„Furtună” la Cluj: CFR – „U” 1-2. Universitatea își învinge marea rivală după 42 de ani

  • Publicat:
  • Actualizat:

  • Ultima victorie a Universități în fața CFR-ului, în campionat, data din 1972.
  • Vasile Miriuță rămâne fără victorie, pe banca CFR-ului și după al cincilea meci.

Meteorologii anunțau furtună în timpul derby-ului din Cluj Napoca. A fost într-adevăr o noapte furtunoasă în Ardeal, dar nu din pricina vremii ci datorită încărcăturii partidei. „Furtuna” a fost în teren și mai ales în tribune. Sunt partide la care un suporter asistă doar pentru bucuria de a face parte din spectacol. Meciuri la care orgoliul și patima sunt mai importante decât clasamentul. Așa a fost și CFR – „U”, un meci cu două formații chinuite de vremuri și nu de vreme, dar care aseară au fost resuscitate de fani și au trăit din intentisatea și emoția pe care numai un derby local le poate oferi. Pe nimeni nu a interesat aseară că CFR-ul este doar umbra campioanei de altădată, că jucătorii lui Miriuță n-au intrat în cantonament pentru că nu și-au primit banii sau că „U” este în insolvență și la retrogradare. CFR – „U” a rămas „Clasicul Clujului”, iar asta s-a văzut și pe teren.

„Voi sunteți în deplasare!”

Ca de obicei în ultimii ani au fost  două meciuri aseară. Unul al spectatorilor și abia apoi cel al jucătorilor. Partida din tribune a fost câștigată clar de ultrașii „șepcilor roșii”, încă înainte să înceapă partida. „Voi sunteți în deplasare”, au strigat cei aproape 4000 de „U”-iști. Au cântat cu atâta ardoare încât au dat impresia că pot dicta și ritmul partidei. Parcă niciodată, de când Arpad Paszkany a preluat CFR-ul, Universitatea nu a avut atâtea atuuri ca acum, în fața marii rivale, iar începutul a fost perfect pentru echipa lui Teja.

Două goluri în 3 minute

„Alb-negrii” au stat sus, au avut posesie, entuziasm și au și marcat primii. Lemnaru a finalizat perfect, în colțul lung, angajarea de finețe a lui Boutadjine, iar fanii lui „U” se pregăteau să-și șteargă din memorie cei 42 de ani de când echipa lor n-a învins CFR-ul pe prima scenă(15). Au visat doar 3 minute pentru că Negruț l-a „servit” ideal lui Ogbu pentru golul de 1-1 (18).

„Alb-negrii” au continuat să aibă posesia și au lăsat impresia că domină, dar Maftei și Felgueiras au blocat reluările lui Tîrnacop (30) și Lungu (43). Și CFR-ul putea să intre în avataj la cabine, dar Veselovsky s-a întins și a resping șutul lui Rui Pedro (43)

Golul așteptat de 42 de ani

„Câștigați și intrați în istorie”, le-a spus Mihai Teja elevilor săi, înaintea partidei, iar aceștia și-au aminitit la pauză de vorbele antrenorilor. Au continuat să fie mai periculoși decât gazdele și în partea secundă, iar Ciupe a marcat dintr-o lovitură liberă la care nimeni n-a avut reacție (63). Un gol așteptat de fanii lui „U” de 42 de ani și care scoate pentru moment șepcile roșii din zona retrogradării.

Articol scris de Vlad Măcicășan


Cinci suporteri ai lui „U” Cluj au fost reținuți și amendați pentru că au intrat pe teren la finalul meciului.


Victorie istorică a Universității Cluj. După 42 de ani, „U” câștigă pe prima scenă a fotbalului românesc în fața rivalilor din oraș, Cu această victorie, studenții au urcat pe poziția a 14, prima neretrogradabilă. Fanii Universității au intrat pe teren la finalul jocului.


Mai sunt cinci minute din timpul regulamentar și mulți dintre fanii CFR-ului încep să părăsească stadionul. Lungu a fost schimbat de Mihai Teja și a mers să urmărească restul meciului din galeria „șepcilor-roșii”.


Universitatea Cluj a cedat mijlocul terenului, iar elevii lui Vasile Miriuță încep să pună presiune pe careul „șepcilor- roșii”. Ogbu lovește bara, iar Veselovsky reține de pe linia porții. Fanii lui „U” simt că victoria pe care o așteaptă de 42 de ani.


GOOOOL „U” Cluj. Raul Ciupe reușește să-și aducă echipa în avantaj în urma unei lovituri libere din lateral. CFR- „U” Cluj 1-2 (minutul 63). Cadu este cel care a făcut faultul din care studenții au marcat. Portughezul a avut o intrare urâtă la Lemnaru și a fost avertizat cu un cartonaș galben.


