Thaer, prea puțini sunt ca el. Bawab, decisiv pentru olteni în prima victorie din istoria contra „câinilor”. CS U Craiova – Dinamo 3-0. Echipa lui Rednic a făcut cel mai prost meci al sezonului

Thaer, prea puțini sunt ca el. Bawab, decisiv pentru olteni în prima victorie din istoria contra
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • CS U Craiova a umilit-o pe Dinamo, scor 3-0, obținând prima victorie din istorie în fața „câinilor”.

Pe vechiul Extensiv, atmosfera a semănat mult cu cea de pe vremea vechii Universități, care umplea Ion Oblemenco până la refuz la meciurile cu Dinamo, considerat un rival de moarte. Duminică, însă, nu doar suporterii au adus aminte de zilele în care Craiova avea pretenții de campioană, ci și cei 11 jucători trimiși în teren de Emil Săndoi. A fost meciul de pe urma căruia oltenii vor culege laurii, vor fi lăudați cu fiecare ocazie, în timp ce Mircea Rednic va trage concluziile, unele care nu pot fi decât triste pentru el și echipa pe care o antrenează.

Craiova a început meciul cu o lovitură de imagine. Ciri Mayer, interpretul imnului echipei, a fost chemat pe teren pentru a da lovitura de începere a partidei. Legătura cu trecutul era și mai mult accentuată, fotbaliștii erau și mai cantonați în ceea ce înseamnă un derby cu Dinamo. Odată început meciul, acesta s-a transformat rapid într-un monolog oltean, cu iz iordanian. O combinație perfectă între romantismul unei regiuni care a respirat fotbal de calitate mulți ani și un mijlocaș ofensiv plin de imaginație, școlit la Real Madrid, pretențios dar din cale afară de valoros. În minutul 13, după o gafă a lui Marc, Bawab a făcut un schimb de pase rapid cu Bancu, s-a trezit singur în mijlocul careului, a șutat inteligent și a deschis scorul. A urmat, apoi, o declarație fermă a Craiovei: Kay și Mateiu au acoperit exemplar mijlocul terenului, Vătăjelu și Achim au fost proptiți în terenul advers, în timp ce Ivan și Bancu s-au distrat cu Steliano Filip, respectiv Fai. Dinamo? O echipă incapabilă să facă față ritmului impus, cu mai mulți fotbaliști aflați într-o zi dezastruoasă. Vojnovic, Rotariu, Marc sau Matei nu s-au regăsit, iar Craiova nu a avut nevoie de mai mult.

Ziua lui Bawab

După o primă repriză în care Dinamo a contat doar prin șuturi de la distanță, oltenii au ieșit de la cabine parcă și mai montați, publicul și-a făcut datoria din plin și, după un duel controversat între Rocha și Filip, la care arbitrul Kovacs a lăsat jocul liber, ofensiva lui Săndoi s-a prăvălit pur și simplu peste o linie de fund dinamovistă incapabilă să riposteze.

Al 63-lea minut al meciului i-a aparținut aceluiași Bawab, care a pătruns din partea stângă, a scăpat lejer de Fai și l-a învins fără probleme pe Cerniauskas. Imediat, la două minute distanță, iordanianul a pasat superb pe culoar pentru Bancu, iar tânărul fotbalist nu a clipit în fața goalkeeper-ului lituanian. Restul meciului a arătat cât de greu îi este lui Dinamo să-și creeze ocazii în momentul în care are în față o echipă cu adevărat puternică. La ultima fază a partidei, Paul Anton nu a mai rezistat, l-a luat pe sus pe Nuno Rocha și a fost eliminat.

În urma victoriei zdrobitoare, prima din istorie în fața lui Dinamo, CS U Craiova ajunge la 22 de puncte și urcă pe locul șase. Mai mult, oltenii dovedesc că formează o echipă foarte puternică a campionatului și că dețin, în persoana lui Bawab, un jucător special, cum puțini se mai găsesc în campionatul românesc.

Dinamo, în schimb, rămâne pe locul al cincilea, cu 24 de puncte, și poate pierde contactul cu echipele din față.


CS U Craiova – Dinamo 3-0 (Bawab 13, 63, Bancu 65)

  • CS U Craiova: Bălgrădean – Achim, Iliev (Dumitraș 39), Popov, Vătăjelu – Kay, Mateiu – A. Ivan (Herghelegiu 77), Bawab (Madson 84), Bancu –   Nuno Rocha
  • Dinamo: Cerniauskas – Fai, A. Marc (Puljic 68), Mevlja,   S. Filip – Vojnovic (Van Haaren 60),   Anton – C. Matei (Shalaj 60), D. Rotariu, Palic – Gnohere
     

16:52 S-a terminat meciul, nu înainte ca Paul Anton să fie eliminat pentru o intrare foarte dură asupra lui Nuno Rocha.


16:43 Monologul ofensiv al Craiovei s-a cam terminat, dar, chiar și așa, Dinamo nu e pur și simplu în stare să pună în pericol poarta lui Bălgrădean. Săndoi se asigură că Bawab are o ieșire din scenă frumoasă și-l schimbă cu Madson. Mai sunt șase minute, timp în care dinamoviștii vor căuta, cu siguranță, golul de onoare.


