Condamnați să câștige. Steliștii din Ardeal au scandat „campionii, campionii”. CFR – Steaua 0-1

Condamnați să câștige. Steliștii din Ardeal au scandat
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua are 7 puncte avans, în Liga I, după 1-0 la Cluj, cu CFR.
  • CFR-ul lui Miriuță a ținut piept Stelei doar o repriză.
  • Cel puțin jumătate din spectatorii prezenți la meci au ținut cu Steaua

Spectatorii pot dicta miza unui meci, cu mai multă tărie decât o poate face un clasament. CFR – Steaua a dovedit acest lucru. Fără să mai privească în clasament, unde ar fi văzut că diferența dintre cele două e de 6 locuri, ardelenii au dat iama la meci și au epuizat biletele tipărite de clujeni. Au venit împinși de nostalgia derby-urilor pentru titlu din alți ani, din sete de fotbal de calitate sau doar să vadă Steaua. Indiferent care a fost motivul, cei 20.000 de oameni din tribune au dat partidei un iz de derby și până și jucătorii au uitat că CFR – Steaua nu mai are încărcătura de altă dată.

Stanciu a avut o bară

A fost atmosferă de meci mare la Cluj, după 2 ani, tot de la un CFR – Steaua. Au fost tribune pline, un ritm bun în teren și nimeni n-a amintit nimic de „Dosarul transferurilor”. Paradoxal, steliștii s-au văzut fuierați la Cluj, încă de la încălzire, chiar dacă se așteptau să simtă în Gruia confortul de acasă. Asta nu i-a deranjat însă foarte mult. Au intrat în teren cu siguranța și încrederea dată de cele 23 de meciuri consecutive fără înfrângere, în Liga I și au avut prima ocazie, dar Felgueiras i-a respins șutul lui Tănase (8). CFR a intrat și ea în atmosferă și n-a arătat ca o echipă pierdută undeva pe locul 7. Clujenii puteau ajunge rapid în avantaj, dacă Szukala n-ar fi scos de pe linie mingea lui Ogbu (13). Spre finalul reprizei, Steaua a arătat de ce e pe primul loc și a început să-i împingă pe clujeni tot mai aproape de Felgueiras. Portarul a scos însă „bomba” lui Latovlevici (28), iar apoi Stanciu a zdruncinat bara, cu un șut la colțul scurt, din careu (45+1).

Steliștii nu s-au mai ascuns

Miriuță a forțat victoria cu „noutățile” Najib Ammari și Chanturia, dar în teren, cei care au forțat pe final au fost steliștii. Atacanții clujenilor l-au văzut rar la față pe Tătărușanu, în repriza secundă, în timp ce Felgueiras a avut de lucru cu Pintilii (56) sau Tănase (71). În aceste condiții, golul a venit logic în poarta lui Felgueiras. Keșeru a tras în Chipciu și mingea s-a scurs în poartă (84), moment în care s-au desconspirat taberele din tribune. Jumătate din stadion a exultat de bucurie, iar finalul i-a găsit pe CFR-iști ascultând cum se cântă „campionii, campionii” chiar la ei acasă. Steaua ia 4 puncte cu Dinamo și CFR și pare că defilează spre un nou titlu.

CFR Cluj: Felgueiras – Maftei, Cadu (cpt.), Piccolo, Camora – Negruț, Djokovici – Deac, Rui Pedro, Maah – Ogbu

Steaua: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii (cpt.), Prepeliță – Ad. Popa, N. Stanciu, Tănase – Chipciu

URMĂ‚REȘTE AICI COMENTARIUL LIVE TEXT AL PARTIDEI


Ammari este eliminat pe teren la doar 16 minute după ce a fost introdus pe teren de către Miriuță. Fotbalistul clujenilor a primit al doilea galben în timp record după o intrare dură la Latovlevici


UPDATE 21:50 GOOOOOLLLL Steaua! Alexandru Chipciu a înscris după ce a deviat un balon șutat de Keșeru. Chipciu și-a scos tricoul după gol, a primit cartonaș galben și va lipsi și el în meciul cu Gaz Metan, alături de Tănase și Stanciu.


UPDATE 21:42 CFR Cluj pare să fi picat complet din punct de vedere fizic. Steaua domină copios meciul, însă încăpățânarea lui Reghecampf de a-l ține pe bancă pe Piovaccari face ca ocaziile clare să lipsească cu desăvârșire. 