Universitatea domină și pe teren și în tribune sfârșitul de repriză. Ninu a avut o ocazie uriașă, lovitura de cap a fostului stelist fiind scoasă cu un reflex extraordinar de Felgueiras. Fanii studenților cântă fără încetare.


GOOOL CFR CLUJ. La un minut distanță de golul lui Lemnaru, Ogbu egalează cu o lovitură de cap. Centrarea perfectă a venit de la Negruț. CFR- „U” Cluj 1-1 (minutul 18)

URMĂ‚REȘTE AICI  DESFĂ‚ȘURAREA PARTIDEI. COMENTARIUL LIVE TEXT


GOOOL Universitatea Cluj. Aflat în careul advers, Lemnaru a preluat perfect cu piciorul drept și a înscris cu un șut la colțul lung cu piciorul stâng. CFR-„U” Cluj 0-1 (minutul 15)


Universitatea Cluj a început jocul în terenul advers, în timp ce elevii lui Miriuță încearcă să lovească pe contraatac. Negruț a avut o primă ocazie la poarta studenților.


La startul partidei pe stadion sunt în jur de 8000 de spectatori, 3500 fiind ai Universității Cluj. Aceasta este una dintre cele mai slabe prezențe la derby-ul Clujului din ultimii ani.


În tribunele stadionului din Gruia sunt așteptați doi dintre foștii antrenori de la CFR. Cristiano Bergodi și Mircea Rednic și-au anunțat prezența la meci.


Echipele se află la încălzire, la Cluj plouă torențial.

 


Fanii Universității Cluj au intrat în stadion, iar la puține momente și suporterii CFR-ului au ocupat locurile de la peluză. Anda Pop, Purtătătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, a declarat că în drumul ultrașilor spre Gruia nu au existat incidente. În acest moment, suporterii „șepcilor-roșii” domină fondul sonor pe stadion. (Mihai CINPOERU)


CFR CLUJ 4-1-4-1
Felgueiras – Maftei, Cadu, Rada, Camora – Monroy – Maah, Rui Pedro, Gabionetta, Negruț – Ogbu
Rezerve: Mincă, Oliveira Thiago, Djokovic, Chanturia, Ammari, Tade, Fl. Costea

U CLUJ 4-2-3-1
Veselovsky – Ciupe, Abrudan, Ninu, Târnăcop – Bucșă, Andrei Lungu – Boutadjine, Calcan, Gercaliu – Lemnaru

Rezerve: Niculescu, Szilagyi, Martac, Tokacs, Kovacs, Max Nicu, Gabi Machado

Arbitri: Ovidiu Hațegan. Asistenți: Aurel Onița, N. Grigoriu


Colegi la Steaua, Machado și Florin Costea au discutat mai multe minute înaintea meciului, atunci când echipele se aflau la inspecția terenului.


Meteorologii anunță furtună la ora meciului. Ploaie, vânt puternic și 11 grade Celsius sunt previziunile meteo.


Derby-ul Clujului este trăit cu intensitate și de foștii jucători. Tony Nwakaeme, fost atacant la „U” Cluj și marcator într-un derby din 2011, a postat pe facebook încurajări la adresa fostei sale echipe. „Nimic nu e imposibil. Haide U!”, a fost mesajul lui Tony pe rețeaua de socializare


1000 de suporteri ai Universității Cluj au plecat din centrul orașului spre stadionul din Gruia. Pe stadion sunt așteptați în jur de 3000 de fani ai studenților. Pe drum, ceilalți susținători ai lui „U” se vor alătura grupului. Vezi aici o galerie foto cu susținătorii lui „U”



CITEȘTE AICI o radiografie a ultimelor derby-uri dintre CFR Cluj și Universitatea Cluj.

 


În această seară, de la ora 21.00, în Gruia, se va desfășura un nou duel al derby-ului clujean. CFR și Universitatea se vor întâlni, într-un moment în care ambele cluburi sunt în plină criză. Obișnuiți să se lupte pentru titlu, feroviarii se află pe locul 10, în timp ce „șepcile-roșii” încearcă să scape de retrogradare, locul 16 înaintea acestei etape. Oficialii gazdelor se așteaptă ca pe stadion să vină în jur de 8000 de oameni, 3000 dintre aceștia fiind fani ai oaspeților. Suporterii studenților se vor întâlni la ora 18:00 în centrul orașului, de acolo de unde vor pleca încolonați spre stadionul rivalilor.


CFR CLUJ: 4-2-3-1: Felgueiras- Maftei, Cadu, Rada, Camora- Djokovic, Monroy- Gabionetta, Chanturia, Negruț- Ogbu

UNIVERSITATEA: 4-2-3-1: Veselovsky- Tokacs, Ninu, Abrudan, Gercaliu- Bucșa, Lungu- Boutadjine, Kovacs, M. Nicu- Lemnaru


 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…