După 10 ani. Clujenii câștigă contra roș-albaștrilor pentru prima dată din noiembrie 2005. CFR – Steaua 2-0

După 10 ani. Clujenii câștigă contra roș-albaștrilor pentru prima dată din noiembrie 2005. CFR - Steaua 2-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR ClujSteaua 2-0 (Vitor Bruno 32, Al. Păun 80)

  • CFR Cluj: T. Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora – Gomelt,   Petrucci – Vitor Bruno (Al. Păun 75), F. Gutierres (Beleck 84), Nouvier (Jakolis 82) – Cristian Lopez
  • Steaua: Niță –   Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Muniru (Breeveld 82(, L. Filip (Tudorie 73) –   Adi Popa,   Stanciu, Tahar  (Tade 46) – Chipciu
     

23:23 Final de meci la Cluj, după 95 de minute în care Steaua a arătat ca o echipă care s-ar putea bate, cu unele retușuri, la un loc de play-off în Liga 2. CFR se impune cu 2-0, după golurile marcate de Vitor Bruno și Alexandru Păun, și obține a doua victorie din istorie în fața roș-albaștrilor.


22:21 Putea fi 3-0, dar Jakolis a irosit o ocazie imensă în prelungiri. A ajuns în postură de 1 vs. 1 cu Niță, pe linia de fund, dar a preferat un șut în locul unei centrări, iar goalkeeper-ul stelist a reținut.


22:17 Mai sunt cinci minute și putem spune deja că nimeni și nimic nu mai poate face ceva pentru Steaua. CFR va câștiga de manieră categorică, iar finalul de meci îi găsește în atac pe elevii lui Dican.


22:11 GOOOOOOOOOOL CFR! Așa cum anticipam mai devreme, introducerea lui Păun s-a dovedit inspirată. Mijlocașul de națională al CFR-ului a profitat de greșeala lui Niță, care a ieșit complet aiurea pe o centrare a lui Tiago Lopes, a preluat, apoi a înscris, printre picioarele lui Varela. Steaua e la pământ, iar rezultatul e absolut normal.


22:02 Rădoi începe să semene cu Hagi în barajul cu Slovenia din 2001. Scoate un închizător, Filip, și introduce al doilea atacant, pe Tudorie, în speranța că vor apărea și ocaziile. Dican face și el o schimbare care s-ar putea dovedi inspirată: iese Bruno, intră Păun, fotbalist tehnic, cu viteză, care ar putea profita de spațiile din apărarea adversarilor.

În altă ordine de idei, așa arată dantura lui Gomelt după cotul încasat de la Tade.


21:58 Tot CFR are prima ocazie a reprizei. Vitor Bruno profită de o respingere greșită a lui Toșca, trage cu stângul de la 20 de metri, dar mingea ocolește bara din dreapta lui Niță.


21:55 Face și Tade ceva. Nu, nu marchează, așa cum ar spera Rădoi, ci îl trimite pe Gomelt la marginea terenului, după o lovitură cu cotul. CFR a renunțat la pretențiile ofensive, dar echipa lui Dican nu pare să aibă vreo problemă în a opri acțiunile de atac ale steliștilor. Mai sunt 25 de minute și băieții în galben nu și-au creat o șansă cu adevărat importantă de gol.

Cam așa se desfășoară meciul. Steaua stă cu fundașii sus, în jumătatea adversă, și plimbă mingea inutil.


21:46 Trec și primele 10 minute din repriza a doua, iar jocul Stelei e același. Tade își pierde timpul între Mureșan și Larie, iar ceilalți componenți ai liniei ofensive se chinuie să dea centrări utile, dar nu prea reușesc. O fac mai bine clujenii, dar reluarea cu capul a lui Cristian Lopez e prea slabă pentru a-i pune probleme lui Niță. Gazdele au făcut un pas în spate.


21:35 S-a reluat meciul. Logic, Rădoi a schimbat. Tade i-a luat locul lui Tahar, inexistent în primele 45 de minute. Steaua are atacant, acum să vedem dacă atacantul va avea și mingi utile.


21:18 Pauză în Gruia, după 45 de minute care au aparținut gazdelor. Steaua a contat prin două șuturi anemice de la distanță și o execuție slabă a lui Răpă. Clujenii au creat cea mai frumoasă fază a ultimilor ani în România și, dacă Rădoi nu schimbă nimic, se vor alege cu trei puncte.


