LIVE BLOG | CSM Poli Iași – FCSB 1-0. Dezastru pentru vicecampioni! Andrei Cristea a înscris pe contraatac și a transformat-o pe CFR în mare favorită la titlu. „Filmul” unei seri de coșmar pentru Dică

LIVE BLOG | CSM Poli Iași - FCSB 1-0. Dezastru pentru vicecampioni! Andrei Cristea a înscris pe contraatac și a transformat-o pe CFR în mare favorită la titlu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • CSM Poli Iași a dat lovitura în ultimele minute ale meciului cu FCSB și a schimbat radical lupta pentru titlu. Acum, CFR are 44 de puncte, unul peste FCSB, și a devenit mare favorită!
  • În ultimele două etape, CFR va juca în deplasare cu Astra și pe teren propriu cu Viitorul, în timp ce FCSB va înfrunta CS U Craiova, în Bănie, și Astra, la Giurgiu.

CSM Poli Iași – FCSB 1-0 (A. Cristea 89)

CSM Poli Iași: Rusu – Zaharia (Mihăescu 80), Mihalaches, Frăsinescu, Panțâru – Qakas, Cioinacs – Platini (Kizito 60), Jos, Sin (Bosoi 45) – A. Cristea
Rezerve: Koșelev, Danale, Chelaru, Jagodinskis

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălașas, Momcilovic – Pintilii (Nedelcu 46), L. Filips – Man, Budescu (Teixeira), F. Tănases – Alibecs (Gnohere 77)
Rezerve: A Vlad, J. Morais, F. Coman, O. Popescu

Așa arată acum clasamentul Ligii 1 Betano, cu două etape înainte de final. Două victorii în ultimele două meciuri aduc titlul în Gruia după șase ani! CRONICA MECIULUI din Copou.


 

Min. 90+3 Fluier final! La capătul unui meci în care singura ocazie importantă a FCSB-ului a fost irosită de Bălașa, moldovenii au fost răsplătiți pentru dăruirea de care au dat dovadă. Elevii lui Stoican au pierdut toate meciurile din playoff, cu excepția celor în care au primit vizita CFR-ului, respectiv a FCSB-ului.


Min. 89 GOOOL CSM Poli Iași! Andrei Cristea a marcat la capătul unui contraatac, spre disperarea oaspeților. Kizito a scăpat, a întors faza, iar Cristea a profitat și s-a infiltrat în spatele adversarilor. A urmat o pasă pentru veteranul Iașului, care a avut timp să preia în centrul careului, și-a așezat meticulos balonul, după care a șutat cu mult calm la colțul lung. Bălgrădean a fost bătut, iar tabela indica 1-0 din minutul 89.


Min. 80 Flavius Stoican l-a introdus pe Mădălin Mihăescu în locul lui Zaharia, după ce echipa sa a rămas în zece oameni. Iată cum era prezentat jucătorul adus de la Juventus, de antrenor, în iarnă: „Există și fotbaliști care cântă la pian, dar și cară pianul. Mihăescu, tu ești unul care cari”.


Min. 74 Cartonaș roșu! Qaka l-a faultat din spate pe Florin Tănase, în marginea careului, iar Radu Petrescu i-a acordat al doilea cartonaș galben, fără ezitare. Chiar dacă a încercat să-și tragă piciorul în ultimul moment, albanezul nu a putut să-l mai ferească pe căpitanul oaspeților. La fel ca în tur, moldovenii vor încheia partida în zece oameni.


Min. 70 Kizito l-a lansat pe Andrei Cristea, la capătul unui contraatac. Căpitanul moldovenilor a făcut doi pași în careul advers, după care a șutat spre poartă. Execuția sa nu a fost una foarte reușită, astfel că Bălgrădean a respins în lateral. Poate că în urmă cu două, trei sezoane”Pufi” ar fi fost învins de atacantul care a ajuns la 33 de ani.


Min. 66 Jo Santos a primit în flancul stâng, a trecut de Benzar, după care a șutat spre poartă. Bălgrădean a închis la colțul scurt, iar mingea a lovit bara, după care a ricoșat în afara terenului.


Min. 64 Andrei Cristea a șutat puternic la colțul scurt, dar Bălgrădean s-a aruncat la sacrificiu și a respins.


Min.60 Qaka a oferit un moment sublim în Copou, reușind să paseze lung din rabona. Momentul a fost apaludat la scenă deschisă.