UPDATE 21:34 Chipciu tocmai a fost caracterizat de către comentatorul DigiSport drept „stelistul care a pasat cel mai mult”. Poate că așa este, însă prestația lui Chipciu trebuie introdusă în contextul postului pe care e pus să joace. Din postura de vârf fals, șeptarul Stelei ar trebui să ofere baloane utile către Popa și Tănase, ori asta nu s-a întâmplat până acum.


Clujeni romantici la meciul CFR – Steaua


UPDATE 12:18 Casele de pariuri se adaptează din mers situației. În acest moment, Bwin oferă cota 2.40 la pariuri live pentru victoria Stelei, în timp ce victoria gazdelor are cota 4.60.


UPDATE 21:13 Mai bine mai târziu decât niciodată. Reghecampf l-a trimis la încălzire pe Federico Piovaccari, semn că se gândește să curme suferința echipei sale. Dacă va intra italianul se va trece, în funcție de cine va ieși, la consacratul 4-2-3-1.


PAUZĂ‚ O primă repriză extrem de disputată în Gruia. CFR Cluj și Steaua și-au împărțit momentele în care au dominat, iar Latovlevici, Nicușor Stanciu și Ogbu au ratat cele mai mari ocazii de gol ale primei reprize. Dacă din jocul CFR-ului lipsește un jucător la construcție, un „creier” la mijlocul terenului, Reghecampf are nevoie urgentă să schimbe un sistem (cel cu vârf fals) care se dovedește falimentar. Chipciu nu a existat în primele 45 de minute, a fost marcat prin transfer de către fundașii centrali și mijlocașii defensivi, astfel că mijlocașul de meserie s-a zbătut în gol undeva la 25-30 de metri de poarta lui Felgueiras.


UPDATE 20:42 Comentatorul spune că Tănase a dispărut din jocul Stelei, noi vrem să îi atragem atenția că Popa și Chipciu încă nu au apărut. De partea cealaltă, Ogbu pare în formă și le dă bătăi de cap fundașilor Stelei. În special lui Varela, om preocupat mai mult de ieșirile în atac decât de treaba pe care trebuie să o facă în defensivă.


Meci frumos până acum între echipele celor doi prieteni


Balaj a cerut ca spectatorii să fie avertizați că va suspenda partida dacă galeria Stelei va mai apela la scandări xenofobe. Centralul a luat această decizie după ce galeria Stelei a scandat „Afară cu ungurii din țară!’


UPDATE 20:24 Steaua a cerut penalty după o intervenție a lui Ciprian Deac la Nicușor Stanciu. Arbitrul Cristi Balaj i-a acordat cartonaș galben pentru simulare stelistului, însă reluările au arătat faptul că a existat contact.


Steaua încercă din nou jocul cu vârf fals. Decizie ciudată a lui Reghecampf, mai ales după exemplul dat de partida cu Dinamo, atunci când jocul tactic dezastruos al lui Varela era să coste campioana. De ce nu ar trebui să joace Steaua asa? Citiți mai jos!


UPDATE 20:14 Comentatorii DigiSport înșiră statistici ale meciurilor directe dintre CFR Cluj și Steaua, statistici care arată că Steaua ar trebui să câștige fără nicio problemă meciul din această seară. Pe teren, elevii lui Miriuță au început mai bine și au presat câteva minute poarta lui Tătărușanu.


Jucătorii celor două echipe împart buchete de trandafiri în sectoarele de tribună în care au luat loc doamnele și domnișoarele care au intrat gratis la partidă. Peste 20.000 de oameni au venit pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” să urmărească partida dintre CFR și Steaua, cifră care nu fusese atinsă pe acest stadion de mai bine de un an și jumătate, mai precis din 20 mai 2012, tot la un meci cu Steaua (20620 de spectatori). Pe locul 2 în topul asistențelor de pe acest stadion este tot Steaua, însă într-un meci cu TSKA Sofia (19.872), după care urmează CFR-Bordeaux (19.380) și CFR-Roma (19.292). La meciul din această seară un sector al tribunei 1 a fost rezervat doamnelor, care au beneficiat de intrare gratuită și au venit în număr de 300. 200 de steliști au venit în mod organizat să își susțină echipa. (Mihai Cinpoeru)

UPDATE 19:55 Galeria Stelei a făcut deplasarea la Cluj pentru acest meci și va fi completată cu steliștii din oraș.


INFO  Laurențiu Reghecampf și Vasile Miriuță au fost colegi timp de 3 sezoane la Energie Cottbus, în Germania, între 2000 și 2003. Cei doi au bifat împreună 149 de meciuri pentru Cottbus, în acest interval de timp. 