16:35 Motivația oltenilor a fost la un nivel absolut incredibil în această după-amiază. Dincolo de inspirația lui Bawab, care a marcat două goluri și a dat o pasă decisivă, străini Craiovei au înțeles, ajutați de Săndoi, cam ce înseamnă un meci pe teren propriu contra lui Dinamo. La 3-0, tot stadionul cere penalty, după un șut al lui Nuno Rocha, oprit de Mevlja. Ivan, care a făcut un meci foarte bun, e schimbat cu Herghelegiu.


16:30 Rednic a sesizat, cam târziu, jocul modest al lui Marc și l-a schimbat cu Puljic. Craiova zburdă pe teren, cu Ivan, Bawab și Bancu aflați în zi de grație.


16:27 GOOOOOOOOOOOL CRAIOVA! A treia lovitură a oltenilor vine după un scenariu clasic într-un astfel de moment al jocului. Bancu țâșnește pe contraatac, Bawab îl vede, pasează ideal în spațiul liber dintre fundașii dinamoviști, iar mijlocașul oltean nu iartă din poziție de 1 vs. 1 cu Bălgrădean. E o înfrângere umilitoare pentru Dinamo, dar un scor perfect normal, dacă ne luăm după modul în care s-a desfășurat partida.


16:25 GOOOOOOOL CRAIOVA! Bawab marchează pentru a doua oară, după o centrare a lui Ivan, un duel controversat între Fai și Bancu, la care Kovacs a lăsat jocul să continue, o combinație superbă cu Mateiu și o finalizare simplă. Superioritatea Craiovei, foarte clară pe teren, devine evidentă și pe tabelă.


 


16:20 Schimbări logice. Rednic renunță la Vojnovic și Matei, inexistenți în primele 60 de minute, și îi introduce pe Van Haaren și Shalaj. Craiova e echipa mai bună și în repriza secundă, iar meciul trebuie să fie foarte frustrant pentru Gnohere, care s-a întâlnit rar sau foarte rar cu balonul.


16:09 FAZĂ‚ CONTROVERSATĂ‚. Bawab aduce din nou mingea în careul lui Dinamo, Rocha pătrunde prinde Mevlja și Filip, cade la șapte metri de poarta lui Bălgrădean, dar Kovacs arată galben pentru simulare. Reluările arată că a existat un contact între atacantul oltenilor și fundașul dinamovist. E adevărat că jucătorul din Capul Verde a căutat atingerea, dar decizia arbitrului de centru pare puțin exagerată.


16:05 S-a reluat meciul. Rednic nu a mutat la pauză, dar suntem siguri că și-a băgat elevii în ședință.


15:47 Cerniauskas, aproape de o gafă imensă. Lituanianul din poarta lui Dinamo a scăpat inexplicabil în față o minge trimisă din corner de Bawab, dar niciun oltean nu a fost pe fază pentru a trimite balonul în plasă. S-a terminat prima repriză, după 45 de minute dominate clar de Craiova, care s-a dovedit echipa mult mai inspirată. Dinamo nu a existat, practic, în ofensivă, singurele situații periculoase fiind două șuturi de la distanță, trimise de Mevlja și Palic. Rednic e obligat de scor și de desfășurarea meciului să schimbe ceva, dar rămâne de văzut dacă o va face încă de la pauză.


15:42 Doar 39 de minute a rezistat pe teren Iliev, la primul său meci ca titular în echipa Craiovei. A acuzat probleme musculare, iar locul său a fost luat de Andrei Dumitraș.


15:40 Una dintre cauzele pentru care Dinamo suferă este jocul slab al lui Vojnovic. Croatul nu e în cea mai bună formă, pierde multe mingi la mijlocul terenului și, până acum, e depășit clar în lupta cu Kay și Mateiu. Rotariu e și el doar o umbră a fotbalistului care în tur marca singurul gol al partidei, în timp ce croatul Palic e cel mai activ om ofensiv al lui Rednic.


15:33 Imaginea de mai jos surprinde felul în care se desfășoară meciul în primele 30 de minute. Mijlocașii defensivi ai craiovei, Kay și Mateiu, fac o partidă foarte bună. Pe lângă că închid culoarele din fața apărării și fac un pressing bun, participă și la faza ofensivă. Craiova propune un joc simplu, dar care, atunci când iese, pune probleme oricui: fundașii laterali sunt poziționați întotdeauna foarte adânc în terenul advers, Ivan și Bancu, cei doi mijlocași de bandă, intră mult în centru și, cel mai important, Bawab e omul care caută mingea și vrea tot timpul să combine  cu partenerii din linia ofensivă. În defensivă, sistemul Craiovei se transformă într-un 4-5-1 foarte exact. Până acum lucrurile au mers exact cum a vrut Săndoi, astfel că singurele șanse ale dinamoviștilor au venit în urma unor șuturi de la distanță.