Min. 55 Nicolae Dică se agită la marginea terenului, având încă o singură modificare la dispoziție. Cine ar putea fi decisiv pentru FCSB în această seară:

  • A. Gnohere
  • B. Florinel Coman
  • C. Junior Morais

Min. 52 Alibec a șutat, mingea a fost deviată de un adversar la colțul scurt, dar Denis Rusu s-a redresat și a reținut.


Min. 50 Ieșenii au irosit două șanse importante. Platini a primit în interiorul careului, a încercat să șuteze în diagonală, dar a bărbierit mingea, care a fost reținută ulterior de Bălgrădean. A urmat o centrare expediată în gura porții pentru Andrei Cristea, care a ratat de puțin întâlnirea cu balonul.


Min. 46 S-a reluat partida din Copou! Nicolae Dică a efectuat din nou două modificări la pauză. Antrenorul vicecampioanei i-a înlocuit pe Budescu și Pintilii cu Teixeira și Nedelcu.


Min. 45+3 Pauză la Iași!


Min. 45 Flavius Stoican l-a schimbat pe Andrei Sin în ultimele momente ale primei reprize, mijlocașul acuzând o accidentare la genunchiul drept. În locul acestuia a fost introdus Gabriel Bosoi, optarul moldovenilor.


Min. 39 Alibec i-a pasat lui Pintilii peste fundașii adverși în urma unui un-doi, dar portarul Rusu a ieșit la timp din poartă și i-a furat mingea mijlocașului.


Min. 35 Frăsinescu a trimis balonul în plasă, dar golul a fost anulat după un fault comis de Mihalache asupra lui Bălgrădean. Portarul oaspeților a reținut balonul în urma unei lovituri de colț, fundașul advers s-a ciocnit de el, iar „Pufi” a scăpat mingea care mai apoi a ajuns la Frăsinescu.


Min. 32 Platini a irosit o șansă bună de atac a gazdelor. Panțâru plecase în flancul stâng, era singur în zona respectivă, dar colegul său n-a reușit să-i paseze în timp util, iar FCSB-ul a plecat pe contraatac. Budescu l-a căutat pe Alibec cu o pasă din lateral, dar Frăsinescu s-a repriat și a trimis în afara terenului.


Min. 28 Platini a fost angajat în marginea terenului, a încercat să trimită la colțul scurt, dar șutul său s-a scurs în plasa laterală.


Min. 25 Vicecampionii nu reușesc să se găsească în ultimii 20 de metri, defensiva lui Flavius Stoican fiind extrem de compactă până în acest moment. Pe faza ofensivă moldovenii încearcă să dea lovitura pe contraatac.


Min. 23 Planic a revenit pe gazon, Nicolae Dică nu e nevoit să irosească o schimbare încă din prima repriză.


Min. 21 Jocul este întrerupt după o ciocnire între Bălgrădean și Planic. Portarul a ieșit în întâmpinare după o pasă lungă a lui Andrei Sin, a reținut balonul, dar în același timp l-a lovit cu cotul în cap pe apărătorul sârb. Junior Morais a ieșit la încălzire, medicii îi acordă îngrijiri lui Planic.


Min. 8 A venit replica oaspeților! Budescu a trimis cu exteriorul în fața porții, Mihai Bălașa a venit demarcat la finalizare, dar exeuția fundașului n-a prins cadrul porții. Mingea a trecut milimetric pe lângă stâlpul din dreapta lui Denis Rusu.


Captură Digi Sport


Min. 5 Frăsinescu a fost la un pas să reia spre poartă din câțiva metri. Fundașul gazdelor a profitat de o ezitare a lui Bălgrădean la o lovitură de colț, a urmărit balonul la  bara a doua, dar a luftat din careul mic.


Min. 1 A început partida dintre CSM Poli Iași și FCSB, ultima din etapa a opta a Ligii 1 Betano. Lovitura de start le-a aparținut gazdelor. Stadionul din Copou este aproape plin în această seară. Meciul va fi condus de centralul Radu Petrescu, ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe. Rezervă este Andrei Antonie.