UPDATE 19:40 Adrian Anca, fostul atacant al CFR-ului, a comentat partida la DigiSport. „Probabil că mulți dintre jucătorii CFR-ului nu știu ce înseamnă o victorie cu Steaua. E un lucru foarte mare! Lipsa lui Lucian Sânmărtean din primul „11” al Stelei este un atu al clujenilor, sper ca CFR-ul să învingă cu 1-0, chiar dacă Steaua pornește favorită. CFR este o echipă de pluton acum, sper să facă o surpriză plăcută în această seară„, a spus Anca.


UPDATE 19:35 Cele două echipe au ieșit la încălzire, moment care a dat prilejul spectatorilor să fluiere echipa lui Laurențiu Reghecampf. Asta în condițiile în care este de așteptat ca numărul susținătorilor Stelei să îl depășească pe cel al fanilor lui CFR.


UPDATE 19:20 Iată și foaia de joc, echipele de start și rezervele celor două echipe:


UPDATE 19:15 Iuliu Mureșan, președintele CFR-ului, a făcut declarații la DigiSport înaintea partidei. „Să nu uităm că am luat trei campionate fără să o batem pe Steaua. De ce să nu îi batem acum, când sunt ei campioni? Avem un antrenor care a schimbat multe la echipă, avem suportul publicului, va fi stadionul plin. Meciul acesta este un barometru, dar nu se pune problema să luăm măsuri împotriva lui Miriuță„, a spus oficialul. Istoria recentă a întâmplărilor de la CFR arată faptul că antrenorii confirmați în funcție nu au mai prins multe meciuri pe bancă.


UPDATE 19:00 Laurențiu Reghecampf a stabilit primul „11” cu care va aborda partida din această seară:

Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii (cpt) , Prepeliță – Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu. 

Rezerve: Niță – Râpă, Pîrvulescu, Piovaccari, Keșeru, Răduț, Iancu


UPDATE 18:55 Dacă la capitolul rețele de socializare cei de la CFR nu excelează, în ceea ce privește campaniile de imagine lucrurile par să meargă foarte bine. Site-ul oficial al clujenilor scrie că doamnele și domnișoarele vor avea acces gratuit pe stadion la meciul cu Steaua. Iată mesajul:

Cu prilejul zilei de 8 Martie toate doamnele si domnisoarele vor avea acces gratuit la partida CFR 1907 Cluj – Steaua Bucuresti de sambata.

Sectoarele 17, 18, 19 si 20 vor fi destinate exclusiv acestei initiative, iar accesul se va face pe la poarta 1. In urma controlului corporal, accesul efectiv se va face pe baza unui bilet gratuit „de colectie” obtinut la fata locului.


UPDATE 18:40 CFR Cluj ne explică, pe contul oficial de Twitter al clubului, cum echipa a terminat la egalitate, 1-1, cu Gaz Metan Mediaș. O precizare: ultima postare pe Twitter a fost făcută pe 1 decembrie 2012. 


UPDATE 18:15 Privind captura de mai jos, captură făcută de pe feed-ul unui live webcam din centrul Clujului, putem trage două concluzii:

  • clujenii profită de ziua liberă și stau în casă, de unde lipsa de aglomerație din centru
  • clujenii știu că CFR va juca cu Steaua de la ora 20:00 și sunt toți în Gruia, la meci


UPDATE 18:00 Mai sunt două ore până la startul meciului dintre CFR Cluj și Steaua. Casele de pariuri o văd favorită pe campioană, însă spre deosebire de primele patru partide oficiale din 2014 cotele din meciurile Stelei nu mai sunt atât de dezechilibrate. Dacă pentru victorie Steaua are între 2.00 și 2.05, un succes al CFR-ului are între 3.20 (bet-at-home) și 3.80 (bet365). Repetarea scorului din meciul tur, 3-0 pentru Steaua, are cota 16.50 la Bwin.


Roș-albaștrii au efectuat vineri dimineață în ultim antrenament înainte de a pleca spre Cluj. A fost singura ședință de pregătire din această săptămână în care Laurențiu Reghecampf a avut la dispoziție toți jucătorii, inclusiv pe internaționalii Szukala, Georgievski și Varela.

S-au distrat pe seama lui Georgievski
Jucătorii lui Reghecampf s-au amuzat teribil pe seama autogolului „reușit” de Georgievski în amicalul Macedonia – Letonia, scor 2-1 (VEZI AICI VIDEO). Iar „lider de galerie” a fost polonezul Szukala, care a „sărit” pe bunul său prieten când l-a văzut intrând pe ușa vestiarului. „Crazy Kangaroo! Gata, uite că ne-am găsit atacantul ideal. Frumos gol ai mai dat în această săptămână! Să stai departe de poarta noastră!„, au glumit băieții pe seama pățaniei fundașului. Georgievski a înscris în propria poartă, după ce și-a lobat propriu portar.

Prepeliță în locul lui Sânmărtean
Cât privește meciul cu CFR Cluj, Laurențiu Reghecampf e tentat să-l folosească tot pe Alexandru Chipciu în atac. În locul lui Sânmărtean (suspendat), tehnicianul îl va titulariza pe Andrei Prepeliță alături de căpitanul Pintilii. „Am jucat cu Piovaccari vârf în a doua repriză a meciului cu Dinamo și am fost praf! Mai multe ocazii ne-am creat cu Chipciu atacant. De ce să schimbăm ceva care funcționează”, a spus unul dintre steliști. În aceste condiții, primul „11″ al echipei campioane în meciul cu CFR ar putea arăta astfel: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii, Prepeliță – Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu.

Neînvinși în”Gruia” de aproape 9 ani!
Steaua speră să rămână neînvinsă și după jocul de la Cluj, mai ales că statistica e de partea ei. CFR n-a mai câștigat un meci acasă cu roș-albaștrii din noiembrie 2005, când au învins cu 1-0. De atunci, cele două echipe s-au mai întâlnit de 7 ori în campionat pe arena clujeană, dar Steaua a învins de două ori, iar restul de 5 partide s-au terminat la egalitate.   

Joacă fără prime

Jucătorii ambelor echipe vor evolua fără prime în partida din această seară. Patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, a anunțat înainte de meci că nu simte că jucătorii săi au nevoie de o motivație suplimentară în acestă seară.

„Ultima primă pe care le-am oferit-o jucătorilor a fost anul trecut, cu Inter Milano. Avem niște regulamente interne, dacă echipa nu se clasează cel puțin pe locul 3, nu există noțiunea de primă. Îmi pare rău pentru ei, dar nu este vina mea sau a conducerii, când echipa este clasată pe locul 7. Eu sper ca în meciurile considerate derby-uri, banii să nu fie importanți. Eu chiar nu cred că în meciurile astea banii sunt importanți”, a delcarat Apad Paszkany.

CFR Cluj – Steaua, echipele probabile

CFR Cluj: Felgueiras – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Rada, Djokovic – Chanturia, Pedro, Deac – Ogbu.

Steaua: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii, Prepeliță – Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu
 

18 meciuri CFR-Steaua s-au jucat cu „feroviarii” în rol de gazdă, bilanțul fiind de 7 victorii pentru clujeni, 6 rezultate de egalitate și 5 victorii ale „roș-albaștrilor”

Toate meciurile dintre cele două echipe disputate la Cluj, după ultima promovare a CFR-ului

23.10.2004: CFR Cluj – Steaua 0-2. Oprița (1), Ogăraru (80)

06.11.2005: CFR Cluj – Steaua 1-0. Coroian (9)

26.04.2007: CFR Cluj – Steaua 1-2. D. Goian (73 aut.) / V. Iacob (30), D. Goian (58)

19.08.2007: CFR Cluj – Steaua 0-0

26.09.2008: CFR Cluj – Steaua 1-1. Dubarbier (36) / D. Moreno (8)

28.02.2010: CFR Cluj РSteaua 1-1. Cad̼ (35) / B. Stancu (12)

21.05.2011: CFR Cluj – Steaua 1-3. Sg. Buș (4) / Surdu (6), Nicoliță (19), Bilașco (89)

20.05.2012: CFR Cluj – Steaua 1-1. Piccolo (90) / Latovlevici (43 pen.)

28.04.2013: CFR Cluj – Steaua 0-0

Jucători care au evoluat atât la CFR Cluj, cât și la Steaua, în prima ligă:

  • Ștefan Balint
  • Mihai Costea
  • Nicolae Dică
  • Anton Fernbach-Ferenczi
  • Pantelis Kapetanos
  • Adalbert „Vili” Kovács
  • Ionuț Alin Rada
  • António Paulo Sanches Semedo
  • Vasile Soó
  • Romeo Surdu
  • Bepi Andrei Szabados
  • Eugen Trică
  • Gheorghe Tudor Martin
 
Statistică: Răzvan TOMA
Cristian Scutariu / Redactor
Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant:…
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…