21:16 Ocazie pentru CFR. Nouvier se distrează cu Râpă, centrează, Bruno lasă pentru Petrucci, fostul mijlocaș de la Manchester United îl evită pe Filip, trage, dar Toșca deviază în corner. Clujenii domină și parcă am obosit să spunem asta la fiecare meci al echipei lui Rădoi.


21:13 Chipciu face un gest ciudat și merge la marginea terenului, unde discută cu Nicolae Dică. Probabil staff-ul Stelei caută soluții pentru a scăpa de jocul care poate adormi chiar și cel mai încăpățânat copil. Tade, Tudorie și Tudoran sunt soluțiile ofensive de pe bancă, în cazul în care Rădoi nu-l consideră pe ultimul fundaș stânga, așa cum a făcut-o în Cupă.


21:06 GOOOOOOOOOOOL CFR! Dacă etapa trecută spuneam că am asistat la o fază superbă, creată de jucătorii Pandurilor, astăzi trecem la un alt nivel. Ce a făcut CFR la acțiunea care a dus la golul lui Vitor Bruno e, probabil, o premieră în România. Faza a plecat de undeva din propriul careu, clujenii au jucat din maximum două atingeri, au dus mingea la jumătatea terenului, pe tranziția negativă a Stelei, de unde Petrucci a scos la margine, unde Tiago Lopes se afla complet liber. Fundașul dreapta a centrat în fața porții, iar Vitor Bruno a pus capăt cu gol unei înșiruiri incredibile de pase. E 1-0, iar Steaua joacă din nou mizerabil. Mijlocașul ofensiv al CFR-ului face un gest emoționant: sărută banderola neagră de pe braț, purtată în memoria victimelor din București.


21:04 Gomelt demonstrează că e un mijlocaș închizător inteligent. Finalizează cu șut o acțiune a echipei sale, Steaua pleacă repede pe contraatac, dar face un fault util la mijlocul terenului, oprind faza campionilor. 


20:58 Steaua e la fel de lipsită de idei ca în meciul cu Baia Mare. Tahar nu e nici pe departe Kharja și, spre deosebire de marocan, nu găsește culoarele prin care să ofere pase bune. De fapt, întreaga echipă a Stelei e fără idee în jumătatea adversă, iar fundașii CFR-ului nu au nicio problemă în a-l bloca pe Chipciu, rămas de cele mai multe ori izolat. 


20:40 Fază de Play Station. Ei bine, Steaua e capabilă și de faze spectaculoase. Una a avut loc în minutul 15, când Adi Popa, Stanciu, Tahar și Chipciu s-au găsit foarte bine pe teren, au pasat din prima atingere, iar Râpă a ajuns în poziție de finalizare. Șutul fundașului dreapta a trecut pe lângă poarta clujenilor, dar acțiunea rămâne una superbă.


20:42 Au trecut primele 10 minute. Steaua a încercat ceva, dar șutul lui Adi Popa, de la mare distanță, a trecut pe lângă poarta lui Traian Marc. CFR e, însă, echipa mai activă, care petrece mai mult timp în jumătatea adversă de teren. Suporterii clujeni au ținut 10 minute de reculegere, timp în care nu au scandat.


20:32 A început meciul. Jucătorii celor două formații au intrat pe teren cu o coroană de flori, în memoria victimelor din club Colectiv. Clujenii au avut și un banner cu mesajul „Condoleanțe, suntem alături de voi”.


20:12 Se rupe seria? CFR nu are victorie în fața Stelei din noiembrie 2005, adică dinainte să câștige titluri în România și să ajungă în Liga Campionilor sau, mai bine spus, de pe vremea când golurile echipei erau marcate de Coroian. În ultimele 10 meciuri, Steaua are șase victorii și patru egaluri. 3.15 e cota pentru victoria clujenilor.


19:55 Echipa de start a CFR-ului: T. Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora – Gomelt, Petrucci – Vitor Bruno, Filipe Gutierres, Nouvier – Cristian Lopez. Lipsesc Beleck, Neegruț, Păun, dar și fundașul central Lucian Goian.