20:20 Team Manager-ul gazdelor, Marius Onofraș, a ținut să le dea o palmă celor care au spus că CSM Poli Iași nu are nicio motivație în partida cu FCSB, având în vedere situația din clasament: „Băieții sunt foarte montați. Nu există motivație mai mare decât să joci contra celei mai bune echipe. Qaka e un jucator foarte bun, ofertele acestea sunt pe merit”, a spus fostul jucător de la Urziceni și FCSB, pentru Digi Sport. FCSB, CS U Craiova și Real Zaragoza sunt cele trei clubului care și-l dispută în acest moment pe mijlocașul albanez al echipei CSM Poli Iași, Kamer Qaka (23 de ani). Cele trei grupări sunt singurele care au trimis oferte scrise pe adresa clubului din Copou, iar oficialii analizează cu atenție toate variantele, înainte de a lua decizia finală.


19:45 Flavius Stoican răspunde cu cel mai bun prim „11” pe care-l poate alinia. Kamer Qaka, fotbalistul pentru care FCSB e aproape să ajungă la un acord cu moldovenii, e titular și va imprima ritmul la mijlocul terenului, iar Platini și Jo îl susțin, alături de Sin, care va face de multe ori schimb de roluri cu Panțâru, pe Andrei Cristea.


19:05 FCSB a anunțat echipa de start pentru meciul vital în economia titlului. Bălașa revine printre titulari și-l înlocuiește pe Găman, care nu e în lot, iar partenerul lui Mihai Pintilii la mijlocul terenului e Lucian Filip. Linia ofensivă e cea clasică, iar Alibec a câștigat și de această dată duelul pentru titularizare. Interesant e că Nicolae Dică nu are niciun fundaș central de meserie pe banca de rezerve, postul putând fi acoperit, la nevoie, de Marko Momcilovic, Filip sau Dragoș Nedelcu.


 


Trei „finale” mai are la dispoziție Nicolae Dică pentru a câștiga titlul Ligii 1 Betano, performanță care automat i-ar prelungi și contractul antrenorului, totodată fiind și o ieșire din blocajul în care se află clubul, care a ocupat doar locul secund de la introducerea sistemului play-off/play-out.

CSM Poli Iași o va primi pe teren propriu pe vicecampioana României, într-o partidă care se va juca cu casa închisă. Până duminică dimineață, oficialii ieșeni contau pe aproximativ 7.000 de spectatori, dar cum casele de bilete vor fi deschise și luni, în ziua meciului, sunt șanse mari ca tribunele să se umple: „Până acum s-au vândut 4.500 de bilete, avem cam 1.000 de abonați, 1.000 de tichete sunt alocate echipei oaspete, plus zona tampon, ar fi ocupate aproximativ 7.000 de locuri. Ne așteptăm la un stadion plin, întrucât vor fi vândute bilete și în ziua meciului. Probabil suporterii vor fi împărțiți, este posibil să fie mai mulți spectatori de partea FCSB-ului. Spun asta pentru că s-au vândut foarte multe bilete online și am avut cereri din alte județe, din București și chiar din străinătate. Cu siguranță, cei care vin afara Iașiului vor fi suporteri ai FCSB-ului”. 

După ce CFR și-a câștigat cu emoții dreptul de a fi pe primul loc în Liga 1 Betano, presiunea s-a mutat pe FCSB. Teoretic, CSM Poli Iași e învinsă din start, ocupând ultimul loc al play-off-ului, dar moldovenii le-au făcut viața grea adversarilor de azi, la ultima confruntare din Copou. Atunci, CSM Poli a câștigat cu 1-0 prin golul lui Panțâru, iar Becali a provocat un mic „cutremur” la echipă. Cu siguranță, un nou seism se poate produce și azi, în cazul în care echipa nu revine cu cele trei puncte la București. 

În mod normal, CSM Poli Iași joacă fără presiune, principalul obiectiv al clubului, pătrunderea în play-off, fiind deja îndeplinit. Moldovenii pot ieși doar pe plus din punct de vedere financiar, primele fiind asigurate de principalul sponsor. Dar înainte de meciul din Copou, Becali a umblat la psihicul vedetei lui Flavius Stoican. 

FCSB, CS U Craiova și Real Zaragoza sunt cele trei clubului care și-l dispută în acest moment pe mijlocașul albanez al echipei CSM Poli Iași, Kamer Qaka (23 de ani). Cele trei grupări sunt singurele care au trimis oferte scrise pe adresa clubului din Copou, iar oficialii analizează cu atenție toate variantele, înainte de a lua decizia finală.

  • FCSB oferă 320.000 de euro plus TVA și 10 la sută dintr-un transfer ulterior, suma totală ajunge la aproximativ 400.000 de euro
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup