața și indicând din semne cifra 24, numărul titlurilor cucerite de Steaua. Galeria dinamovistă i-a răspuns cu înjurături la adresa copilei sale.


UPDATE 19:10 – Dinamoviștii au pregătit în peluză o coregrafie care conține inițialele „FCD” de culoare roșie, pe un fundal argintiu.

UPDATE 19:04 – Jucătorii lui Dinamo au pătruns pe gazon pentru a inspecta suprafața de joc și au fost întâmpinați ostil de galeria Stelei, care și-a ocupat deja locul din peluză. Fanii roș-albaștrii au scandat ironic în direcția fotbaliștilor rivalei „Campionii, campionii!”

UPDATE 18:30 Bulevardul Basarabia a fost „ocupat” de fanii Stelei. În acest moment la intrarea în stadion s-au strâns peste 1.000 de fani ai Stelei și numărul lor crește cu rapiditate. Roș-albaștrii au afișat și un banner în apropiere de Național Arena pe care scrie  „Urmează piesa de teatru”, semn că aceștia le-au pregătit rivalilor câteva surprize.

 

foto: Bogdan Iordache


17:30 Ne amintim de reușita fabuloasă care a decis derby-ul Dinamo – Steaua din sezonul 2006-2007. Dennis Serban a marcat în prelungirile partidei după o cascadă de driblinguri, iar trupa lui Rednic se impunea cu 1-0.

 

17:00 Italianul Dario Bonetii le ține pumnii dinamoviștilor în derby. Italianul nu a uitat însă problemele mari de arbitraj de la partida tur:  „In seara asta arbitrul este roman, da? Atunci e mai bine. Sa speram ca va fi mai echilibrat decat cel care a fost in derby în tur„.


15:00 CCA a decis ca Sebastian Colțescu să conducă la centru derby-ul din această seară dintre Dinamo și Steaua.

Adrian Porumboiu crede că această alegere este una inspirată. „Mi se pare bună delegarea lui Colțescu la derby. E inspirată alegerea lui Deaconu.” ––> Vezi aici întreaga declarație a lui Adrian Porumboiu


UPDATE 13:30  Adrian Mutu și-a arătat pe un site de socializare susținerea față de fosta sa echipă, Dinamo, în derbiul cu Steaua, de vineri seară, deși în ultima vreme s-a speculat ideea unui transfer al acestuia la formația pregătită de Laurențiu Reghecampf.

„Dinamo – Steaua !!! Un derby fără miză!!! Steaua campioană!!! Era frumos ca miza să fie titlul, pentru noi toți și mai ales pentru cei 55.000 care vor fi la stadion!!! Oricum e!!! Hai Dinamo !!”, a scris Adrian Mutu. ––> Vezi aici declarația lui Mutu


UPDATE 12:30 Lovitura de start a marelui derby din această seară va fi dată de Ionuț Lupescu, cel care a cunoscut gloria ca jucător în Ștefan cel Mare.

Iulian Mihăescu spune că fostul internațional merită această onoare, mai ales că a fost cel mai tânăr căpitan din istoria lui Dinamo.

„Este o onoare pentru el și cred că merită. A fost și cel mai tânăr căpitan al lui Dinamo… Eu sunt modest, sunt alții care au făcut mai multe pentru acest club și merită o astfel de onoare înaintea mea.” a spus Iulian Mihăescu pentru Dolce Sport. ––> Vezi aici declarația completă


UPDATE 11:30 Casele de pariuri o văd pe Steaua favorită, însă oferă o cotă destul de bună pentru un eventual succes. Toate agențiile oferă o cote între 2 și 2,30 pentru un succes al roș-albaștrilor, în timp ce o victorie a „câinilor” oferă cote între 2,80 și 3,50. ––> Vezi aici cotele


UPDATE 11:00  Jean Vlădoiu, cel care a activat la ambele echipe, se așteaptă la un adevărat spectacol în tribune, iar pe gazon o vede favorită clară pe Steaua.

„Sper să fie un meci echilibrat și frumos pentru că în tribune vom avea un adevărat spectacol. Steaua nu are nimic de pierdut, a avut mulți jucători pe care Reghe i-a odihnit la Bistrița. Cu o mare ambiție și dăruire pot câștiga și dinamoviștii. Cei de la Steaua au un moral foarte bun. A doua echipă nu prea a existat în România, iar steliștii au avut un sezon în care a câștigat titlul cu multe etape înainte.” a spus Jean Vlădoiu la Sport.ro


E al doilea derby în care una dintre echipe e campioană matematic

Steaua a câștigat deja campionatul, iar miza rămâne de orgoliu. O singură dată s-a mai întâlnit o situație asemănătoare în Liga 1. Se întâmpla în ediția 1960-61, când Dinamo și CCA s-au întâlnit în ultimul meci al campionatului, pe 29 iunie, într-o restanță din etapa 24. La ora partidei, CCA era deja campioană, dar, cu toate acestea, oaspeții i-au învins pe dinamoviști cu 3-2 și au terminat acel sezon cu cinci puncte avans în fața rivalei, în acea perioadă acordându-se două puncte la victorie. Voinescu, Alexandrescu, Zavoda II și Gheorghe Constantin jucau atunci pentru CCA.


Nu am nevoie să-i motivez pe fotbaliști pentru meciul cu Dinamo. Noi jucăm numai pentru fani
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua


 

Cifrele fac din Steaua favorită certă

Partida tur a fost câștigată de Steaua cu 3-1. Golurile au fost marcate de Rusescu (2) și Szukala, respectiv Alexe
Derby-ul din această seară prinde cei doi granzi în ipostaze complet diferite. Dacă Steaua este deja campioană și tratează relaxat partida, la Dinamo lucrurile au încă miză. Elevii lui Țălnar urmăresc clasarea pe podium, performanță ce ar trimite echipa în tururile preliminare ale Europa League. Chiar și cu un nivel de motivare complet diferit, cifrele sunt clar în favoarea Stelei. Echipa lui Reghecampf stă mai bine la toate capitolele, astfel că pornește ca favorită.

Ofensivă și apărare mai bune
Steaua a arătat în acest sezon că are o forță ofensivă mai mare decât a „câinilor” (65 vs. 44 la goluri marcate), lucru ilustrat de performanțele golgheterilor echipei. Rusescu este liderul ierarhiei cu 20 de reușite, în timp ce Alexe este principalul marcator al lui Dinamo, cu 14 goluri. Și în ceea ce privește oamenii cu pasa decisivă, Steaua stă mai bine. Chipciu și Rusescu au fiecare câte 10 „assisturi” în acest campionat, Curtean fiind primul la acest capitol de la Dinamo, cu 6 pase de gol.

Dinamoviștii mai titrați… în tricoul Stelei
Printre puținele capitole la care Dinamo depășește Steaua se numără și cel al experienței în ceea ce privește titlurile din palmares. Liderul Ligii I, fără acest trofeu de șapte ani, îi are pe lista campionilor doar pe Râpă (cu Oțelul) și pe Rusescu (cu Urziceni). De cealaltă parte, Dinamo are, prin doi fotbaliști, șase titluri, însă patru din ele sunt… ale Stelei. Astfel, Dănciulescu a câștigat Liga I de patru ori, de două ori cu Steaua și în alte două rânduri cu Dinamo, iar Andrei Cristea are tot două, ambele cu Steaua.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…