LIVE BLOG | CS U Craiova – CFR Cluj 2-1. Oltenii relansează lupta pentru titlu! Mitriță, eurogol din lovitură liberă. Băluță, gol și cartonaș roșu

LIVE BLOG | CS U Craiova - CFR Cluj 2-1. Oltenii relansează lupta pentru titlu! Mitriță, eurogol din lovitură liberă. Băluță, gol și cartonaș roșu
  • Publicat:
  • Actualizat:

CS U Craiova-  CFR Cluj 2-1 (Băluță 45+1, Mitriță 51 / Vera Urko 61)
Echipele de start:

CS U Craiova: Calanceas – Popov, Kelics, Briceag – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancus – Mitriță (Gustavo 63), Băluțăs, Burlacu (R. Popa 77)
Rezerve: Mitrovic, M. Roman, Gustavo, R. Popa, Bărbuț, Dimitrov, Screciu

CFR Cluj: Arlauskiss – Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – L. Russ (Nouvier 85) – C. Deacs, Culio, Djokovic (Vera Urko 61), Păun (Mailat 69) – Omrani
Rezerve: Vâtcă, Peteleu, Luchin, Nouvier, Mailat, Balde, Vera Urko

Min. 90+5 Final de meci în Bănie! Craiova se impune cu 2-1 și vine la un punct în spatele vicecampioanei, care primește duminică vizita Viitorului. CFR rămâne pe primul loc, la cinci puncte de FCSB. E a treia înfrângere suferită de ardeleni în aceste sezon.


Min. 90 S-au arătat cinci minute suplimentare de la margine.


Min. 89 Manea a centrat în careu din flancul drept, Vera Urko a câștigat duelul aerian cu Popov, dar mingea s-a dus puțin pe lângă bara porții.


Min. 81 Eliminare! Băluță primește al doilea cartonaș galben după un fault asupra lui Culio. Decarul gazdelor l-a agățat pe argentinian, care a rămas întins pe gazon. Kovacs a considerat că a fost un fault fără minge, Culio deja degajase balonul, iar Băluță a fost trimis la vestiare. Devis Mangia protestează vehement la marginea terenului. Pe reluare s-a văzut că Băluță nu l-a atins pe Culio, care a știut să cadă și să-l păcălească pe Istvan Kovacs.


Min. 72 Calancea, salvator! Portarul gazdelor a respins cu vârful degetelor o lovitură de cap a lui Omrani, din interiorul careului. Francezul a deviat cu capul, pe spate, o centrare venită din lateral, însă portarul gazdelor a fost la post și a respins în afara terenului.


Min. 70 Șansă importantă pentru Craiova! Băluță a trimis în fața porții, unde a apărut Martic, care însă a reluat mult peste poartă, spre dezamăgirea suporterilor olteni.


Min. 68 CFR Cluj s-a instala în jumătatea adversă după introducerea lui Vera Urko, care a reușit să înscrie, cu noroc, la prima ocazie.


Min. 63 Mitriță a acuzat dureri la genunchi și a fost înlocuit de Gustavo.


Min. 61 GOOOL CFR CLUJ! Vera Urko reduce din diferență la prima atingere de balon. Spaniolul a profitat de o gafă în apărarea gazdelor. Calancea s-a lovit de un coechipier la o lovitură de colț, mingea a căzut în careul mic, iar Urko a trimis în plasă.


Min. 60 Bară pentru Craiova! Băluță a înaintat cu balonul la picior în careul CFR-ului, fundașii lui Dan Petrescu au ezitat să intre în contact cu decarul oltenilor, iar căpitanul gazdelor a șutat cu șiretul. Mingea s-a dus direct în bara transversală.


Min. 59 Păun a șutat la colțul lung din marginea careului, după ce Popov s-a dezechilibrat și i-a lăsat spațiu de manevră. Mingea s-a dus pe lângă vinclul porții.


Min. 51 GOOOL CS U CRAIOVA! Mitriță a trimis direct în vinclu dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri. Laurențiu Rus l-a faultat pe mijlocașul adus de la Pescara, însă Arlauskis n-a putut interveni la execuția lui Mitriță. CFR Cluj n-a mai încasat două goluri într-un meci de Liga 1 de la victoria cu Astra, 3-2, înregistrată pe 25 septembrie. La acest scor, oltenii vin la un punct de FCSB, care joacă duminică în compania Viitorului.


Min. 46 Culio a căzut în careul advers după un duel cu Popov, dar Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue. Oaspeții au cerut acordarea unei lovituri de pedeapsă, însă centralul n-a fost impresionat.


Min. 46 S-a reluat partida din Bănie! Nu s-a efectuat nicio modificare la pauză.


Min 45+1 GOOOL CS U CRAIOVA! Băluță înscrie cu o lovitură de cap la colțul lung. Martic a trimis cu efect la bara a doua, fundașii liderului au făcut pasul la ofsaid, dar Băluță a stat pe linie și a reluat fără șansă pentru Arlauskis. Faza a pornit de la o lovitură de colț contestată de Ciprian Deac. A fost primul gol încasat de CFR după șase etape. Pauză la Craiova!