15:23 Continuă jocul bun al oltenilor. Elevii lui Săndoi au intrat foarte motivați pe teren și profită din plin de avantajul atmosferei din tribune. Dinamo nu se regăsește, are dificultăți în a pune mingea jos și a pasa rapid la centrul terenului, probleme care apar pe fondul unui joc foarte gresiv al craiovenilor. Ivan a fost aproape de 2-0, în timp ce Iliev are ceva probleme fizice.


15:17 GOOOOOOOOOL CS U CRAIOVA! Bawab deschide scorul, după o eroare mare a lui Andrei Marc. Eroul dinamoviștilor din etapa trecută, când a marcat două goluri în poarta ASA-ului, a încercat să degajeze mingea din propriul teren, Ivan l-a blocat, Bawab a intrat rapid în posesie, a combinat frumos cu Bancu și a înscris, cu un șut din centrul careului. Craiova trece în avantaj după doar 13 minute, ceea ce înseamnă că meciul se va deschide și, sperăm noi, va oferi mult spectacol.


15:09 Meciul începe foarte dur, cum ne și așteptam. Mai întâi Vătăjelu are o intrare tare la Fai, apoi Gnohere îl lovește cu cotul în față pe Popov, dar scapă doar cu un avertisment verbal din partea lui Kovacs. Dinamoviștii au o galerie destul de numeroasă în Bănie, iar duelul din tribune e la fel de încrâncenat precum cel din teren.


15:01 A început meciul. Intrarea specială pe teren și atmosfera din tribune, unde se află în jur de 5.000 de fani olteni, aduc aminte de derby-urile dintre vechea echipă a Craiovei și Dinamo. Lovitura de start a fost dată de Ciri Mayer, cel care interpretează imnul Craiovei.


14:35 S-a speriat CCA? După Dinamo – CFR 0-2, meci pe care echipa lui Mircea Rednic l-a terminat fără trei jucători, eliminați de Radu Petrescu, CCA și-a luat toate măsurile de precauție posibile. Astfel, de la acea partidă, Dinamo a fost arbitrată, în ordine, de brigăzi conduse de Istvan Kovacs, Alexandru Tudor, Ovidiu Hațegan, Alexandru Tudor și Cristi Balaj, adică cele mai bune din țară. Nici astăzi meciul nu va fi condus de un arbitru oarecare, Istvan Kovacs fiind din nou delegat la centru. 


14:25 ILIEV, PRIMUL MECI CA TITULAR DE LA REVENIREA ÎN ROMÂNIA. Fundașul bulgar Valentin Iliev și-a făcut un nume în fotbalul românesc. Un stoper clasic, cu o lovitură de cap foarte bună, care i-a permis să înscrie multe goluri, apărătorul central și-a început cariera în fotbalul românesc la FC Universitatea Craiova, de unde a plecat, în februarie 2011, la Steaua, în schimbul a 1 milion de euro. A rezistat un an și câteva luni în Ghencea, apoi a luat drumul Ucrainei, iar la finalul lunii trecute s-a întors la Craiova, doar că nu la FC U, ci la CS U. Etapa trecută a jucat cinci minute, în meciul cu FC Botoșani, iar astăzi va fi titular în premieră în echipa lui Săndoi. Va face pereche în centrul defensivei cu un alt bulgar, Apostol Popov. Mai jos, o poză cu bulgarul prezentat, în urmă cu mai bine de șase ani, la echipa lui Adrian Mititelu.


14:15 În foarte scurta istorie a oltenilor, CS U Craiova și Dinamo s-au întâlnit de doar trei ori. De fiecare dată a ieșit un meci strâns, cu cel mult două goluri. Alb-roșii au obținut singura victorie în turul acestui campionat, scor 1-0, grație unui gol marcat de Rotariu, iar restul meciurilor, adică două, s-au terminat egal, 0-0, respectiv 1-1. Să ne așteptăm la încă un meci echilibrat?


14:07 E o duminică superbă, soarele dă una dintre ultimele reprezentații ale anului, așa că nimic nu poate fi mai frumos decât un meci de Liga 1. CS U Craiova – Dinamo începe în mai puțin de o oră, iar mai sus puteți vedea echipele trimise în teren de Emil Săndoi și Mircea Rednic.


Cândva una dintre partidele de referință ale campionatului, confruntarea dintre Craiova și Dinamo și-a mai pierdut din strălucire în ultimii ani. Oltenii au trecut printr-o metamorfoză fortață, în timp ce Dinamo a fost nevoită să traverseze o perioadă plină de turbulențe din punct de vedere financiar și administrativ.

Meciul de astăzi, programat la ora 15:00, poate duce trupa lui Rednic pe locul secund al clasamentului în eventualitatea unui succes. CS U Craiova ocupă poziția a șaptea înaintea rundei și indiferent de rezultat nu va putea părăsi acest loc.

Dinamo nu a mai pierdut în Bănie de șase ani, actuala Craiova reușind doar două rezultate de egalitate în confruntările cu echipa din „Ștefan cel Mare”. În tur, Dinamo s-a impus cu 1-0, unicul gol al meciului fiind reușit de Rotariu.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…