19:30 Tade se întoarce pe bancă. Atacantul francez nu a profitat de șansa care i s-a oferit la Baia Mare, iar Rădoi l-a trimis de unde venise, pe banca de rezerve, chiar dacă a înscris un gol din penalty și a transformat și o lovitură de departajare. Rădoi pare să prefere un 4-2-3-1, cu Muniru și Filip la închidere, Adi Popa în dreapta, Stanciu în centru, Tahar în stânga și Chipciu atacant. Evident, lucrurile se pot schimba pe parcurs.


19:20 Avem echipa de start a Stelei. Așa cum anticipam, Tahar va juca în locul lui Kharja. Râpă revine printre titulari.


17:25 Ultimele informații nu sunt deloc bune pentru Steaua. Kharja s-a accidentat la ultimul antrenament al roș-albaștrilor, a suferit o leziune serioasă li nu va putea juca în meciul din această seară. Cel mai probabil, locul său în primul 11 al lui Rădoi va fi luat de Tahar.


Derby-ul etapei a 16-a în Liga 1 este partida de la Cluj, dintre CFR și Steaua. Meciul care va fi live blog de la 20:30 pe ProSport aduce față în față două echipe care au produs, în ultimii ani, dueluri echilibrate chiar dacă statistica este îngrijorătoare pentru gazde. Ultima victorie a CFR-ului în meciurile cu Steaua a avut loc pe 5 noiembrie 2005, atunci când Coroian înscria singurul gol al meciului. În ultimele zece partide, campioana în exercițiu a învins de șase ori, iar alte patru rezultate au fost de egalitate.

Ambele echipe vin după jocuri modeste în Cupa României, acolo unde au trecut la limită de adversari net inferiori. Dacă echipa antrenată de Francisc Dican a învins cu 1-0 echipa a doua a Viitorului Constanța, Steaua a trecut după executarea loviturilor de departajare de FCM Baia Mare. Mai mult, jucătorii ambelor echipe sunt afectați de tragedia de la clubul Colectiv, lucru mărturisit în declarațiile de presă ce au precedat jocul. „Suntem pregătiți de meci, ne antrenăm. E șocant ce s-a întâmplat la Bucureti, ne pare foarte rău pentru cei afectați și pentru familiile victimelor. În momentele acestea, fotbalul trece pe locul doi. Îi sfătuiesc pe cei care pot să meargă și să doneze sânge„, a spus stelistul Nicușor Stanciu.

Camora: „Nu i-am învins niciodată de când sunt aici”

Cel mai valoros fotbalist pe care îl are CFR Cluj în acest moment, Mario Camora spune că în ciuda statisticii care îi defavorizează clujenii au șanse egale cu Steaua: „Ne așteaptă un meci greu, nu cred că vor fi favorite la victorie. E un derby în România și ne dorim foarte mult victoria, mai ales că nu i-am învins niciodată de când sunt aici. Nu avem nevoie de o primă specială ca să batem Steaua, salariile sunt la zi și ne gândim doar la playoff„, a spus căpitanul lui CFR, citat de stiridesport.ro. Potrivit sursei citate, suporterii nu sunt interesați de meci așa cum se întâmpla în sezoanele trecute, în ciuda prețurilor mici ale biletelor. 

Măsuri speciale pentru comemorarea victimelor de la clubul Colectiv

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că a adresat un comunicat cu măsuri obligatorii cluburilor care au programate meciuri în Liga I în zilele de doliu național, 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie. Astfel, înainte de începerea fiecărui meci se va păstra un minut de reculegere în memoria persoanelor care și-au pierdut viața în incendiul de vineri, din Capitală. Cluburile organizatoare vor pune la dispoziția jucătorilor și arbitrilor banderole negre care vor fi purtate pe întreaga perioadă a jocului. De asemenea, la stația de amplificare a fiecărui stadion se va face un anunț prin care publicul să fie rugat să se comporte în mod decent pe parcursul jocului, inclusiv în situația marcării unui gol de către echipa favorită, în semn de compasiune și respect pentru victimele incendiului de vineri seară.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te…
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre cum s-a format
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre…
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată, cu talie de viespe și posterior de 30.000 € 😲
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată, cu talie de viespe și…
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Cum funcționează înșelăciunea prin metoda „pomana”. În locul bijuteriilor de aur a primit șervețele și o monedă de 50 de bani
Cum funcționează înșelăciunea prin metoda „pomana”. În locul bijuteriilor de aur a primit șervețele și o monedă de 50 de…
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri:
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri: "Tot oraşul ar putea veni la…
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și…