Min. 42 Istvan Kovacs a acordat primul cartonaș galben în finalul reprizei. Omrani a dat mingea pe lângă fundașul gazdelor, care l-a pus la pământ și a oprit atacul CFR-ului.


Min. 38 Băluță a centrat din dreapta, Mitriță s-a luptat cu Manea și a deviat la bara a doua, de unde Bancu a trimis slab la colțul scurt. Arlauskis, care aștepta lipit de bară, a reținut în doi timpi.


Min. 34 Deac trimite din nou periculos de la colțul terenului, dar Calancea respinge cu o mână, pe spate. Vinicius venea lansat pentru a relua spre poartă.


Min. 30 Popov nu s-a înțeles cu Calancea, iar Omrani putea profita. Bulgarul s-a redresat în ultimul moment și a degajat din fața atacantului francez.


Min. 25 Omrani i-a pasat lui Deac în flancul stâng, care a trimis mai departe pentru Culio. Mijlocașul argentinian a trimis din cădere la colțul lung, Calancea a fost bătut, dar mingea n-a prins cadrul porții. „Eroul de pe Olimpico” putea marca primul său gol din acțiune, în actualul sezon.


Min. 23 Deac a executat puternic o lovitură de colț din partea dreaptă, dar Calancea a ieșit și a boxat în marginea careului.


Min. 21 Vinicius a șutat din întoarcere, din interiorul careului, dar execuția fundașului brazilian s-a dus mult peste poartă. Dan Petrescu a avut o reacție nervoasă după finalizarea apărătorului central.


Min. 15 Centralul Istvan Kovacs are o prestație impecabilă în acest debut de partidă. Arbitrul a stat de vorbă constant cu jucătorii după fiecare duel încins. Nu s-au acordat cartonașe până acum.


Min.10 Prima ocazie a partidei! Mateiu a șutat cu exteriorul la vinclul porții adverse, însă Arlauskis s-a întins și a respins în lateral. Mijlocașul a preluat în afara careului și a avut timp să-și pregătească șutul.


Min. 2 Mesajul afișat de galeria oltenilor pentru Regele Mihai I: „Oltenia își salută regele. Exemplu de modestie, demnitate și noblețe. Mihai I, de sânge alb-albastru, nemuritor, simbol al istoriei neamului românesc.”


Captură Digi Sport


Min. 1 A început partida dintre Craiova și CFR Cluj! Brigada de arbitri din această seară: Istvan Kovacs (central), Octavian Șovre, Valentin Avram (asistenți) și Horia Mladinovici (asistent).


20:20 Peste 28.000 de oameni vor fi prezenți în tribunele noului „Oblemenco”, pentru partida din această seară.


20:15 Bogdan Mara, unul dintre oficialii CFR-ului, a negat un eventual schimb de jucători cu Astra. În ultima perioadă s-a vehiculat că Ioniță ar urma să ajungă în „Gruia”, la schimb cu Nouvier și Nistor: „Nu este nimic adevărat. Am citit și eu în ziar. Nistor este jucătorul nostru, nu pleacă nicăieri.”


Cu 15 victorii și 49 de puncte în 21 de etape, CFR domină campionatul și are un avans de cinci puncte față de FCSB și de nouă față de adversara din această seară. Practic, un succes al clujenilor i-ar asigura lui Dan Petrescu o iarnă cât se poate de liniștită, dar ar pune și o mare presiune pe umerii lui Devis Mangia. De altfel, la conferința de presă de dinaintea partidei, antrenorul italian a vorbit despre cât de greu de învins e liderul campionatului: „Suntem două echipe care au trăsături diferite, dar m-aș bucura să fie un meci frumos. Noi vom da totul pentru a-i bucura pe suporteri. Vorbim de o echipă care este pe primul loc în clasament, care are cifre foarte bune, câștigă aproape tot și primește puține goluri”, a spus Mangia, în timp ce Petrescu a păstrat discursul clasic și a anunțat că suporterii o transformă pe CS U în favorită: „Sunt convins că ea e principala favorită la toate meciurile când joacă pe teren propriu. E clar când juca la Severin nu era același lucru”.

Iar importanța partidei a fost conștientizată din primul moment de fanii olteni, care au dat buzna la casele de bilete. Astfel, cu tichetele vândute cu mult înaintea primului fluier al lui Istvan Kovacs, noul „Oblemenco” va fi plin și gata pentru un meci mare. Pe lângă cei aproximativ 30.000 de fani ai gazdelor, la partidă vor asista și 100 de suporteri veniți din Gruia.

În tur, CFR Cluj a câștigat, scor 2-1, după un meci controversat. Tiago Ferreira a fost eliminat în minutul 40, ardelenii au primit un penalty controversat, iar Balde a făcut 2-0 înainte ca Gustavo să înscrie din penalty. Nervos, Dan Petrescu a terminat meciul în tribune.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…